Na va, apturėjau laimę prisimint geruosius senuosius
Caleche :
Įspūdžiai malonūs. Tikėjausi kad po tiek laiko jie man pasirodys gana senoviški, praradę savo aktualumą, bet visai ne.
Kaip ir seniau taip ir dabar galiu pasakyti tą patį - labai elegantiškas kvapas, visai nesunkus, santūrus. Pradžioje jaučiasi labai subtili rūgštelė, aldehidinės ir švelnios žalumos natos (asocijuojasi su šienu
), vėliau rūgštelė dingsta, atsiranda daugiau saldumo, bet labai delikataus, švelnių gėlių niuansų. Bazinėse natose kedras jaučiasi gana ryškiai (kaip ir daugelyje Hermes kūrinių). Jei kvapą galima būtų palyginti su audiniu, mano asociacijos būtų su aukštos kokybės linu. Man jis atrodo tinkamas moteriai, kuri moka elgtis visuomenėje, gana santūri, neišsišokanti (liaudyje vadinama "taktiška"), elegantiška ir labai skoninga.
Va sudėtis:
Pradinės: aldehidai, citrina, bergamotė, neroli
Širdies: jazminas, rožė, pakalnutė, irisas
Bazinės: kedras, vetiveris, sandalmedis, ąžuolo sąmanos
Taip pat
Hiris:
Čia tai buvo atradimas.
Trumpai juos apibūdinčiau taip: Himnas gėlei - irisui. Pradinėse natose jis pasirodo su lengvais prieskoniais (man morkytės šiek tiek jaučiasi - grynai kaip uostytum sutarkuotą morką, kurios kvapą, beje, mėgstu), vėliau išlieka tiesiog lengvas pudrinis iriso kvapas, labai minkštas, jaukus, moteriškas tikrąja to žodžio prasme (ne bobutiškas ir ne bobiškas
) Dar šiek tiek medienos ir saldumo prisideda bazėje.
Palyginau jį su Bulgari naujiena - Omnia Amethyste, tai Omnia gaivesni ir turintys mažiau saldumo pasirodė.
Sudėtis:
Pradinės: koriandras, morka, ambra
Širdies: neroli, rožė, irisas
Bazinės: kedras, migdolas, vanilė, medus
Dar pabandžiau ir
Un Jardin en Mediterranee.
Kadangi sudėtį ir vaizdinę medžiagą pateikiau čia kiek anksčiau, tai nesikartosiu, tiesiog palyginsiu savo nosies išvadas su prieš tai aptartais forumiečių komentarais.
Tikrai originalus aromatas. Pradinės natos turi rūgštelės ir netgi šiek tiek sūrumo (dėl ko manau kvapas buvo lyginamas su jūros vandeniu, jūros augmenija, agurkų rasalu) o vėliau atsiskleidžiančiose natose pajutau visą miško augmenijos gamą, aptartą kitų forumiečių - tai ir kedagiai, ir kedras, ir prieskoniai, eglės, tarp pirštų sutrinti kiparisų lapai, drėgna mediena (bet ne tokia švelni ir minkšta kaip tarkim Eau des Merveiles, o su spyglių ir sakų priemaiša). Beje, šviežiai nupjautos žolės kvapo man nepasijuto.
Žodžiu - žalias, prieskoninis, "šlapias" spygliuočių medienos kvapas su pikantiška rūgštele pradinėse natose.
Beje, tikrai turi nemažai panašumo su Bulgari Omnia (tais rudais).