QUOTE(Riviera Maya @ 2013 01 04, 19:21)
save ivardinciau labiausiai kaip realiste
Štai paminėjai žodį realistė, kurį aš anksčiau ar vėliau sapnų temoje būčiau įvardijusi.
Gyvenime nesu sapnų klausytoja (nes, jei pradėtum tai daryti, tai nieko daugiau ir neveiktum ), tačiau forumuose apie sapnuojamus sapnus galima paskaityti kiek nori ir kada nori.
Jau anksčiau atkreipiau dėmesį, kad kai kurie žmonės sapnuoja tokius absoliučiai nerealius epizodus, reiškinius, mistinius subjektus ir objektus. Pagalvodavau - iš kur visa tai gali atsirasti žmoguje?
Bent aš niekada nieko panašaus nesapnavau ir nesapnuoju. Gali būti alogiškų vyksmų kombinacija, gali fragmentai dėliotis padrikai, gali būti neegzistavusios situacijos, tačiau vaizdai visada iš realaus pasaulio. Mistinių personažų ar vaizdų niekad nesapnuoju. Mirę žmonės - nėra mistinės būtybės. Tai realiai egzistavę šiame pasaulyje žmonės.
Aš save taip pat priskiriu prie realistų.
Ir pagalvojau kažkada, ar sapnų struktūra šiuo aspektu negali būti indikatorius žmogaus pagal skirstymą į realistus ir nerealistus?
Jei tu save priskiri prie realistų, ar sapnuoji kada nors nieko bendro su realiu Pasauliu neturinčių sapnų fragmentų?
O jei žodį realistas šiuo atveju panaudojai kontekste, jog realistas negali domėtis tokiais niekalais, kaip sapnai, tokiu atveju mūsų nuomonės nesutaps.
Jei tikrųjų savo motyvų, kodėl aš nusprendžiau giliau pasidomėti sapnais, chronologiją parašyčiau šiuose forumuose - mane apmėtytų kepurėmis
Mano savisaugos instinktas nėra jau toks labai silpnas
Tiesiog čia kiek kitokios rūšies forumai.
Tas maniškis du viename iki šiol yra gajus mano sąmonėje
Jo iš manęs neišgrūdo ir 10-12 ožių viename