Įkraunama...
Įkraunama...

Koks jūsų požiūris į sapnus?

QUOTE(Elysa @ 2012 10 06, 08:58)
"Keistas dalykas! Visais laikais niekšai stengėsi užmaskuoti savo niekšiškus darbus ištikimybe religijai, dorovei ir meile tėvynei."
(Heinrich Heine, poetas, kritikas, publicistas, 1797-1856m.)

Super!
Atsakyti
QUOTE(arpos @ 2012 10 06, 11:07)

Tikrai super.
Labai plačiai interpretuojasi.
Aš neretai panaudoju šią citatą skirtingose situacijose ir interpretacijose.

Šiąnakt labai anksti prabudau. Nusprendžiau bergždžiai nedrybsoti lovoje, o atsikelti.
Pūtė baisus vėjas. Dar buvo neprašvitę.
Vaizdas nuostabus!
Suprantama, kadangi jautėsi saugumo jausmas tarp sienų smile.gif

Stebėjau medžius ne kamieno aukštyje, kiek aukščiau. Vaizdas horizonte, kadangi neprašvitę...

Viena aukšta liekna eglė, ištįsusi tarp obelų, nulinkdavo taip žemai... ir staiga vėl stati ir išdidi.
O krūminio tipo medžiai (pagal aukštį jau lyg ir ne krūmai smile.gif - alyvos) - visi kartu žemyn, vėl kartu aukštyn... bet jokio didingumo juose nesijautė.

Taigi...link filosofijos mane šiandien patraukė smile.gif

Malonus tai būna jausmas - kai link šito patraukia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Elysa @ 2012 10 06, 10:29)
Tikrai super.
Labai plačiai interpretuojasi.
Aš neretai panaudoju šią citatą skirtingose situacijose ir interpretacijose.

Šiąnakt labai anksti prabudau. Nusprendžiau bergždžiai nedrybsoti lovoje, o atsikelti.
Pūtė baisus vėjas. Dar buvo neprašvitę.
Vaizdas nuostabus!
Suprantama, kadangi jautėsi saugumo jausmas tarp sienų  smile.gif

Stebėjau medžius ne kamieno aukštyje, kiek aukščiau. Vaizdas horizonte, kadangi neprašvitę...

Viena aukšta liekna eglė, ištįsusi tarp obelų, nulinkdavo taip žemai... ir staiga vėl stati ir išdidi.
O krūminio tipo medžiai (pagal aukštį jau lyg ir ne krūmai  smile.gif  - alyvos) - visi kartu žemyn, vėl kartu aukštyn... bet jokio didingumo juose nesijautė.

Taigi...link filosofijos mane šiandien patraukė  smile.gif

Malonus tai būna jausmas - kai link šito patraukia  smile.gif

Galėtum dirbti tekstų autoriumi aprašant vietoves smile.gif

Kažkokie keisti dabar sapnai-pilni naujų simbolių bei kažkokių mistinių detalių,ko anksčiau nepastebėdavau. Visada galvojau,kad mistiniai sapnai lanko tik tokio mąstymo žmones. Rodo ten man kažkokius pokštus,kur sveiku protu negali suprasti.

Pirmą kartą susapnavau kraujo balutes ir žiūrėdama supratau,kad jos mano. Ryte mintis,kad kažkas vyks. Visą savaitę aplink sukosi dirglūs, pavargę žmonės,sulig kiekvienu pokalbiu jaučiausi vis blogiau. Bet vietoj pasakymo Ne vistiek toliau bendravau smile.gif Kai persismelki įvairiausiu negatyvu, subjūra nuotaika, tikrai gaunasi puiki terpė virusams. Taigi turiu ,,dovanėlę".
Atsakyti
QUOTE(arpos @ 2012 10 06, 13:00)

Kažkokie keisti dabar sapnai-pilni naujų simbolių bei kažkokių mistinių detalių,ko anksčiau nepastebėdavau.

Galvoju, jog todėl, kad išvis pradėjai kažkiek domėtis sapnais.
Nes jei čia rašai - reiškia, paskaitai.

Aš į daugelį temų net nosies nekišu.
Niekad nesu pelės paspaudus ties daugeliu temų.
Atsakyti
QUOTE(arpos @ 2012 10 06, 13:00)

Pirmą kartą susapnavau kraujo balutes ir žiūrėdama supratau,kad jos mano. Ryte mintis,kad kažkas vyks. Visą savaitę aplink sukosi dirglūs, pavargę žmonės,sulig  kiekvienu pokalbiu jaučiausi vis blogiau. Bet vietoj pasakymo Ne vistiek toliau bendravau smile.gif Kai persismelki įvairiausiu negatyvu, subjūra nuotaika, tikrai gaunasi puiki terpė virusams. Taigi turiu ,,dovanėlę".

Štai, matai, pagal simbolius kraujas - tai giminė. Turėtų reikšti susitikimą su kokiu nors giminaičiu ar pan.

O neveikia tau... smile.gif

Aš šią dogmą jau seniai išmečiau iš galvos.

O aš štai šią savaitę kartą pasakiau Ne. O mano ne ir yra NE. Nors auksinius karvelius man siūlyk - įvyko lūžis, tikras lūžis, ir viskas ! ( smile.gif )
Tik kaip pamoką kai kam pasakiau - jog niekad gyvenime taip nesielkite. Tai kvaila ir beprasmiška.

Tačiau esu pastebėjusi, jog visad egzistuoja kažkoks dualumas. Tarytum tam, kad stipriau pajautum situaciją.

Kai kam visiškai sau netikėtai pasakiau TAIP.
Ir kaip pamoką ( biggrin.gif ) pasakiau - štai taip reikia gyvenime elgtis.

P.S. Tik tai visiškai nesusiję su jausmais . Parašau, kad iš mano aprašymo kas nors taip nesuprastų smile.gif
Juk būna situacijų, kada pajauti, jog būtina dar ir žodžiais pasakyti, jog aš pajuokavau smile.gif

Ir dar - žinai, aš niekaip nesuprantu čia esančių šypsenėlių. Kaip suprasti jų tikrąją reikšmę? Štai norėjau uždėti NE, galva sukiojasi į šonus, bet po to akys išsprogsta...
Juk jei sakai NE, nebūtina akių sprogdinti. Bent aš nesprogdinu, todėl ir tos šypsenėlės nedėjau.
Atsakyti
QUOTE(Elysa @ 2012 10 06, 12:13)
Štai, matai, pagal simbolius kraujas - tai giminė. Turėtų reikšti susitikimą su kokiu nors giminaičiu ar pan.

O neveikia tau... smile.gif

Aš šią dogmą jau seniai išmečiau iš galvos.

O aš štai šią savaitę kartą pasakiau Ne. O mano ne ir yra NE. Nors auksinius karvelius man siūlyk - įvyko lūžis, tikras lūžis, ir viskas ! ( smile.gif )
Tik kaip pamoką kai kam pasakiau - jog niekad gyvenime taip nesielkite. Tai kvaila ir beprasmiška.

Tačiau esu pastebėjusi, jog visad egzistuoja kažkoks dualumas. Tarytum tam, kad stipriau pajautum situaciją.

Kai kam visiškai sau netikėtai pasakiau TAIP.
Ir kaip pamoką ( biggrin.gif ) pasakiau - štai taip reikia gyvenime elgtis.

P.S. Tik tai visiškai nesusiję su jausmais . Parašau, kad iš mano aprašymo kas nors taip nesuprastų  smile.gif
Juk būna situacijų, kada pajauti, jog būtina dar ir žodžiais pasakyti, jog aš pajuokavau  smile.gif

Ir dar - žinai, aš niekaip nesuprantu čia esančių šypsenėlių. Kaip suprasti jų tikrąją reikšmę? Štai norėjau uždėti NE, galva sukiojasi į šonus, bet po to akys išsprogsta...
Juk jei sakai NE, nebūtina akių sprogdinti. Bent aš nesprogdinu, todėl ir tos šypsenėlės nedėjau.

Mano galvoje kraujas niekaip nesisieja su gimine, greičiau su viduje esančia stiprybe,pasitikėjimu,ko pasekoje ir sugebame pasakyti tvirtą NE. Kaip kvaila,kai viduje galvoji Ne, o sakai Taip. Bet taip nutinka toli gražu ne visada. Jau tada geresnis variantas,kaip toje ikonėlėje- sakyti,kad ir silpną Ne, kratyti galvą į šonus,akys pačios išsprogs, bet vėliau juk peraugs į NE be pasikratymų. Arba po viruso iškart bus lūžis į NE. O tai sėdžiu pipiriniais pleistrais apsiklijavus ir galvoju, kad galėto to ir nebūti.
Atsakyti
Atsakymas SUPER smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Elysa @ 2012 10 06, 11:50)
Galvoju, jog todėl, kad išvis pradėjai kažkiek domėtis sapnais.
Nes jei čia rašai - reiškia, paskaitai.

Aš į daugelį temų net nosies nekišu.
Niekad nesu pelės paspaudus ties daugeliu temų.

Sunku pasakyti-kodėl. Domiuosi jais seniai,tiksliau-seku. Tik analizuoju su pertraukomis. Jei dieną esu užimta, negaliu jos skirti sapnui. Būna,kad peržvelgiu kitų simbolius, visi žmonės esam, tai bent kryptį primetu.
Tokie keisti sapnai,kaip dabar,tęsiasi nuo pavasario, su paūmėjimais. Labai retai sapnuodavau nepažįstamas vietas,bei niekur nematytus veidus(būdavo tik 1,2 vietos nieko nesakančios,kurios kartodavosi). Vedasi kažkur dabar nepažįstamieji, rodo,aiškina. Kur dar mistika,kuri išmušė visai iš vėžių. Rodoma,kas vyksta vandenyne, kažkokie sprogimai, karai ir kiti fintai. brrrrr. Nereikšminu labai,tik pastebiu,kad nėra taip,kaip anksčiau.

Aš nekišu nosies į būrėjų temas, kurios aktualiausios, o šiaip paskaitau,visgi įdomu,kuo žmonės gyvena,kokie klausimai kyla, tik dažnai neturiu ką pasakyti, nes to neišgyvenau.
Papildyta:
[quote=Elysa,2012 10 06, 12:13]Tik kaip pamoką kai kam pasakiau - jog niekad gyvenime taip nesielkite. Tai kvaila ir beprasmiška.
[/quote
Kaip manai, ar ta pamoka suveikia kitiems? Ar toliau ieškos,ką išdurti? Kiek patirtis rodo,kad nelabai veikia,tik kad nuo savęs nusimeti ir pagrūmoji, bet ir tai žingsnis į priekį abiems.

p.s atsiprašau, ,,susivėliau" cituodama,tai teko tekstą ryškint,tingėjau jau gilintis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arpos: 06 spalio 2012 - 18:41
QUOTE(arpos @ 2012 10 06, 20:30)

Kaip manai, ar ta pamoka suveikia kitiems? Ar toliau ieškos,ką išdurti? Kiek patirtis rodo,kad nelabai veikia,tik kad nuo savęs nusimeti ir pagrūmoji, bet ir tai žingsnis į priekį abiems.

O ne, ne taip mane supratai.
Pamoką ne tam, kam pasakiau NE.

Ir nepasisodinu priešais kažką mokyti gyvenimo tiesų smile.gif
Tiesiog kažkas būna šalia tam tikroje situacijoje...mato ją... ir tik kaip išvadą pasakiau.
Bent šiais dviem atvejais.
O kaip kitais atvejais elgiuosi, per daug ir nemąsčiau, negaliu tiksliai atsakyti.

Tiesiog situacijos buvo išskirtinės.
Aš neturiu polinkio kirviu kapoti, priešingai.
Griežtų NE mano gyvenime būna labai retai.

Ir tas TAIP taip pat kaip iš filmo smile.gif

Tiesiog atkreipiau dėmesį į savaiminį pusiausvyrinių situacijų susidarymą gyvenime.

Na, tu užvedei kalbą smile.gif ...ir tokiu būdu išsirutuliojo ši mūsų diskusija...atsitiktinai smile.gif
Papildyta:
QUOTE(arpos @ 2012 10 06, 20:30)
Jei dieną esu užimta, negaliu jos skirti sapnui.

Aš niekada neskiriu laiko sapnui.

Norėjau susirasti vieną savo žinutę, bet kėliausi šiandien jau prieš labai daug valandų smile.gif , todėl tingiu susikaupti.
Manau, suprasi smile.gif
Atsakyti
Pataisymas citavimo,nes 2 postai susidubliavo,žiūr. apačioje smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arpos: 06 spalio 2012 - 20:20
[quote=arpos,2012 10 06, 20:00]
<!--QuoteBegin-Elysa+2012 10 06, 19:50O ne, ne taip mane supratai.
Tiesiog atkreipiau dėmesį į savaiminį pusiausvyrinių situacijų susidarymą gyvenime.
Na, tu užvedei kalbą  smile.gif ...ir tokiu būdu išsirutuliojo ši mūsų diskusija...atsitiktinai smile.gif

užvedžiau kalbą,nes akcentavausi,kas man svarbu,dėl to nepamačiau, ką norėjai pasakyti. Bet turbūt todėl,kad to neišgyvenau. Dar pasigilinsiu. Rytas už vakarą gudresnis,nėra ko skubėti.
Papildyta:

Aš niekada neskiriu laiko sapnui.
Norėjau susirasti vieną savo žinutę, bet kėliausi šiandien jau prieš labai daug valandų smile.gif , todėl tingiu susikaupti.
Manau, suprasi  smile.gif

Ne, nesuprasiu smile.gif Greit greit surask smile.gif smile.gif Koks skirtumas,kaip kiti jaučiasi,juk čia AŠ Aš
[/quote]
P.S Elysa, nepyk, man neduota mokėti cituoti,ypač vakare. Tik paryškinsiu,kad nepasimestume. Tu violetinė spalva smile.gif Bet ateityje pasitaisysiu,tikrai.
[/quote]
Beje,gal tikrai,gali gimti tema iš sapnų,kaip buvote informuotos, kad nesugebate, nenorite tam tikrais atvejais Ne pasakyti? Mano pvz atveju kraujo netektis doh.gif Tikrai,į domios patirtys, pildysim sapnininkus.
Atsakyti
QUOTE(arpos @ 2012 10 06, 22:18)
pildysim sapnininkus.

smile.gif
O kodėl gi ne? smile.gif

Į kažkurio mano studijų laikų egzaminą buvo įtrauktas klausimas ir apie sapnus. Aš taip galvoju, kadangi apie pasąmonę buvo. Jei buvo apie pasąmonę, turėjo būti ir apie sapnus.
Bet man nieko doro iš to neišliko.
Tik pamenu, jog apie pasąmonę reikėjo atsakinėti taip, kaip man neatrodė... smile.gif
Reikia tai reikia... smile.gif

Tikriausiai žinai, jog gan nemažai mokslininkų bandymus darydavo ant savęs. Teko girdėti nuomonę, jog juos reikia vadinti didvyriais.

Štai vienas atvejis. Pirmasis vadovėlis apie gonorėją. Mokslininkas sąmoningai apkrėtė save ir stebėjo simptomus, taikė gydymą.
Parašė pirmąjį vadovėlį. Ir jame buvo teigiama, jog sifilis yra antra gonorėjos stadija!!!
Šiuo vadovėliu buvo vadovaujamasi 50 metų!!!
Juk tai be proto ilgas laiko tarpas. Realiai dvi žmonių kartos...

O pasirodė...kad visuomenė tuo laikotarpiu buvo tiek pasileidusi, kad tas asmuo, nuo kurio buvo paimtas užkratas, sirgo vienu metu abiem ligomis... sad.gif

Va kaip būna smile.gif

Taigi...nenuvertink savęs.
O jei pabūsi bandomuoju triušiu, gali ir didvyrio titulą užsitarnauti. ( biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif )
Atsakyti