Įkraunama...
Įkraunama...

Kūdikis kandžiojasi žįsdamas

QUOTE(manjana @ 2009 08 24, 15:21)
Žaidžia su tavim smile.gif Taip ir sako, kad negalima barti ar cypti - vaikui dar linksmiau pasidaro, gauna reakciją kokios nori ir dar labiau kanda.
Galiu tik teoriškai parašyt (nes maniškis dantų dar neturi smile.gif) - knygoj perskaičiau patarimą, kad kai kanda, reikia galvytę prispaust prie savęs nieko nesakant, taip, kad nosytė į krūtį įsiremtų. Vaikui nesmagu, nepatogu (kvėpuot sunku) - tokios kandimo pasekmės nejuokingos ir nemalonios, dėl to nustoja kandžiotis. Be to, kai užsispaudžia nosytė, vaikas automatiškai išsižioja pakvėpuot ir tuo pačiu paleidžia spenelį, jo netraumuodamas.
Praktiškai išbandyti dar neteko, bet man skamba visai logiškai smile.gif

Radau tikrai gerą patarimą, 4u.gif o tai mano pupa kandžiojasi su visais šešiais savo dantukais. Tai iki tol kartais, net sušukdavau. Šiaip tai nustodavau maitinti, kai sukąsdavo. Bet jai tai juokinga būdavo, ko čia dabar aš nepatenkinta.
Atsakyti
QUOTE(piramide3 @ 2009 08 23, 23:37)
jau truputi apsigydziau... Bepantenas padeda zaizdai greiciau gyti, o man dar buvo visas karstas spenelis ir pulinukas daresi. Pasitepiau arbatmedzio aliejum ir padejo, istrauke karsti. Nu bet noras maitinti krutim tai dingo :-(

Man neseniai sugijo supuliavusi spenelio zaizda, bet neilgai dziaugiausi, nes nakti prakando vel... iki kraujo. Viena kart kai ikando pliaukstelejau per zanduka, tada vel daviau, o ji vos padaviau papuka kando nieko nelaukdama, tada gavo dar karta. Daugiau kruties ta vakara nebedaviau. Verke, glaudesi ir lipo ant krutines bele kaip, kol pavargus uzmigo. Nakti zaizdele uzsitrauke, ryte daviau zyst ir vel tas pats!!!! Spjaudama speneli lauk suspaudzia zandikauli, o speneli uzkabina apatiniais skaptais ir padek dieve... Dabar bijau maitint, zliumbiu pries ir po maitinimo. Reikia istraukt is kruties piena, neturiu pientraukio, rankomis sunku, zyst neduosiu, nes kraujas teka... zodziu.
Atsakyti
Man irgi jau tris kartus ikando iki kraujo i speneli.... ir nzn kaip atpratint, nes jinai staigiai ikanda ir viskas, net nespesiu tos galvytes prispaust...
Ir i rankas, kojas kanda visur kur papuola, na sakau suniuka auginu.... biggrin.gif
net nzn kaip cia atpratint nes kai baru, tai jinai juokiasi....
Atsakyti
Pas mus bėda doh.gif turim jau faktiškai visus gerai išlindusius 8 dantus doh.gif ir prasidėjo verysad.gif jau abu speneliai yra tokie pabrozdinti neblogai, bet dar dar normos ribose, bet man atsirado toks paniškas atsargumo jausmas- vaikas traukia traukia pieniuką ir jaučiu, kad užkabina dantuku ir man instinktyviai norisi ištraukt...ir sugriūva visas maitinimosi procesas. Pradeda sūnus muistytis, tada sukanda ir vos ištraukiu doh.gif
Jis žaidžia, nes naktį valgo normaliai g.gif
o gal jis tiesiog pats nemoka elgtis su naujai išdygusiais dantukais g.gif nebepamatuoja, kiek gali sukąst, kiek ne...nes kai ištraukiu spenelį, net juokiuosi lotuliukas.gif ant spenelio visų 8 dantų žymės hihihi.gif
pasikalbu, švelniai pabaru 4u.gif sakau, kad mamytei skauda, bet....juokiasi šelmis laugh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stikliukas: 14 balandžio 2011 - 12:59
Maniskei irgi lenda virsuje dantukai, tris dienas vis sukasdavo, kaskart susaukiu, kad skauda, bandziau bartis, neduot, pykt ir pan, nieks nepadejo, kai dygo apacioje dantukai ji juokdavosi ka as bedaryciau, dabar asaroja, plius siandien vakare aplamai atsisake kruties, nori, bando imti ir pati issigandus paleidzia, jaucia vaikas mano baime, nes tikrai jau su ja duodu papuli verysad.gif jau as pradedu bijoti ar ji dar ims papuli. Nusitraukiau daviau is buteliuko primenancio kruti, tai gere kuo puikiausiai, tai irodymas, kad bijo zysti. Nenoriu dar nutraukti MP, sakiau jei ikalbesiu dar paimti, turiu kazkaip atsipalaiduoti, plius man patiko mintis arba maziuke prisispausti arciau, kad pati paleistu kruti arba nosiuka biski uzdengti, gal tai pades jei dar bandys ikasti. Nes patarimas ikisti pirsta tarp dantenu mums netinka, ji kai sukanda tai net nzn kaip ta pirsta ikisti, nera kur blink.gif , nors iki krauju tfu tfu ir man dar nebuvo ikandus
Atsakyti
Pas mus tik vienas apatinis dantukas , dygsta kitas, o ir virsutiniai neatsilieka ir tai sugeba krimstelti, matyt, norisi taip biggrin.gif Na, tfu tfu tfu, taip daznai dar nedaro, as garsiau piktesniu tonu pasakau : Vejau, skauda! , jis tik paziuri i mane ir paleidzia. Kol kas tik tiek, o ar veliau kas stipriau.... g.gif , ziuresim.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo swelnute: 11 birželio 2011 - 08:16
oj tie dantukai, ir mums jie ramybes neduoda. dygsta nauji, tai taip isikanda, kad po maitinimo skylutes lieka. o jau maitinu tai su asarom. dar nesinoretu nutraukt. bet kaip uzgydyt? aisku, pienuka gali duot nutraukta, o kas pakeis ta artuma (visad vakare taip uzmiega)?
Atsakyti
QUOTE(vrb @ 2009 11 08, 20:30)
Radau tikrai gerą patarimą,  4u.gif  o tai mano pupa kandžiojasi su visais šešiais savo dantukais. Tai iki tol kartais, net sušukdavau. Šiaip tai nustodavau maitinti, kai sukąsdavo. Bet jai tai juokinga būdavo, ko čia dabar aš nepatenkinta.

aš taip pat prispausdavau
Atsakyti
galvojau kad tik maniškis iš besikandžiojančių giminės doh.gif . Man tai labiausiai padeda akylas jo stebėjimas maitinant, jei tik matau kad akys primerktos, lūpų kampučiai šypsosi reiškia tuoj kąs doh.gif naktį dar nebuvo įkandęs. Bandau ir už žanduko laikyti ir visaip. o kai pasakau nu nu nu tai balsu juokiasi. Bet kartais tai irgi, kai matau artėjančią burną su šešiais dantimis tai net silpna darosi fear.gif Mano tai dar ir krūtis visaip tąso, drąsko, jau žaizda buvo. Su pirmu tai tokių problemų nebuvo schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ziogelis2003: 22 sausio 2012 - 09:46
Manajai beveik metai, irgi pradejo kandžiotis.. nebežinau, ką daryti. Kelis kartus buvau sušukus iš netikėtumo, tai pati išsigąsdavo ir nebeimdavo, reikėdavo duot miegančiai. Vėliau išvis, lyg nebemokėjo paimti, vis kliudė dantimis.. pradėjau maitint tik miegančią. O dabar ir naktį.. atsirado žaizdelė, lyg tai gyja, bet brūžina dantimis nuolat, man skauda, maitint bijau, naktys košmaras kažkoks.. ir nežinau, ką daryt, reiktų kažkaip koreguot paėmimą, bet nesuprantu, kaip. Atrodo, ištisus metus buvo gerai, o dabar nebemokam unsure.gif
Atsakyti
riktelėjus iš netikėtumo tai ir aš esu ne kartą. Geriausia ateina tėvas su vaiku ir sako :
-Atėjau pasiskųsti... mažius prisiglaudė meiliai ir kaip kando, tai sako, visos žvaigždės pasimatė... ir juokas ir gaila
Atsakyti
išbandytas būdas bet ne su mano lelium o su kt kad reikia žnybtelt vaikiukui į šikniuką ir tada jis nebekanda nes ir jam skauda tada ir pasakoji kad mamytei taip skauda ax.gif na suveikė nustojo kandžiotis ax.gif o pačiai tai buvo porą kartų kai įkando irgi ksaudejo lb dejau kompresiukos mamavit doh.gif bet netyčia kando
Atsakyti