Sveiki.. Perkaiciau visa tema, tikrai labai idomus jusu paturimai ir pasamprotavimai. Aciu kad nepatingejot ir pasidalinot jais.
As skaitau ir pati savy suvokiu kokia nebrandi ir nieko nezinanti esu.. Gal todel, kad nelabai domejausi tais dalykais..
Pries 8 metus palaidojau savo mociute. Mylejo ji mane labai.. kol ji merdejo (sirgo), as pastojau.. Kai ji mire, mano isciose augo 8 savaiciu vaisius.. kuriam veliau suteikem jo varda (aisku, vyriska varianta). Gaila, kad kol ji buvo gyva - neivertinau jos meiles.. Buvau kvaila paaugle, elgiausi kaip didziausia kvaisa, isivaizdavau kad esu protingesne, geresne, ismintingesne uz ja.. Uztai dabar mane grauzia kaltes jausmas, kurio, tikriausiai neatsikratysiu niekada.. Tai kaina, kuria as moku.. Ir dar.. sapnuoju ja daznokai, lyg ji butu mirusi, bet visada skundziasi, kad guli nepatogiai, arba ji nei mirusi, neigyva.. Niekada nesapnavau jos kitaip, nors aplanko mane daznai.. Ka tai galetu reiksti? Gal zinote? Buciau dekinga..
Del vaiku. Tekos skaityti, jog vaiku sielos iki 5-6 metu neatitruksta nuo savo 'priesgimimines' (ot zodis
) busenos. Ta prasme, jog labai daug mazyliu gali pasakoti kas buvo anksciau. Mano vaikas sakydavo - kai as buvau.. kai as dariau.. as megau.. Ar gali 2-3 metu piplys taip kalbeti.. Kai turejau sese ir broli, tai mums patikdavo daryti ta ir ana.. Labai daug galima isziureti vaiku piesiniuose - savojo 'as' nesurades vaikas piesia spirales.. veliau, atrades save jis piesia rutuli, o jo vidury padeda taska, taip parodydamas - AS IR PASAULIS.. Kai paauga ir prasisdeda atitrukimas nuo 'TEN' - vaikas piesia varneles.. tai reiksia kad jo siela leidziasi \ is dangaus, / atsoka nuo zemes ir vel pakyla i dangu
\/ Gaila, kad nepamenu knygos pavadinimo ir autoriaus.. buvau gavusi paskaityti tik atsviesta varianta.. paskui stebejau sunaus piesinius - labai idomu