Įkraunama...
Įkraunama...

Mamytė - karjeristė

kažkada buvau atidarius temą apie moterų nesolidarumą. dabar viskas aišku.

o dėl mamyčių darbuose prapuolusių ką galiu pasakyt. juk kiekviena prisimenate save vaikystėje. ar smagiau buvo su mama padraugauti, ar būti darželyje su auklėtoja, aš išvežtai pas močiutę? man pvz. labiausiai reikėjo mamos, ne močiučių ir ne auklėtojų. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dios: 23 spalio 2007 - 11:35
QUOTE(Dios @ 2007 10 23, 12:34)
kažkada buvau atidarius temą apie moterų nesolidarumą. dabar viskas aišku.

o dėl mamyčių darbuose prapuolusių ką galiu pasakyt. juk kiekviena prisimenate save vaikystėje. ar smagiau buvo su mama padraugauti, ar būti darželyje su auklėtoja, aš išvežtai pas močiutę? man pvz. labiausiai reikėjo mamos, ne močiučių ir ne auklėtojų. ax.gif

Aš pamenu irgi labai džiaugdavausi kai iš mokyklos grįžusi rasdavau mamą namie. Paprastai darančią pietus. Jausmas nepakartojamas wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2007 10 23, 12:38)
Aš pamenu irgi labai džiaugdavausi kai iš mokyklos grįžusi rasdavau mamą namie. Paprastai darančią pietus. Jausmas nepakartojamas  wub.gif

o as gryzusi namo rasdavau TEVA daranti pietus biggrin.gif
vakariene darydavom abu drauge biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2007 10 23, 09:52)
Pati esu karjeristės vaikas, jei tai galima pasakyti. Anais laikais mamos negalėjo ilgai auginti vaikutį, reikėjo į darbą eiti. Niekada nesisielojau dėl to, kad mama daug dirba. Man tai norma. Mes su mama draugės, esu savarankiška nuo mažumės, iš paskos niekas su šluoste nevaikščiojo. Per išeigines, dar man reikėjo eiti šeštadieniais į mokyklą, mes atsigriebdavome už visą savaitę. Niekada neužmiršiu šeimos vakarienių, kai mes visi dalinomės dienos įspūdžiais, patarinėjome vienas kitam. Manyčiau svarbiausia yra meilė, o ne laikas.

Na as buvau dirbancios mamos vaikas, nors ne karjeristes. Kaip dauguma tu dienu vaiku. Buvo tik viena drauge kurios mama nedirbo, as jai pavydejau blush2.gif

As irgi buvau savarankiska, manau daugelis pasakytu ta pati. Kokybe svarbu, bet... iki metu as ir uz kiekybe 4u.gif Kazkuri laiko tarpa po gimimo mama turi buti pagrindinis zmogus vaiko gyvenime. Jei ne, tai atsiliepia ir veliau kaip rodo kai kurios studijos... Nesupraskit neteisingai - as kalbu siuo atveju tik apie kudikius. Nesakau, kad mama turi uzsidaryti namie - ne ir dar karta ne, bet ir nepulti stacia galva i karjera. Man paciai po gimdymu abu kartus pilnai atsigauti prireike metu. Jei kazkam uztenka poros dienu, gal jos stebuklingos cool.gif Pagaliau ne vienas garsus darboholikas senatveje kalbant apie seima yra prisipazines, kad dirbo per daug...

Apie veliau su seneliais auganciais vaikus as irgi esu nekokios nuomones. Kiek zinau atveju, tai yra tevu pasirinkimas, ne butinybes padiktuota salyga. Tokius atvejus irgi pavadinciau karjera auksciau vaiko...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo baltic*girl: 23 spalio 2007 - 11:47
nu dirbanti mama -- tai manau kasdienybė beveik visiems šių laikų vaikams. mano mama irgi karjerą darė, ir man teko pas močiutes nemažai pagyvent. už ką jaučiu pyktį tėvui, kad jis tingėjo mane prižiūrėt, nors dirbo gerokai mažiau už mamą.
bet esmė manau kiekvienam vaikui ta pati -- reikia mamos, reikia ją jausti. tegu ta mama ir dirba, bet po darbo būna MAMA or ne direktorė ar profesorė.
Atsakyti
QUOTE(Dios @ 2007 10 23, 12:58)
bet esmė manau kiekvienam vaikui ta pati -- reikia mamos, reikia ją jausti. tegu ta mama ir dirba, bet po darbo būna MAMA or ne direktorė ar profesorė.

arba serialu ziuretoja doh.gif
Atsakyti
Mano beveik visų draugių mamos sėdėjo namuose, tik mano ir dar vienos bitės Majos buvo. O ir pietūs, kambarių tvarkymas tai ne problema... Aš tai puikiai moku, jai padėdama išmokau, ir gal todėl yra kitoks gyvenimo suvokimas. Kad niekas niekam neskolingas, o tik meilė svarbiausia.

O svarbiausia man visos pavydėdavo, kai mama buvo namie susirinkdavo beveik visos. O kokius mes koncertus rengdavome, kostiumus kurdavome. O kai mama pradėdavo su mumis kalbėti apie gyvenimo prasmę..., aptarinėti perskaitytą per savaitę knygą. Mama musm siūlydavo vieną knygą ir mes po to dalindavomės įspūdžiais, pastebėjimais.

Tarp kitko, viena namie sėdinti mama, dėkojo mano mamai, kad jos dėka suartėjo su savo dura, mat ji norėjo tokių santykių kaip pas mus su mama. Dabar kai sutinku visos klausinėja, kaip jaučiasi mano motušė.

Taigi, karjeristė karjeristei ne lygis, o ir namie sėdinti ne visada atlieka savo vaidmenį.

O moteriškas solidarumas prie ko? Mes ne tik moterys, o žmonės.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2007 10 23, 12:02)
Mano beveik visų draugių mamos sėdėjo namuose, tik mano ir dar vienos bitės Majos buvo. O ir pietūs, kambarių tvarkymas tai ne problema... Aš tai puikiai moku, jai padėdama išmokau, ir gal todėl yra kitoks gyvenimo suvokimas. Kad niekas niekam neskolingas, o tik meilė svarbiausia.

O svarbiausia man visos pavydėdavo, kai mama buvo namie susirinkdavo beveik visos. O kokius mes koncertus rengdavome, kostiumus kurdavome. O kai mama pradėdavo su mumis kalbėti apie gyvenimo prasmę..., aptarinėti perskaitytą per savaitę knygą. Mama musm siūlydavo vieną knygą ir mes po to dalindavomės įspūdžiais, pastebėjimais.

Tarp kitko, viena namie sėdinti mama, dėkojo mano mamai, kad jos dėka suartėjo su savo dura, mat ji norėjo tokių santykių kaip pas mus su mama. Dabar kai sutinku visos klausinėja, kaip jaučiasi mano motušė.

Taigi, karjeristė karjeristei ne lygis, o ir namie sėdinti ne visada atlieka savo vaidmenį.

O moteriškas solidarumas prie ko? Mes ne tik moterys, o žmonės.

drinks_cheers.gif
svarbiausia, kad mama su vaiku draugautų.
o ką jinai dirba ir kiek namie būna -- tai jau individualus reikalas. ir kraštutinumai niekur nereikalingi, nei mama-perekšlė, nei Margareth Thatcher, kuri sako buvus užsiėmus su vaikais tik devynis mėnesius, t.y. kol buvo nėščia.
Atsakyti
Visų pirma gaila, kad negalim išgirst tikrų karjerisčių nuomonės, nes jų šitam forume tiesiog nėra biggrin.gif

O šiaip aš visada buvau ir būsiu už tai, kad vaikais gyvenimas neapsiriboja..
Niekad nedariau kokios tai karjeros, nors teko po truputėlį darbuotis, kai dukrom tebuvo po pusę metų..Bet nei aš ten labai persidirbdavau, nei vaikai manęs per dienas nematydavo..
Vat ir dabar-išgirstu nuomonių, kad perdaug aukojuosi vaikams-šiemet eilinį kart atsisakiau sporto klubo, nes norisi geriau tą laiką išnaudot vyresnėlės užklasiniams užsiėmimas ir kad nenukentėtų mažiukė-kad netektų jai tris vakarus per savaitę mamos sulaukt tik 7-8 vakare..
Net į kiną dviese su vyru po mažosios gimimo neleidom sau nueit..pasiimam DVD ir pažiūrim namie..

Aišku kaip ir visi žmonės einu į darbą-dažniausiai jis trunka plius minus iki 17 valandos..kartais ilgiau, bet pasitaiko, kad ir trumpiau..
Manau tai normalu ir natūralu-gal milijonierių žmonos ir gali sau leist PRABANGĄ nedirbt...iki vaikui sueis 3, 5 ar 9 metai..Bet ir jos manau dalį laiko skirs kažkam kitam, ne vien vaikams..

O karjeristėms linkiu visakeriopos sėkmės mirksiukas.gif
Karjeristė, turinti vaikų, man kelia didelį susižavėjimą, nes dažniausiai būna švelnesnė ir žmogiškesnė už karjeristę neturinčią vaikų, o kitą vertus-gerokai šaunesnė ir energingesnė, negu mes -nekarjeristės unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo svetima: 23 spalio 2007 - 13:27
QUOTE(svetima @ 2007 10 23, 13:26)
O karjeristėms linkiu visakeriopos sėkmės mirksiukas.gif
Karjeristė, turinti vaikų, man kelia didelį susižavėjimą, nes dažniausiai būna švelnesnė ir žmogiškesnė už karjeristę neturinčią vaikų, o kitą vertus-gerokai šaunesnė ir energingesnė, negu mes -nekarjeristės unsure.gif

Cia gerai pastebeta. As tik dabar susimasciau, kad pazistamu atveju kazkiek kritikuoju (nors bandau nekritikuot) tik tu kurios pacios neaugina savo vaiku. Nes sutikit, gera karjera daznai leidzia pasamdyt bent jau aukle g.gif O jei vaikai neisvezti kazkur kitur del tevu karjeros, kas irgi egzistuoja, tai tik sekmes tokioms seimoms ir nieko tame bloga nematau.
Atsakyti
Manau mamos gali daryti karjera, bet neturetu nukenteti laikas skirtas motinai su vaiku
Atsakyti
mamytė karjeristė - geriau nereikia... Gaila vaikų, jau tėvai su vaikais per darbus nepabūna, tai kokie vaikai išaugs jei dar ir mama bus karjeristė - vaikus augins kas? Kaimynai ir gatvė? schmoll.gif
Atsakyti