QUOTE(Elysa @ 2012 12 27, 18:36)
Aš tai skaičiau ir kažkurią ankstesnę dieną. Tą patį.
O tada neperskaičiau...
Postą skaičiau vakar, o perskaičiau šiandien.
Šiandien tik citavau, kad mintį išreikšti.
O vakar skaičiau, net komentavau.
Bet neperskaičiau.
Ir nesiruošiau daugiau apie tai galvoti, ir negalvojau, nes vakar jau buvau stipriai pavargusi.
Šiandien neskaičiau, nesiruošiau galvoti ir negalvojau - o
perskaičiau.
Štai tai yra būtent tai, ką tu šiame forume pavadinai destrukcija - ėjimu atgal.
(Tik negalvok, jog tai reiškia, kad mano kaklas ilgas - kaip žąsino
)
Nes perskaičiau aš ne tik tai, kas tekstu/žodžiais parašyta. Perskaičiau kur kas daugiau ir svarbiau-
apie universalumą, apie tai, jog aš tai jau seniai žinau net ne vienoje skirtingoje formoje, kad esu gyvenime ne kartą įvairiai taikiusi, kad tai tinka ne vien nakties miegui (t.y. ne vien miegui), kad vienos teorijos pakanka daugeliui išoriškai skirtingų reiškinių, nereikia kiekvienam reiškiniui atskiros teorijos, ir...
... kad tai jau , pasirodo, turi teoriją.
Tokia teorija egzistavo, tik aš jos nežinojau teorijos formoje.
O dabar apie tą destrukciją. Aš parašiau
nesutinku. Ir kad tai
įgrūsta į vienos teorijos rėmus.
Ir nesutinku toliau.
Į vienus rėmus įgrūsta teisingai.
Ir tai bus teisinga, mąstant linijiniu mąstymu. Erdviniame mąstyme tas pats įsijungs į dar kitas skirtingas teorijas. Visur bus teisingai sugrūsta, tik bus daugiau teorijų ir jos persipins viena su kita erdvėje. Tai labai lengvai išsidėlioja mintyse, nes nereikia tam atskirų žodžių ar pavadinimų, tačiau gana sunku yra aprašyti žodžiais ar sakiniais. Aprašyti galima, tačiau skaitantis sunkiai pajėgs suprasti. Kitam visa tai paaiškinti yra kur kas paprasčiau, jei kalbant dar ir braižai popieriuje tai, apie ką kalbi. Išties - klausantysis tada nesunkiai ir greitai yra pajėgus suprasti. O skaitymo reikėtų begalės teksto, o tame tekste skaitantis pasimestų, kur pradžia, kur pabaiga, ir jam galutiniame rezultate gali likti tik atskiri fragmentai, kurie jau tampa beverčiais.
Todėl aš kartais parašau, jog grafiškai gerai matosi, grafiškai gerai pavaizduota, nors kalbame sakiniais ir žodžiais ir apie humanitarinius dalykus.
Grafikus žmonės dažniausiai braižo tik tiksliuosiuose moksluose.
Nesu tikra, kad tie, kas skaito, supranta, ką aš parašiau. Bet aš pati suprantu, ką parašiau
Ir čia ne bepročio rašliava
Kas supras - bepročiu nepavadins.
Kas nesupras - būtinai pavadins bepročiu
Kitaip ir būti negali.
Tačiau... aš čia rašiau apie
linijinį mąstymą, o ne
linijinį protą !
Tai visiškai skirtingi dalykai.
QUOTE(Vanduo @ 2012 12 24, 16:18)
Svarbiausia yra nuotaikos fonas po sapno. Jei jis neigiamas, tuomet galite praktikuoti sapnų persapnavimą. Persapnuoti taip, kad pakeisti emocinį foną. O apie malonius emociškai sapnus irgi niekam nepasakokite. Vaikščiokite, nešiokitės tą emociją savyje - neišsiplepėkite. Ir viskas. .............................................
Jeigu persapnuoti sapno neišeina, tuomet galite mokytis sužadinti savyje pavasarį, išgyventi rytą, užsipildyti juo, atsiverti savo išoriniam pasauliui. Nieko blogo jums nutikti negali, viskas tėra jūsų požiūris, pasaulėžiūra.
Štai ir su šia vieta aš nesutikau iškart, kai parašei.
Tik neparašiau, nes čia reikėjo kažkiek susikaupti. Nepakako keliais žodžiais parašyti -
nesutinku.
Tu į sapną žiūri kaip į terapinę priemonę. Bent jau čia išdėstai tik taip.
Sapnas tam, kad nuotaiką, savijautą pasigerinti. Jei jis blogas - persapnuoti, taip pat tam, kad pasigerinti nuotaiką ir emocinę būseną.
Tarytum matai visus žmones ligoniais. Ir sapnas - terapinė priemonė. Tik ne tabletė, o vaistas kitokioje formoje.
Net kažkokį persapnavimą praktikuoti, kad emocinį foną pakeisti. Jei bijai to sapno pasekmių, terapinė priemonė baimei nuimti.
Juk tai nėra natūralus dalykas.
Taip išeina, kad žmogus jau niekaip kitaip nebepajėgus
išgyventi rytą, džiaugsmą, gerus jausmus, gerą nuotaiką, malonumą... na, kitaip tariant, savotiškas ligonis, turintis, kaip tu vadini, kažkokią patologiją (dvasinę).
Bet juk sapnuoja ir maži, ir dideli, ir seni žmonės. Ir sveiki, ir ligoniai.
Sapnuoja visi žmonės. Ir tai yra natūralus reiškinys. Sapnavo kadais, sapnuoja dabar, sapnuos ateityje. Tai nėra kokia nors šio laikmečio rykštė.
Todėl aš gilinuosi ir analizuoju sapnus kaip normalų sveiko žmogaus reiškinį.
O kadangi mano vienintelis interesas ir motyvas yra - man įdomu - tai bandomuoju triušiu sau esu aš pati. Tai paprasčiausias ir pigiausias variantas
Pati iš savęs atlygio neprašysi.
Ir kadangi tai ne kokiam nors moksliniam darbui, tai ir
bandomųjų triušių nebūtina turėti daug. Jei kas laisvanoriškai prisijungia - puiku. Tada įmanomi tikslesni ir geresni rezultatai
Daugiau nuomonių, daugiau pastebėjimų, daugiau patirčių.
O kiek toli nužygiuosim, kol nenusibos, bus matyt
Papildyta:
QUOTE(Vanduo @ 2012 12 24, 16:18)
Jeigu dažnai pildosi jūsų sapnai, tai reiškia jau esate visiškas linijinio proto tarnas. Gyvenate išankstinėmis linijinio proto projekcijomis, išankstiniais žinojimais.
Taip pat nesutinku.
Sapnai pildosi nei dažnai, nei nedažnai.
Plikas žodis. O jis rodo, kad nė kiek nesigilinai pats, o parašei pliką teoriją.
Ir tik tam, kad padėtum žmonėms išeiti iš patologijos
Ligoniams pašalinti patologiją