Įkraunama...
Įkraunama...

Kas gi vyksta po mirties?

QUOTE(vaižgantė @ 2008 01 19, 18:11)
Jei tau pavogs mašiną arba grįžęs namo nerasi buto, nes jis sudegė- kas čia kentės? Ar fizinis kūnas?
O liga apskritai ne bausmė- ją gi pats susikuri.
Savižudžiams blogai po mirties todėl, kad jie pažeidė vieną iš Kosminių Įstatymų- ne žmogaus valia gimti, ne jo valia ir mirti...Prasmę turi tai, kad mes gimę nieko neprisimenam: juk reikalingas naujas patyrimas, kurio niekas neįtakoja...

Jei pavogs ar sudegs, tai niekas nekentės, na gal draudimas. Nors šiaip čia mano žmonos išmislas tie draudimai, man tai visiškai vienodai, miegojimas ant kilimėlio laiptinėje man nesiskiria nuo miegojimo lovoje. Tiesa interneto nebūtų... čia problema...
Jei liga ir skausmas ne bausmė - tai kaip galima mane nukreipti kažkuria man skirta linkme? Kažkas čia ne taip... žiūriu, kad blaškausi...
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2008 01 19, 17:17)
Nieko blogo jis nepamatys...
Kiekvienas žmogus šiam gyvenime turi savo suvokimo "stogą", ir suvokti daugiau, nei jam duota, jis negali...

Aš neturėjau galvoje, kad jam ten kažkas bus blogai blink.gif Jam čia blogai, su tokiu primityviu mąstymu doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Preila: 19 sausio 2008 - 18:56
QUOTE(Medinis @ 2008 01 19, 18:15)
Jei pavogs ar sudegs, tai niekas nekentės, na gal draudimas. Nors šiaip čia mano žmonos išmislas tie draudimai, man tai visiškai vienodai, miegojimas ant kilimėlio laiptinėje man nesiskiria nuo miegojimo lovoje. Tiesa interneto nebūtų... čia problema...
Jei liga ir skausmas ne bausmė - tai kaip galima mane nukreipti kažkuria man skirta linkme? Kažkas čia ne taip... žiūriu, kad blaškausi...

Čia tu tik teoriškai taip mąstai... Jeigu grįžtum namo ir rastum savo namus sudegusius ir dar dviejų namiškių kūnus apanglėjusius, mąstytum kitaip...
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2008 01 19, 18:17)
Čia tu tik teoriškai taip mąstai... Jeigu grįžtum namo ir rastum savo namus sudegusius ir dar dviejų namiškių kūnus apanglėjusius, mąstytum kitaip...

akimirkos emocija. Na ir kol laidotuvės... Aišku tphu tphu ir sau į galvą (šiaip nesu prietaringas), bet šiais žodžiais išreiškiamas nenoras, kad taip atsitiktų.
Bet juk realiai tai būtų taip.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2008 01 19, 18:19)
akimirkos emocija. Na ir kol laidotuvės... Aišku tphu tphu ir sau į galvą (šiaip nesu prietaringas), bet šiais žodžiais išreiškiamas nenoras, kad taip atsitiktų.
Bet juk realiai tai būtų taip.

Bet tada tikrai negalvotum, kad bus gerai ir ant kilimėlio miegoti...
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2008 01 19, 18:28)
Bet tada tikrai negalvotum, kad bus gerai ir ant kilimėlio miegoti...

Tada miego nenorėčiau. Bet po visko - bus gerai ir ant kilimėlio. Ir nesuprasčiau (nes neieškočiau) tos nelaimės priežasčių. Tas chrestomatinis klausimas "už ką man tokia nelaimė" manęs niekada nėra kankinęs.
Atsakyti
Bandžiau vakar dar rašyti, bet pritrūko laiko, atsirado visokių įdomių reikalų ir t.t.
O šiandien pamaniau, kad tas rašymas gal ir nelabai prasmingas. Šiandien radau vieną straipsnį,
http://www.bernardin...=articles/72744
nagrinėjantį kai ką iš to, ką ir mes čia kalbame. Jis daugiausia apie kasdienybę. Bet šalia - tokios - kasdienybės "anapusinių reikalų" klausimas irgi įgyja kitą vertę, prasmę, tampa ne paiko smalsumo objektu, o natūralia gyvenimo dalimi. Ne tokia, apie kurią mąstytum nuolat ir su siaubu, ne. Tiesiog... tai dar viena šalis, kurią pamatysime, kai ateis tam skirtas laikas.
Žinau, aš vėl varau savo, bet...
Atsakyti
QUOTE(una @ 2008 01 20, 13:04)

O, knygos pavadinimas jau sudomino bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(una @ 2008 01 20, 14:04)
O šiandien pamaniau, kad tas rašymas gal ir nelabai prasmingas.

Sveika, bendravarde 4u.gif (kiek laiko maklinėju po SM ir niekur tavęs nesutikau, bet, atrodo mirtis visus surenka mirksiukas.gif ). Kartais ir man atrodo, kad rašymas nelabai prasmingas, bet negali žinoti, kada ir kuris tavo parašytas žodis, kažkam bus labai reikalingas.
Kadaise teko klausytis klinikinę mirtį išgyvenusio vyro pasakojimą. Mane labai sukrėtė jo pasakyti žodžiai, kad jis gyvendamas jautėsi esąs geras katalikas, pavyzdingas šeimos tėvas, o "ten" būdamas suvokė, kad ligšiolinis jo gyvenimas būtų smerktinas pragaru... Ar tau jo mintis suprantama? Ar tai reiškia, kad mes iki ausų paskendę buityje, smulkmenose, knisamės po savo neišsprendžiamus santykius, vietoj to , kad paliktume viską Dievui ir tik Jam gyventume, tik Juo viską matuotume?..
Atsakyti
QUOTE(Una Li @ 2008 01 20, 14:04)
Sveika, bendravarde 4u.gif (kiek laiko maklinėju po SM ir niekur tavęs nesutikau, bet, atrodo mirtis visus surenka mirksiukas.gif ). Kartais ir man atrodo, kad rašymas nelabai prasmingas, bet negali žinoti, kada ir kuris tavo parašytas žodis, kažkam bus labai reikalingas.
Kadaise teko klausytis klinikinę mirtį išgyvenusio vyro pasakojimą. Mane labai sukrėtė jo pasakyti žodžiai, kad jis gyvendamas jautėsi esąs geras katalikas, pavyzdingas šeimos tėvas, o "ten" būdamas suvokė, kad ligšiolinis jo gyvenimas būtų smerktinas pragaru... Ar tau jo mintis suprantama? Ar tai reiškia, kad mes iki ausų paskendę buityje, smulkmenose, knisamės po savo neišsprendžiamus santykius, vietoj to , kad paliktume viską Dievui ir tik Jam gyventume, tik Juo viską matuotume?..

Sveika, bendravarde 4u.gif (aš seniau registravausi, aš seniau... bet aš nedažnai rašau, dabar kažkaip užkabino. Ir apskritai norėčiau liautis, nes čia kaip kokia priklausomybė formuojasi.)

Na, manau, jis truputį perdėjo. Gal ir gerokai. Gal jį tiesiog labai sukrėtė tas išgyvenimas ir suvokimas, kad viską darei "ne taip". Gal jis pasižymi itin radikaliu mąstymu, maždaug "viskas arba nieko", "tik taip arba tik ne". Tas radikalumas - spėju tik - nėra gerai, jis irgi yra tam tikras "stikliukas", dioptrijos, kurios iškreipia tikrąjį vaizdą.
Kaip minėjau, niekas nėra pasmerktas. Galbūt jis turėjo omenyje besaikį savo išdidumą,savęs laikymą "teisingesniu", "geresniu" ir pan. už kitus. Gyvenime mes nuolat tai darome - akcentuojame savęs ypatingumą būtent kaip pranašumą prieš kitus, pūsdamiesi, t.y. mūsų santykis yra konkurencinis, be šilumos ir atjautos. Iš tiesų kiekvienas yra ypatingas, tik tas santykis turėtų būti "bendradarbiavimo", maždaug kaip "ypatingųjų komandos".
Tada taip, jis darė vieną sunkiausių "nuodėmių" (kaip trūksta nenuvalkiotų, gyvai kalbančių žodžių!). T.y. jis realiai aukštino tik save, savo rolę pasaulyje, dangstėsi ja nuo tos tikrovės, kuri realiai yra. Matyt, paskui suprato, kad "geras katalikas" ir "geras tėvas" tebuvo etiketės. Nors išoriškai viskas atrodė labai gražu, viduje jis niekada nebuvo patenkintas. Dabar atsivėrė ir pats sau.

Bet jis klysta vienu aspektu. Netgi jei gyveni dangstydamasis etiketėmis, bet iš esmės tavo veikla yra pozityvi, jokio ten pragaro (visi pragarai būna tik pačiame žmoguje - tiek čia, tiek ten) nėra. Tik gal skirtingai bus priimtas - geriau, jei ta jo veikla nepadarė niekam žalos (tarkime, būnant "etiketiškai" geru tėvu, jo vaikai buvo laimingi, nepatyrė dvasinių traumų, jis jų nevertė daryti ko nors iš esmės prieš jų valią, sugebėjimus ir t.t.), o blogiau - jei ta "etiketė" panuodijo gyvenimą ir kitiems. Gal jis naudojo kokią nors prievartą, kad ir netiesiogią, versdamas kitus būti etiketiškai "gerais"? Gal tą suprato? Čia jau jam žinoti, kodėl taip griežtai pasisako apie save.
Čia tik spėlionė, bet aš taip suprantu.
O dėl knisimosi smulkmenose - tas taip, bet ir pats žmogus yra aktyvi būtybe. T.y. manau, žmogus turi aktyviai rinktis, įsiklausydamas į Dievo dalelę savyje, kuri padėtų apsispręsti teisingai. O ypač sunkioje situacijoje - taip, visiškai "atiduoti" savo problemas Dievui, nes kartais žmogišku protu ir jėgom jų išspręsti ne tai kad neįmanoma, bet gal įmanoma su didele žala sau, pvz. O to galima išvengti smile.gif
Atsakyti
una, bent man tavo pasakojimai davė naudos smile.gif
Atsakyti
Aciu una,ir Aciu Preila.Jusu pasakojimai man taip pat dave naudos,supratimo.Preilos pasakojimas apie dede ka mate ten anapus atitinka tip top ka raso toj knygoj Gyvenimas anapus.Vadinas tai tikra tiesa.Po jusu rasiniu man lengviau gyventi, ir jei taip atsitiktu kad mirtu mano artimas mielas zmogelis,bus daug lengviau istverti.Man aktualu ta tema.Gaila tik kad skeptikai nesupranta,ir stengias moksliskai viska pagristi,kad irodyt.Man tai kelia dabar tik sypsena. smile.gif Kiekvienas renkames savo gyvenimo kelia ir nusprendziame kuo tiketi.Tikejimas zmogu daro geresniu tiek sau,tiek kitiems.
Atsakyti