Įkraunama...
Įkraunama...

Koks jūsų požiūris į sapnus?

Matau, kad nori ekperimentuoti 4u.gif Kad giliniesi i sapnus, nori pojuciu 4u.gif
As noriu tik miegoti, man ir realybeje visokiu pojuciu sociai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Riviera Maya @ 2012 06 29, 21:53)
Matau, kad nori ekperimentuoti  4u.gif  Kad giliniesi i sapnus, nori pojuciu  4u.gif
As noriu tik miegoti, man ir realybeje visokiu pojuciu sociai  4u.gif

Aš daug kur gilinuosi, noriu pažinti, kitaip negaliu,nors sako-smalsumas pelę pražudė.Nesutinku- kiekvienas kad ir klystkelis kažkur veda. Tik kai pasigilinu,galiu pasakyti,kaip man pasirodė. Kas įdomiausia-nesigailiu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arpos: 29 birželio 2012 - 22:06
QUOTE(arpos @ 2012 06 29, 20:53)
Bet kodėl tingima mąstyti?  g.gif  Mano pvz. tai didžioji yda.

Kas tau tai įteigė??? Nemąstantys? smile.gif
Jų dauguma, o daugumai kartais kai kurie pasiduoda. Žmonės turi polinkį stengtis kitus padaryti panašiais į save.

O senelio Fordo nuomonė štai kitokia, ir jis gyvenime daug protingo ir pasakė, ir parašė, ir padarė.

Taip kad pasirinkimas yra, į kieno nuomonę įsiklausyti.
Ar į tų, kas mąstymą vertina, ar į tų, kurie kitą niekina už tai, kad jo nesupranta. Kaltas būna ne jis, kad nesugeba suprasti, o tas, kurio nesupranta smile.gif
Tai gan dažnas reiškinys (kadangi dauguma smile.gif ), ir į tai, galvoju, nereikėtų visiškai reaguoti.
Atsakyti
Elysa
Tiesiog aš dabar skiriu šiek tiek savo dėmesio sapnams, na, jei diskutuoju...šiek tiek pamąstau ir stebiu save. Anksčiau to nedariau ir gal nebedarysiu ateityje.
Prieš kažkiek laiko susapnavau vieną žmogų ir situaciją, susijusią su juo. Bet neskyriau tam jokio dėmesio - nei man įdomu, nei svarbu. Bet po kelių dienų trumpam mintyse vėl šmėstelėjo to sapno fragmentas, dar vėliau vėl...ir vėl. Man įdomiau pasidarė, kodėl man šmėsteli to sapno fragmentas. Pasidomėjau - išties kažkas analogiško vyko.
Sapnas mane paskatino veiksmui - pasidomėti. Niekas daugiau.

Sudėtinga paieška šiame tinklapyje...

Ieškojau kito sapno, bet, kadangi radau vieną iš rūšių, atsikeliu. Kad vėl ieškoti nereikėtų smile.gif

Radome, jei neklystu, kokias 4-5... rūšis...

- praeities atspindys
- ateities sapnai
- šiuo metu vykstantis veiksmas, kurio tu nežinai, bet sapnas pasako (tai būtent pacituotas)
- mirusieji sapnuose
- "maistas" pasąmonei

... daugiau nebepamenu ... sad.gif
Na, gal dar išlįs iš atminties ar pasąmonė pasakys smile.gif
Atsakyti
Elysa
Juk parašiau apie sapnų rūšį -"maistas pasąmonei".

merfise
o kodel pasamonei? O gal tai is pasamones maistas samonei, jei jau samone tai atsimena? bigsmile.gif

Elysa
Velniškai ilgai ėjau link šito.
Atsakymą, mane patenkinusį, radau JAV mokslininkų pateiktoje medžiagoje.

Dabar esu rami smile.gif

merfise
Mokslas visada veluoja..
Ezoterikai ta zino nuo senu senoves..
Sapnai - tai pasamones "nuotrupos", perduodancios zinias.. Paprasciausiai gali buti tik emocine bukle..
Kuo teisingesniame, sviesesniame kelyje esi, tuo reiksmingesni sapnai, t.y. labiau gali jais pasitiketi..
Jei mokslas neveluotu, butu uzkirstas kelias daug kam..
Deja..
Mokslas, medicina ir kitos svarbios sritys vis labiau tampa "prekybinemis-pramoninėmis"..

p.s. be to, mokslininkai velgi sapnavimo mena tebando ivaldyti, kad pagerintu sportininku pasiekimus ir pan. praktiniams dalykams.. Vel tik tam, ka suvokia mokslas.. O ezoterikai sapnavimo metu visai ka kita tobulina.. Nekalbu apie sarlatanus ir t.t.

Tai ką gi tobulina ezoterikai, jei nė karto čia neteko perskaityti apie tą sapnų rūšį - "maistas" pasąmonei?
Jei nežino apie tokių egzistavimą? Kaip gi tobulinsi tai, ko nežinai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elysa: 30 birželio 2012 - 01:00
,,Maistas pasąmonei"- neįsivaizduoju, kokie tai sapnai, gal galima būtų pavyzdėlį, kad susigaudyti apie ką kalba? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arpos: 30 birželio 2012 - 15:58
Perkelsiu šį savo postą čia smile.gif

Nedaklioska

Keistas sapnas, o dar keisciau, kad atsimenu visas detales nuo...iki...

Elysa

Keistų sapnų būna daug, tai man mažiau įdomu, nei mano paryškinta vieta.

Kai kurių sapnų neatsimename, kai kuriuos trumpai, o kai kuriuos ilgai ilgai, ir su visomis smulkmenomis, detalėmis, spalvomis, veido išraiškomis, emocijomis.

Aš kartais žiūriu kai kuriuos net jau matytus filmus. Patinka ne vien turinys ir išsivystęs, ir pasibaigęs ar ne, veiksmas. Ir dažnai pačios atomazgos neprisimenu.
Bet tai reali vizualinė medžiaga, pateikta sukramtyta nuo pradžios iki pabaigos.

Perskaičius pacituotą sakinį, greitomis permąsčiau kažkiek tokių ilgai atmintyje užsilikusių sapnų. Ir jie visi lyg "filmo scenarijai", jungiantys savyje ir praeitį, ir ateitį. Ir išsipildantys. Tik laiko tarpas gali būti įvairus, net gana ilgas.

Suprantu, kad atsakysite, jog pritraukiau realius įvykius prie tų "scenarijų". Bet aš atmetu šį variantą.

Taigi... gal kas paaiškins skirtumą tarp tų sapnų?

Apie miego fazes nerašykite. Žinau.
Atsakyti
Perkelsiu į šią temą kiek įdomesnes mintis ir klausimus.
Gal kas kada pamąstys, gal atsakys...

Galiausiai gal iš viso to kokia sistema pasimatys, nes ta košė-makalošė paskandina viską savyje.

Neteigiu, jog "košė-makalošė" nereikalinga. Ji yra terpė kažko išfiltravimui. Tiesiog turi būti ir yra reikalingos dvi lygiagrečios temos. Tik jos turi būti atskiros.

Tikiuosi, jog žinučių autoriai nesupyks, jog jų mintis perkelsiu retkarčiais būtent čia.

Supersmile
......................................................
Gal kas zinote, ar imanoma kazkaip pakeisti sapnu reiksme ar isvengti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(arpos @ 2012 06 30, 17:53)
,,Maistas pasąmonei"- neįsivaizduoju, kokie tai sapnai, gal galima būtų pavyzdėlį, kad susigaudyti apie ką kalba?  g.gif

Aš nepamiršau šio klausimo. Tiesiog kol kas nebuvo "ukvatos" į tai susikaupti.

Gal kad vasara, nors ir pseudovasara, gal kažkas kitkas... net pati nežinau...
Atsakyti
QUOTE(Elysa @ 2012 08 09, 12:43)
Aš nepamiršau šio klausimo. Tiesiog kol kas nebuvo "ukvatos" į tai susikaupti.

Gal kad vasara, nors ir pseudovasara, gal kažkas kitkas... net pati nežinau...

Net pamiršau,kad klausiau... Kai bus ūpas ir parašysi, gi nedega smile.gif
Atsakyti
Supersmile
......................................................
Gal kas zinote, ar imanoma kazkaip pakeisti sapnu reiksme ar isvengti? g.gif

----------------

Siaip tai sapnavimo teoriju ir aprasytu praktiku yra ne viena..
Kadangi aprasymai truktu netrumpai, tai zodziu, reikia ismokti sapnuoti samoningai.. idomiai apraso tuos dalyksu C.Castaneda, o yra ir nemazai kitokiu siuolaikiniu rasytoju knygu, o ypac idomiu ir praktisku anglu kalba..
Bent jau kai sapnas baigiasi blogai, reikia stengtis sapnuoti toliau ir "uzbaigti" laimingai..
Papildyta:
QUOTE(merfise @ 2012 06. .)
merfise
....
..p.s. be to, mokslininkai velgi sapnavimo mena tebando ivaldyti, kad pagerintu sportininku pasiekimus ir pan. praktiniams dalykams.. Vel tik tam, ka suvokia mokslas.. O ezoterikai sapnavimo metu visai ka kita tobulina.. Nekalbu apie sarlatanus ir t.t.

QUOTE(Elysa @ 2012 06 30, 01:55)
Tai ką gi tobulina ezoterikai, jei nė karto čia neteko perskaityti apie tą sapnų rūšį - "maistas" pasąmonei?
Jei nežino apie tokių egzistavimą? Kaip gi tobulinsi tai, ko nežinai?

Esme, kad sapnuotojai "profai" kartais nebeskiria net gyvenimo kartais nuo realybes, nes sapnuose jie uz save "atsakingi" ir viskas realu tiek pat ten, kiek ir gyvenime..
Atsakyti
QUOTE(merfise @ 2012 08 12, 11:21)

Kadangi aprasymai truktu netrumpai, tai zodziu, reikia ismokti sapnuoti samoningai.. idomiai apraso tuos dalyksu C.Castaneda, o yra ir nemazai kitokiu siuolaikiniu rasytoju knygu, o ypac idomiu ir praktisku anglu kalba..

Gal būtų galima išgirsti Jūsų aprašymus?

Ar jūs tik kažkieno šešėlis?
Ar reklamos agentas?

Na...pirmyn...
Papildyta:
Taip, merfise, pirmyn.

Tai Elysos žodis.
Atsakyti