Įkraunama...
Įkraunama...

Mamytė - karjeristė

QUOTE(Heilė @ 2008 05 21, 18:14)
Supranti, tos, dėl darbo aukojančios vaiko gerovę, visai nemano, kad jos daro kažką blogo savo vaikui. Jos myli savo vaikus, tikrai, jos rūpinasi, kad auklė būtų patikima, jos prikaišo butą vaizdo kamerų, nes joms tikrai svarbu, kad vaikas jaustųsi gerai, jos pergyvena, paleidusios vaiką į darželį, jos rūpinasi, kad auklėtoja būtų ta, geroji, ir pan. Ir, jų supratimu, jos elgiasi teisingai, jos yra tobulos darbuotojos ir tobulos mamos.....

Maciau as tokias mamaites karjeristes su savo sintetine meile vaikui, ty zaislai, aukle, super daiktai, drabuziai, pastoviai pretenzijos reiskiamos is pirmo auklei, veliau aukletojai, toliau mokytojai, visi blogi vaiko neaukleja, nemoko ir kurgi mokykla ziuri, kur pedagogai, veliau jos stebisi kas atsitiko, kodel su vaiku kontakto nera
Atsakyti
QUOTE(EVO @ 2008 05 21, 16:56)
Nesutinku, jeigu vaikas motinos nemato, o motinele grizta i namus tik pernakvot, kas cia gero, kad ir koks tevas geras bus jis mamos neatstos, siuo klausimu as kategoriska, mes stebimes, kai rodo per TV, seimas kur motina pastoviai geria, bet kai mazu vaiku paklausia ar jus paliksit mama, jie leidziasi i asaras ir kategoriskai sako ne, musu mama pati geriausia, reiskia vaiko ir mamos rysys labai stiprus, bent jau pradineje stadijoje kol jie yra mazi, o veliau jie pradeda suprasti, kas yra blogai ar gerai

va tokios kaip tu ir sugriauna tevo ir vaiko rysi. Kaip gali uzsimegzti rysys, jeigu vyras nuo vaiko yra nustumiamas. Taip aisku veliau jisai kazkoks uzmezgamas, bet tikrai ne toks, koks buna kai su vaiku bendraujama nuo pat pradziu.
Beje, vaikai lygiai taip pat verkia kai juos atskiria nuo tevo, Nueik, kad ir vienisuju skyrely ir paskaityk, ka isgyvena vaikai, kai is ju gyvenimo digsta tevas ir ar imanoma mamai pakeisti teti
QUOTE(sena niekšė @ 2008 05 21, 17:36)
o jeigu tėvui, kaip ir motinai, karjera yra aukščiau visko? gerai jei ta mamytei karjeristei klius tobulas vyrelis.

tada blogai, nes vaikas kaip ir nebeturi realiu tevu.
Bet mano citata seke po posto, kuriame smerke moteri, kuri paliko vaika, kol jinai dirba, ne kam kitam bet vaiko tevui.
QUOTE(sena niekšė @ 2008 05 21, 17:36)
o šiaip čia tai asmeninės vertybių skalės klausimas, kas tau svarbiau -- darbas ar vaikas. jeigu dėl darbo aukoji vaiko gerovę, tai norėčiau paklaust -- kokia to darbo prasmė?

o kai vyras aukoja del darbo vaiko gerove, tai cia labai grazu ir sektinas pavyzdys.
Normalus seimos modelis ir yra toksai, kad vienas is tevu apriboja savo darbus tam tikrai laika, kol vaikas paaugs. Tik nesuprantu, kodel kai kurios moteriskes taip save sureiksmina ir laiko nepakeiciamomis - didybes manija matyt kamuoja.
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2008 05 21, 19:17)
o kai vyras aukoja del darbo vaiko gerove, tai cia labai grazu ir sektinas pavyzdys.
Normalus seimos modelis ir yra toksai, kad vienas is tevu apriboja savo darbus tam tikrai laika, kol vaikas paaugs. Tik nesuprantu, kodel kai kurios moteriskes taip save sureiksmina ir laiko nepakeiciamomis - didybes manija matyt kamuoja.

visų pirma ne vienas iš tėvų turi stengtis, o abu.
kai vaikas auga be tėvo -- niekam ne paslaptis kokios problemos vėliau atsiranda.
taip, matyt aš sergu didybės manija, nes nemanau, kad tėvas, auklė, seneliai, darželiai gali vaikui pakeisti MANE tongue.gif tėvas yra tėvas, auklė yra auklė, draugai yra draugai, o va mama esu AŠ. jie turi vykdyti savo pareigas, bet ne būti ir už tėtį, ir už mamą.
man pavyzdžiui darbas yra priemonė užtikrint sau ir šeimai kokybišką gyvenimą. bet vogti laiką ir energiją nuo šeimos, kad kažkam padaryt pelną ir užtikrint nenutrūkstamą vartojimą -- nepasirašau schmoll.gif kad ir kiek bedirbčiau, visų žaislų ir auklių vaikui nesupriksiu, o jam visų ir nereikia
Atsakyti
QUOTE(Ramunita @ 2007 10 19, 16:59)
man šita mintis kilo,kai sužinojau,kad mūsų šokėja Daniūtė tik pagimdžius mergaitę,jau veržiasi atgal i TV- vaiką filmavimo metu paliktų tėvui ir pan. Bet kad tai mergytei net mėnesiuko nėra....
Ką manot apie tokias mamas? Ar jų vaikai nieko nepraranda? Ar nepraranda jos nieko?

Jei tikra karjeriste, kai be karjeros NIEKAS nerupi, tai aisku praranda. Bet siaip manau yra tiesiog butina neuzsidaryti su vaiku ir kazkokios kitos veiklos tureti, o jei tevelis tos kitos veiklos metu vaika paziuri, tai cia isvis mano nuomone pats geriausias atvejis. Vaikas tikrai nieko nepraranda, nes tuo metu buna su tevu, taigi toks pats saugus, mylimas ir priziuretas (bent jau teoriskai).

QUOTE(flight @ 2007 10 20, 23:40)
O kiek trunka filmavimas? Ir kas tokio nutiks, jei mergytė porą kartų per savaitę po porą valandų pabus  su tėvu? Tikriausiai net suvokti nespės, kad mamos šalia nėra - pirmaisiais mėnesiais kūdikiai paprastai daug miega  cool.gif
Ir šiaip, mamai išbūti su vaiku 24 valandas per parą, septynias dienas per savaitę yra labai, labai sunku. Džiugu, jei yra tėtis, kuris išleidžia įkvėpti kitokio oro  smile.gif

visiskai pritariu. Labai dziaugiuos, kad turejau dirbancia mama, praleidau nemaza dali laiko ir su teciu, ir su mociute, ir i darzeli gana anksti pradejau eiti. Manau, kad sitaip vaikas tampa visapusiskesnis, ismoksta anksciau ir geriau bendrauti. Tuo labiau, kai lieka su teciu. Tetis niekuo neprastesnis uz mama, tai kodel vaikas turetu nesaugus, kazka prarades uzaugti? manau, kad vaiko prieziura ABU tevai turi butinai dalintis.Ir MB pritaria.
Atsakyti
QUOTE(sena niekšė @ 2008 05 21, 19:40)
nes nemanau, kad tėvas, auklė, seneliai, darželiai gali vaikui pakeisti MANE  tongue.gif tėvas yra tėvas, auklė yra auklė, draugai yra draugai, o va mama esu AŠ. jie turi vykdyti savo pareigas, bet ne būti ir už tėtį, ir už mamą.

o kur tu matai liepima buti ir uz mama ir uz teti.
Mama yra mama, tetis yra tetis - jie abu yra tie is kuriu tas vaikas atsirado, ir kurie turi ji uzauginti ir isaukleti. Bet nera jie vienas svarbus, o kitas nereiksmingas - jie abu lygus ir abu vienodai vaikui reikalingi.
Man tikrai yra nenuostabu, kodel LT vyrai ypac skyrybu atveju nenori rupintis vaiku, ji islaikyti. O kam to reikia, jeigu yra tokia mamyte, kuri ji nustumia nuo vaiko ir prilygina visai svetimam ir pasaliniam zmogui
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2008 05 21, 20:29)
o kur tu matai liepima buti ir uz mama ir uz teti.
Mama yra mama, tetis yra tetis - jie abu yra tie is kuriu tas vaikas atsirado, ir kurie turi ji uzauginti ir isaukleti. Bet nera jie vienas svarbus, o kitas nereiksmingas - jie abu lygus ir abu vienodai vaikui reikalingi.

ar ne jūs parašėt pavyzdį, kur vaikai tėtę vadina "mama", nes mamos kaip ir nemato?

O kam to reikia, jeigu yra tokia mamyte, kuri ji nustumia nuo vaiko ir prilygina visai svetimam ir pasaliniam zmogui

tai jeigu aš vos pagimdžius nelekiu į darbą, reiškia nustumiu tėvą nuo vaiko? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(sena niekšė @ 2008 05 21, 21:27)
ar ne jūs parašėt pavyzdį,  kur vaikai tėtę vadina "mama", nes mamos kaip ir nemato?

bent jau sioje temoje, tai tikrai ne - kazka painioji.

QUOTE(sena niekšė @ 2008 05 21, 21:27)
tai jeigu aš vos pagimdžius nelekiu į darbą, reiškia nustumiu tėvą nuo vaiko?  blink.gif

jeigu tu gimus vaikui sakai, kad tik tu esi svarbi, nes tu mama ir tik tu viena zinai kas jam geriausia, nes tu mama, ir tik tu viena gali juo pasirupinti, nes tu mama.. .tai taip, tu nustumi teva nuo vaiko.
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2008 05 22, 22:43)
jeigu tu gimus vaikui sakai, kad tik tu esi svarbi, nes tu mama ir tik tu viena zinai kas jam geriausia, nes tu mama, ir tik tu viena gali juo pasirupinti, nes tu mama.. .tai taip, tu nustumi teva nuo vaiko.

o dabar jau jūs painiojate biggrin.gif sakiau tik tiek, kad vaikas man svarbesnis už darbą. ant puodelio kažkada tokį užrašą mačiau: darbas ne vilkas, į mišką nepabėgs mirksiukas.gif
o tai ką gali tėvas, tai jau visai kita opera. nu gali jis, tikrai gali. daugybė vyrų patys vieni vaikus užaugina. bet tai ar dėl to motina turi pasiplauti nuo savo vaiko auginimo?
Atsakyti
QUOTE(sena niekšė @ 2008 05 22, 23:50)
o tai ką gali tėvas, tai jau visai kita opera. nu gali jis, tikrai gali. daugybė vyrų patys vieni vaikus užaugina. bet tai ar dėl to motina turi pasiplauti nuo savo vaiko auginimo?

as ne tai turiu omeny.
Pati situacija yra keista ir nenormali, kai mama sedi su vaiku namuose, o vyras daro karjera ir islaiko seima, tai yra puiku, zavu, nepakartojoma - o jeigu vyras dar ir nors kiek laiko skiria vaikui po darbo, tai jau is viso IDEALU.
Bet atvirkstine situacija, kai ta atlieka mama, o vaika augina ne kas kitas o jo tevas, tai jau atrodo smerktina ir ta moteri kai kurios pagavusios itariu prie stulpo priristu ir viesai supuvusiais pomidorais apmetytu.
Va butent toksai pozicijos dviveidiskumas, kad kai vienas is tevu daugiau laiko praleidzia su vaiku yra gerai, bet jei neduok dieve kitas daugiau praleis tai cia jau viskas.

O kai vyras pasiplauna nuo savo vaiko auginimo - tai cia kaip tada?
Atsakyti
Yra profesijų, kur mama negali laukti. Turi pastoviai užsiimti praktika, pvz. medikai - odontologai, plastinė chirurgija, chirurgai ir kt. ir pan. Bet ir tai, jei mama turi sąžinės, ji nesėdi tam darbe nuo ryto iki vakaro. Paskirsto darbus, krūvius, kad ir profesionalumo neprarastų, klientų neprarastų, ir vaikas dėmesį bei papą gautų.

O yra profesijų, kurioms 6 - 12 mėn pertrauka niekaip neįtakos jų karjerų. Nieko neįtakos. Jos tą svarbų naujagimiui, kūdikiui laiką atiduos, o po to sėkmingai darys karjerą. Nejau šis laikotarpis toks svarbus moteriai, kad ji negali atiduoti savo meilės, dėmesio vaikui? g.gif Kūikiui reikia mamos. Tėvelis gali padėti, bet jis negali atstoti motinos.
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2008 05 23, 09:14)
as ne tai turiu omeny.
Pati situacija yra keista ir nenormali, kai mama sedi su vaiku namuose, o vyras daro karjera ir islaiko seima, tai yra puiku, zavu, nepakartojoma - o jeigu vyras dar ir nors kiek laiko skiria vaikui po darbo, tai jau is viso IDEALU.
Bet atvirkstine situacija, kai ta atlieka mama, o vaika augina ne kas kitas o jo tevas, tai jau atrodo smerktina ir ta moteri kai kurios pagavusios itariu prie stulpo priristu ir viesai supuvusiais pomidorais apmetytu.
Va butent toksai pozicijos dviveidiskumas, kad kai vienas is tevu daugiau laiko praleidzia su vaiku yra gerai, bet jei neduok dieve kitas daugiau praleis tai cia jau viskas.

O kai vyras pasiplauna nuo savo vaiko auginimo - tai cia kaip tada?

tema yra apie MAMYTĘ karjeristę, o jūs vis nukreipiat pokalbį link vyrų. bet jei taip norit, gerai. taigi...
man atrodo, kad tiek pavieniai žmonės, tiek visuomenė jau atsikando, kad vyro nedalyvavimas vaiko auginime neša neigiamus rezultatus. dėl to ir organizuojamos visokios socialinės akcijos, tėvystės kursai, skiriamos lėšos kad sugrąžinti tėvelius į šeimą. nes nei mamytės, nei močiutės negali vaikui atstoti tėvelio.
todėl atrodo tikrai absurdiška, kad ne kurios mamytės sugalvoja paimti tą neigiamą pavyzdį, su kuriuo iš vyrų pusės jau aktyviai kovojama.
Atsakyti
QUOTE(sena niekšė @ 2008 05 23, 17:07)
tema yra apie MAMYTĘ karjeristę, o jūs vis nukreipiat pokalbį link vyrų.

as citavau posta, kur mama dirba, o tevas tuo metu augina vaikus - ir del to jinai yra smerkiama.
Taigi, kai mama sedi su vaikais, vyras dirba- viskas ok?
Kai tevas sedi su vaikais, o mama dirba, tai jau pasmerikimas.
Va kur klausimas - kodel taip pas mus yra -tik matau tai per sunku suprasti
ir tavo minimos socialines akcijos ( idomus pavadinimas) tam ir organizuojamos, kad ir moterys suprastu, kad tevas vaikui ne maziau reikalingas nei motina, kad tevui rupestis ir vaiko auginimas, tos pacios tevystes atostogos yra normalu, kad tevas lygiai taip pat yra atsakingas uz savo vaikus, kad tevas vaikais moka pasirupinti ne prasciau uz motina.
Nes galu gale ir sita tema parodo, kad ne kas kitas, o moterys yra nusistacios pries tai, kad vyrai augintu savo vaikus
Atsakyti