QUOTE(jovial @ 2007 11 10, 14:52)
Ir kas per daiktas ta "biblije"? ST ir NT (Biblija) tokiu dalyku neraso.
NT isvis perrasytas taip, kad i pirma Biblija ir nepanasus. Nes Biblija, paprasta krikscioniu, ne sektu kokiu, gale pranasu knygoj raso nepripazista jokio pasninkavimo ir celibato, kas priimta katalikybe. Dievas draudzia tokius dalykus ir ispranasauta toje pacioje Biblijoje, kad tokia religija bus atnesta velnio. Juk pirmieji krikscionys pora simtu metu buvo persekiojami toje pacioje Romoje uz savo tikejima. NT yra kataliku baznyciai parasyta Biblija todel labai skirias nuo originalo. Nesu gerai pasikauscius ta tema tad gerai neatsakysiu, bet Bibliju tikrai yra ivairiu... Negali paimt ibet kokios knygos ir vien del itikinamo parasymo galvoti, kad tai jau tikriausia tiesa. Net nezinau kas is lietuviu vertimu artimiausia, galiu parekomenduot tik angliska varianta, ir tiesa sakant pati lyginau kai kurias vietas su juo ir lietuviskai isleista Biblija, tai nemazai neisversta, kas labai pakeicia esme... Kad ir tai, kad krikscionims yra pasakyta nesimelsti uz mirusius o tik uz gyvuosius, nekurti sventuju nes tik Dievas ir Jezus tokie yra, rodo dideli atotruki tarp ju ir NT tiesu interpretavimo musu kulturoje...
QUOTE(Enejuke @ 2007 12 08, 21:47)
Ramybes neduoda vienas ivykis. Pries 1,5 men nakvojau pas mama, savo kambaryje. Per miegus pajauciau , kad kazkas yra salia, atmerkiau akis ir isvydau virs saves zydra rysku kamuoli .
Patyriau ta pati kai buvau 13os
Nakvojau pas teta o gatveje buvo mires kaimynas, lipdama i apacia maciau tokios spalvos puse zmogaus konturus. Isigalvojus nebuvau nes kaimyno net nepazinojau (tetos, ne mano) ir ispudzio nepadare. Bet kai pasakiau ka maciau, teta juokes, kad kaimyno siela jos namus aplanke
Visi pasijuoke tuo ir baiges.
QUOTE(faustina @ 2007 12 12, 18:16)
Dvasiu ir as labai bijojau anksciau,o dabar tik pamacius persigasciau.
Na siaip gyvuju reikia daugiau bijoti nei mirusiu
Ta nejaukuma pilnai suprantu, esu nemazesne baile. Isikali i galva, kad esi ta pati siela kaip ir jie tik dar teturi kuna. Rysi su mirusiais jauciu pati to nenoredama, atrodo nebijau o kartais uzplaukia kitaip.
Siaip geriau nesikisti i ju pasauli. Kad ir kaip skauda, nerekomenduoju kviestis mirusius pokalbiui ir net sapnais pilnai netiketi geriau. Nes viskas kas ateina is kito pasaulio, yra kitos dimensijos, tad vertimas gali buti netikslus.
Anksciau buvau linkus i burtus ir ta rysi su mirusiais, laikiau ta pliusu. Dabar mane kraupina mano pacios uzmojai kai buvau jaunesne
Nes tikiu tai yra atskiras pasaulis kurio nedera jungti prie musu. Kai mire draugas, jauciau jis negali atsiskirt nuo manes ir vis sapnuodavos sapne, kaip akmuo mane uzguldavo jo atejimai. Tuomet buvau priversta jam paaiskint jis jau mires. Kitas pats atejo atsisveikint pasakyt, kad daugiau nebesapnuosiu jo, pries tai isvardyjes kelis draugus pavardem kuriu nezinojau, patikrinau realybej radau juos
Esme, kad kartais mirusiesiems irgi reikia pasakyti nesikisti i musu pasauli. Nes tai negerai nei jiems, nei mums. O juos susigrazinti nori tik musu egoizmas, jei suprastume tai didelis
, tokie norai dingtu...