nutariau padaryti dar keleta pintineliu, padovanosiu draugo teveliams, savo kriksto tevams, mociutei Tai siandien vaziuosiu dar apsipirkti visokiu gelyciu.visciuku dekoravimui. Siaip kai neturiu per daugiausiai pinigeliu, tai net neinu i tokias parduotuves,nes zinau kaip nueini raipsta akys nuo visko ir atrodo visko reikia dekoravimui
Bet va tokius krepselius, tai galit pasidaryti tikrai ar dovanu kam, jums brangiai nekainuos Zinoma skonio reikalas, gal kitiems gali nepatikt,nes is dirbtinu gelyciu bet manau tas spalvingumas papuos Sv.Velyku stala
parašysiu kaip mes darom. daryti taip:
1.pasiruošti marlės gabaliukų ar senų plonų kojinių, siūlų, kuriais apvyniosi.
2.pasidėti šalia daug svogūnų lukštų, dar kokių gėlyčių ar lapelių, kurie dažytų ar neleistų nusidažyti.
3.Į delną paimti svogūno lukštų, tada uždėti ant viršaus kiaušinį, dėti lapelių, žiedelių ir uždengti vėl svogūnų lukštais. Atsargiai, kad kiaušinis neišsprūstų iš savo "patalų", apvynioti marlės gabalėliu ar kojine ir apvynioti siūlu. Virti vandenyje, į kurį galima įpilti kokios nors spalvos dažų.
1.pasiruošti marlės gabaliukų ar senų plonų kojinių, siūlų, kuriais apvyniosi.
2.pasidėti šalia daug svogūnų lukštų, dar kokių gėlyčių ar lapelių, kurie dažytų ar neleistų nusidažyti.
3.Į delną paimti svogūno lukštų, tada uždėti ant viršaus kiaušinį, dėti lapelių, žiedelių ir uždengti vėl svogūnų lukštais. Atsargiai, kad kiaušinis neišsprūstų iš savo "patalų", apvynioti marlės gabalėliu ar kojine ir apvynioti siūlu. Virti vandenyje, į kurį galima įpilti kokios nors spalvos dažų.
QUOTE(Invincible @ 2008 03 15, 06:44)
Sveikutes, pasiziurejau cia, saunuoles jus, visu darbai tokie grazus Norejau jusu paklausti, noriu nemoku, tai noriu ismokti kaip riekia dazyti su svoguno lukstais kiausinius?
Pasakysiu tau keletą, regis, labai aiškių niuansų, kurių aš nežinojau, todėl su svogūnų lukštais nesigaudavo gražiai- ir ko man nepasakydavo ar neužakcentuodavo kiti:
Jei nori, kad raštų ribos būtų ryškios, o fonas kontrastingas ir ryškus - o tai yra daug gražiau, bent man- būtinai imk ne sluoksnį svogūnų lukštų, ir ne kokių žiupsnį- o grynai vieną, viengubą, aiškų, ploną lukštą ar nuo jo atplėštą vientisą dalį - taip taip- būtent tokį ploną - man atrodydavo, kad toks plonas netiks, nes dažai po juo pateks- tai aš kaip durna apmūturiuodavau storai visą kiaušinį, kaip gniūžtę storu sluoksniu tų lukštų- arba imdavau kokį storą žiupsnį ir gaudavosi negražiai- arba nusidažydavo visas dažais (nes būtent storas žiupsnis verdant neprisisiurbia prie lukšto, ir po juo patenka dažai, arba kiaušinis gaunasi pilkšvas ir neryškus margumas, jei apdedamas visas lukštais nepaliekant laisvo ploto fonui, ir merkiamas į dažus- tada dažai bjauriu pilkšvu, blankiu spalvos rūku aptraukia visą kiaušinį- tai ir raštų nėra, tik blankios dėmės, kaip murzino, nei spalva kiaušinio negraži ). Tai žodžiu, jei nori, kad būtų raštuoti kiaušiniai, ir kuo dailesnis raštas, tai imk viengubus ir plonus lukšto gabaliukus (nes jie tvirčiausiai prisisiurbia, prikepa prie lukšto, ir neleidžia patekti dažams po juo- kai tuo tarpu stori ir nevientisi, nelygūs, taip gerai prisisiurbia), ir trumpai virk juose pasirinktuose dažuose. Jei nori vien sv. lukštais be dažų- taip pat paruoštus, tradiciniais geltonais lukštais vietomis , paliekant fono apdėtus kiaušinius virk raudonų svogūnų lukštuose- jų nuovir geriau iš anksto pasidaryti, ir palaikius per naktį, kitą dieną juose virti kiaušinius, apdėtus gelt. svog. lukštais.
Be to, virti reikia trumpai- kitaip gali dažų patekti po lukštais- aš imu vos užvirus, po kokių dviejų ar trijų minučių... Arba užvirti labai iš lėto, ant lėtos ugnies- man visad gaunasi kietai virti, nors verdu trumpai.. Ypač trumpai virti reikia jei verdi juoduose dažuose, nes juodi labai greitai suėda svogūną- t.y. po juo greitai patenka dažų..
Kitas niuansas- jei nenori, kad matytųsi baltas marlės, kojinės ar audinio rašto antspaudas (man tai asmeniškai negražu)- imk tik nailonines kojines, kuo mažiau įžiūrimu raštu- ka įsižiūrėjus nesimatytų kaip suausti siūliukai. Be to, jei nenori kad matytųsi kur buvo siūlai (nes tos vietos nenusidažo, ar nusidažo neryškiai)- neapvyniok siūlais viso kiaušinio, o tik nerealiai stipriai aptempk kiaušinį pėdkelne, ir labai stipriai ir gerai, ilgai ir daug vyniodama, apvyniok siūlu tik suimtą galiuką- vietą, kur suimi aptemptos pėdkelnės kraštus- o ne visą kiaušinį.
Labai svarbus momentas- pėdkelnės gabaliuką aptempk apie kiaušinį kuo stipriau- aš net pasidedu bliūdelį, kad jei betempiant ištrykštų kiaušinis, trykštų į bliūdelį- ir tempiu iš visų jėgų- aptemptas kiaušinis, kai jau surištas tas galiukas- turi būti idealiai tokios formos kaip kiaušinis- o ne panašus į kokį netaisyklingą rutulį ar sniego gniūžtę- čia jei nori ryškių raštų dažiniame fone. Jei jis ne kiaušinio formos- reiškia per storai prigrūdote lukštų ir viso kito, ir nepakankamai stipriai aptempėte kojinę. Be to, suėmus tokį jau aptemptą kiaušinį, ir patrynus jo paviršių nykščiu, pėdkelnė neturi slankioti kiaušinio paviršiumi- jei slankioja- reiškia nepakankamai tvirtai aptempėte.
Tradiciniai maistiniai dažai dažymui svogūnų lukštais netinka- nes spalvos gaunasi murzinos ir blankios, ir labai ilgai nenusidažo, reik pilt ne vieną pakelį ir labai ilgai virti - kadangi svogūnai turi natūralių aliejų, dėl kurių taip dailiai jie nudažo kiaušinį, ir neleidžia persigerti dažams- tai dėl tų aliejų silpni maistiniai dažai neima kiaušinio- ir spalvos murzinos, neryškios būna- geriausiai tinka dažai iš celofaninių pakelių, kurie parduodami po vieną spalvą - jų galima nusipirkti tik parduotuvių prieangiuose (ne pačioje salėje, o už kasų, kur vežimėliai ir pan.)- dažniausiai norfose aš randu, arba tik turguje- visi tie popieriniuose, ar tie užsieniniai dėžutėse kur kapsulėmis
- netinka arba nelabai tinka. Dar tinka šiam dažymui vilnos, medvilnės anilininiai dažai.
Tas pats galioja ir jei nori dažyti su žolelėmis- kad atsispaustų ant kiaušinio jų lapų forma.
Jei nori virti visai be dažų ir neturi raudono svogūno- tada apdėk kiaušinį tokiais viengubais lukšto gabalėliais keliose vietose, kaip sakiau- o ant jų visą kiaušinį apdėk storu sluoksniu priglamžytų ar prikarpytų svogūnų lukštų - ir aptempus kojine virk- tokiu atveju kiaušinis nebūtinai aptemptas turi būti kaušinio formos, o gali būti ir netaisyklingo rutulio ar kaip gniūžtė, ir jį jau reikia visą aprišti, apvynioti siūlais, kad gerai priglustų storas sluoksnis lukštų- tada visas kiaušinis kaip marmūrinis gaunasi, tik reikia gerai suglamžyti tuos storojo sluoksnio lukštus, ir dėti skirtingo storio, skirtingo senumo, spalvos lukštus, kad raštai būtų kuo margesni..
Aš kažkaip šitų niuansų nesilaikiau- nes niekas neužakcentuodavo, todėl rezultatu likdavau nepatenkinta, ir nesuprasdavau kaip kitiems gaunasi gražiai su lukštais- o man - š. gaunasi- dabar viskas aišku Ir rezultatu lieku visad labai patenkinta
Bet tai tik iš mano patirties- kitų- gal kitokia patirtis...
Damute, o čia pirmame ir antrame- bruknių šakelės? Ar jos tikros (gyvos)? Norėčiau šiemet jas naudoti voetoj pataisų į margučių lėkštę ir kitoms dekoracijoms- nes pataisai raudonojoje knygoje, tai gaila kažkaip, nors ir pirkti būna.. vis tiek kaip tai nesmagu niokoti nykstančias rūšis, ypač per tokias šventes...
Tik va, aš Vilniuje, tai jaučiu, sunku rasti bus miesto miškeliuose... reiktų kokioje Jeruzalėje, baltupiuose bandyti ieškoti, kur tas kryžiaus kelias- bet bruknių lapų tikrai ten nerasi, turbūt.. Nebent ko kitko- bet dar nesužaliavę niekas daugiau...
Tik va, aš Vilniuje, tai jaučiu, sunku rasti bus miesto miškeliuose... reiktų kokioje Jeruzalėje, baltupiuose bandyti ieškoti, kur tas kryžiaus kelias- bet bruknių lapų tikrai ten nerasi, turbūt.. Nebent ko kitko- bet dar nesužaliavę niekas daugiau...
QUOTE(svytejimas ezero dugne @ 2008 03 15, 01:51)
Pasakysiu tau keletą, regis, labai aiškių niuansų, kurių aš nežinojau, todėl su svogūnų lukštais nesigaudavo gražiai- ir ko man nepasakydavo ar neužakcentuodavo kiti:..........
Kiek daug tu prirasei Saunuole, aciu As pirkau dazus is turgaus, jie po viena spalva atskirai maiseliuose, tai sitie tiks kaip as supratau. Bandysiu dazyti su svoguno lukstu dazuose. Kaip supratau kiausini jau apsukta reikia deti i salta vandeni? Uzverda ir kelias minutes dar pavirus istraukti Dieve as visai zalia sitame reikale.
labukas lazdelės paprastos ,pirkau parduotuvėja berods keturi lt kainavo ir vadinosi iešmukai verinukams ar kaip kitaip o pritvirtinti laibai lengva .čia parodyta kaip
QUOTE(Invincible @ 2008 03 15, 20:14)
Kiek daug tu prirasei Saunuole, aciu As pirkau dazus is turgaus, jie po viena spalva atskirai maiseliuose, tai sitie tiks kaip as supratau. Bandysiu dazyti su svoguno lukstu dazuose. Kaip supratau kiausini jau apsukta reikia deti i salta vandeni? Uzverda ir kelias minutes dar pavirus istraukti Dieve as visai zalia sitame reikale.
Panašiai Kai jau matysi, kad nusidažė norimo intensyvumo spalva, ir
kad verda- truputį pavirk dar ir imk. O merkiu aš į šaltus dažus, ir užvirusi truputį paverdu, kokias tris minutes, ir imu.
o čia mano margučiai dažyti vašku
Oi, kokie margučiai gražūs Nuostabūs Kad ir man taip dailiai pavyktų, nes šįkart irgi bandysiu vašku dažyt. Beje, kuo ir kaip vašką reik tepti? Kai pernai bandžiau ne su vaškine, bet parafinine žvake ar iš ko jos gaminamos, kur Maximose, tai išsilydžiusią tą masę bandžiau tepti su dantų krapštuku, tačiau kol užteptą pagaliuko galiuką pridėdavau prie kiaušinio ta jau apstingus tapdavo ir nesibraukdavo, tiesiog nelipo prie kiaušinio ... O vaškas gerai tepasi?
QUOTE(jurvite @ 2008 03 16, 06:33)
Oi, kokie margučiai gražūs Nuostabūs Kad ir man taip dailiai pavyktų, nes šįkart irgi bandysiu vašku dažyt. Beje, kuo ir kaip vašką reik tepti? Kai pernai bandžiau ne su vaškine, bet parafinine žvake ar iš ko jos gaminamos, kur Maximose, tai išsilydžiusią tą masę bandžiau tepti su dantų krapštuku, tačiau kol užteptą pagaliuko galiuką pridėdavau prie kiaušinio ta jau apstingus tapdavo ir nesibraukdavo, tiesiog nelipo prie kiaušinio ... O vaškas gerai tepasi?
Nelipo man rodos ne dėl to, kad su parafinu, o dėl to, kad : arba kiaušinis per šaltas, arba vaškas per šaltas, arba per ilgai mąstydavai kur ir kaip tvarkingai nutupdyti tą krapštuką ant kiaušinio, ir jis spėdavo ataušti , arba nepalaukei laikydama krapštuką karšto vaško indelyje, kol jis įkais ir persigers vašku:)- nes aš darius ir su vašku ir su parafinu- tai tepasi ir tas ir tas gerai, tik kad parafinas gal nutirpsta greičiau, jei įmerki į per šiltą vandenį..
Saltinis: http://www.beadsky.com/egg.php?ln=ru
Оплетение яйца
* Вам понадобится:Деревянное или пластмассовое яйцо
* Стеклярус
* Крупный бисер
* Мононить или нитки
* Игла для бисера
* Бусины для украшения
# По описанию в разделе "схемы" сплетите сетку по размеру яйца,соедините края и оденьте ее на заготовку(фото 1).
# Введите иглу в нижнюю угловую бисерину,наберите 1 бис,опять введите в угловую.Так до конца ряда.Если сетка ложится не ровно,то можно убавить или прибавить промежуточные бисерины.(фото 3).Донышко остается не заплетеным.
# Верхнюю часть заплетаем аналогично,только вместо 1 бис.набираем 1 стекл.1 бис.1 стекл(обратите внимание на цвет стекляруса).Проплетаем 2 ряда.Второй ряд-золотого цвета.(фото 2)
# Аналогично донышку проплетаем 3 ряд.(фото 4)
# Так же плетем бисером 4 ряд,(уменьшая количество бис.)
# Верхушку яйца можно украсить бусиной.(фото 5)
# На боку яйца можно вплести рисунок:для этого нужно сквозь бисерины пришить любые бусины.
Saltinis: http://bisernoechudo...od.ru/yrok.html
http://show.7ya.ru/p...id=508&p=1&ob=0