Laba diena, tikiuosi padėsit susigaudyti.. (istorija ne mano, bet labai noriu padėti draugei, kuri tiesiog bijo su kažkuo šnekėt, o apie išėjimą iš tėvų namų, net nešneku)..
Šeimoje smurtas buvo naudojamas nuo vedybų pradžios, tačiau kentėjo (kaip ir daugelis moterų), tikėjosi, kad pasikeis.. neseniai pagimdė dukrytę.. nieks nepasikeitė, gal net blogiau tapo.. mat vyras įsivaizduoja, kad žmona turi visą laiką sėdėti namie, paruošti laiku valgyt ir t.t. (net sąrašą buvo sudaręs), nors pati moteris nespėja net pavalgyt, mat pluša ir prie dukrytės, ir prie vyro.. savaitgalį sumušė.. net sąmonę buvo praradus.. vaikiukui nieko, bet išdaužė viską, ką matė po nosim.. žodžiu, vyras ne iš nuostabiausių, agresyvus ir galima daug ko tikėtis iš jo..
draugė nusprendė skirtis, tačiau bijo.. mat jis grasino, kad atims vaiką, ir tą jis tikrai sugebėtų, tai jau dabar jai skambinėja ir šneka apie tai, kaip jis stengiasi rūpintis šeima (įtariam, kad pokalbius įrašinėja).. dar sugalvojo jis, kad motina pagrobė savo vaiką, mat išėjo pas tėvus su vaikiuku.. juk ji motina, maitina, tai koks čia pagrobimas? net sunku iš tikrųjų viską tiksliai nupasakot.. tiesiog susidūrėm tikrai su pavojingu žmogumi..
taigi klausimas būtų tiesiog toks - kur kreiptis? draugė turėtų jau būti surašius pareiškimą policijoj dėl sumušimo.. bet kas toliau? advokatą samdytis? kaip su juo šnekėt? nes skambinėja ir pan.. nenustebčiau, jei ir netikėtai mieste kur pasigautų.. nes jei jau tiek prigrasino, tai.. tiesiog jis taip lengvai leliuko neatiduos..
labai ačiū už atskymą..