perskaičiau
bet kaip gera ant širdies paliko ...
UNA AČIŪ
tema prieš pora metų pradėta gvildenti, tai tikiu, noriu tikėti, kad netekę artimųjų ir šioje temoje pasisakiusieji atrado ramybę ir susitaikymą
turiu pasakyti, kad man labai pasisekė, nes prieš kelis metus , visai netyčia, man į rankas pakliuvo sylvijos brovne knyga Gyvenimas anapus (na jau čia aptarta šita knyga ne kartą
), o po poros mėnesių mano mylima močiutė iškeliavo anapus..
verkiau, bet ne daug ... žinojau, kad jai viskas gerai.. dabar net kartais pasijaučiu nejaukiai, kai mano mama, gaili savo mamos, visada kapuose susijaudina, o man tarsi nieko, ramybė tokia... bandau ir mamai sakyti, bet iš akių matau, kad nesupranta manęs..
sapnavau susitikimą su močiute, po jos mirties, kiek man ji visko pripasakojo, na pasakojo, kad viskas yra gerai, taip ir turi būti
bet nei vieno žodžio nepamenu, tik ŽINAU, kad viskas yra gerai, nes taip turi būti.
po gerų metelių sapnavau sapną. gimdau, sunkiai, labai, žinau, kad skauda LABAI , bet skausmo sapne nejaučiu. tamsa(tarsi pati būčiau mirusi..nebaisu) .. šviesa.. matau močiutę.. ji sako "nebijok, viskas bus gerai, ateisiu.." atsigaunu po gimdymo, žinau, kad gimė sveikas vaikas tik nežinau jis ar ji
.. po sapno už gero pusmečio pastojau , gimdymas iš ties buvo sunkus ir komplikuotas (20 valandų sunkaus darbo), šaukė , rėkė visi, vaikas uždusęs- stumk, neišstūmiau, su pompa ištraukė ... gaivino ... visi strese, o aš kažkaip žinojau, kad viskas bus gerai, taip ir buvo
mano mamytė , kuri ir prabėgus keletui metu po močiutės(savo mamos) mirties vis dar labai išgyvena, sakė niekad nesapnavo močiutės. sapnuoju aš ir mamos brolis . ačiū močiute, kad nepalieki mūsų
o jau mamos brolio sapnai- susitikimai
nerealūs tokie ..
apie savižudžius.vyro kolega pasitraukė savo noru iš gyvenimo. vyras su draugu jį rado
bandė gaivinti..., bet .. sirgo žmogus depresija(o jaunas ir vaikutis mažas augo), aš vis paklausdavau kaip jis, ar geriau, ka kalbejot , ka sake, šnekekit su juo, klauskit įkyriai ir t.t. ... bet matyt kai žmogus apsisprendžia , niekas nebegelbėja .. tikiu, kad savižudžiam ne taip paprasta tenais, kaip kitiems ... bet viskas atleidžiama galų gale . bet vistiek nesuprantu tokio žmonių pasirinkimo, .. mano vyras irgi kurį laiko jo negailėjo, o tiesiog pyko smarkiai(buvo darugai, ne tik kolegos), už tokį jo pasirinkimą ....