O, beje, grįžtant prie temos, dėl margučių marginimo- labai sėkmingai galima marginti su kepimo folija- prikarpyti ar priplėšyti gabaliukų iš jos, prisukti gyvatėlių ir jas suploti, ir visa tai dėti ant kiaušinių, aprišti nailonine kojine , dar galima dėti visokių žolelių kartu, svogūnų lukštų ir t.t.- ir virti- tos vietos, kur buvo folija- nenusidažo- prieš dedant foliją reikia ją paglamžyti, tada gaunasi kaip batika... Aš taip darau ant rudų kiaušinių, arba galima ant jau padažytų geltonai, ar pan., kad raštai gautųsi ne balti.. Taip pat panašiu principu galima naudoti ir celofaną- aš naudoju tokį, kuris skirtas konditerijai- tada galima drąsiai valgyti. O jei nevalgysi- tinka bet koks. Labai linksmas būdas

Dar labai fainai gaunasi , kai apdedi kiašinį smulkiomis dirbtinėmis gėlytėmis, apriši nailonine kojine, ir verdi dažuose- labiausiai tinka tokios ramunėlių tipo gėlytės, kad gautųsi ne blynas, o tokie aiškiai atskirti lapeliai- gėlytė atsispaudžia ant kiaušinio- ta vietan kur ji buvo nenusidažo, arba nusidažo blyškiau- pavasarį ne visada rasi didelį pasirinkimą gėlyčių - tik žibutės, bet jos man kažkaip neatsispaudžia- gal nuverda, ar ką- o be to ne visada spėji prisirinkti, reikia vietas žinoti- o smulkios dirbtinės gėlytės visada lengvai gaunamos parduotuvėse, tik svarbu, ad būtų iš tiesų smulkios, ir ne pilnavidurės, o lapeliai tokie aiškiai atskirti vienas nuo kito- nes priešingai gaunasi blynas.. Ir dar galima dirbtinius žiedlapiu naudoti visokius, ir lapus- jie patikimi, nes nenuverda, neužsidažo plotai po jais- žodžiu patikima, ir galima įdomių rasti formų, nes kartais gamta tokiu metu mažai ką gali pasiūlyti, o ir laiko ne visda yra klaidžioti po laukus ir tarp supuvusios žolės kažko ieškoti..
Beje, žiedus reikia nimti nuo kotų, kai kuriuos žiedus reikia paardyti, išardyti, jei jie pilnavisuriai, išimti viduriuką, kad būtų kiauras- tada gerai priglunda ir gražiai atsispaudžia..