Įkraunama...
Įkraunama...

Koks jūsų požiūris į sapnus?

Norėjau paskaityti apie Velykas ta kalba, kuria kalbėjau visiškai laisvai.
Tiesiog, kad slogią nuotaiką išblaškytų...

Juk šiandien neturėtų nuotaika būti slogi...

Deja, radau tik... nasko- giminmas.... tai ne ši diena, bet .... nors tiek...

Kristnasko estas kristana festo por soleni la naskiĝon de Jesuo Kristo. Ties dato estas la 25-a de decembro (sed pro malsamaj kalendaroj kelkaj ortodoksaj kristanaj eklezioj solenas tiun tagon en malsamaj tagoj). Vidu ankaŭ Julon en sama dato.

Velykos kažkodėl nėra įtrauktos.... ?
Atsakyti
QUOTE(Elysa @ 2013 03 12, 02:41)
O man pasąmonė kužda lyg kitaip.

Tai trečias iš eilės kas kažkiek laiko tą patį sakantis sapnas.

Pirmas - buvo labai lengvai ir aiškiai išsišifruojamas. Kelis lapus galėčiau parašyti duotos man informacijos. Daugiau, nei sapne vaizdų buvo.

Antras - taip pat nesudėtingai šifruojamas, tačiau jau su priedu - visiškai identiški įvykiai pasikartojo realiame gyvenime. Smulkmenos, nesusijusios su sapno tikraja reikšme, bet pasakančios - neignoruok manęs, sapno. Atkreipk į mane dėmesį.

Trečias - jau pasąmonė man metė pačią stipriausią kortą. "Jei ignoravai švelnesnes spalvas, pasakysiu tau stipriau". Ir tikrasis atsakymas, manau, buvo toje dalyje, kurios aš negalėjau niekaip atsiminti. O negalėjau atsiminti todėl, kad man būtų sukeltas galvosūkis. Lengvai skaitomą informaciją lengvai supranti, bet lengvai ir praleidi pro ausis. Tėčio elgesys sapne - parodymas, kad jis mane ignoruoja už neteisingą mano elgesį, t.y. ignoravimą ankstesnių sapnų man siųstos informacijos.

Prieš gerą pusmetį pati buvau nusprendusi panašia linkme judėti, ne po sapno, o po tam tikro įvykio. Susijusio ne su manimi. Bet privertusio susimąstyti apie gyvenimą.
Sprendimas ties tuo ir baigėsi. Mane net per dantį juokais patraukė, kad kalbos protingos, bet taip nebus. Nusprendžiau, bet nevykdžiau. Kaip tuose žodžiuose ketvirtu punktu, kuriuos įsidėmėjau iš pokalbio su žmogumi, kuris buvo paskutinis mano pokalbis su juo. Daugiau gyvo jo nebemačiau.

Žiūriu, kad aš sapnų suvokime einu visai per kitokią logiką.
Gal iki rimtesnio pasidomėjimo sapnais ir aš būčiau ėjusi per tokią pat, kaip man parašei.
Reiškia, aš neblogai pasistūmėjau į priekį.
Kitoks loginis dėliojimasis man jau gaunasi natūraliai, be atskirų pastangų. Mąstymo būdas pakito. Reiškia, ne veltui aš pas jus atėjau.

Tavo aiškinimas puikus. Tai puikiausia, ką gali kitas žmogus išaiškinti. Ir kartais gal reikalingas išgirsti. Tačiau čia ryškiai pamatėme, kad pačiam žmogui jo vidinis gyvenimas yra sudėtingai suvokiamas, o kitas beveik nepajėgus į jį įsiskverbti.

Na ką, laikas grįžti prie sapnų smile.gif
Prie temos, kuri šiuo metu man yra čia įdomiausia.
Gyvenimas tęsiasi.

Tos dalies labai aiškiai ir tiksliai man vis gi nepavyko atkurti. Tik tą patį, tik kiek plačiau - aš besikeičiančiose aplinkose, kartais mane supa labai daug žmonių, kartais ratas siauresnis, kartais visai siauras, tačiau tikslių įvykių ir veidų atkurti nepavyko.

Ir ką... buvo ketvirtas smile.gif
Kadangi niekaip negalėjau nei sapne atkurti vaizdų, nei gyvenime jų atskirti pagal sapno kontekstą, todėl kiek vėliau - prašau, net smulkią išklotinę smile.gif Vaizdai ryškūs, įvykiai realistiški, ir įvykių, ir pokalbių, ir vyksmo pilna. Na imk ir skaityk lyg knygą-aiškesnės simbolikos būti negali. Vienas veidas žinomas, keli kiti realiai man nežinomi, tačiau sapne aš juos tarytum pažinojau, dar kiti - veidų nepažįstu, bet žmonės lyg personažai su ryškiais charakteriais.
Ir lengvai prisiminiau šį sapną, ir smulkiai prisimenu net dabar.
Tik... smile.gif ... jame pabaigos nebuvo smile.gif Sapnas nutrūko ties gan reikšminga vieta...tipo prabudau smile.gif Bet... ar čia nėra vėl neteisingas traktavimas? Sapnas nutrūksta, nes prabundu. O ar ne - prabundu, nes sapnas turėjo nutrūkti smile.gif
Pasąmonė lyg žaidžia su mumis. Bet žaidžia protingai. Per daug nelepina, tačiau neskriaudžia. Veikia kaip pagalbininkas, tačiau nenori tavęs savo lepinimu sugadinti.

Jooo... ganėtinai įdomus tas sapnų Pasaulis. Ganėtinai įdomus reiškinys.
Bet mano sapnai nė kiek nėra pakitę gyvenimo bėgyje. Kaip sapnuodavau visada, taip sapnuoju ir dabar. Tik tada aš nesidomėjau jais kaip jų visuma, žiūrėjau kaip į padrikus fragmentus. Ir skaityti tinkamai nemokėjau.
Atsakyti
Tęsiu mintį toliau.
Pamenu, kai daugmaž gal spalio mėn., diskutavau su arpos. Ne apie sapnų turinį, o apie pačių sapnų pildymąsi ar ne, naudą ar žalą, sugebant skaityti sapnus.
Man tuo metu buvo ypač įdomu, ar išties išsipildys dar vienas sapnas pagal man aiškų scenarijų. Parašiau, jog laukiu, jog reikia dar kelių dienų. Po to parašiau, jog taip, išsipildė būtent taip. Man tuo metu buvo lengvas šokas iš nuostabos.

Tačiau tuo pačiu iškilo klausimas, ar to reikia, ar tai gerai, ar tai netrukdys gyventi, ar reikia žinoti įvykių eigą kažkiek į priekį?
Na, kaip tarkim likimą? Aš asmeniškai nenorėčiau žinoti savo likimo.
Tačiau čia situacijos švelnesnės. Jos atspindi tik tam tikrus gyvenimo epizodus. Todėl gal ir nieko...

Taip pat iškilo dar vienas klausimas. Konkrečiai šio sapno scenarijus tęsėsi apie dvi savaites. Taip ir turėjo būti pagal sapną. Perskaičiau aš jį lengvai ir smulkiai. Tačiau tas įvykis, ta pabaiga sapne man buvo labai svarbus dalykas gyvenime. Man buvo nepaprastai svarbu, kad pabaiga gyvenime būtų būtent tokia, kokia ir buvo sapne. Ir štai... mane taip apėmė įdomumas, ar išsipildys sapnas, ar ne, kad mano pačios visų minčių dominantė krito būtent į tai. Kitu atveju gyvenime aš būčiau elgusis kitaip. Kadangi tai nepriklausė nuo manęs, ne aš buvau pagrindinis veikėjas, tačiau aš būčiau maksimaliai susikaupusi ir stengusis padėti kitam žmogui, kad jam pavyktų man padėti. O aš vis pagaudavau save, jog mano mintys ties sapnu smile.gif Man atsijungęs mąstymas nuo esmės, o mąstau, tarytum žiūriu į situaciją iš šalies, ar išsipildys sapnas biggrin.gif Na juk marazmas biggrin.gif
Štai būtent ir šis marazmas mane išgasdino smile.gif

Bet ne. Šiandien esu tikra, jog tokio pavojaus nėra smile.gif
Sapnai ir sapnų scenarijai visiškai neįtakoja elgesio realiam gyvenime. Visiškai.
Kiekvienas eina sau. Nė vienas nė vienam netrukdo.

Ši situacija tebuvo padidintos nuostabos, įdomumo išraiška. Reakcija į tą nuostabą, įdomumą.
Lyg kūdikis žvelgtų į kažką labai jam efektingą, ko jis dar nebuvo matęs smile.gif Akis išpūtęs ir prasižiojęs... smile.gif
Atsakyti
Elysa,
Ar buvo nors vienas vadinamas ateities sapnas, kurį galėjai pakeisti? Man -ne. bet ateityje bandysiu,nes tikiu,kad įmanoma, tik vis neužčiuopiu, kurioj konkrečioj vietoj turėčiau susirūpinti, nors po pačio sapno paaiškėja,ką ir kur galėjau visgi daryti kitaip.

Na, gerai. O kam tuomet mums duoti kitų žmonių šio pobūdžio sapnai? Juk jų pakeisti kaip ir negali.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arpos: 21 balandžio 2013 - 18:31
QUOTE(-AUJA- @ 2013 04 24, 22:21)
Ar yra kas bendro  šitos atidarytos temos  su religija ir ezoterika?  g.gif

Aš galvoju, kad ši tema kaip tik skyreliui Kertelė sielai .

Kas gi tai?
Ar AUJA dirba reklamos agentu, ar tvarkos palaikytoju?

Ar temos autorius renkasi, kur ir ką rašyti, ar kažkoks "reklamos agentas" ar "tvarkos palaikytojas"?

Nes nieko esminio iš jo aš neperskaičiau. Tik tai, ką pacitavau.

Iš kur toks noras kažkam kažką nurodinėti? Prašau - savo temai vietą pasirinkite pagal savo nuožiūrą ir nuomonę. Bet kam gi kištis į kito žmogaus pasirinkimą ar vidų?

Mano asmenine nuomone, ši tema buvo ten, kur jai ir vieta.

O dabar... "Tarp mūsų, mergaičių..." .
Ar žudosi vien mergaitės?
Ir pati tema... kur nusiųsta...tarp mūsų mergaičių... na man tai asocijuojasi su kažkada kažkieno įmesta linksma šypsenėle, kur "bla...bla...bla...chi...chi...chi...".
Ar "Dviračio žiniose" buvusiais kai kuriais personažais.
Aš asmeniškai ten neskaičiau, neskaitau ir neskaitysiu.

Ne temos tikslus atitikimas pavadinimui lemia temos rimtumą, o žmonės, joje rašantys. O čia dabar kažkas kažką siuntinėja, kur jam atrodo reikia nusiųsti...
Ištirps tai tyruose...

Jei virš temos kybo tikslus tvarkingas temos pavadinimas, tai nebūtinai sąlygoja šio forumo kokybės. Daug čia supermamose įvairių temų. Užėjau pagal pavadinimą į vieną, kur temą išmanau ir žinau iki smulkmenų ir pačių pačiausių niuansų. Užėjau kažką gal dar rasti. Tačiau...rašantys yra visiški diletantai. Nebemačiau prasmės toliau skaityti. Aš nepriekaištauju - jiems gerai tarpusavyje diskutuoti, pasiplepa "apie orą", tačiau tikros realios informacijos ten nėra. Ir aš nebeskaitau.

Dar kartą kartoju - ne pavadinimas "virš galvos" lemia temos naudingumą, vertę, o žmonės toje temoje.

Tai ir nenurodinėkime jiems, kur kaip ir ką daryti.
Atsakyti
Pritatiu Elysai, tema" Savizudybe" reikejo palikti siame siame skyriuje!
Atsakyti
O sapnai prie ko? smile.gif
Del Vandens temos pritariu, reikejo palikti siame skyriuje, tinka ezoterikai.
Atsakyti
QUOTE(gluosnis @ 2013 04 25, 15:41)
O sapnai prie ko?  smile.gif

Nes kitu atveju šis mano postas būtų "nuskriejęs" ten, kur ir tema nusiųsta.

Nėra kitų techninių galimybių, todėl ir pasirinkau šį variantą.
Neturėjau kito pasirinkimo. Gavosi "tikslas pateisina priemones".
Atleiskit. Bet kartais tenka taip pasielgti.
Atsakyti
QUOTE(Elysa @ 2013 04 25, 14:05)

Ar AUJA dirba reklamos agentu, ar tvarkos palaikytoju?

Ar temos autorius renkasi, kur ir ką rašyti, ar kažkoks "reklamos agentas" ar "tvarkos palaikytojas"?

Mano asmenine nuomone, ši tema buvo ten, kur jai ir vieta.

O jūs cerberiss koks, ar ką? Aš irgi išsakiau savo nuomonę, kaip ir jūs . temas jungti, ar ne - ne mano kompetencija. Tai moderatorių kompetencijoje. 4u.gif
Ir kodėl jums atrodo, kad jūs galit savo nuomonę išsakyt, o man negalima ? smile.gif
Atsakyti
Aš pati neperseniausiai susidūriau su tokiu atveju, o per paskutinius penkerius metus žmonių skaičius, kuriuos pati pažinojau, jau nebesutelpa ant vienos rankos pirštų, todėl galvoju, jog tema yra labai rimta, klausimas labai rimtas.

Kiekvieną atvejį permąstydavau, bandžiau rasti kažkokius atsakymus.

Ir, tarkim, šį klausimą nusiųsti kažkur į paplepėjimus "tarp mūsų mergaičių" man net kažkaip šventvagiškai atrodo. Na tokį jausmą aš jaučiu.
Papildyta:
QUOTE(-AUJA- @ 2013 04 25, 16:33)

Ir kodėl jums atrodo, kad jūs galit savo nuomonę išsakyt, o man negalima ? smile.gif

Nesityčiok.
Duok Dieve, kad pačiai netektų iš to pačio šulinio atsigerti.

P.S. Tavo šypsenėlės ne vietoje.
Eik kur nors kitur " bla...bla...bla...chi...chi...chi...".
Atsakyti
QUOTE(Elysa @ 2013 04 25, 15:38)

Papildyta:

Nesityčiok.
Duok Dieve, kad pačiai netektų iš to pačio šulinio atsigerti.

Eik kur nors kitur  " bla...bla...bla...chi...chi...chi...".

Aš su jumis kiaulių kartu neganiau, kad mane tujintumėt. Linkiu išmokti kultūringai elgtis viešoj erdvėj 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Elysa @ 2013 04 25, 16:38)
Eik kur nors kitur  " bla...bla...bla...chi...chi...chi...".

Oho, jau visai seimininkauji, isdrasejai g.gif Sapnuosi bloga sapna unsure.gif
Atsakyti