QUOTE(augustinailjina @ 2007 10 18, 15:46)
Pradejau dometis kas gi buna po mirties kai siemet mire mano mamyte, ji mire nuo vezio ir labai kankinosi...
tai kas gi yra mirtis ir kas buna po jos..
Yra tokia knyga - Raymond A. Moody "LIFE AFTER LIFE". Tai ir yra apie mirtį gyvenimą po gyvenimo. Pati ją skaičiau ir turiu. BŪTINAI, BŪTINAI ją perskaityk. Tau ŽYMIAI, pabrėžiu, ŽYMIAI palengvės. R.Moddy daugiau nei 25 metus tyrinėjo žmonių, patyrusių dėl ligos ar avarijos metu klinikinę mirtį. Dauguma jų, sugrąžinti į šį gyvenimą, iš pradžių labai pyko ant gydytojų, kam juos atgaivino, nes, pabuvę Anapus tik kelias minutes, jie ten tejuto vien šviesą, meilę ir BEGALINĘ RAMYBĘ, kurios trūko jų gyvenime. Dauguma jų prisiminė lėkę tamsiu tuneliu, paskui atsidūrę akinamai, bet akių nerėžiančioje šviesoje, kur juos asitikusi labai šviesi būtybė. Religingi žmonės vėliau ją vadinę Jėzumi, nereligingi Begaline šviesa, meile, Kosmine būtybe ir pan.
O pati nesielvartauk, nesišauk savo mamos, nepririšk jos prie šio pasaulio, iš kurio ji jau išėjo nuo to jai bus tik blogiau. Linkėk jai sielos ramybės ir meilės. Melskis už ją, už jos sielą. Jeigu ji mirė, reiškia, ji savo misiją čia jau atliko. Jeigu ji mirė skausme, tai žinok, kad jai ten dabar daug lengviau. Man pačiai, perskaičius šią knygą, labai palengvėjo, nes mano mama seniai seniai palaidojo savo pirmagimę trimetę dukrelę ir išgyveno baisų laikotarpį.
Labai įdomu ir simboliška žodis mirti: sukeisk raides m ir r ir gausis žodis rimti- nurimti. Mūsų proseneliai buvo labai įžvalgūs (o gal juos apšvietė kas nors iš dangaus?) ir net suderino tokius du, šiuolaikinių žmonių akimis žiūrint, nesuderinamus dalykus mirtį ir rimtį, ramybę. Kiek atsimenu, kažkur skaičiau, kad tik 18 ar 19 amžiuje Lietuvoje mirtis tapo kančios, baimės simboliu. Anksčiau taip nebuvo. Žmonės pamažu tolo nuo gamtos, ir tai, kas yra natūralu, ėmė juos vis labiau gąsdinti.
Jeigu tau sunku, nesakyk, kad tavo mama numirė sakyk, kad ji nurimo. Jos siela dabar rami. Tad nesisielok ir tu. Tau gyvenimas tik prasideda. Tu turi gyventi ir užauginti dukrelę. Pasimelsk už savo mamą, ji jus globos iš Anapus.
Stiprybės tau.