Įkraunama...
Įkraunama...

Koks jūsų požiūris į sapnus?

QUOTE(Elysa @ 2012 09 10, 17:19)
biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif

Laiko tam neturiu sad.gif  ( biggrin.gif )

Pozicija Nr.1, dėl ko dažniausiai keikiu gyvenimą - yra būtent tai.

Be to, sapnai kiek labiau sudomino neperseniausiai  smile.gif

Tai visi kartu ir domėsimės po truputį, kam taip pat tai įdomu.

tada gal kadanors ateity... neblogas gal iseitu... galeciau suredaguot

as sapnus laikiau visuomet didziausia nesamone, atsitiktiniu vaizdiniu (chaotiskos pasamones) samplaika, kol eme ir neissipilde keli potyriai
dabar jau ir paciai smalsu kas kaip kodel ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*Mirabella* @ 2012 09 10, 20:04)
tada gal kadanors ateity... neblogas gal iseitu... galeciau suredaguot

Taip, kada nors... ( biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif )

Kai savo gyvenimą susiinventorizuosiu... smile.gif

Aš kartais pagalvoju - jei yra filosofijos studijos, reiškia yra ir filosofų etatai. Jei yra etatai - mokamas ir atlyginimas.

Kaip jiems gerai biggrin.gif
Mali sau liežuviu ir dar pinigų už tai gauni smile.gif
Super!!! smile.gif

Ir nieks neįrodys, kad "nusimali" smile.gif
Nes tai juk subjektyvu.... smile.gif
Atsakyti
Sulu
Jau antrą naktį sapnuoju, kad einu per tiltą. Pirmą kartą sapnavau gana siaurą tiltuką, bet ilgą, buvo nemažai vandens.Bijojau juo eiti,bet šalia manęs buvo vienas žmogus, kuris drąsino mane. Nepamenu, ar tą tiltą perėjau, bet po jo žodžių nurimau.
antrą naktį sapnavau jau tvirtą metalinį tiltą, taip pat bijojau juo eiti,bet šalia buvo maža mergaitė, kuri man padėjo. Taip pat neprisimenu, ar perėjau, tik žinau, kad vėliau su kitais žmonėmis patekome į ratą, kuris sukasi. Ir vis bandėme reikiamu metu iš jo iššokti ir iššokome, nors buvo rizikinga. Abu šiuos sapnus lydi baimė, nesaugumo jausmas, kuris vėliau išnyksta.

Paauglystėje dažnai sapnuodavau tiltus, kad einu jais, nors ir bijau( pereinu), o man nauja dabar tai, kad kažkas padeda, nuveja baimę. Ir dar tas nežinojimas, ar perėjau. Nežinau, kaip tai paaiškinti.

Aš dominantę visame šiame sapne matau baimėje ir nesaugumo jausme.

Ar yra šiame tavo sapne koks nors elementas, ar elementas "tarp eilučių", nuoroda kokia nors į tai, ko tu realiame gyvenime bijai?

Kartais gali ir pati nežinoti, jog turi kažkokią fobiją. Ji gali būti užslėpta.

Aš įžvelgiu kažkokią analogiją su mano bjaurių sapnų pirma rūšimi:

Elysa
Jie buvo trijų rūšių:
- Realybėje išgyvento siaubo identiški atspindžiai.
Prabusdavau ne nuo vaizdo sapne, o nuo tokio pat siaubo pojūčio.

Analogija ir tėra analogija. Ji nebūna identiška. Tačiau ji sukelia asociaciją.

Bet aš pažvelgiau į tai kiek kitu kampu, ir man tada puikiai viskas susidėliojo į vietas.
Tai krentantis lėktuvas.

Pažiūrim dar kitaip. Kai žmogui kažkokia emocija būna susikaupusi viduje, jis išsirėkia, ar kriaušę patranko, ar sieną paspardo smile.gif Na juk taip smile.gif Ir emocija atslūgsta.
Na o kaip kitaip, ne lovoje, tokią emociją išliesi???
Juk neįmanoma...
Ir ji kauptųsi, neišsiliejus baimė dar didėtų...

Suprantama, aš uždaviau sau klausimą:
-Baimė mane?
-Ar aš baimę?

Bet tai ne pasąmoninis lygis.
O summa summarum - kartą per pusmetį net 10 kartų lipau į lėktuvą smile.gif

Taigi...aš pritariu tezei, kad sapnai yra naudingi žmogui. Tik jei jie neblogina žmogaus gyvenimo kokybės.

Na šiek tiek nemalonu. Bet vaistai taip pat juk būna kartūs (šioje vietoje užsimerkime į naujas technologijas smile.gif ), bet gerti reikia vardan pasveikimo.
Atsakyti
QUOTE(Elysa @ 2012 09 10, 18:44)
Taip, kada nors... ( biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif )

Kai savo gyvenimą susiinventorizuosiu... smile.gif

Aš kartais pagalvoju - jei yra filosofijos studijos, reiškia yra ir filosofų etatai. Jei yra etatai - mokamas ir atlyginimas.

Kaip jiems gerai  biggrin.gif
Mali sau liežuviu ir dar pinigų už tai gauni  smile.gif
Super!!!  smile.gif

Ir nieks neįrodys, kad "nusimali"  smile.gif
Nes tai juk subjektyvu....  smile.gif

As kol nestudijavau irgi maniau, kad filosofija yra mokslas apie "nusimalima", bet kai veliau turejau filosofijos paskaitu ir siaip teko visokiu "maleju" mintis skaityti ir negana to, dar i jas isigilinti, as supratau, kad filosofija kartais buna daug rimtesne ir protingesne uz visas kategoriskas, ale moksliniais faktais paremtas idejas ir visokia kitokia moksline industrija. Kai pagalvoji, kad tas pats mokslas remiasi irodymais, paremtais ju paciu sukurtu prietaisu nustatymais. Pvz. gal tie visi matuokliai ir kt prietaisai yra klaidingai israsti... Nu zodziu as manau, kad nieko nera nykiau ir neteisingiau uz moksla. Dvasia, stai kuo reikia remtis : ))))

Sianakt tarp daugybes kitu nesamoningu vaizdu sapnavau, kad valgau sh. Bet ne zmogaus, o lyg koks meslas butu, ir man ji reikia kakzur pernesti lyg, bet as nerandu kur ji isspjauti sukramcius... tada sakau kazkam, dabar as bent jau zinau sh. skoni biggrin.gif dabar gyvenime panasiai taip ir jauciuosi, lyg kas sh. butu patiekes ant mano stalo, vietoj kokiu nors kreveciu g.gif
mama issifravo, kad gausiu pinigu, bet jau gavau ir nzn ir kur dar galeciau gaut... kas cia per skonis ? g.gif

susije su sapnais ir is ju gaunama informacija, pasirode idomu:
http://atsibudimas.u...2-04-19-333-0-2
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Mirabella*: 11 rugsėjo 2012 - 14:26
QUOTE(*Mirabella* @ 2012 09 11, 15:54)
........ irgi maniau, kad filosofija yra mokslas apie "nusimalima"

Ne, aš niekada nemaniau, jog filosofija yra mokslas apie "nusimalimą".

Bet tai labai labai plati tema.

Čia gal nelieskim jos smile.gif

Nu zodziu as manau, kad nieko nera nykiau ir neteisingiau uz moksla. Dvasia, stai kuo reikia remtis : ))))

O aš manau, kad remtis visada reikia viskuo.
Ribotumas nėra geras dalykas.

Ir riboti žmonės nėra labai įdomūs smile.gif
O neduok Dieve dar ribotas ir kategoriškas smile.gif

Tada - "mirtis alyvose" ( biggrin.gif )
Atsakyti
QUOTE(Elysa @ 2012 09 11, 15:01)
Ne, aš niekada nemaniau, jog filosofija yra mokslas apie "nusimalimą".

Bet tai labai labai plati tema.

Čia gal nelieskim jos smile.gif
O aš manau, kad remtis visada reikia viskuo.
Ribotumas nėra geras dalykas.

Ir riboti žmonės nėra labai įdomūs smile.gif
O neduok Dieve dar ribotas ir kategoriškas smile.gif

Tada - "mirtis alyvose" ( biggrin.gif )

perskaiciau tai kontekste, bet jus geriau zinot ka ir kaip manet mirksiukas.gif
remtis viskuo vienu metu neimanoma, zmogus turi tureti atramini savo poziurio taska : ) tarkim mokslas daznai paneigia dvasia, kaip gali remtis tuo, kas paneigia tavo tam tikrus isitikinimus
visi mes esam savotiskai riboti, bandymas atrodyti kazkam ir deti pastangas buti neribotu jau yra ribotumo apraiska
bet tema ne apie tai smile.gif reikia eiti i lauka, regis vasara sugrizus...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Mirabella*: 11 rugsėjo 2012 - 15:09
QUOTE(*Mirabella* @ 2012 09 11, 15:54)
As kol nestudijavau ................................................................. Nu zodziu as manau, kad nieko nera nykiau ir neteisingiau uz moksla.

Ir kas gi čia dabar???.... , Mirabella. ( biggrin.gif )

Tai kam išvis studijavai? Tik tam, kad suprastum, kad nieko nėra nykiau ir neteisingiau už mokslą?
O gal prastai sekėsi, kad tokias išvadas padarei apie mokslą?
Mokytojų/dėstytojų rašomi pažymiai/vertinimai ne visada būna objektyvūs ir teisingi, bet jų visuma vis gi tendenciją parodo neblogai.
Atsakyti
QUOTE(*Mirabella* @ 2012 09 11, 17:07)

visi mes esam savotiskai riboti, bandymas atrodyti kazkam ir deti pastangas buti neribotu jau yra ribotumo apraiska

O štai čia jau yra tavo ne žinios, o mąstymas, kuris susideda iš žinių, pažinimų, patyrimų ir dar vieno ingradijento, kuriam nėra vieno vienintelio ir tikslaus pavadinimo.
"Neklauskit jo vardo, jam tūkstantis vardų" smile.gif

Mąstymas yra aukščiau už žinias.

O štai dabar aš pamąstysiu tuo pačiu klausimu.

Bandymas atrodyti yra jau ne ribotumas, o kompleksas. Ne labai teisingai parašiau sakinio pabaigą. Bet tik tam, kad gražesnis žodžių žaismas susidarytų smile.gif

O be žodžių žaismo - bandantis atrodyti žmogus garantuotai turi kažkokį vidinį kompleksą. Apie jo turėjimą jis gali pats žinoti, arba nežinoti. Bet jau vien tas požymis turėtų paskatinti žmogų pamąstyti/pasiieškoti savyje to komplekso vardo.

Kompleksai yra įgimti ir įgyti.
Priešingai, nei kai kuriems kitiems įgimtiems dalykams, aš galvoju, jog šioje vietoje žmogus yra pajėgus atsikratyti šio "sutvėrimo".
Bet pirmiausiai jis turi jį pažinti, pripažinti, įvardinti - ir tada tas "sutvėrimas" taps nugalimu.
Papildyta:
QUOTE(*Mirabella* @ 2012 09 10, 20:04)
... galeciau suredaguot........

Tu turi nuostabią savybę - tikrą/nuoširdų norą padėti kitiems.

Laimingi yra tie, kurie yra šalia tavęs ir aplink tave.

P.S. Tokią nuomonę aš susidariau ne vien iš čia pacituoto sakinuko. Ją susidariau jau žymiai anksčiau - iš kitų situacijų.
Atsakyti
QUOTE(Elysa @ 2012 09 12, 06:33)
Ir kas gi čia dabar???.... , Mirabella. ( biggrin.gif )

Tai kam išvis studijavai? Tik tam, kad suprastum, kad nieko nėra nykiau ir neteisingiau už mokslą?
O gal prastai sekėsi, kad tokias išvadas padarei apie mokslą?
Mokytojų/dėstytojų rašomi pažymiai/vertinimai ne visada būna objektyvūs ir teisingi, bet jų visuma vis gi tendenciją parodo neblogai.

Mano studiju kryptis ir destomos disciplinos labai daznai prasilenkdavo su logika ir moksliskumu. Tarkim yra kokia nors metodologija, kuria remdamasis turi padaryti tyrima (aceit mokslini), bet is esmes tu tiri viska vos ne dvasiskai, rasai aplinkui, argumentuoji filosofiskai (kaip jau saket, o kas irodys, kad "nusimali" )

O kam studijavau? Mokslas buvo nemokamas, reikejo specialybes+diplomo ir butent ten istojau nes Dievas taip nusprende (rasiau kelias spec.) Dar nezinau kodel butent taip, nes pagal spec. darbo nedirbu ir jau matau save kitoje srityje, bet matyt man tu ziniu prireiks veliau, kazkas kita numatyta.
Ar man prastai sekesi? Sekesi visaip, ir prastai ir nuostabiai, galutiniai rezultatai buvo daugiau nei fantastiski (nesijauciau ju net verta pagal idetu pastangu kieki), bet kas is to? Ne rezultatais matuojama laime : ) Tai vidine busena. Kol dedi pastangas, bet neplauki upe, tol nejauti, kad vistiek itekesi i ta vandenyna. Na kaip pasakyt iriesi pries ta srove...
Papildyta:
QUOTE(Elysa @ 2012 09 12, 07:09)

Kompleksai yra įgimti ir įgyti.
Priešingai, nei kai kuriems kitiems įgimtiems dalykams, aš galvoju, jog šioje vietoje žmogus yra pajėgus atsikratyti šio "sutvėrimo".
Bet pirmiausiai jis turi jį pažinti, pripažinti, įvardinti - ir tada tas "sutvėrimas" taps nugalimu.
Papildyta:

Tu turi nuostabią savybę - tikrą/nuoširdų norą padėti kitiems.

Laimingi yra tie, kurie yra šalia tavęs ir aplink tave.

P.S. Tokią nuomonę aš susidariau ne vien iš čia pacituoto sakinuko. Ją susidariau jau žymiai anksčiau - iš kitų situacijų.

Ribotumas, kompleksai- vieno lizdo pauksciai. Tegul meta akmeni i mane tas, kas ju neturi. Todel nera prasmes apie juos daugiau kalbeti smile.gif

Zmones klysta, galvodami, kad as geras zmogus. Vienintelis mano geris tame, kad stengiuosi nekenkti. Toliau realiai ir nuosirdziai rupiu tik as sau pati. Bet po tokio komentaro pasijauciau veik motina terese. Jei mano artimieji tai isgirstu, iskaistu iki raudonumo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*Mirabella* @ 2012 09 12, 12:10)

Zmones klysta, galvodami, kad as geras zmogus. Vienintelis mano geris tame, kad stengiuosi nekenkti. Toliau realiai ir nuosirdziai rupiu tik as sau pati. Bet po tokio komentaro pasijauciau veik motina terese. Jei mano artimieji tai isgirstu, iskaistu iki raudonumo  biggrin.gif

Na kam gi čia taip iškart - Motina Teresė??? ( smile.gif )
Nėra sveika šuoliuoti tokiais dideliais šuoliais. smile.gif

O dėl artimųjų.... nežinau, nepažįstu... , bet ar jie blondinai ir šviesios/plonos/ružavos odos, kad viskas taip lengvai skaitoma iš jų veidų?

Aplink esantys žmonės negali nepastebėti žmogaus teigiamų savybių. Tik egzistuoja dar toks vienas "žvėris" - savininkiškumo jausmas.

Kartais nutinka tarp kai kurių žmonių - stengiasi nepasakyti žmogui apie jo gerasias savybes, kad tas vertingas daiktas, supratęs, kad jis yra vertingas ( smile.gif ), netyčia nenugaruotų.

Labai puikiai savininkiškumo jausmą aprašė Mary Westmacott (Agatos Kristi kitas pseudonimas) knygoje "Duktė yra duktė". Net iš pavadinimo galima spręsti, jog ten santykiai tarp motinos ir dukters. Bet tai visai ne esmė. Net visiškai ne esmė. Formulė tinka labai plačiai.
Toks lengvas stilius, o kiek esmės ir prasmės šioje knygoje!
( Norėjau įdėti simbolį "taip", "yes" ar pan., bet čia kažkokie balionai lenda...sad.gif ( biggrin.gif ) Tai parašiau šauktuką smile.gif )

Man labai keista štai kas - savininkiškumo jausmas yra labai plačiai paplitęs, retenybė yra jo neturinčių, lyginant su turinčiais, bet taip retai ir mažai akcentuojamas ir diskutuojamas.

Diskutuojama apie ką tik nori... plačiai, emocingai.... , bet šios temos paliestos net nesu mačiusi.
Atsakyti
QUOTE(Elysa @ 2012 09 15, 19:40)

Diskutuojama apie ką tik nori... plačiai, emocingai.... , bet šios temos paliestos net nesu mačiusi.

Kodel "sapnuose" reiketu tai aptarti?smile.gif
Juk galima nauja tema atidaryti "Savininkiskumas" arba "Egoizmo, ego "norma"..".. arba kazkas panasaus. Nebeliktu "problemos" del temos nepalietimo..Gal net isgvildenta iki smulkmenu butu.. bigsmile.gif Taip pat emocingai greiciausiai wink.gif
Atsakyti
QUOTE(arpos @ 2012 09 02, 10:25)
Pastebėjau,kad paskutiniu metu tapau ,,alergiška" visokiems ,,šviesiems darbams",tiksliau išraiškai ir negaliu ramiai skaityti, iškart siejasi su kažkokiais skiedalais, ypač jei jie pateikti tamsiame fone ir didelėmis raidėmis, o dar šalia pridėta ,,nušvitusių veidų"....Net supykina. Bet kitur tikrai yra ir neblogų minčių, tik išvargstu kol jas iš ,,šviesių" rašliavų ištraukiu.

"Keistas dalykas! Visais laikais niekšai stengėsi užmaskuoti savo niekšiškus darbus ištikimybe religijai, dorovei ir meile tėvynei."
(Heinrich Heine, poetas, kritikas, publicistas, 1797-1856m.)

smile.gif

P.S. Šiaip tai norėjau rašyti apie sapnus, tačiau, kol ieškojau norimos citatos, perskaičiau šiuos arpos žodžius. Taigi... smile.gif ... nesusilaikiau neparašius šio autoriaus žodžių. Jis gan daug gerų minčių yra parašęs ( smile.gif )
Atsakyti