Įkraunama...
Įkraunama...

Koks jūsų požiūris į sapnus?

QUOTE(Kactukas @ 2013 03 03, 05:06)

O as einu gydytis. Isvaziavau, pakeiciau fona, bet turiu suspeti save istraukti, gal dar turiu sansa.

Tikiuosi, kad ne hospitalizaciją turėjai omenyje.
Rašysiu taip, kaip supratau tave.
Aplinkos pakeitimas visada yra vaistas be vaistų.

Ir reikia pasitraukti iš aplinkos, kuri neduoda nieko teigiamo, o vien neigiama.
Tik atskirti kartais būna sudėtinga. Kartais suvoki, bet pagalvoji, gal pati buvai neteisi...tuo įsitikinti būtina. Būtina užtvirtinti savo nuomonę savyje.

Kai pagauni pačią esmę - tada tik šypsena bekyla, matant absurdą.
Atsakyti
QUOTE(Elysa @ 2013 03 03, 12:44)
Tikiuosi, kad ne hospitalizaciją turėjai omenyje.
Rašysiu taip, kaip supratau tave.
Aplinkos pakeitimas visada yra vaistas be vaistų.

Ir reikia pasitraukti iš aplinkos, kuri neduoda nieko teigiamo, o vien neigiama.
Tik atskirti kartais būna sudėtinga. Kartais suvoki, bet pagalvoji, gal pati buvai neteisi...tuo įsitikinti būtina. Būtina užtvirtinti savo nuomonę savyje.

Kai pagauni pačią esmę - tada tik šypsena bekyla, matant absurdą.

Ne hospitalizacija, nes viskas pati zinai is kur, nuo ten reikia ir pradeti.
Aciu tau.
Atsakyti
QUOTE(Kactukas @ 2013 03 03, 15:28)
nes viskas pati zinai is kur, nuo ten reikia ir pradeti.
Aciu tau.

Aš nežinau, apie ką rašai.
Bet vien Ačiū gerai nuteikia.
Nors nežinau, net už ką.

Aš pati visada stengiuosi pasakyti žmonėms Ačiū, bet juk ne visada ir visiems gali tai pasakyti. Kartais atrodo, kad širdyje pasakytas Ačiū jau kažką turėtų reikšti.

O kiek jų nepasakytų...

Kai susiduri su sukrečiančia situacija, permąstai daugelį dalykų. Kartais net išprovokuoji kažkokią situaciją, kad įsitikintum - ar išties niekšus savyje pavadinai teisingu vardu.

Bet mes einame šiuo gyvenimo keliu, sutikdami ir gerus žmones, ir niekšus...

Aš sąmoningai čia atėjau, į supermama.lt, nes per daug tyčiotasi buvo iš jų(traders.lt ir giminingame tiklapyje spekuliantai.lt). Norėjau pati patirti, ar patyčios tikrai jų vertos, ar tai tik savęs pakėlimas virš kitų. Šiandien galvoju, kad tik niekingi, kompleksuoti žmonės gali naudotis tokiais metodais.

Neskaitykite to brudo. Išvengsite daug problemų savo gyvenimuose. Nebent naujas padorus darinys susidarytų. Nes Lietuva juk ne kažkokia skylė.

Tai išties kompleksuoti žmonės. Tai baisu. Realaus išmanymo nulis, bet bandymas pasikelti.... viens du ir pašalini išmanantį žmogų.
Reziume - išmanančių ten net iš principo negali būti.

Aš atėjau čia. Pagalvojau, gal ir tu atėjai čia iš ten?...
Koks skirtumas, kokia antraštė viršuje?
Esmė juk turinyje.
Atsakyti
QUOTE(Elysa @ 2013 03 03, 17:36)
Aš sąmoningai čia atėjau, į supermama.lt, nes per daug tyčiotasi buvo iš jų(traders.lt ir giminingame tiklapyje spekuliantai.lt). Norėjau pati patirti, ar patyčios tikrai jų vertos, ar tai tik savęs pakėlimas virš kitų. Šiandien galvoju, kad tik niekingi, kompleksuoti žmonės gali naudotis tokiais metodais.

Ar galetum pasidalinti kokiais budais buvo tyciojamasi ?
Neteko nieko girdeti nei apie traders ar spekuliantus, bet speju, kad kazkas su prekyba g.gif
Na ir dar nesulaukiau atsakymo , ar ten mano nicas taip uzkliuvo ir kokie ten pinigeliai 4u.gif Nes neturiu jokio supratimo, apie ka tu cia 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Elysa @ 2013 03 03, 19:36)

Bet mes einame šiuo gyvenimo keliu, sutikdami ir gerus žmones, ir niekšus...

Nors jau banalu iki negalėjimo kartoti tą patį per tą patį, tačiau Tu kituose pastebi savo pačios savybes smile.gif
Ir aš Elysoj matau tą patį, ką kažkada, vieną vienintelį sykį įlindusi į spekuliantus pamačiau Agatoj smile.gif Tai buvo tikrai seniai, gal kokie 5 meta atgal, bet tas Agatos nikas man iki šiol neišsitrynė iš atminties smile.gif Ir aš žinau, kad pati turiu tokį patį polinkį, kurį pastebėjau tavyje ir kuris man gyvenime ramybės neprideda. Manau, kad Tu intuityviai tai jauti, todėl mane įvardinai kaip konkurentę biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(be rėmų @ 2013 03 03, 22:38)
Manau, kad Tu intuityviai tai jauti, todėl mane įvardinai kaip konkurentę biggrin.gif

Ne, tavo niką man visada būna malonu čia paskaityti. Tavo postai nebūna tušti.

O kad kartais nuomonės nesutampa, tai ne tik natūralu, bet ir normalu.

Kartais paprovokuojame mes ir save, ir kitus. Jei tai nėra tikras pyktis, tai tampa savotišku varikliuku judėjimui į priekį, neperėjimui į merdėjimo būseną. Gal tai net tikroji varomoji žmogaus jėga... Aš tada pagalvoju, gal geriau būti žmogumi, nei geležimi. To metalo aplink yra daug, jis gerai veikia, bet ar mes norėtume būti pvz automobiliu ar kompiuteriu...?

Nes kiek tenka stebėti į abejingumą perėjusių žmonių, ramūs atrodytų visada išoriškai, bet ima plaukti visiškai pasroviui, jokios ugnies, pasenę be laiko, jei ne kūnu, tai dvasia. Egzistencija paprasčiausia.

Bet jiems gal paprasčiau.
Tik vargu bau, ar mes patys tai pasirenkame.

Per aspera ad astra...
Atsakyti
QUOTE(Elysa @ 2012 10 21, 10:11)
Koks keistas dalykas - rašyti tai, ką jau pati seniai žinau, man atrodo lyg darbas. O darbą dirbti mes ne visada turime "ukvatos"  biggrin.gif

O rašyti tai, ką tarytum tik dabar pati sužinojau/suvokiau - man malonumas  smile.gif
Nereikalaujantis didelių pastangų, sugaištas laikas negraužia sąžinės, net nesijaučia.

Bet kadangi aš visada gyvenime ištesiu duotą pažadą, tai atliksiu dabar šį darbą sad.gif ( smile.gif )

Taigi... sapnų rūšis - "maistas pasąmonei". Šį pavadinimą aš sugalvojau pati, kadangi, dėstant šią teoriją, sapnai nebuvo skirstomi į rūšis, buvo pateikta taip, tarytum egzistuotų tik viena sapnų rūšis. Yra tik taip, ir ne kitaip  smile.gif
Su kuo man labiausiai asociavosi ši teorija, taip ir pavadinau  smile.gif

Išdėstysiu tik pačią esmę, be smulkių detalių. Kad, lyg tirpiklyje, neištirptų esmė  biggrin.gif

Tyrimus atliko JAV mokslininkai. Naudojo visą naujausią šiuolaikinę aparatūrą. Rodė, kaip ji veikia. Bet per ekraną  smile.gif  Taigi, blefo ir iliuzinių elementų visiškai eliminuoti negalima.
Tačiau, nepaisant viso to, man ši teorija "prilipo", aš ja patikėjau, man ji pasirodė artima ir galimai teisinga.

Žmogaus gyvenimas yra ištisinis. Jis nesiskirsto į dvi dalis - pusę paros gyveni, pusę paros miegi.
Kai į visa tai žiūri kaip į ištisinį procesą, matai, jog skirtumas tėra toks, kad tavo kūnas pusę paros pats fiziškai dalyvauja įvykiuose, o pusę paros kūnas yra pasyvus.

Tačiau gyvena ne kūnas, o TU.

Sapne tu patiri tas pačias emocijas, jausmus, vaizdus, kaip ir gyvenant atsibudimo periodu.

Tik sapne tu gali patirti kur kas daugiau, nei realiame gyvenime. Tu gali nuvykti ten, kur gyvenime neturi galimybių dėl kažkokių priežasčių, gali atlikti veiksmus, kurie tavo realiam fiziniam kūnui gyvenime būtų pavojingi ir rizikingi, todėl jų neatlieki. Saugai savo realų fizinį kūną. Gali valgyti, kiek tik nori ( biggrin.gif ), nesustorėsi ir nepakenksi savo sveikatai  smile.gif  Na, žodžiu, pilna veiksmų laisvė  biggrin.gif

Bet emocijas tu patiri tokias pat, kaip ir realiam gyvenime, kuriame dalyvauja tavo fizinis kūnas. Ir patirtį tu įgauni lygiai taip pat, kaip gyvendamas tikrą gyvenimą.

Štai todėl ši teorija ir teigia, kad sapnuoti yra gerai. Kuo daugiau sapnuoji, tuo labiau tobulėji, įgauni patirties. Nenaudingi yra tik tie sapnai, kurie tau pradeda trukdyti gyventi fizinio kūno gyvenimą. Pvz košmarai, į kuriuos tu neigiamai reaguoji ir pan.

Taip pat buvo teigiama, jog patartina būtų šiuos sapnus užsirašyti. Turėti prie lovos rašiklį ir kokį bloknotą.

Kodėl buvo toks patarimas, aš arba pamiršau, arba apie tai nebuvo paaiškinta.

Tačiau aš galvoju, jog tai yra analogija trumpalaikei ir ilgalaikei atminčiai.
Jei kažką įgrūdai į savo ilgalaikę atmintį, iš to gyvenime turi daugiau naudos praktiniuose šios Žemės reikaluose. Jei kažkas užsiliko tik trumpalaikėje atmintyje, nors niekur nedingo, bet sunkiau tai tepanaudosi. Turės į pagalbą ateiti pasąmonė.

Štai dabar visiška analogija su mano šios nakies sapnais.
Pirmą pamoką aš gerai suvokiau/įvaldžiau, o apie antrą nieko negaliu prisiminti. Bet ji niekur nedingo. Ji liko pasąmonėje. Tik aš dabar, kaip gyvas fizinis kūnas ( biggrin.gif ), nieko apie tai nežinau. Tačiau, reikalui esant, mano pasąmonė turėtų būti gera man ir suteikti man reikiamos informacijos reikiamoje vietoje ir reikiamu laiku ( smile.gif )

Na, užsirašinėti vidurnaktį aš niekad nebandžiau, nes noras pamiegoti visad būna stipresnis už kažką naudingo ( smile.gif ), bet...jei kada gyvenime turėsiu tokio laiko, kai nebus pareigos darbo dieną atidirbti, gal ir pabandysiu. Kai dieną galėsiu ištempti su mažiau miego.

Toliau prijungsiu mintis iš lygiagretaus forumo.
Atsakyti
Terezza
O ką reiškia, kai praktiškai niekada nieko nesapnuoji?Ok, ok, neatsimenu sapnų. Nė mažiausios nuotrupos.

Nesapnavau niekada. Nei vaikystėj, nei paauglystėj, nei gražioj jaunystėj, nepradėjau sapnuot ir sūnų iki pilnametystės išauginus. Darbas tikrai nebukinantis. Daug kūrybos, daug naujų, įdomių dalykų mokymosi, daug sutinkamų įdomių žmonių. Gyvenimas darbu neapsiriboja - draugai, sportas, hobi, kelionės, knygos.

Elysa
Todėl tik tu gali žinoti, koks išskirtinumas yra tavyje be šio požymio, t.y. kad niekad nesapnuoji(neatsimeni).

Man iškart, kai perskaičiau šiuos tavo postus, iškilo šis klausimas - o kaip su gyvenimiška patirtimi? Ar jos nėra mažiau tik todėl, kad niekad nesapnuoji(neatsimeni)?

Klausimą uždaviau tau, iš anksto žinodama, jog į jį atsakyti tu negalėsi. Būtent dėl tos priežasties, kurios čia nepacitavau, bet ties tais postais rašiau - kad aš negaliu suvokti to, ko nesu patyrusi. Galiu tik žinoti. Tas pats tinka ir tau - nes mes tos pačios rūšies gyvūnai ( smile.gif ) - žmonės.

Ir dar kitas klausimas man buvo iškilęs. Man gan keista, kad tu domiesi, skaitai apie sapnus, nors nesapnuoji. Suprantama, domėjimasis visada yra pagirtina, tačiau kokia yra to motyvacija?

Aš negaliu savęs įsivaizduoti, skaitančios, besidominčios pvz traktoriaus detalėmis...
Atsakyti
QUOTE(Kactukas @ 2013 03 03, 05:06)

Ir kas liecia sapnus, as sutinku su juo. As manau, kad cia su juo nesutinki, nes tai tavo aistra.
O as radau patvirtinima ir nusiraminima uz ka esu labai dekinga Vandeniui. Intuityviai, bet neuztikrintai ejau tuo keliu apie kuri kalbejo Vanduo. Ad daugiau nebeturiu jokiu abejoniu kas liecia sapnus. jau seniai jauciau, kad reikia sutoti nagrineti, tai neduoda NIEKO. Vienu metu pagalvojau, kad sapnai reikalingi kaip balansas ir dabar galiu drasiai prideti: taciau jei pradesi juos narsyti, uzsikabinsi sau  priekaba.

Jau nesiruošiau nieko rašyti, užsiėmiau kitkuo, tačiau atsitiktinai perskaitytas senas postas sukėlė norą parašyti. Ir vėl paprieštarauti smile.gif

Paryškintos vietos.

Sapnai - mano aistra??? smile.gif
Tai tu dar nežinai visų mano aistrų smile.gif

Aš galvoju, jog tai tik mano savybė pradėtą darbą užbaigti iki galo. Visada taip gyvenime elgiausi. Daug ką atmetu dėl to, kad man neįdomu, daug ką - dėl laiko stokos. Bet ką jau atsirenku einamuoju laikotarpiu - to jau nepaleisiu, kol nebaigsiu iki galo.

tai neduoda NIEKO

Kaip tai neduoda nieko???
O kaip su posakiu- "ką žinosi, to ant pečių nenešiosi" ?
Jį nuo vaikystės man kartodavo mano tėtis.

Aistros, kaip tu pavadinai, mus lydi visą gyvenimą, priklausomai nuo amžiaus, gyvenimo laikotarpio, gyvenimo situacijos, aplinkos.
Ko gi tik nebuvo.... indėnai, muzika, impresionistai, kalbos, kelionės, darbas(su aistra), medžioklė.... vargu bau, ar išvardinau bent dešimtadalį.... nes reikėtų jau susikaupti, o čia ne šis klausimas yra esminis.

Na ir nieko nepajėgčiau pavadinti priekaba.
Greičiau lokomotyvu.

Kas gi žmogus be aistros?

"Nusiraminimą"

Nuo ko nusiraminti?
Nuo aistros?
Tapt mechaniškai atliekančia savo įprastinius gyvenimiškus darbus, poreikius, pareigas būtybe?
Aš tokią būseną vadinu "pelų maišu" smile.gif
Atsakyti
Labai seniai nesapnavau savo tėčio. Ir štai vieną iš paskutinių naktų...

Ir nepavyksta man taip staigiai tai išsišifruoti...

Bet pamiršt taip pat neina... Bet balastu to nevadinu. Jis niekada šiaip neateidavo į mano sapnus. (Aš suvokiu, kad ne konkrečiai jis ateina. Nesikartosiu toje vietoje).

Visą sapno dalį, kas liečia jį, pamenu kuo puikiausiai, net su savo jausmais. Tačiau negaliu prisiminti sapno dalies, kuri buvo susijusi su manimi, mane supančiais žmonėmis. O ten buvo lyg dvi atskiros dalys - aš kažkokiose situacijose ir tarp kažkokių žmonių, ir jis savo aplinkoje.

Tarytum konferencija. Dalyvauju ir aš, ir jis. Jis manęs nepažįsta. Man vis kyla klausimai-ar išties nepažįsta, ar apsimeta, kad nepažįsta. Atsisėdu salės gale, kad galėčiau jį stebėti, sėdintį priekyje. Matau jį tokį, kokį pažinojau, bendraujantį su savo draugais, pasukantį galvą man profiliu, kai kalbasi su kolegomis. Bet iš priekio akių matyti neturiu galimybės.
Per mikrofoną ištaria kalbėsiančio vardą ir pavardę. Vardas buvo mano, pavardė - ne. Žiūrėjau į jį, kaip jis sureaguos? Ar jis galėjo tikėtis, kad tai būsiu ne aš? Jis visada mane labai vertino. Aš niekada jo nenuvyliau.
Reakcijos pamatyti nepavyko, nes sėdėjau už jo. Nusprendžiau po to pati prie jo prieiti. Kažkiek laiko dėmesį nukreipiau į šoną ir staiga pamačiau, jog jo nebėra salėje. Išėjau į lauką, tikėdamasi jį ten sutikti. Bet jo jau nebebuvo ir lauke...
Sapne taip suspaudė širdį, kad net ašaros iš akių ištryško...
Atsakyti
QUOTE(Elysa @ 2013 03 10, 15:16)
(...) ir staiga pamačiau, jog jo nebėra salėje. Išėjau į lauką, tikėdamasi jį ten sutikti. Bet jo jau nebebuvo ir lauke...
Sapne taip suspaudė širdį, kad net ašaros iš akių ištryško...

Manau, kad Tu jo ilgiesi. Pažįstama sapno fabula.
Atsakyti
- "Gyvenimas neturi sistemos".

- "Mes turėtume labiau kreipti dėmesį ne į tai, ką gauname, o į tai, ką duodame".

- Kartą kažkada seniai aš buvau pervargusi ir įsiutusi. Žmogui, kuris mane gerai pažinojo, bet niekuo nebuvo artimas(giminystė ar pan.), ištariau -"Velniop viską. Turiu teisę gyventi taip, kaip ir kiti žmonės".
Jis ramiai, lyg ne į temą, pradėjo man pasakoti skaitytą, tačiau tikrais faktais paremtą istoriją. Esmė tokia - tas asmuo sąmoningai atsisakė visko, bet po kurio laiko nė pats nesuvokdamas, be jokių savo atskirų pastangų, vėl tapo tokiu pat, nuo ko pabėgo.
Jis nedetalizavo, kodėl jis man tai papasakojo, aš taip pat apsimečiau, jog klausausi šiaip jam į galvą šovusios istorijos. Bet to niekada nepamiršau. Mes be daug žodžių sugebėjome suprasti vienas kito mintis ir sugebėjimus.

- "Man labai nepatogi diena. Tenka sukarti nemažai kilometrų. Bet aš kitaip negaliu. Tiesiog toks aš esu. Kitokiu būti nesugebu".

Tai keturių skirtingų žmonių man pasakytos mintys.
Kurių niekad nepamiršau.

Visi JIE šiandien yra A t A.

Be laiko, pačiame jėgų žydėjime.

Mirties priežastys visų skirtingos. Ne vien priežastys, bet ir būdas ir forma.
Atsakyti