Įkraunama...
Įkraunama...

Koks jūsų požiūris į sapnus?

QUOTE(Elysa @ 2012 08 12, 20:19)

Ar jūs tik kažkieno šešėlis?
Ar reklamos agentas?

Na...pirmyn...
Papildyta:
Taip, merfise, pirmyn.

Tai Elysos žodis.

Na as visalaika orientuociau zmones ne i savo asmeninius, o i pasiekimus tu, kurie yra siu sriciu autoritetais.. Kadangi nesu sapnavimo meno "guru", tai mano zodinis mokymas pro-internet butu prastesnis nei detalus aprasymai knygoje..
Bet siaip kadangi gilinuosi labiau i kita sriti, tai apsiriboju tuo, kad "uzsiprogramuoju" is vakaro trumpos meditacijos pagalba geram rytiniam sapnu atsiminimui .. Netikejau, bet kai pabandziau, atsimenu zymiai dazniau, smulkiau, su isgyventa jausmu gama ir konkreciau.. Ir gan aiskiais simboliais..

P.s. as tik "kazkieno" seselis, bet seselis irgi veik gyvas "daiktas", jei nezinojote, Elysa biggrin.gif
Atsakyti
Permetu aš akimis karts nuo karto vieną autorę(ių) kitame tinklapyje.

Pyškina paste/copy.

Dabar jau nebesivargina net išversti į mūsų gimtą kalbą, lietuvių kalbą.

Neteigiu, nekaltinu... bet kas gi išmes iš manęs tam tikras mintis.... važiavau per gražias Žemaitijos vietoves...kažką daro...kažkas paklausia - kodėl? - kažkas atsako - "įsisavina ES pinigėlius", kažkas nesupranta, atsako - "na, suprantamiau - "plauna".

Negi ir čia jau įsimetęs šis virusas?

Netiesioginis. Čia be kalbų. Bet analogiškas.

Na tos kapeikėlės... kapeikėlės...

Bet kas man įkirto į smegeninę tuos žodžius - "Tiesa, Orumas ir Garbė" ?

Net nežinau, ar tai privalumas, ar yda?
Papildyta:
QUOTE(merfise @ 2012 08 12, 21:50)

P.s. as tik "kazkieno" seselis, bet seselis irgi veik gyvas "daiktas", jei nezinojote, Elysa biggrin.gif

Ne, nežinojau.
Ir nenoriu žinoti.
Atsakyti
Duodat biggrin.gif prieš kelis metus man vienas žmogus forume patarė ne cituoti, o kalbėti savomis mintimis. Atsakiau,kad negaliu, nes buvau tiek prisifarširavusi svetimų minčių, kad savoms nebuvo vietos. Būna ir dabar,kad įmetu svetimas, bet tik todėl, kad nelieka laiko gudriai sisteminti, o ir laiko gaila atsakinėti į netikslumus forume smile.gif

Nuosavos mintys,patyrimai-tikri perliukai. Ir kaip galima pavadinti 2 žmones, kalbančius tarpusavyje vien citatomis? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arpos: 12 rugpjūčio 2012 - 20:25
Imesti nuoroda ir dar pastinti posta, kuris sukelia minciu diskusijai g.gif Dvigubas darbas. Papyskini, papeistini ir padiskutuoji , daug greiciau 4u.gif Nes kartais straipsniuose is tuscio i pilna ir atvirksciai, kaip ,kad mokykloje, kad kuo daugiau prirasyti, man net atsibosta skaityti ilgus straipsnius 4u.gif
Atsakyti
Nekalbu apie ilgus sraipsnius. Bet jei į temą, susisteminta, kodėl gi ne? Galų gale tai penas ir savoms mintims, o tai kartais misliji nuo ko čia pradėti.Viskas su saiku yra gėris smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arpos: 12 rugpjūčio 2012 - 20:47
QUOTE(arpos @ 2012 08 12, 22:22)
Duodat  biggrin.gif

Jo, griežto tono tekstas gavosi. ( biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif )

Kartais aš griežto žmogaus veido mimiką nutaisau ( smile.gif )

Bet šiuo atveju galvoju, kad merfisė nesupyko.
(Aš laikausi nuomonės, jog protingi žmonės nesupyksta).

Todėl ir pavyzdėlį pasirinkau gan nekaltą. Tiesiog jos postuose sunkoka rasti labai "kaltų" pavyzdėlių.

O jei būčiau pasirinkusi labai tinkamą pavyzdėlį, bet neatsižvelgusi į autorių, pasekmės būt galėję būti kiek kitokios ( biggrin.gif ) - žaibai, banai, tekstų kolektyviniai ištrynimai.... sad.gif ( smile.gif ). Aš pamokas išmoksu neblogai. Bent jau stengiuosi smile.gif

Ne prie merfisės aš prikibti norėjau.

O atkreipti dėmesį į bendrinį dalyką, ne tik atsiradusį, bet jau net dominuot pradėjusį.

Bala nematė...pasakytumėte ir daugelis iš jūsų, ir net gi aš.
Jei tai nebūtų pati save iš savęs griaunanti jėga, pati save naikinanti jėga, stipri jėga(kaip griaunamoji).
Atsakyti
QUOTE(arpos @ 2012 08 12, 22:22)
negaliu, nes buvau tiek prisifarširavusi svetimų minčių, kad savoms nebuvo vietos. Būna ir dabar,kad įmetu svetimas, bet tik todėl

O aš ir dabar jaučiuosi prisifarširavusi daugeliu svetimų minčių. Kai kurias citatas galiu išsakyti beveik tiksliai, kai kurių - tik mintį.
Nematau tame nieko blogo...
Tekiurkso jos įvairiose atminties "lentynose" ir "išlenda" iš ten, reikalui esant biggrin.gif

Bet aš nesiūlau diskutuojančiam su manimi perskaityti visą Aristotelį ar Sokratą... kad toliau tęsčiau su juo diskusiją biggrin.gif

Tai juk skirtingi dalykai.

Čia mes kiek aukščiau pasikalbėjome - aš apie batus, tu - apie ratus smile.gif

O štai dabar aš mielai pasifarširuočiau Archimedo mintimis. Patiko man jo sugebėjimas derinti savo mokslinius skaičiavimus su puikiais praktiniais dalykais. Na taip paprastai ir genialiai vartalioti romėnų laivus... biggrin.gif

Bet mano "farše" tėra tik viena jo mintis:
"Duokite man atramos tašką, ir aš apversiu Žemės rutulį".
Atsakyti
Elysa, tik dabar supratau,ką norėjai pasakyti.
Atsakyti
*Mirabella*
.............................................

as net nemegstu nakti dairytis po nuosava kambari...uzsikloju galva kaldra ir uzsimerkiu... ko bijau? tamsoje, vienumoje jauciuos pazeidziama...
karta bunant vienai namie, taip sukrito uzuolaidu seseliai ant lango ir sviesu atspindziai, joh ant to lango izvelgiau jezaus portreta... sujudinau uzuolaidas, kad vaizdas isnyktu... kodel? ar jezus ta butybe, kurios reiketu issigasti? nei psichologiskai nei kaip kitaip jokiems apreiskimams ir kitiems "zaidimams" jauciu nepasiruosus... biggrin.gif

Per vieną mokslinę/dokumentinę laidą pirmą kartą girdėjau gan įdomų aiškinimą šiuo klausimu. Pagal tyrimų rezultatus, ne vien atliekant apklausas ar elementarius stebėjimus, bet ir naudojant aparatūrą.

Žmogus kartais gali labai trumpam užmigti ir akimirksniu kažką susapnuoti. Užmigimo laikas toks trumpas, jog jis net nesuvokia, kad užmigo. Tai gali įvykti net ne gulimoje padėtyje.
Na, jei trumpai, be detalių, tai - trumpalaikis užmigimas, sapnas ir prabudimas. Tokį reiškinį gali sąlygoti nuovargis, bet greičiau ne fizinis, o psichologinis. Ilgalaikės tos pačios kamuojančios mintys, ar ilgalaikis domėjimasis/ mąstymas apie kažką, užgožiantis kitokio pobūdžio mintis ar pan.

Na, tyrimuose nedalyvavau, aparatūros veikimo realiai nemačiau, mačiau tik filmuotą medžiagą. Tai parašiau tik todėl, kad klausytojui/žiūrovui įmanoma pateikti kiek pagražintą variantą. Priežastys įvairios, bet tai šiuo atveju nėra svarbu.

Tačiau man tai atrodo visai realu, t.y. įmanoma. Jog tai teisingas tyrimas ir išvados.

Pati esu patyrusi kažką panašaus. Kažkada pamenu vieną situaciją, kai atrodė, jog užmigsiu stovėdama. Lauke, šaltoka buvo, didelio miesto viešojo transporto sustojime (kodėl buvau ne automobilyje, nepamenu, bet, matyt tam buvo priežastys). Stoviu, ir atrodo, jog, jei galvą priglausčiau prie kažko, akimirksniu užmigčiau stovėdama. Fizinio nuovargio nebuvo(bent jau tokio lygio smile.gif ), bet įtampa vienu klausimu buvo gan ilgalaikė (nebuvo galimybės tam tikrus klausimus padaryti greitai, o reikėjo, ir tai trukdė kitkam). Bet po gan neilgo laiko aš be jokio nei fizinio, nei psichologinio nuovargio gerai atlikau tai, dėl ko ten ir buvau.

Prirašiau daug ir juokingai, tačiau tik todėl, kad niekada nepamiršau tos būsenos. Ji man tokia keista ir nesuvokiama pasirodė. Ir vėliau negalėjau rasti nei atsakymo, nei suvokti to. Na, buvo kažkas, tai buvo... nesupratau, ir nebūtina...

Bet ši laida ir tokia teorija atgaivino tą patirtį.
Iki trumpalaikio sapno (pasivaidenimo) nepriėjo ( smile.gif ), bet kas žino, jei mano įtampa būtų kiek ilgesnė ar stipresnė, gal ir būčiau išvydusi baubą biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Elysa @ 2012 08 21, 21:36)
Pati esu patyrusi kažką panašaus. Kažkada pamenu vieną situaciją, kai atrodė, jog užmigsiu stovėdama. Lauke, šaltoka buvo, didelio miesto viešojo transporto sustojime (kodėl buvau ne automobilyje, nepamenu, bet, matyt tam buvo priežastys). Stoviu, ir atrodo, jog, jei galvą priglausčiau prie kažko, akimirksniu užmigčiau stovėdama. Fizinio nuovargio nebuvo(bent jau tokio lygio  smile.gif ), bet įtampa vienu klausimu buvo gan ilgalaikė (nebuvo galimybės tam tikrus klausimus padaryti greitai, o reikėjo, ir tai trukdė kitkam). Bet po gan neilgo laiko aš be jokio nei fizinio, nei psichologinio nuovargio gerai atlikau tai, dėl ko ten ir buvau.
Prirašiau daug ir juokingai, tačiau tik todėl, kad niekada nepamiršau tos būsenos. Ji man tokia keista ir nesuvokiama pasirodė. Ir vėliau negalėjau rasti nei atsakymo, nei suvokti to. Na, buvo kažkas, tai buvo... nesupratau, ir nebūtina...

Ar tik ne bus tas pats, kur jau seniai ieškau atsakymų. Būtent-po to nelieka psichinio nuovargio. ir vyksta,kai būni ypač psichiškai įsitempusi, atrodo galva jau nepriima jokios informacijos. Tik kas įdomiausia-nepameni, nei ką tuo metu veikei, nei vadinamam sapne. Kažkada taip namo grįžau pereidama 2 judrias gatves,paskui atsitokėjau. Nors būna, jei pavargusi žmonių kompanijoj-lygiai taip pat atsijungi, reikia didelių valios pastangų su tuo kovoti. Gali ,,pažadinti" stipresnis garsas. Man būtų įdomu,kokiu tai terminu vadinama ir pasigilinti, bet net nežinau,kaip google užklausti. Bet turėjau gal tik kelias tokias patirtis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arpos: 22 rugpjūčio 2012 - 19:47
QUOTE(arpos @ 2012 08 22, 21:45)
Ar tik ne bus tas pats, kur jau seniai ieškau atsakymų. Būtent-po to nelieka psichinio nuovargio. ir vyksta,kai būni ypač psichiškai įsitempusi, atrodo galva jau nepriima jokios informacijos. Tik kas įdomiausia-nepameni, nei ką tuo metu veikei, nei vadinamam sapne. Kažkada taip namo grįžau pereidama 2 judrias gatves,paskui atsitokėjau. Nors būna, jei pavargusi žmonių kompanijoj-lygiai taip pat atsijungi, reikia didelių valios pastangų su tuo kovoti. Gali ,,pažadinti" stipresnis garsas. Man būtų įdomu,kokiu tai terminu vadinama ir pasigilinti, bet net nežinau,kaip google užklausti. Bet turėjau gal tik kelias tokias patirtis.

Ne, tai yra ne tai.
Kažkokios mintys tau buvo dominantė, o gatvės - automatizmas. Jei būtum atsitrenkusi į kokį stulpą, dominantė pasikeistų smile.gif
Toliau atidžiai eitum per gatves smile.gif
Mintys taptų ne dominante.

Tai, ką parašei, yra elementarūs dalykai. Tai kasdienybė, ir nėra reikalo kreiptis į google smile.gif

Tai yra, manyčiau , Mirabellos atvejis.
Esu tikra, kad po kaldra tada ji visut-visutėlė nebuvo palindusi smile.gif

Bet tai paaiškina ir kitus "pasivaidenimus" smile.gif

Na, apie viduramžius nekalbėsiu, bet kartais taip numušamos NT (nekilnojamojo turto ) kainos smile.gif

Bet čia ne toks forumas.
Čia komercijos nėra.

Aš tuo tikiu. Kitaip nerašyčiau.

O jei kaina numušta dėl vaidenimosi - pakvieskit mane smile.gif

P.S. Paskutinis sakinys buvo joke smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Elysa @ 2012 08 25, 23:01)
Kažkokios mintys tau buvo dominantė, o gatvės - automatizmas. Jei būtum atsitrenkusi į kokį stulpą, dominantė pasikeistų  smile.gif
Toliau atidžiai eitum per gatves smile.gif
Mintys taptų ne dominante.

O jei kaina numušta dėl vaidenimosi - pakvieskit mane  smile.gif

P.S. Paskutinis sakinys buvo joke  smile.gif

Kažkaip visad sugebi prajuokinti thumbup.gif Bet kartu ir sudėlioti taškus ant ,,i",taip aiškiai ir paprastai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arpos: 26 rugpjūčio 2012 - 08:45