Sulu
Jau antrą naktį sapnuoju, kad einu per tiltą. Pirmą kartą sapnavau gana siaurą tiltuką, bet ilgą, buvo nemažai vandens.Bijojau juo eiti,bet šalia manęs buvo vienas žmogus, kuris drąsino mane. Nepamenu, ar tą tiltą perėjau, bet po jo žodžių nurimau.
antrą naktį sapnavau jau tvirtą metalinį tiltą, taip pat bijojau juo eiti,bet šalia buvo maža mergaitė, kuri man padėjo. Taip pat neprisimenu, ar perėjau, tik žinau, kad vėliau su kitais žmonėmis patekome į ratą, kuris sukasi. Ir vis bandėme reikiamu metu iš jo iššokti ir iššokome, nors buvo rizikinga. Abu šiuos sapnus lydi baimė, nesaugumo jausmas, kuris vėliau išnyksta.
Paauglystėje dažnai sapnuodavau tiltus, kad einu jais, nors ir bijau( pereinu), o man nauja dabar tai, kad kažkas padeda, nuveja baimę. Ir dar tas nežinojimas, ar perėjau. Nežinau, kaip tai paaiškinti.
Aš dominantę visame šiame sapne matau baimėje ir nesaugumo jausme.
Ar yra šiame tavo sapne koks nors elementas, ar elementas "tarp eilučių", nuoroda kokia nors į tai, ko tu realiame gyvenime bijai?
Kartais gali ir pati nežinoti, jog turi kažkokią fobiją. Ji gali būti užslėpta.
Aš įžvelgiu kažkokią analogiją su mano bjaurių sapnų pirma rūšimi:
Elysa
Jie buvo trijų rūšių:
- Realybėje išgyvento siaubo identiški atspindžiai.
Prabusdavau ne nuo vaizdo sapne, o nuo tokio pat siaubo pojūčio.
Analogija ir tėra analogija. Ji nebūna identiška. Tačiau ji sukelia asociaciją.
Bet aš pažvelgiau į tai kiek kitu kampu, ir man tada puikiai viskas susidėliojo į vietas.
Tai krentantis lėktuvas.
Pažiūrim dar kitaip. Kai žmogui kažkokia emocija būna susikaupusi viduje, jis išsirėkia, ar kriaušę patranko, ar sieną paspardo
Na juk taip
Ir emocija atslūgsta.
Na o kaip kitaip, ne lovoje,
tokią emociją išliesi???
Juk neįmanoma...
Ir ji kauptųsi, neišsiliejus baimė dar didėtų...
Suprantama, aš uždaviau sau klausimą:
-Baimė mane?
-Ar aš baimę?
Bet tai ne pasąmoninis lygis.
O summa summarum - kartą per pusmetį net 10 kartų lipau į lėktuvą
Taigi...aš pritariu tezei, kad sapnai yra naudingi žmogui. Tik jei jie neblogina žmogaus gyvenimo kokybės.
Na šiek tiek nemalonu. Bet vaistai taip pat juk būna kartūs (šioje vietoje užsimerkime į naujas technologijas
), bet gerti reikia vardan pasveikimo.