Įkraunama...
Įkraunama...

Koks jūsų požiūris į sapnus?

QUOTE(Vanduo @ 2012 12 26, 00:43)
3. Gali pradėti nuo to, kad atsigulusi stebėk ką jauti ten savyje? Gal malonus koks pojūtis yra,

Mažas pastebėjimas. Visą dieną galima praleisti be apčiuopiamos naudos, bet susiruošk tik kažkam panašiam, tuoj įsijungs protas: "Kaip dabar gulėsi, krūva darbų yra, gali padaryti tą, aną ir dar kai ką " biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vanduo @ 2012 12 24, 16:18)
O apie malonius emociškai sapnus irgi niekam nepasakokite. Vaikščiokite, nešiokitės tą emociją savyje - neišsiplepėkite. Ir viskas.

Na panarstysiu dar po kauliuką smile.gif

Ir kas tai per karinė paslaptis? smile.gif

Čia iš serijos "....nesakyk to žmonėms, nes jie tau pavydės....."?

Savisaugos/apsisaugojimo priemonė nuo kitų žmonių neigiamų linijinio proto savybių? Nuo kitų pavydo ar nepakantumo kito žmogaus teigiamoms emocijoms?

O kur gi čia savos linijinio proto blogosios savybės???

Na, kad atrodysi tuščia tarška patarška - tai faktas. Bet tai mažai kuo skiriasi nuo to, kai žmogus pasakoja kitam žmogui matytą filmą, nuo pradžios iki pabaigos visą turinį, arba kokį menkavertį įvykį taip pat su visomis bereikšmėmis smulkmenomis siaubingai ilgai... tai tolygu tuo aspektu. Išsisukimo nuo to būdai vienodi.

Bet Vanduo kažko vis kampais kampais nuo sapnų temos išsisukinėja...

Ir kur tai atsirado tavo prote?

Kalusimas analogiškas klausimui man, iš kur mano prote atsirado senis bambeklis?
Atsakyti
kaip dėl sapnų apie dantis..mane jie labai gąsdina, ana naktį sapnavau, kad krūminiai nulužo, vakar nulužo priekinio priekis su krauju, lyg cemento gabalas...baisu paskaičius reikšmes vien nelaimes žada..ar verta tikėti, ar tik pasąmonės išdava... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(lolita4611 @ 2012 12 29, 12:25)
kaip dėl sapnų apie dantis..mane jie labai gąsdina, ana naktį sapnavau, kad krūminiai nulužo, vakar nulužo priekinio priekis su krauju, lyg cemento gabalas...baisu paskaičius reikšmes vien nelaimes žada..ar verta tikėti, ar tik pasąmonės išdava... doh.gif

Na jau tie dantys lyg koks masinis apsėdimas smile.gif

Paskaičius, visi tik dantis sapnuoja, jie jiems krenta ir lūžta su visokiais baisiais ir kraupiais niuansais. Ir po to bijo to, po kurio laiko vėl tas pats...

Juk gyvenime tie dantys nei taip dažnai kritinėja ar lūžinėja.
Jei vaikystėje neturėjai kraupių išgyvenimų dėl odontologų veiksmų, galvoju, jog priežasties reikia ieškoti kitur.

Tie dantys - masiškai žinoma sapno reikšmė ir visada taip pat aiškinama. Bent aš kiek prisimenu, tai net vaikai kieme tą reikšmę žinojo, ir mes tuos dalykus aptarinėdavome smile.gif Ir dar kokia nors babutė ką nors tuo klausimu pridurdavo... Tai jau išvis teisybių teisybė gaudavosi biggrin.gif

Ar konkrečiai tu tikėjai Pasaulio pabaiga?

Atsakymas apie tavo dantų sapnus gali būti ir greičiausiai yra būtent čia.

Imlumas masiniams tikėjimams.
Juk tai nėra būdinga visiems. Tačiau daugeliui.
Ir tuos dantis, kaip matome, sapnuoja daugelis. Ir tokia pat vienoda reakcija - labai bijo po to.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elysa: 29 gruodžio 2012 - 10:49
QUOTE(Vanduo @ 2012 12 24, 16:18)
Jeigu dažnai pildosi jūsų sapnai, tai reiškia jau esate visiškas linijinio proto tarnas. Gyvenate išankstinėmis linijinio proto projekcijomis, išankstiniais žinojimais.

Vanduo, kada linijinis protas yra aktyvesnis - naktį ar dieną?

Ar jam tai neturi jokios reikšmės - naktis ar diena.

P.S. Kaip suprantu, tu avatarais parodai savo esamą fazę - prieš tai strikinėjai, dabar guli spakainas po Mėnuliu lyg Bynas, meškiuką pasiėmęs smile.gif

Bet ar mano klausimas nėra pajėgus pakeisti tavo fazę?
T.y. neatsakysi ir toliau gulėsi po Mėnuliu? smile.gif

P.S. Ir dar klausimą norėčiau išplėsti:

naktį miego būsenoje ir ne miego būsenoje.

Žodžiu, trys klausimai - diena, naktis ne miego būsenoje, naktis miego būsenoje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elysa: 29 gruodžio 2012 - 11:23
QUOTE(Riviera Maya @ 2012 12 23, 07:24)
Tau gerai  4u.gif

Aš, tiesą pasakius, jau tada, kai parašei, nesupratau, kas gi čia gerai man, ar negerai...

Visi žmonės juk "sukonstruoti" vienodai. Visi sapnuoja, sapnavo prieš tūkstanmečius ir, be abejonės, sapnuos ateityje.

Yra žmogaus uždara sistema. Tavo pasąmonė ir tu. Aš sąmoningai išgryninau tai iki maksimaliai primityvaus lygio - atmečiau visus oficialius terminus - palikau visiškai pliką karkasą - žmogiukas žmoguje - pasąmonė ir tu - tik karkasas čia ne eglutės formos - greičiau tai stačiakampio formos - nors man tai greičiau atvirkštinio trikampio formos (kaip žymimi vyrų tualetai smile.gif ) - nes pasąmonė yra protingesnė už tave.

Taigi, plikas karkasas ir daug laisvos vietos popieriaus lape.

- uždara sistema

- kas už uždaros sistemos? Uždaros sistemos santykis su kita sistema/sistemomis, su kita uždara sistema (kito žmogaus pasąmone ir juo).

Kiek plačios uždaros sistemos ribos? Ar mes nepainiojame vyksmą savo uždaroje sistemoje su vyksmu/reiškiniais už tos uždaros sistemos? Iki kokio lygmens painiojame? Kad painiojame daug ką, aš jau įtariu.

Įtarimas atsirado, kai Vanduo taip kategoriškai įkišo čia tą linijinį protą smile.gif
Bet tai tik praplėtė uždaros sistemos ribas, tačiau nepanaikino egzistuojančio vyksmo už tos uždaros sistemos.

Štai būtent tas vyksmas už žmogaus uždaros sistemos ir yra amžina žmonijos paslaptis. Buvo, yra... bet ar visada bus? Prisiminiau atsakymą į savo klausimą kažkada "šito žmonija dar nežino".
Atsakyti
QUOTE(Elysa @ 2012 12 29, 11:42)
Na jau tie dantys lyg koks masinis apsėdimas  smile.gif

Paskaičius, visi tik dantis sapnuoja, jie jiems krenta ir lūžta su visokiais baisiais ir kraupiais niuansais. Ir po to bijo to, po kurio laiko vėl tas pats...

Juk gyvenime tie dantys nei taip dažnai kritinėja ar lūžinėja.
Jei vaikystėje neturėjai kraupių išgyvenimų dėl odontologų veiksmų, galvoju, jog priežasties reikia ieškoti kitur.

Tie dantys - masiškai žinoma sapno reikšmė ir visada taip pat aiškinama. Bent aš kiek prisimenu, tai net vaikai kieme tą reikšmę žinojo, ir mes tuos dalykus aptarinėdavome smile.gif  Ir dar kokia nors babutė ką nors tuo klausimu pridurdavo... Tai jau išvis teisybių teisybė gaudavosi  biggrin.gif

Ar konkrečiai tu tikėjai Pasaulio pabaiga?

Atsakymas apie tavo dantų sapnus gali būti ir  greičiausiai yra būtent čia.

Imlumas masiniams tikėjimams.
Juk tai nėra būdinga visiems. Tačiau daugeliui.
Ir tuos dantis, kaip matome, sapnuoja daugelis. Ir tokia pat vienoda reakcija - labai bijo po to.

nu tikrai aš tikėjau pasaulio pabaiga tiesa tik diena prieš ir ta 21 diena blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(lolita4611 @ 2012 12 30, 00:23)
nu tikrai aš tikėjau pasaulio pabaiga tiesa tik diena prieš ir ta 21 diena  blush2.gif

Ikonėlė tavo teksto pabaigoje žodžiais iššifruota gėda.

Taigi, tik ją ir tekomentuosiu.

Ir kokia gi čia gėda?
Esmė - kiekvieną gyvenimo situaciją reikia išnaudoti savęs pažinimui. Pamatyti joje mažytę gyvenimo pamoką. Mažytė plius mažytė plius... plius.... plius.... susisumuoja smile.gif
Ir gaunasi viena didelė gyvenimo pamoka smile.gif

O kas iš tos gėdos? Savo minčių dominantę nukreipsi ne ten, kur reikia, ir nieko nepeši... Iš gėdos juk pyrago neiškepsi.

Aš žinojau mažiausiai penkias majų kalendoriaus pabaigos versijas. O išsirinkau tik dvi - vieną pagal protą, kitą pagal jausmus.

Viena - kaip yra logiškiausia.
Kita - kaip norėtųsi.

Viena - majams paprasčiausiai nusibodo tai daryti (platesne prasme - galėjo tiesiog negimti tuo laikotarpiu toks žmogus, kuriam tai būtų įdomu ar jis jaustų pareigą tai daryti).

Kita - tai epochų kaita. Žmonija priėjo ribą, kurioje visos vertybės vertinamos tik pagal materialią vertę ir naudą. Po ribos - gimsta nauja.
(Nors puikiai suprantu, jog tai tik gražios ir malonios fantazijos smile.gif )
Atsakyti
Elysa, tu man bandai vistiek savas tiesas apie pasamone irodyti 4u.gif
Kiekvienas esame isgyvene skirtingus dalykus ir turime skirtingas nuomones .
Parasiau, kad tau gerai, kad tavo paprastesnis poziuris i viska, suverti viska pasamonei ir tau lengviau biggrin.gif Patikek prisiskaiciau knygu apie samone ir pasamone, bet tie kurie jas parase irgi turi savo nuomone, savo isgyvenimus. Kiekvienas ir raso taip kaip jiems atrodo teisingiau. Butu gal netgi neidomu jei visi galvotume vienodai 4u.gif
Atsakyti
Pabandžiau tik vaikščioti. Įspūdžiai nevienareikšmiški. Ar galima sakyti, kad kojos pasijaučia visai kaip kitos kojos ir net atrodo, kad einant puse žingsnio užbėga į priekį? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Riviera Maya @ 2012 12 30, 19:28)
Elysa, tu man bandai vistiek savas tiesas apie pasamone irodyti  4u.gif
Kiekvienas esame isgyvene skirtingus dalykus ir turime skirtingas nuomones .
Parasiau, kad tau gerai, kad tavo paprastesnis poziuris i viska, suverti viska pasamonei ir tau lengviau  biggrin.gif Patikek prisiskaiciau knygu apie samone ir pasamone, bet tie kurie jas parase irgi turi savo nuomone, savo isgyvenimus. Kiekvienas ir raso taip kaip jiems atrodo teisingiau. Butu gal netgi neidomu jei visi galvotume vienodai  4u.gif

O ne, Riviera Maya. Aš niekam nieko nebandau įrodyti.

Jei pastebėjai, aš visada buvau, esu ir, tikiuosi, būsiu už nuomonių ir minčių įvairovę ir laisvą jų reiškimą.

Iš visur, kur atsiranda nuomonių ar minčių reiškimo varžymas, aš paprasčiausiai pasitraukiu ir dažniausiai nebematau prasmės net skaityti.

suverti viska pasamonei ir tau lengviau  biggrin.gif

Taip pat klysti. Aš ne suverčiu viską pasąmonei, o ja naudojuosi. Net begėdiškai ją išnaudoju smile.gif
Ir man nuo to nei lengviau, nei sunkiau. Tiesiog seniai įpratau taip elgtis, o ji dėl to ant manęs nepyksta smile.gif Priešingai - kantriai ir neatlygintinai man paklūsta smile.gif

Ir gėdos jausmo aš kažkodėl dėl to nejaučiu... sad.gif ( smile.gif )

O ir tavo perskaitytų knygų aš iš tavęs neatimu. Tik kažkaip pastebėjau, jog tu dažniausiai išreiški nuomonę, jog nesidomi, nenori domėtis sapnais, ir tuo pačiu nepatari to daryti kitiems.

Tačiau, kadangi aš nesu teigiamų linijinio proto savybių priešininkė ir ganėtinai dažnai juo naudojuosi, todėl esu pastebėjusi alogizmą - nors deklaruoji nesidomėjimą sapnais, tačiau gana dažnai kitų sapnus komentuoji ir išaiškini.
Alogizmas - ir ką daryti man su tuo linijiniu protu? - kad jis jį pastebi.

Tačiau pastebi ir dar kai ką.
Didžioji dalis rašančių apie savo sapnus dažniausiai būna pilni baimės. Sapnuose įžvelgia tik kažką būtinai negero, būtinai jie turi būti blogį pranašaujantys... Gan keista. Juk priešingi atvejai tokie reti, kad nesugebėčiau tokio net pavyzdėlio pateikti.
O tu visada įkvėpi optimizmo. Sugrąžini įsibaiminusį žmogų į realybę. Be jokių skrupulų ir padejavimų drauge.
Tai, manyčiau, yra puiku.
Ko gero, tu ir gyvenime nesi pesimistė 4u.gif
Atsakyti
Elysa, nezinau ar optimiste ar pesimiste esu, save ivardinciau labiausiai kaip realiste biggrin.gif Zinoma pagalvoju ir apie blogus dalykus, bet visada atrandu ir kazaka gera 4u.gif
Atsakyti