QUOTE(faustina @ 2008 01 18, 21:32)
Na bet visvien labai idomu tai ka tu isgyvenai,ka patyrei.Ne kiekvienas gali papasakot tokius dalykus.Seneliui mano yra buves sokas nuo vaistu.Vos atgaivino.Bet kai klausiau jo veliau ka mate,sake nieko.Kitas jaunuolis is ligonines,sake klinikine mirti turejo-velgi nieko nemate.As galvoju-kodel?
Galbut jie dar iki tos ribos neperejo.
O kad per tuneli ejo,sake ne vienas.Beje,o tu tunelio nematei?
Kažkas buvo. Bet ne visai tunelis. Toks besisukantis greit chaosas, tamsa su blyksniais. Ir kažkas panašaus į triukšmą. Paskui epizodas, kurio nepamenu. O paskui jau Šviesa. niekaip neišeina rašyt iš mažosios
ne šiaip sau kokia lemputė. Nieko panašaus į ryškią šviesą, ji tokia rami, prislopinta.
Na, man tik trumpam buvo "nutrūkimų", viską labai gerai pamenu, kas po ko, ir t.t. Bet yra ir toks supratimas, kad kažkaip net neprasminga apie tai kalbėti. Vis tiek neišeina pasakyti tiksliai, o netiksliai - neverta
O kodėl aš prisimenu, galiu paaiškinti. Statistiškai įrodyta, kad daugiausia "tų" įspūdžių patiria "mirinėję" dėl širdies. Smegenys mat mažiau nukenčia, mažiau "trūkinėjimų". Be to, galimas dalykas, kad tie minėti žmonės buvo "arčiau". Gal juos greit "atkapstė", o aš visą naktį blūdijau pirmyn-atgal.
Bet ten ne taip esmė, ką matei. Griežtai imant ir aš "mačiau" ne kažin ką. Šį tą tik
Esmė ne tai. O tai, ką tu patiri ir kaip jautiesi ten būdamas. Viskas vyksta tiek su tavimi, tiek tavyje. Todėl tai nėra, tiksliai apibrėžiant, "vaizdai". Bet ir tai subjektyvu. Kai kas mini vaizdus. Aš nesu daug tuo domėjusis anksčiau, nebendravau su likimo "draugais", todėl kalbu tik už save. O tie "vaizdai", t.y. kažkokie anapus regimi dalykai, priklauso nuo konkretaus žmogaus, jo gyvenimo ir pan.
Dabar atnešė man čia to Moodo knygos santrauką lietuviškai. Paskaičiau, tai pas mane kaip pagal vadovėlį
Ir dar žinot ką? Skaitau ir šaipausi iš visko ten. Iš to smalsumo. Iš to - oooo ir aaaaa, a va kaip. Ne piktai šaipausi, bet... nemoku net paaiškinti, deja. Svarbiausia, ką noriu čia pasakyti - viskas atrodo primityvu. Taip, tai teisinga, tie teiginiai, ta surinkta informacija, aš mačiau tą patį, bet tai baisiai primityvu, kai išreikšta žodžiais. Net bloga nuo to. Užtat ir kyla ta pašaipa. Na, nepiktybinė, bet vis tiek kyla. Iš primityvumo. Juk ar galima išreikšti žodžiais Dievą? Ar galima išreikšti žodžiais grožio ir gėrio esmę? Pačią tobuliausią harmoniją? Visišką dvasios skaidrumą? Visišką ramybę ir aiškumą? Absoliučią laisvę? Kas, kokia kalba pajėgi tai apibūdinti? Ten nėra jokios baimės, jokios prievartos, nieko, kas mus drasko ir kelia nerimą "čia'.
Todėl ir sakau - tie pasiskaitymai gal ir nieko, bet nepatyrusiam - smagus "briedas", o patyrusiam... laimei, nedaug tokių
Laimei. Nuoširdžiai. Gyvenkim čia ir dabar. Mylėkim. Džiaukimės. Dirbkim tą, ka turime nudirbti. Visi ten nueisim. Savo laiku, savo keliu. Dabar mums duotas šis pasaulis, ateis laikas, bus duotas ir kitas. Nemirkim be laiko.
Evangelizacija baigta. Amen
...Sand in my shoes...