uzjauciu del tokiu skausmingu isgyvenimu ir patikek manimi,po mirties nebebuna nieko.zmogus mirsta.mirsta jo kunas,mirsta visas vidus ir nieko jau nebejauti.nera relybeje nei pragaro,nei dangaus,cia tik ismislai senu bobuciu.kas yra skaites biblije,tas supranta mano zodzius.mirtis ir yra visako galas
uzjauciu del tokiu skausmingu isgyvenimu ir patikek manimi,po mirties nebebuna nieko.zmogus mirsta.mirsta jo kunas,mirsta visas vidus ir nieko jau nebejauti.nera relybeje nei pragaro,nei dangaus,cia tik ismislai senu bobuciu.kas yra skaites biblije,tas supranta mano zodzius.mirtis ir yra visako galas
kas buna po mirties is tikruju suzinosime tik numire. kitas klausimas, ka mes laikome zmogmi - jei kuno ir sielos visuma, tai mirus kunui visuma kaip ir digsta - kunas lieka sau puti palaidotas o siela kazkur keliauja. kiekivena religija turi savo poziuri siuo klausimu - marksizmo/leninizmo poziuri isdeste mijos mama. ka gi, kiekvienas turi teise tiketi tuo, kuo nori tiketi.
kas buna po mirties is tikruju suzinosime tik numire. kitas klausimas, ka mes laikome zmogmi - jei kuno ir sielos visuma, tai mirus kunui visuma kaip ir digsta - kunas lieka sau puti palaidotas o siela kazkur keliauja. kiekivena religija turi savo poziuri siuo klausimu - marksizmo/leninizmo poziuri isdeste mijos mama. ka gi, kiekvienas turi teise tiketi tuo, kuo nori tiketi.
Idomiu minciu cia buvo isreiksta Kad Biblijoje rasytu apie tai kad po mirties nieko nera pirma karta isgirstu, nors gal cia kalbama apie kazkokia kita knyga, biblije? Idomu
Logikos cia yra... Kazkodel as irgi manau, kad po mirties nera NIEKO. Bet to uztikrintai niekas negali nei patvirtinti, nei paneigti. Jei po mirties yra gyvenimas, tai suzinosime tik numire, o jei jo nera... tai niekad ir nesuzinosim.
Tibetiečiai bandė nagrinėti kas vyksta po mirties praktiškai. Atsiguli ant dešinio šono ir užsispaudi kaklo srityje miego arterijas... Gydytojai užfiksuoja mirtį. O Tibetiečių rekordas tokioje būsenoje 49 dienos! Tą patirtį jie pavadino Bardo. Bardo, tai būsenos. Yra keletas bardo.(keletas skirtingų sąmonės būsenų per kurias keliaujame). Pavyzdžiui, sapnai, klinikinė mirtis, tai irgi dvi skirtingos bardo - sąmonės būsenos). Tibetiečiai mini, kad klaidinga manyti jog mirsiu ir viskas baigėsi... Jie tvirtina, kad per penkias minutes nepabėgsi... Ten penkios minutės mūsų laiku yra amžinybė! O pjūčiai šimtus kartų paaštrėja, paryškėja Pagal tibetiečius, miręs žmogus eina per bardo būsenas. Jie pasakoja apie spalvas, pavyzdžiui, atsiras šviesiai mėlyna spalva bet, jeigu žmogaus gyvenime nebuvo tam tikrų išgyvenimų, emocijų, tai žmogus gali jos išsigąsti ir pasirinkti pilkšvą, o ten laukia nepageidaujami išgyvenimai... Beje, jie pabrėžia, kad pagrindinė kančių priežastį ten gali sukelti protas. Panašiai kaip sapnuojame košmarus ir nesuvokiame, kad tai tik sapnas... Jeigu patikėsi, kad tai tik proto kuriamos iliuzijos, tai viskas baigsis... Bet, ne taip paprasta sapnuojant košmarą, suvokti, kad tu tik sapnuoji... Beje tibetiečiai išvardija ir penkis nuodus, kurie turės didelę reikšmę pakliuvus į bardo(numirus). Tai godumas, puikybė, gašlumas, pavydas, pyktis į visą tai įeina ir prisirišimas... Tibetiečiai teigia, kad tik po trijų dienų miręs suvokia, kad jis nebeturi kūno. Miręs pradžioje, negali suvokti, kad jis nebeturi kūno, jį apima liūdesys, kad niekas su juo nebendrauja, vaikšto po jo namus, dalijasi turtą ir t.t.
Todėl, kad sveikas protas neneigia svetimos patirties, o agresyviai nusiteikęs protas užduoda tokius klausimus: kodėl tu ne toks kaip aš a?
Naudinga yra skirti, kai kažkas mus informuoja apie savo patirtį, kad viskas gali būti ir kitaip...Informuoja apie mūsų naujas galimybes.
O yra tokių, kurie iškelia savo patirtį kaip vienintelę tiesą ir pradeda agresyviai kabinėtis: kodėl tu ne toks kaip aš... Kodėl tu elgiesi ne pagal mano supratimą... Kodėl tu sakei taip, o darai kitaip... Kodėl tu man niekaip negali įtykti...
uzuojauta del mamytes. jauciuosi lygiai taip pat- pries 5 menesius palaidojau pati mylimiausia zmogu- savo Teveli. ji mylejau nuosirdziausiai, tyriausiai ir tikriausiai, todel Tave tikrai suprantu.
guodzia ir palaiko mane vienintekle mintis- Tetis yra su manim, yra salia. jis padeda man tadam kai sunku, pakisa pagalve kad minksciau nukrisciau kai tenka suklupti. as jo nematau, bet jauciu. as su juo kalbuosi ir labai daug atsakymu jis man atsiuncia sapnuose.
tiesiog tikek, kad Tavo mamyte su tavimi, nes taip tikrai yra....