Įkraunama...
Įkraunama...

Kas gi vyksta po mirties?

QUOTE(darius333 @ 2008 05 13, 22:42)
Klausimas buvo ne apie didesni ar mazesni skausma, dziaugsma ar kitka g.gif klausimas buvo apie jasumo branduma ir jo isgyvenimo giluma mirksiukas.gif
Tai ar vienodai  bigsmile.gif

Vistiek nesuprantu kokiais būdais tą gilumą ir brandumą išmatuoji?
Atsakyti
QUOTE(Una Li @ 2008 05 14, 12:44)
Vistiek nesuprantu kokiais būdais tą gilumą ir brandumą išmatuoji?

Pvz Meiles branda g.gif
Vaikas jaucia motinos meiles ir myli ja visa savo vaikiska meile.
Paauglys prie sito patyrimo gali prideti pirmaji "naujos" meiles rusies priesingos lyties asmeniui potyri
Suauges seimoje myli zmona, vaikus ...
Senolis, turintis gyvenimo patirties ir isminties myli ne tik savo moteri, vaikus, anukus... , bet ir kitus zmones kaip Dievo kurinius, nors jie gal butir nera tobuli.
Manyciau, kad lygiai ta pati galime pasakyti apie Skausma, Laime, Isdavyste, Pasitikejima ... bigsmile.gif
Tai as vadinu skirtinga branda mirksiukas.gif ar tu galvoji, kad visu amziaus grupiu zmones turi ta patu patyrima ir viska isgyvena vienodai g.gif
Atsakyti
QUOTE(darius333 @ 2008 05 15, 10:51)
Pvz Meiles branda g.gif
Vaikas jaucia motinos meiles ir myli ja visa savo vaikiska meile.
Paauglys prie sito patyrimo gali prideti pirmaji "naujos" meiles rusies priesingos lyties asmeniui potyri
Suauges seimoje myli zmona, vaikus ...
Senolis, turintis gyvenimo patirties ir isminties myli ne tik savo moteri, vaikus, anukus... , bet ir kitus zmones kaip Dievo kurinius, nors jie gal butir nera tobuli.
Manyciau, kad lygiai ta pati galime pasakyti apie Skausma, Laime, Isdavyste, Pasitikejima ... bigsmile.gif
Tai as vadinu skirtinga branda mirksiukas.gif ar tu galvoji, kad visu amziaus grupiu zmones turi ta patu patyrima ir viska isgyvena vienodai g.gif

Meilės brandą galima pamatyti ir kitaip - vaikas myli visus su dideliu pasitikėjimu: mamą, auklėtoją, mokytoją, vėliau darosi atsargesnis, nes gauna nusivilti. Paauglys myli ir mato tik save, nors kartu ir nekenčia savęs dėl tikrų ar menamų trūkumų, jo meilė kitam asmeniui greičiau meilės sau atspindys, jis myli ne tiek realų, kiek įsivaizduojamą žmogų. Suaugęs myli brandžia meile tik tuo atveju, jei neužstrigo kažkur paauglystėje ir iš tiesų suaugo. O štai senatvėje pasitaiko visko - ne veltui rusai sako: "Starost nie radost, a balšoje svinstvo" - vieni sugeba mylėti visus, kiti pradeda visų neapkęsti, treti būna itin reiklūs. Senatvė nėra kažkoks savaiminis nušvitimas, joje ypač išryškėja žmogaus ydos, jei su jomis nebuvo kovota, laikytos nereikšmingomis. Taigi, nebūtinai išgyvenimai gilesni to, kuris turi didesnį patyrimą. Nedrįstu įvertinti, kuri meilė pranašesnė ar gilesnė.
Atsakyti
QUOTE(RaGana Esu @ 2008 05 10, 20:48)
[...]

Tada pasiekiamas aukščiausias taškas, ezoterikoje vadinamas vidurnakčio valanda. Čia pasitinka dvi būtybės. Pirmoji yra Liuciferis, kuris atsakingas už malonumą. Žmogus patiria didžiausią gundymą. Jis jau enbėra žmogus, net ne siela. jis nsuimetė viską ir yra dvasia, matanti, suprantanti,mylinti. Liuciferis gundo nebegrįžti atgal ir pasilikti čia. Jei žmogus pasirenka tokį kelią, jis tiesiog skendi tame malonumo rojuje.....

mm...o galima iskart i sita stadija persokt? bigsmile.gif

QUOTE(RaGana Esu @ 2008 05 10, 20:48)
[...]
Toliau žmogus grįžta per tas pačias sferas.

[...]

Mėnusio sferoje gauna savo "paketėlį", t.y. savo asmenybės savybes ir dar kartą peržvelgia skolas. Pajunta besąlyginę meilę savo tėvams ir peržvelgia būsimo gyenimo scenarijų.

O juk ne visi jaucia besalygine meile savo tevams. reiskias sitoj stadijoj per mazai uzsibuvo?
Ir kas jeigu perziuredamas busimo gyvenimo scenariju, pamato degradavusi nusigerusi narkomana? tokiu atveju gali atgal pas Liuciferi gryzt, ar jau batai- teks apsiimt vaidint parinkto scenarijaus role?

QUOTE(Una Li @ 2008 05 15, 18:32)
[...] Senatvė nėra kažkoks savaiminis nušvitimas, joje ypač išryškėja žmogaus ydos, jei su jomis nebuvo kovota, laikytos nereikšmingomis. Taigi, nebūtinai išgyvenimai gilesni to, kuris turi didesnį patyrimą. Nedrįstu įvertinti, kuri meilė pranašesnė ar gilesnė.

labai geras pastebejimas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pompaduska: 21 gegužės 2008 - 22:42
Sveiki.. Perkaiciau visa tema, tikrai labai idomus jusu paturimai ir pasamprotavimai. Aciu kad nepatingejot ir pasidalinot jais.

As skaitau ir pati savy suvokiu kokia nebrandi ir nieko nezinanti esu.. Gal todel, kad nelabai domejausi tais dalykais..

Pries 8 metus palaidojau savo mociute. Mylejo ji mane labai.. kol ji merdejo (sirgo), as pastojau.. Kai ji mire, mano isciose augo 8 savaiciu vaisius.. kuriam veliau suteikem jo varda (aisku, vyriska varianta). Gaila, kad kol ji buvo gyva - neivertinau jos meiles.. Buvau kvaila paaugle, elgiausi kaip didziausia kvaisa, isivaizdavau kad esu protingesne, geresne, ismintingesne uz ja.. Uztai dabar mane grauzia kaltes jausmas, kurio, tikriausiai neatsikratysiu niekada.. Tai kaina, kuria as moku.. Ir dar.. sapnuoju ja daznokai, lyg ji butu mirusi, bet visada skundziasi, kad guli nepatogiai, arba ji nei mirusi, neigyva.. Niekada nesapnavau jos kitaip, nors aplanko mane daznai.. Ka tai galetu reiksti? Gal zinote? Buciau dekinga..

Del vaiku. Tekos skaityti, jog vaiku sielos iki 5-6 metu neatitruksta nuo savo 'priesgimimines' (ot zodis biggrin.gif ) busenos. Ta prasme, jog labai daug mazyliu gali pasakoti kas buvo anksciau. Mano vaikas sakydavo - kai as buvau.. kai as dariau.. as megau.. Ar gali 2-3 metu piplys taip kalbeti.. Kai turejau sese ir broli, tai mums patikdavo daryti ta ir ana.. Labai daug galima isziureti vaiku piesiniuose - savojo 'as' nesurades vaikas piesia spirales.. veliau, atrades save jis piesia rutuli, o jo vidury padeda taska, taip parodydamas - AS IR PASAULIS.. Kai paauga ir prasisdeda atitrukimas nuo 'TEN' - vaikas piesia varneles.. tai reiksia kad jo siela leidziasi \ is dangaus, / atsoka nuo zemes ir vel pakyla i dangu smile.gif \/ Gaila, kad nepamenu knygos pavadinimo ir autoriaus.. buvau gavusi paskaityti tik atsviesta varianta.. paskui stebejau sunaus piesinius - labai idomu smile.gif

Atsakyti
Yra toks forumas kuriame daug info ta tema ir diskusiju : www.sudie.ten.lt
Atsakyti
Vis tik mano supratimu, jei kas yra ne taip gyvenime, ko nezinai, tada reikia vadovautis sventuoju rastu. O ten parasyta, kad jei gyvenime nugyvenai pakankamai dorai, ir gailejaisi uz padarytas nemirtinas nuodemes, tada mirties nereikia bijoti.
Nors maldoje "tikiu i Dieva teva" yra parasyta "is ten ateis gyvuju ir mirusiuju teisti". Tai jai jau numirus eini i skaistykla, dangu ar ragara, tai kodel dar, kai bus pasaulio pabaiga, reikes dar teisti?
Dar man labai baisu ir esu vyrui sakius, kad mane nors morge tris dienas tegul palaiko, o tik paskui laidoja. Dabar laidoja is karto, palaiko para ir viskas. Juk jei nuo senoves buvo trys dienos, tai gal jos ka nors reiskia? Juk paskui visokios devintines, trisdesimtines, metines yra pagerbiamos.
Atsakyti
Idomi temute.
as anksciau labai domejausi pomirtiniu gyvenimu, kas vyksta isejus. taigi, kaip jau buvo mineta, dazniausiai mokslininkai remiasi zmoniu, patyrusiu klinikine mirti, patirtimi. isvardinsiu kelis momentus, kuriuos dauguma ivardijo:
--visas gyvenimas prabegdavo nuo dabarties link vaikystes, bet tai paaiskinama moksliskai del smegenu mirimo
--matydavo savo kuna is virsaus.jei tai ligonine tai mato gydytojus palikusius prie kuno
--sviesa tunelio gale yra tiesa.
--toje akinancioje sviesoje apima DIDZIULE RAMYBE, kai kurie girdi dieviska muzika, kurios atkartoti negali
--mire artimieji/dieviska butybe pasako kad dar ne laikas ir siela grizta atgal i kuna

na gal ir nelabai tiksliai as viska atkartojau, bet esu skaicius ne viena knyga apie tai. gal kam bus idomu

is prietaru srities ----jei sapnuoji mirusi zmogu per menesi nuo jo mirties, tikima, kad tave lanko jo siela. pati esu sapnavusi mirusius, o sapai tokie tikroviski. vienaip ar kitaip, niekad negali zinot
Atsakyti
labai noriu tiketi kad dar susitiksiu su savo Tetuku.Labai baisu jei ne.nes religijos zmones sako kad visi ten busim,o kaip ten neks nezino
Atsakyti
gal zinote kur rasti ta knyga LIFE AFTER LIFE? noriu paskaityti apie ta pomirtini gyvenima. ji lietuviskai rasyta? galite i az parasyti nes temos neseku. busiu dekinga.
Atsakyti
As manau, kad po mirties bus vieniems dangus, o kitiems pragaras... (gal ne tiesiogine to zodzio prasme, bet dvasiskai ir kuniskai)

*Danguje zmones jaus ramybe, bus laimingi, besisypsantys, linksmi, mylimi ir mylintis...

*Pragare zmones jaus skausma, neapykanta, blogas emocijas.

Zmogaus siela pati pasirinks kas jai prie sirdies...
Atsakyti
Kaip manote, jei sapnuoji neseniai netiketai mirusi zmogu ir jis sapne labai stipriai verkia...net asaros matosi tokios realios... ar tai ka nors reiskia? Ar tai zenklas, kad jam TEN blogai? Ar kad jis gailisi, kad paliko zeme ir mus?
Ar cia tik musu pasamones suskurtas vaizdas???
Atsakyti