Oi, kokia žavinga vištelė! Pati vištelė tai tikrai graži, marga tokia , bet neįprasta, kad margučių nesimato, o tik kai ištrauki... Man tokia dekoracija šiaip pastatyta gražiai atrodo, bet nenaudočiau jos margučiams paslėpti...
Na, taip, vaikams tikrai bus smagu traukt ir žiūrėt kokio grožio margutį ištrauks Tikrai puiki velykinė pramoga O vištelė- puiki puošmena
O ką paskui su tais ištrauktais margučiais darot? Suvalgot, pasiliekat ritinėjimui ar kur išdėliojat kaip puošmeną? Man tai gaila būtų naudot ritinėjimui gražiausiai nusidažusius, tai prieš tai visi margučiai, manau, turėtų būti kur išdėlioti, atrinkti kurie gražūs ir kurių negaila daužyti ...
O ką paskui su tais ištrauktais margučiais darot? Suvalgot, pasiliekat ritinėjimui ar kur išdėliojat kaip puošmeną? Man tai gaila būtų naudot ritinėjimui gražiausiai nusidažusius, tai prieš tai visi margučiai, manau, turėtų būti kur išdėlioti, atrinkti kurie gražūs ir kurių negaila daužyti ...
paziurekit,gal.....
http://www.lobzik.pr...php?storyid=963
http://www.lobzik.pr...php?storyid=963
labai gražių idėjų radau ačiū visom o per kiek laiko sudygsta žolytė?
QUOTE(krita @ 2008 03 09, 11:30)
Išties grožybės tokio ir aš neatsisakyčiau, gavusi dovanų per Velykas
pvz. šis kiaušinukas
Šaltinis
Neįtikėta tai, kad tokiam grožiui naudojami žąsų kiaušiniai Žodžiu, reikia išbandyti
Labas merginos man ta vištelė labai graži, vaikams tikrai turėtu patikti traukti iš jos kiaušinukus . Va ši sekmadieni pasidarbavom ir męs su vaikais tikiuos labai neišpeiksit Mūsų kiaušinukai
QUOTE(svytejimas ezero dugne @ 2008 03 11, 01:47)
Labai gražūs
Kai kurie turbūt lakais arba kokiu akrilu marginti, ir į tradicinius dažus paskui merkti - aš bent jau taip darau kasmet... O tą rinkinuką, kuriuo vaikai margina buvau ir aš nusipirkusi pernai- tai man nepatiko- nes nusivalo tie dažai rankomis liečiant- arba aš nemoku naudotis jais- jie grynai kaip kreida tokie, tai ir nusivalo, regis, lengvai kaip kreida... Bet vaikų margučiai matosi gražūs
Kai kurie turbūt lakais arba kokiu akrilu marginti, ir į tradicinius dažus paskui merkti - aš bent jau taip darau kasmet... O tą rinkinuką, kuriuo vaikai margina buvau ir aš nusipirkusi pernai- tai man nepatiko- nes nusivalo tie dažai rankomis liečiant- arba aš nemoku naudotis jais- jie grynai kaip kreida tokie, tai ir nusivalo, regis, lengvai kaip kreida... Bet vaikų margučiai matosi gražūs
Ačiū malonu, kad neišpeikėt . Vaikų kiaušinukai dažyti kaip jūs sakot iš to rinkinuko "kreida" tik aš juos apipurškiau plaukų laku ir nulakavau akriliniu. (nenupurškus negalėjo nulakuot, dažai man irgi nepatiko , jie tikrai labai jau greit nusivalo, tik tas stovelis geras vaikams labai gerai niekur kiaušinis nekrenta, ai kaip už 3 Lt. ne gaila, buvo smalsu išbandyti.) O kiti dažyti akriliniais dažais pirma padengtas kiaušinis spalva, o po to piešiamas paveiksliukas arba dekupažas. Sėkmės marginant kiaušinukus
Su kovo 11-ąją visas dabar baterijos fotiko baigėsi, tai nebegaliu nufotografuot ... Bet štai tokią naują dekoraciją savo namams pasidariau- labai žavus zuikutis pagal pvz: Tik ausis nunėriau vąšeliu, nes man šito kiškio ausys per daug storos tokios. O nunėriau tokias, kaip gėlytėms lapeliai neriami-tad gražesnės ausys išėjo .
O čia kelios man patikusios idėjos kaip gražinti velykaičius:
O čia kelios man patikusios idėjos kaip gražinti velykaičius:
QUOTE(Ambrozija @ 2008 03 11, 12:23)
Tai gal galima kažkaip išsaugot piešinukus? Bet jaučiu tada nebus gallima jų valgyt ....
Pūkučiai va minėjo, kad išpieštus purškė laku, kad užtvirtintų piešinuką- tai matyt valgyti jau nelabai išeina... Aš tai tuos spec. lakus naudoju, tai laikosi puikiai piešinys, ir išpieštus įmerkus į tradicinius dažus lakas išlaiko savo spalvą nenusivalo ir nenusidažo fono dažais, net jei merki į karštą vandenį- aš net virti bandžiau- ir nenutirpo... Skaičiau kažkokį straipsnį laikraštyje apie margučius, prekybą jais klaipėdos turguje- tai tan lyg minėta, kad chemijos per maži kiekiai ten būna kad pakenktų sveikatai, jei dažoma tradiciniais dažais- anilininiais (vilnos ar medvilnės) ar kitais įprastais. Tie spec. lakai tai nuo vaikystės mano tėvų naudojami buvo, ir irgi atseit yra specialūs, atsiradę dvidešimtame amžiuje, ir kaip skaičiau tokioje knygelėje, yra skirti margučiams, tik kad sprendžiant iš kvapo, tokio kaip nagų lako kvapas, ir iš to, kad jais neprekiaujama parduotuvėse, o tik turguose, tai matyt irgi didele ekologija nepasižymi...
Tai šiemet pasišoviau prisidaryti tuščiavidurių- su švirkštu bandžiau išpūsti- tai pradžioje neiko, o paskui sunku, nesišsipučia kai jau mžai būna likę to baltymo, tai dabar bandysiu balionų pūtimo pompukę tokią plastikinę, senukuose už keturis litus pirktą panaudoti.. Pūsti balionams tai man ji labai patiko- daug lengviau nei plaučiais Ir higieniškiau- galima pripūstus balionus akrilu numarginti kaip margučius, prieš tai į vidų įdėjus raštelius su kokiais nors linkėjimais, burtasi, sveikinimais, velykinėmis dovanėlėlmis- ir per šventę svečiams duoti sprogdinti jei būna plaučiais pūsti- visad viduje būna drėgmės likę- nuo pūtimo plaučiais, ir nemalonu, neestetiška- pramirksta rašteliai ir t.t.- tai nedariau niekad tokių atrakcijų- o pūsti kažkur akropoliuose spec. vietose- man kažkaip per daug klapato ir pinigų, ypač jei siurpriziukai paprasti Tai labai patenkinta esu... Tai galvoju gal ir kiaušiniams išpūsti tiks- bus super- tik reikia kažkokį siauresnį antgalį pritvirtinti kuo nors- ar nuo švirkšto, ar nuo klizmai skirtos kriaušės, vaistinėje pirktos - nu kad į kiaušinio gale pradurtą skylutę tilptų, nes ten plati ta anga labai... O išpūstų kiaušinių gausis labai daug, nes noriu prisidaryti tiek, kad galima būtų visame bute visur prikabinėti- ant medelių, šakelių pamerktų kabinti, ir gėlių vazonuose prismaigstyti, aplink siauras paprastas žvakide po tris priklijuoti- stalui papuošti- nu ir šiaip, kafdangi mes nevalgome jų- tai kažkaip maloniau, kai viduje niekas negenda O valgymui bus keli tik svogūnų lukštais nusdažyti, ir išvirti velykų rytą, karšti.. Nusipirkau tas nertas baltas lėkštes maximoje- į jas dar padėlioti norėsiu- tai kad nenusidažytų nuo margučių, reiks tikrai tuos margučius lakais apipurkšti- kad neteptų- juk jei vilnos ar medvilnės dažais jie bus dažyti- tai lėkštėms kaput Kad tik suspėčiau iki velykų su savo planais
Trynių ir baltymų bus baisiai daug likę- jau kepiau pyragus, kiaušinienę- ir liko dar bliūdelis iki kraštų pilnas- tai nesugalvojusi ką daryti įmečiau į šaldymo kamerą- o dar tik pradžia dažymo- tai vėliau marios bus tų trynių- jokios velykinės babkos neišgelbės Tai matyt kamera ir vaduosiuosi - o paskui jau žiūrėsiu.. Kaži kaip čia bus
QUOTE(saldainia @ 2008 03 11, 22:02)
o kaip ir kokiomis priemonės marginote.
Vaikai spalvino su tais vadinamais kreidiniais dažiukais čia matosi
po to apipurškiau plaukų laku (kad nenusitrintu dažai). O kiti paprasčiausiai akriliniais dažais (jie tikrai nevalgomi nes tuščiaviduriai, tai tik dekoracijos kurios kambaryje gana smagiai atrodo).
labutis čia viskas taip grąžu pasaka
o čia mano
o čia mano
As ir merginos pradejau ruostis velykoms Norejau Velykines zolytes uzsiaugint,bet per velai susivokiau, tai vakar papuosiau pintinele marguciams deti is dirbtinu gelyciu ir padariau visciuka, toki juokinga galit pasiziureti http://images36.fotk...39/100_2286.jpg
Bet sakeliu prisiskynus esu, gal issprogs per velykas, vis graziau kazkas gyvo ant stalo padeta
Bet sakeliu prisiskynus esu, gal issprogs per velykas, vis graziau kazkas gyvo ant stalo padeta