Įkraunama...
Įkraunama...

Hermes kvepalai

Seeme ir Dolce Vita tiek informacijos pateikė (ir tokį sąrašą kvepalų, kuriuos nors pauostyt norėtųsi...), kad nelabai ką begalim ir pridurt. Bet radau informacijos, kad pirmieji Hermes kvepalai buvo Eau de Victoria 1944 metais, o tik sekantys - Eau d'Hermes (1951). Tai išeitų, kad kvepalų gamybą pradėjo 1944... Ir dar - kvepalai Green Orange Water buvo pagaminti Eau de Cologne Hermes pavadinimu (1953), vėliau "perkrikštyti".
Nesigilinau į jų istoriją, tiesiog pateikiu rastą informaciją (kitaip sakant, jei tai netiesa - aš niekuo dėta schmoll.gif )
Kaip gaila, kad pati gavau pauostyt tik Eau des Merveilles (prilipo iš karto, lyg tik jų ir būčiau ieškojus) ir 24 Faubourg (geri, bet ne man skirti)
Aprašykit, kas ką dar turit/uostėt...
Atsakyti
QUOTE(biologė @ 2007 10 22, 14:29)
Aprašykit, kas ką dar turit/uostėt...

Aš tai greit gal pauostysiu Kelly Caleche rolleyes.gif ,va tada ir parašysiu
Atsakyti
QUOTE(Nome @ 2007 10 22, 14:55)
Aš tai greit gal pauostysiu Kelly Caleche  rolleyes.gif  ,va tada ir parašysiu

Pagal pavadinimą tai turėtų būt vežantys tongue.gif
Atsakyti
Baigiu paskutinius lašus išvarvint Un Jardin en Méditerranée verysad.gif verysad.gif
Kaip jie man prilipo, nerealiai wub.gif
Bet dabar orams atšalus šito kvapo nebesinori, jis toks pernelyg gaivus, "rūgštus" biggrin.gif
Dabar jau kitus išsitraukiau, bet pavasariui atėjus, Hermes į mano "kvepalinį" stalčių tikrai sugrįš, na bet gal ne vienu pavadinimu lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Na, ką galiu pasakyti apie Hermes - iki Guerlain dar šiek trūksta, bet tikrai nelabai daug smile.gif

Beje, linksma istorija apie Hermes 24 Faubourg kvepalus iš mano gyvenimo. Užmačiau Parfumexpresse jų miniatiūrą ir paklausiau, čia kurie Hermes kvepalai. Konsultantė atsakė: - Kaip tai kurie? Hermes! Mandagiai pasakiau, kad Hermes - gamintojas, o kvepalai kokie? smile.gif Konsultantė supyko, pasiėmė lydraštį ir rodo man: "Taigi parašyta "Hermes" ir dar kažkokie skaičiai" hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Minerva @ 2007 10 22, 20:49)
Konsultantė supyko, pasiėmė lydraštį ir rodo man: "Taigi parašyta "Hermes" ir dar kažkokie skaičiai" hihihi.gif

Nu tai ir teisingai supyko-labai jau įkyri pirkėja pasitaikė rolleyes.gif . Nu jeigu pasakė Hermes, tai reiškia Hermes, o tie skaičiai, tai reiškia kiek vienetų tų hermių atvežė į pardę lotuliukas.gif . Nu kas neaiškaus? cool.gif
Atsakyti
Prisiskaičius čia tokių baisybių lotuliukas.gif tylutėliai nusėlinau į Parfumexpress ir tylėdama pauosčiau prie Terre d'Hermes padėtus popieriukus... Nedrįsau nė išsižiot, bet supratau, kad tai naujiena mūsų šalelėj (išleisti 2006). Vyriški, beje, bet paskutiniu metu man nusibodo moteriškus uostyt (baisiai jau jų daug, niekad visų nepatikrinsiu schmoll.gif ), tai mečiausi prie vyriškų - jų mažiau, be to, dažnai pigesni (čia pasiteisinimai - iš tiesų tai keičiu orientaciją... blush2.gif tik niekam nesakykit ax.gif ).
Malonūs, šilti, sodrūs... be jokių erzinančių natų... truputį primena Eau des Merveilles... ir Guerlaino Aqua Allegoria Winter Delice. Pradžioj su lengvu citrusų dvelktelėjimu, o dabar liko prieskoniai, mediena... Dar vieni vyriški, kurių visai norėčiau bigsmile.gif
Atsakyti
Terre D'hermes- tipas-medzio..labai vyriskas isieskotas ir originalus aromatas spinduliuoja energija,skirtas siuolaikiniam,issiskirianciam individualumu vyrui,kuris pripazysta amzinas wertybes.
pradines natos-apelsinas,greipfruktas,mineralai
widurines natos-kedras,pipiras,roze
baze- paciuli,vetiveris
Atsakyti
QUOTE(Kosmeta @ 2007 10 23, 19:13)
Terre D'hermes- tipas-medzio..labai vyriskas isieskotas ir originalus aromatas spinduliuoja energija,skirtas siuolaikiniam,issiskirianciam individualumu vyrui,kuris pripazysta amzinas wertybes.
pradines natos-apelsinas,greipfruktas,mineralai
widurines natos-kedras,pipiras,roze
baze- paciuli,vetiveris

Pastebėjau, kad Hermes mėgsta kedro, pačiulės natas. Ir man jos labai patinka. Tiek vyriškuose, tiek moteriškuose kvepaluose. Oi lėksiu rytoj į artimiausią PE išbandyti naujų Terre. user posted image
Atsakyti
QUOTE(neaiski @ 2007 10 22, 13:22)
... turiu Nilo sodus, kvapas nuostabus-ant odos keiciasi-is pradziu slapia nupjauta zole, citrusai, kazkoks vandens kvapas, dar po kiek laiko geles, dumu kvapas- ai zodziu, geris

QUOTE(Smauglius @ 2007 10 22, 16:17)
Baigiu paskutinius lašus išvarvint Un Jardin en Méditerranée Kaip jie man prilipo, nerealiai
Bet dabar orams atšalus šito kvapo nebesinori, jis toks pernelyg gaivus, "rūgštus"
Dabar jau kitus išsitraukiau, bet pavasariui atėjus, Hermes į mano "kvepalinį" stalčių tikrai sugrįš, na bet gal ne vienu pavadinimu   lotuliukas.gif

O, kaip laukiau šių komentarų. thumbup.gif Ačiū, labai įdomu. 4u.gif Taip ir norėjosi, kad atsilieptų turinčios šiuos kvepalus ir apie juos papasakotų. rolleyes.gif Kažkuo žavi mane šių kvepalų idėjos.

O aš prisiskaičiau apie juos komentarų forumuose, rolleyes.gif tai nusprendžiau ir su jumis pasidalinti. 4u.gif Bus kada nors įdomu pauosčius palyginti savo ir kitų forumiečių komentarus. biggrin.gif

Pirmiausia apie pačius kvepalus (Abiejų autorė Jean-Claude Elena), po to apie atsiliepimus.

Un Jardin en Mediterranee

user posted image

2003 m. unisex, išleisti ribotu tiražu

“Svaiginantis ir tuo pačiu lengvas unisex aromatas, primenantis vakarus prie jūros. Tai tarytum pasivaikščiojimas po saulės šiluma ir medžių šešėliais žaidžiančią alėją.”

Sudėtis:
Pradinės natos: citrusinės - bergamotė, citrina, mandarinas
Širdies natos: švelnūs gėlių niuansai – baltasis oleandras, apelsinų žiedai
Bazinės natos: turtingas medienos šleifas – figos mediena ir lapai, kedras, muskusas, kadagys, kiparisas

user posted image

Atsiliepimai:

Kvapas apibūdinamas kaip labai originalus, gana keistas. Pradžioje aštrus, aitrokas, su dūminėmis natomis, kvepiantis skujomis su tabako prieskoniu, po to pereinantis į lengvą gaivą, turinčią panašumo į jūros bangos, drėgnos žemės kvapą po lietaus, daug kam jaučiasi kadagiai, kvapas apibūdinamas kaip medienos-žolinis, kaip žalumos-medienos-prieskonių derinys.

Pradžioje daug kam kvapas rūgštokas, jaučiasi karsteliantis apelsinas, kitiems net rauginti agurkai, smulkiai pjaustyti krapai sūriame vandenyje cool.gif (Na tokie išsireiškimai jau turbūt čia nieko nebestebina hihihi.gif ) Vėliau atsiskleidžiantis aromatas daug kam asocijuojasi su jūros brizu, sūriu vėju ir jūros vandeniu, kuris apibūdinamas kaip žolinis vandenynas (jaučiasi ne pačios jūros, bet jūros augmenijos kvapas), kai kam jaučiasi prieskoninės žolės, sultingi lapai, šviežiai nupjauta žolė (greičiausiai tai ir bus figos lapai, esantys sudėtyje), kai kam pasijunta ir gėlės – ieva, žydinti vyšnia (nežinau kaip kvepia nei oleandras, nei apelsinų žiedai, gal jie ir bus čia unsure.gif ) bazinės natos daug kam kvepia šilta, drėgna ar šviežiai supjauta mediena, saulės sušildytais kadagiais, eglutėmis, pušaitėmis, kiparisais ir smalingais kedrais.

user posted image

Va kokios reziumė:
“Taip kvepia Graikijos oras vasarą."
"Gražiai atsiskleidžia lietingu vasaros oru ir rudens pradžioje Vasarą švelnūs ir vėsūs, žiemą aštrūs ir aitrūs.”
“Kai pavargsite nuo gėlių-vaisių ir saldumynų, atkreipkite dėmesį į šį aromatą...”
"Jis skirtas savarankiškai, nepriklausomai moteriai, individualistei."

Dėl panašumo į kitus kvepalus: lyginami į Givenchy Eau Torride, toks pat karsteliantis ir prieskoninis, kažkas tarpinio tarp Nilo sodų ir Merveilles, ne vienai primena Bvlgari Omnia, Eau de Cartier.

Un Jardin sur le Nil

user posted image

2005 m. unisex

“Nilo sodai – gaivus gėlinis vaisinis kokteilis su egzotiškais Egipto vaisių ir augalų kvapais. Tai ryškus pavasarinis aromatas, gaivus, kiek svaiginantis. Kvapo kompozicijos pagrindas – vaisinės žaliojo mango natos, sodrumo suteikia greipfrupo, lotoso žiedų, platano medienos natos, aromatingų meldų dūmelis ir smilkalai.”

Sudėtis:
Pradinės natos: žaliasis mango, greipfrutas
Širdies natos: lotosas, balinis ajeras
Bazinės natos: smilkalai, platano mediena

user posted image

Atsiliepimai:

Daugelis pripažįsta kad tai egzotiškas aromatas, tikrai sukeliantis asociacijas su savo pavadinimu ir su Nilo krantais. Pradžioje gaivos gūsis, kvapas citrusinis, karčiai-saldžiai gaivus, vėsus, jaučiamas karčiai gaivus greipfrutas po to tampa minkštas ir ramus, gaivus bet ne šaltas. Jaučiasi ir gėlės, ir mediena, ir švelnus vandens brizas. Kaip supratau iš pasisakymų, šis kvapas irgi grynas uniseseksas, tik gal kiek moteriškesnis, tačiau irgi nesaldus, gaivus, bet ir ne vandeninis.

Pirmąsias minutes aromatas daug kam atrodo labai gaivus, vaisinis ir pavasariškai džiaugsmingas, labai daug pasisakymų, kad ryškiai jaučiasi intensyvus aitrokas gaivus mango ir citrina, būtent “žalias laimas”, kurio kvapas vėsus, karsteliantis, turintis lengvo saldumo ir kartu rūgštumo, aštrumo (įtariu čia mango žievelė tokį efektą sukelia derinyje su greipfrutu g.gif ) Daugelio asocijacijos su žaluma: žaliais vaisiais, žalia arbata. Vėliau, sprendžiant iš pasisakymų, atsiranda daugiau žolinių natų, kurios apibūdinamos kaip “gaiviai žalios”, kiek primenančios pelyną, asocijuojasi su šilta žaluma, citrininės melisos žole. Kvapas nuo ryškaus ir gaiviai citrusinio keičiasi į prieskoninį, dominuoja lotoso natos, kai kam net pomidorų lapai, blink.gif vandens-pelkių augmenija: pelkių gėlių ir žolių kvapas, (labai dažnai minimas mulvės kvapas, bet nežinau kas ji tokia blush2.gif ) vandens gėlių kvapas. Kvapas apibūdinamas kaip nesaldus, neryškus, ramus, sausas, vėsus, asociacijos su Rytais (Maroku), kai kam po pusvalandžio jaučiasi baltos, švelnios gėlės, pereinančios į švelnią medienos bazę, buvo pasisakymų ir kad smilkalai jaučiasi.

user posted image

Patiko vienos forumietės komentaras: “Užmerki akis ir įsivaizduoji, kad esi Egipto princesė ir tave plukdo laivu Nilu, aplink krokodilai, begemotai, karštis, o vandens gaivumą papildo žali žydintys papirusai.” rolleyes.gif

Dėl panašumo į kitus kvepalus: radau palyginimų su Dior Diorissimo, Tendre Poison, Cartier Declaration, ir net ne vienas pasisakymas buvo, kad yra panašių natų kaip ir YSL In Love Again.

user posted image user posted image

Gal skirtumą tarp Viduržemio jūros ir Nilo sodų labiau pajusti padės tokie palyginimai:

Nilo sodai saldesni už Viduržemio jūros sodus, labiau vaisiniai, lengvesni, švelnesni. VJS poveikis kaip energetinio eliksyro, o NS – kaip arbatos. VJS – sūrus jūros vanduo, o NS – upė su gėlėmis. VJS – intensyvesnis šleifas, NS – lengvesnis, neįkyrus ir laikosi trumpiau.

Labai pralinksmino vienas komentaras apie tai, neva Viduržemio jūros sodų idėja ir pavadinimas labiau vykęs, biggrin.gif kadangi "iškart kyla asociacijos su kiparisų alėjomis, jūros pakrante, oleandrais, o Nilas – kokie gi ten sodai? Vien smėlis, krokodilai plaukioja ir moskitai visokie." lotuliukas.gif Tai jai buvo gražiai paaiškinta, kad Nilo deltoje gausu puikiausios augmenijos, čia auga: papirusai, finikinės palmės, apelsinai, bananai, mango, lotosai. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dolce Vita: 23 spalio 2007 - 19:32
OOooohoho, Dolce Vita. 4u.gif thumbup.gif drinks_cheers.gif Kaip gražu. user posted image
Jau aš kaip seniai jų noooriu abiejų, jau seniai kirba man mintis Kalėdoms užsiprašyt, jei tik pasitaikys proga. Daugybę kartų ir aš skaitinėjau atsiliepimus apie Nilo ir Viduržemio sodus, kankinausi, kuriuos gi griebt. Kažkodėl dūšelė linksta prie Nilo... Dabar visos hermesininkės jų norės...
Atsakyti
Siandien visa diena pravaiksciojau su Nilo sodais- kvepinausi jais vasara, norejau patikrinti, kaip bus dabar, kai atsalo. Ir ka gi ? smile.gif Galiu pasakyti tik tiek-geruliai tie mano sodai-laike visa diena, o po kokiu 3 valandu netiketai pajauciau dar ir zalia arbata ir vel islindo kokis tai dumu, gal lauzo, kvapas. Nors, kaip Dolce Vita sako-gali buti smilkalai. Gal smile.gif Zodziu-pirkit ir negalvokit smile.gif 50 ml kainavo kazkur tai virs 50 euru, jei gerai atsimenu.
Atsakyti