tai elementari padeka. kiek teko skaityti literaturoje senoves tradicijas, jaunoji apdovanodavo uosvius, tevus ir t.t, nes noredavo pasirodyti gera seimininke. jie dovanodavo savo pacios austas, siuvinetas, peltakiuotas nosines, marskinius, patalynes ir t.t.
va is to ir atejo paskui tradicija dovanoti tevams dovanas. mano galva, jei norite kazkaip atsidekoti savo teveliams, galite juos pasveikinti. o del laiko, tai priklauso nuo to, koks vestuviu planas. Tiesiog susideliok , kad butu "emocinis augimas"iki kulminacinio tasko - 12val.
Pagal senasias(ne tarybines, o tikrai senasias) tradicijas jaunoji dovanodavo dovanas po baznycios, jei neklystu, per pirtmaji uzsedima prie stalo, kai sakomi sveikinimai. Tada savo ruoztu ir jaunoji pasireiksdavo ))
grazios sventes linkiu
Buvusios nuotakos, gal galit is savo patirties papasakoti kaip pire palaidu (ar beveik palaidu) plauku sukuosenos yra pritvirtinamas veliumas...? As mazdaug isivaizduoju, bet butu smagu, jei papasakotumet kaip kuriai is tikruju buvo padaryta
Labai saunu, kad tos puslapiukas yra ivairiausiems klausimams apie vestuves. Buvusios, o gal ir busimos nuotakos gal kurios turit graziu sveikinimu tevams vistiek pries iteikiant dovanele kazka reikia paskaityti tevams. Niekur nerandu graziu zodziu ir zinoma negraudziu, nes kad pati beskaitydama nesusigraudinciau.
Aciu is anksto.
Aciu is anksto.
O mane domina, kiek laiko kas užtrunka.
Va mes tuoksimės Kretingos bažnyčioje, į metrikaciją nevažiuosim. Išlydėjimai vyks iš Klaipėdos. Bažnyčioje ceremonija prasideda 14 val, tai nuo kada man jau pradėti ruoštis??? Kiek laiko trunka jaunajai šukuosena, makiažas, apsirengimas, mašinų puošimas, palaiminimas ir pan.???
Ir dar man labai svarbu, merginos ką daryti, kai aš esu labai jautri ? mes su mama dėl kiekvienos smulkmenos liejam ašaras, o išlydėjimo metu, tai visai krokodilo ašarom apsipilsim Gal kokios valerijankės prisigerti ar ko????? Kas kaip darot???
Va mes tuoksimės Kretingos bažnyčioje, į metrikaciją nevažiuosim. Išlydėjimai vyks iš Klaipėdos. Bažnyčioje ceremonija prasideda 14 val, tai nuo kada man jau pradėti ruoštis??? Kiek laiko trunka jaunajai šukuosena, makiažas, apsirengimas, mašinų puošimas, palaiminimas ir pan.???
Ir dar man labai svarbu, merginos ką daryti, kai aš esu labai jautri ? mes su mama dėl kiekvienos smulkmenos liejam ašaras, o išlydėjimo metu, tai visai krokodilo ašarom apsipilsim Gal kokios valerijankės prisigerti ar ko????? Kas kaip darot???
QUOTE(novila @ 2006 06 30, 09:09)
O mane domina, kiek laiko kas užtrunka.
na manau kiekvienai nuotakai pasiruosimo laikas labai indiviadulaus, nes tai priklauso nuo sukuosenos,, atstumu ir daug kitu faktoriu, bet galiu patart viena. kad kaip mazdaug pradesit skaiciuopti kur kada turite buti, uzmekiste viskam apie 1val - 1.5val...vdrug ilgiau uztruks sukuosena, vdrug koks kamstis, ar taksi veluos, ar maza ka...bet turedamos ta valandele, bet kokiu atveju visur spesit.
na bet manau tau jau bent 8val kirpykloje buti reikia, o jei dar makiaza kitur vaziuosi daryti, tai manau ir anksciau..o jei dar ir visas tradicinis isleidimas is namu, tai manau 7val ryto pats tas buti kirpykloje kad visur spetum.
na o ta diena emociju bus labai daug ir manau kaip bebutu valerijonai ne iseitis..pasku vaiksciosi visa apsnudus...
galm geriau parasyk kad pirsliai ar liudininkai neskaitytu graudziu eiliu, musikantai nepagraudintu viso reikalo su dar graudesnemis dainomis....
o as neverkiau, visa diena bu8vau isisiepus iki ausu ir labai laiminga..gal susigraudinau tada kaip pagalvojau dar vaziuodama is salono pas mama i9 namus kad nera mano tevelio sia diena su mumis kartu....
QUOTE(raganaite2005 @ 2006 06 21, 19:39)
Labai saunu, kad tos puslapiukas yra ivairiausiems klausimams apie vestuves. Buvusios, o gal ir busimos nuotakos gal kurios turit graziu sveikinimu tevams vistiek pries iteikiant dovanele kazka reikia paskaityti tevams. Niekur nerandu graziu zodziu ir zinoma negraudziu, nes kad pati beskaitydama nesusigraudinciau.
Aciu is anksto.
Aciu is anksto.
O gal tiesiog paprasčiausiai pasakyk kaip labai juos myli...O po to tūkstantį kartų tai pakatok tyliai mamai į ausį....
Truputeli pasisakysiu del tu visu islydejimu ir rutu vainikeliu... Siaip as islydejima suprantu kaip naujos seimos kurimo pradzia. Na ir kas kad gyvenat susimete- jus dar ne seima. Galit vadinti tai kaip norit- partneryste, meiluzyste ar dar kaip- bet nesate seima. Todel man islydejimas yra tarytum perejimas i kita etapa, ir tevu palaiminimas taip pat svarbus busimos seimos kelio pradziai. Nesakau kad butini pavirkavimai ir pagraudenimai, klanai asaru ir t.t.
Rutu vainikelis aisku simbolizuoja nekaltybe. Taciau jis taip pat simbolizuoja pasikeitusi moters statusa- neveltui yra persegamas per apeigas baznycioje. Tai tarytum "perkelimas" i "aukstesnes" pareigas- zmonos ir busimos mamos. zinoma , siek tiek juokingai atrodo pilvotos nuotakos su rutu vainikeliu... bet cia jau kiekvieno asmeninis reikalas. Ir tos visos tardicijos ir simboliai juk dazniausiai irgi pritaikomi is asmenines puses. Jei tau ta tradicija kazka reiskia- tu mielai ja "panaudosi". Jei ji tau nieko viduj nesuvirpina- tai kam tada ji?
Rutu vainikelis aisku simbolizuoja nekaltybe. Taciau jis taip pat simbolizuoja pasikeitusi moters statusa- neveltui yra persegamas per apeigas baznycioje. Tai tarytum "perkelimas" i "aukstesnes" pareigas- zmonos ir busimos mamos. zinoma , siek tiek juokingai atrodo pilvotos nuotakos su rutu vainikeliu... bet cia jau kiekvieno asmeninis reikalas. Ir tos visos tardicijos ir simboliai juk dazniausiai irgi pritaikomi is asmenines puses. Jei tau ta tradicija kazka reiskia- tu mielai ja "panaudosi". Jei ji tau nieko viduj nesuvirpina- tai kam tada ji?
QUOTE(vilmaarch @ 2005 08 30, 10:56)
galvoju, kad islydejimo nedarysim, bet kur padet jauniki, kad jaunosios nematytu vestuviu dienos ryta...jam iki tevu tolokai...
mane ne tik kad matys, bet ir plaukus istiesins
ruosiantis vestuvems, reiketu isskirtinai pasirupinti fotografu, filmuotoju ir pirsliais. kalbu is asmenines patirties
kadangi ta diena labai jaudinausi, kaip ir kiekviena, todel is streso nelabai viska gerai pamenu...todel, butent filmuota medziaga ir fotografijos parodo, kokia grazi buvo svente todel fotografui ir filmuotojui patarciau pinigeliu negaileti, arba kitaip kalbant, rinkites paslaugos ir kainos santyki, kuris jus tenkintu...
apie pirslius...
jie yra variklis, nebent jus darote tik vakariene,
todel ju pasirinkimas labai svarbus...zmogus, kuris nera "siela kompanijos", nemoka kalbeti pries auditorija, neturi organizaciniu gabumu, i pirslius netinka.
nes reikia moketi ir pulka sustatyti, ir priziureti, kada kas ziedlapius barstys, kada bus atnestas sampanas ir kitos organizacines smulkenos...juk jomis turi buti pasirupinta, kad nereiketu jums prasyti kokio pabrolio atnesti is masinos taures, nes kazkas pamirso jas atnesti...
jei atvirai, netgi liudininkai turetu buti organizuoti zmones, kad nebutu betvarkes...kitaip teks jums prasyti, kad sustotu tvarkingai, ar saldainius padalintu susirinkusiems...negi to norite?
tiek, dziugu, kad man kazkaip "nusvito" imti butent tokia pirsliene, kuri labai vargo su pirsliu "tinginiuku", jai teko visi rupesciai, o as tuo metu apsvaigusi tik vyrui i akis ziurejau.. o kas butu buve, jei abu butu buve tokie "tinginiukai"...
IR DAR mergaites, butinai savo vestuviu eiga ir visus kitus pageidavimus aptarkite su pirsliais ar liudininkais, butinai pasakykite ko tikites, nes minciu jie neskaito, ir kiekvienas gali suprasti ka jam reikia veikti savaip. todel, kad nebutu nesusipratimu ar bereikalingu nusivylimu, susisnekekite su jais
kadangi ta diena labai jaudinausi, kaip ir kiekviena, todel is streso nelabai viska gerai pamenu...todel, butent filmuota medziaga ir fotografijos parodo, kokia grazi buvo svente todel fotografui ir filmuotojui patarciau pinigeliu negaileti, arba kitaip kalbant, rinkites paslaugos ir kainos santyki, kuris jus tenkintu...
apie pirslius...
jie yra variklis, nebent jus darote tik vakariene,
todel ju pasirinkimas labai svarbus...zmogus, kuris nera "siela kompanijos", nemoka kalbeti pries auditorija, neturi organizaciniu gabumu, i pirslius netinka.
nes reikia moketi ir pulka sustatyti, ir priziureti, kada kas ziedlapius barstys, kada bus atnestas sampanas ir kitos organizacines smulkenos...juk jomis turi buti pasirupinta, kad nereiketu jums prasyti kokio pabrolio atnesti is masinos taures, nes kazkas pamirso jas atnesti...
jei atvirai, netgi liudininkai turetu buti organizuoti zmones, kad nebutu betvarkes...kitaip teks jums prasyti, kad sustotu tvarkingai, ar saldainius padalintu susirinkusiems...negi to norite?
tiek, dziugu, kad man kazkaip "nusvito" imti butent tokia pirsliene, kuri labai vargo su pirsliu "tinginiuku", jai teko visi rupesciai, o as tuo metu apsvaigusi tik vyrui i akis ziurejau.. o kas butu buve, jei abu butu buve tokie "tinginiukai"...
IR DAR mergaites, butinai savo vestuviu eiga ir visus kitus pageidavimus aptarkite su pirsliais ar liudininkais, butinai pasakykite ko tikites, nes minciu jie neskaito, ir kiekvienas gali suprasti ka jam reikia veikti savaip. todel, kad nebutu nesusipratimu ar bereikalingu nusivylimu, susisnekekite su jais
kokie dar gali buti islydejmai, kai kelis metus kartu gyveni.
mes planuojam susiruost, sulaukt palydos ir i kelia...o teveliai tegul neskubedami susiruosia ir ateina i restorana musu sutikti ir pasidziaugti svente. O tai mamos apsiverkia, jaunosios irgi..makiazai patirpsta...sirdi suskauda fe....kam to reikia...
nors kaip sakoma kiekvienam savaip.
beje klausimux. Kaip del korteliu ant stalo...ka ten reikia rasyti. Tik varda, ar ir pavarde...o ka daugiau??
mes planuojam susiruost, sulaukt palydos ir i kelia...o teveliai tegul neskubedami susiruosia ir ateina i restorana musu sutikti ir pasidziaugti svente. O tai mamos apsiverkia, jaunosios irgi..makiazai patirpsta...sirdi suskauda fe....kam to reikia...
nors kaip sakoma kiekvienam savaip.
beje klausimux. Kaip del korteliu ant stalo...ka ten reikia rasyti. Tik varda, ar ir pavarde...o ka daugiau??
Na mus tevai islydejo, ir kazkaip man visai normaliai. Korteles ant stalo darem su vardais. Siaip korteles labai gerai muzikantui pasitarnavo, nes jis mate koks kieno vardas ir tiesiai vardais kreipesi
Laba diena,kadangi forume esu naujokė, turėčiau keletą klausimėlių...
Nors vestuvių organizavime naujokė nesu , nes jau metus pasti ir planuoju, ir organizuoju, ir ko gero teks opusiau piršlienės funkcijas atlikti, nes piršlius kvietėmės labaiu iš pareigos, o ne kad jie "kompanijos siela"...
Taigi noriu pasiteirauti dėl kortelių ant stalo ar tai tikrai veiksminga, ir ar darėte kokias nors specialias, ar "savos gamybos"?
Nors vestuvių organizavime naujokė nesu , nes jau metus pasti ir planuoju, ir organizuoju, ir ko gero teks opusiau piršlienės funkcijas atlikti, nes piršlius kvietėmės labaiu iš pareigos, o ne kad jie "kompanijos siela"...
Taigi noriu pasiteirauti dėl kortelių ant stalo ar tai tikrai veiksminga, ir ar darėte kokias nors specialias, ar "savos gamybos"?