Įkraunama...
Įkraunama...

Hermes kvepalai

Nesenai as isigyjau Hermes Hiris. Kvepia labai maloniai, toks svelnus, pudrinis geliu aromatas. Man asmeniskai is pradziu kvepia virtomis morkomis, bet negaliu pasakyti, kad man tai nepatinka biggrin.gif Po 10min jau kvepia irisais po lietaus, dregna zeme g.gif Sakyciau labiau tinka pavasariui-vasarai.
Deja, ant mano odos kvapo visiskai nelaiko schmoll.gif Todel noreciau parduoti. Jei kas susidomejo, prasom per az 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(biologė @ 2008 02 01, 20:57)
Naudojamos šaknys ir tiktai šaknys. Brangus ir prabangus kvapas, kiek panašus į žiedų. Žiedai kvepiantys (esu uosčius jų galybę... daugumos kvepiantys - maloniai, nestipriai,  bet nenuneigiamai). Iš žiedų kvapo, t. y. eterinio aliejaus ar pan., neįmanoma išgaut, todėl kvepaluose kartais naudoja sintetinius žiedų kvapo atitikmenis. Bet šitų "Hiris" kvapas tikrai panašus į iriso žiedų kvapą, bent kai kurių veislių (skirtingų veislių ne tik žiedų išvaizda, bet ir kvapas skiriasi. Kaip, beje, ir tulpių ar rožių).

Dar karta perskaiciau ta straipsni apie irisus, tai as ne taip supratau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Seeme @ 2008 02 02, 17:23)
Dar karta perskaiciau ta straipsni apie irisus, tai as ne taip supratau blush2.gif

Kokį straipsnį? Gal gali nuorodą? Profesinis interesas, tskant... blink.gif
Atsakyti
QUOTE(biologė @ 2008 02 02, 17:51)
Kokį straipsnį? Gal gali nuorodą? Profesinis interesas, tskant... blink.gif

Bvlgari nosis Alberto Morillas pasakoja kaip sukure Omnia Amethyste
Atsakyti
QUOTE(Seeme @ 2008 02 02, 18:39)

Ačiū 4u.gif Įdomus straipsnis, nebuvau mačius jo. Kaip supratau, "sugaudė" irisų kvapą, kad paskui galėtų chemiškai atkurt kiek įmanoma panašesnį. Reikės kada pauostyt, ar tikrai panašu (jei yra pas mus jų, kažkaip nesidomėjau lig šiol).
Atsakyti
QUOTE(biologė @ 2008 02 02, 19:16)
Ačiū  4u.gif  Įdomus straipsnis, nebuvau mačius jo. Kaip supratau, "sugaudė" irisų kvapą, kad paskui galėtų chemiškai atkurt kiek įmanoma panašesnį. Reikės kada pauostyt, ar tikrai panašu (jei yra pas mus jų, kažkaip nesidomėjau lig šiol).

Yra yra, as turiu. Mergos ispeizavojo (ir visokie a la uzsienio kritikai joms pritaria), nors kaip ten su tais irisais as net nezinau.
Atsakyti
QUOTE(straige @ 2008 01 18, 15:54)
Gerbiamosios, gal kuriai nors jusu teko laime uostyti "Caleche" (tie, senieji)? Ar negaletumete apibudinti?

Jeigu dar nepraejo noras juos pirkti, patarciau rinktis EDP- kvapas israiskingesnis, idomesnis , negu EDT. Tiesiog 2 skirtingi kvapai smile.gif Man jie vis dar panasus i Climat. Buteliukai irgi skiriasi-EDP matinis, EDT -skaidrus.
Atsakyti
QUOTE(neaiski @ 2008 02 05, 13:59)
Jeigu dar nepraejo noras juos pirkti, patarciau rinktis EDP- kvapas israiskingesnis, idomesnis , negu EDT. Tiesiog 2 skirtingi kvapai  smile.gif  Man jie vis dar panasus i Climat. Buteliukai irgi skiriasi-EDP  matinis, EDT -skaidrus.

Aciu uz info. Reikes taupyti, taupyti ir dar karta taupyti blush2.gif
Atsakyti
Turėjau galimybę pabandyti Eau d'Orange Verte, tai trumpai apie juos:

user posted image

Pirmas įspūdis - sutrinti citrinmedžio lapai, nėra citrusiniams vaisiams būdingos rūgštelės. ax.gif Tik sausas, šviesus, skvarbus citrusas ir žolinės natos. Jaučiasi šiek tiek mėtos ir melisos. Bazėje šiek tiek sušilo, pasaldėjo, pasirodė apelsinas (ar mandarinas), šiek tiek nežymaus egzotiško vaisiaus pikantiško saldumo.
Labai vasariškas, energizuojantis, tonizuojantis unisex. rolleyes.gif Giminingas Nilo sodams, bet neturi Nilui būdingos rūgštelės ir meldų natų ir mano manymu vyriškesnis. 4u.gif

Sudėtis pagal basenotes.net :

Top Notes: Lemon, Mandarin
Middle Notes: Papaya, Mango
Base Notes: Oakmoss, Patchouli

O hermes.com puslapyje aromatas apibūdinamas kaip "stimuliuojanti citrusų, medienos ir mėtų harmonija".

user posted image

Atsakyti
Norėčiau ir aš pasidalinti savo įspūdžiais – gal kam nors iš „ermesiukių“ pravers smile.gif) Atleiskite, jei perdaug demagogijos wink.gif))

Taigi praturtėjau dar trimis Hermes aromatais - Eau des Merveilles, Un jardin en Mediterranee ir klasikiniu Caleche.

user posted image

Vos pajutus Caleche pagalvojau, kad jis man kažką primeną, kažką labai gerai pažįstamą. O gi man jis panašus į visiems gerai žinoma Chanel Nr.5 aromatą, būtent į pradines Chanel natas. Tačiau jei Chanel ilgainiui keičiasi ir švelnėja bei saldėja, Caleche išlieka “tiesmukiškas” iki pat pabaigos. Jis praktiškai nekinta ir nesiskleidžia, laikosi visiškai arti odos, užtat neįtikėtinai ilgai. Užpurškus vakare vos lašelį ant riešo, ryte, po visos nakties, jis buvo kuo puikiausiai jaučiamas. Tai klasikinis rafinuotumo ir aristokratiškumo kvapas, prabangus, retro stiliaus, aseksualus - panašiai kvepėjo močiutės spintoje. Šis kvapas lyg sustojęs laikas – šiek tiek prabangių, bet pagyvenusių kailinių, truputis dulkėtų nėrinių, žiupsnelis birios pudros... Kartus ir sausokas. Solidus ir neabejotinai labiau tinkantis vyresnio amžiaus moteriai aromatas. Taigi Caleche keliaus tiesiai pas mamą smile.gif)) Jai, kaip prisiekusiai Climat ir Nr.5 gerbėjai, jis turėtų labai patikti.

user posted image

Un jardin en Mediterranee laukiau išties Provanso žolių kvapo, tačiau pačioje pradžioje į nosį trenkė parauginti agurkėliai su didele doze krapų smile.gif)) Bazėje jie labai panašus į Nilo sodus – toks pat žaižaruojantis skaidrus gaivumas ir lengva rūgštelė. Pirmas įspūdis patiko, vėliau tie krapeliai pradėjo erzinti – jie lyg sustiprėjo, o gražioji bazė liko fone - tyli ir neišraiškinga sad.gif Po kelių valandų krapai pagaliau transformavosi į taip mano trokštamas prieskonines Provanso žoleles, vėliau tarp žolelių pasijuto švelnus saldumas, tačiau greitai po to aromatas išnyko galutinai. Vienu žodžių, man Nilo sodai yra kur kas malonesni.

user posted image

O štai Eau des Merveilles arba Elixir des Merveilles EDP (nes būtent tokius turiu) vertinti išties sunku. Tai tikrų tikriausias „stebuklų vanduo“ smile.gif) Stebuklingas. Jie neįtikėtinai nepastovūs, nuolatos besikeičiantys, įvairiaspalviai. Jei pradžioje tikrai jaučiasi baldų poliruoklis (arba gerai išpoliruotas pianinas, netgi ne pianinas, o visas koncertinis rojalis wink.gif) ), tai vėliau pradeda jaustis apelsinai, bet ne žali, o veikiau apelsininė esencija, pilama į keksą. Kvepia kepiniais, razinomis, džiovintais vaisų gabalėliais, džiovinta apelsinų cedra. Šiaip, jais reikia gerėtis šleife - ant odos jie ganėtinai aštrūs. Lauke, lyjant „stebuklavandenis“ nerealiai sustiprėjo ir lyg suformavo aplink šiltą ir kvapnų debesėlį. . Apskritai pastebėjau, kad daugelis Hermes kvapų neįsivaizduojamai gerai dera prie lietaus ir drėgnų oru – tuomet jie atskleidžia savo dar negirdėtas bei nejaustas puses smile.gif) Taip atsitiko, pavyzdžiui, su Kelly Caleche.

Reziumuojant, ko gero iš visų trijų „stebuklingas vandenukas“ man patiko labiausiai. Jis mane nuolat stebina, o tai labai malonu smile.gif)))
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Westie: 21 vasario 2008 - 14:51
Westie , labai gražiai aprašei kvapus. 4u.gif Tik dėl paskutinių tai nesupratau. Kalbėjai būtent apie Elixir, ane? Nes Eau des Merveilles ir Elixir des Merveilles skirtingi kvapai. Elixir nebandžiau, bet girdėjau, kad jie saldūs, šokoladinėmis bandelėmis kvepia.
Atsakyti
QUOTE(Africa @ 2008 02 21, 14:57)
Westie , labai gražiai aprašei kvapus.  4u.gif  Tik dėl paskutinių tai nesupratau. Kalbėjai būtent apie Elixir, ane?  Nes Eau des Merveilles ir Elixir des Merveilles skirtingi kvapai.  Elixir nebandžiau, bet girdėjau, kad jie saldūs, šokoladinėmis bandelėmis kvepia.

Aha, būtent apie Elixir smile.gif)
O aš, dėja, neturėjau progos pabandyti Eau des Merveilles sad.gif Nejaugi taip skiriasi kvapai – aš galvojau, kad tik koncentracija skirtinga, tai ir nusičiupau Elixir, kadangi tai Eau de Parfum smile.gif

Tai va, dėl to Elixir saldūmo - jie nėra visiškai saldūs. Jie ko gero karčiai-saldūs, daugiau į kartumo pusę. Bet kvapas tikrai "kulinarinis" 4u.gif
Atsakyti