Įkraunama...
Įkraunama...

Koks jūsų požiūris į sapnus?

QUOTE(Riviera Maya @ 2012 12 22, 20:01)
Elysa, ar galiu pasidometi kas ta JI ?

Pasąmonė.

Kad lyg ir be vingrybių parašiau, tik gal kiek žaismingesne kalba smile.gif

Kai žaismingiau, juk "....ir gyvent smagiau..."

O visa kita juk elementoriška smile.gif
Gali sukaitalioti žodžius paprastais ir tada skaityti smile.gif
Gausis tas pats.
Atsakyti
QUOTE(Elysa @ 2012 12 22, 10:19)
Kitokių nuomonių nebuvo.
Teko pačiai ... sad.gif

Aš kartais pagalvoju, kodėl gi gyvenime toks dažnas reiškinys, kai "teko pačiai..."..... ? .....?

Pabandžiau apsižvalgyt labai plačiu spinduliu...
Ko gero, žymiai patogiau yra, kai viską, kas sudėtingiau, sukramto kitas.

Ir liaudies patarlė yra "kas veža, tam krauna"...

Bet ar aš norėčiau susikeisti vietomis?...

Taip, Elysa- kas veža, tam krauna. Tu negali nemąstyti smile.gif Kaip manai-kodėl? Teiraujuosi,kad atsakyti į savo klausimus. Forume mąstyti tiesiog tingiu, nebent tai būtų man labai labai svarbus klausimas. Kitur mąstau ir už 2-5, bet kas po tuo slepiasi? Ar ne tai,kad Aš Galiu? Anksčiau vadinau tiesiog smalsumu,žingeidumu, bet čia kažkas giliau.

Aišku, man labai patinka tavo suvirškintos analizės thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Elysa @ 2012 12 22, 19:18)
Pasąmonė.

Tau gerai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(arpos @ 2012 12 22, 22:28)
Forume mąstyti tiesiog tingiu, nebent tai būtų man labai labai svarbus klausimas.

Taip, šis postas, kurį pacitavai, buvo pagimdytas būtent tos nakties sapno.
Ir tas platus spindulys - tai ne forumas, suprantama.

Forume aš įsipareigojimų neturiu. Todėl čia - nori mąstai, nenori - nemąstai, nori -rašai, nenori - nerašai. O žmogaus gyvenimas - jau yra visai kitoks dalykas.

Sudėtingas šis sapnas buvo. Ne toks, kaip daugelis kasdienių. Ir prabudau aš nuo jo. Bet ne iš siaubo, o toks jausmas, kad tam, jog permąstyčiau. Ir permąsčiau, po to vėl užmigau.

Iki galo aš jo nesuvirškinau iki šiol. Per protingas smile.gif Nesinori kai kurių detalių pamesti iš atminties.
Tačiau, kiek anksčiau diskutavome, kad ateities sapnai nepasimiršta, neišblėsta iš atminties net nesistengiant jų prisiminti, ir labai ilgą laiką.
Tuo metu aš galvojau, jog tai yra būtent ateities sapnų skiriamasis ženklas.

Bet vėliau, bediskutuojant, radau ir kitos rūšies sapną, turintį tokią pat savybę. Todėl vėl atsirado apsunkinimas.

Šiuo metu galvoju, jog atskirti sapno rūšį yra pats sudėtingiausias ir svarbiausias dalykas. Tai pradžių pradžia. Vėliau su simbolika jau nėra taip sudėtinga.
Atsakyti
Neskaičiau šios temos, bet informuoju, kad aiškindamosios ką gali reikšti vienas ar kitas sapnas jus griaunate savo psichiką ir sveikatą. Visi tie sapnų žinovai, sapnų reikšmių aiškintojai, išaiškintojai, detalizavimai, sapnininkai yra destruktyvus ėjimas atgal.

Tai plati tema, bet tik dėl to, kad reiktų man aiškinti jums nežinomus terminus, Trumpai pasakysiu, miegas yra plaučių meridiano fazė, o sapnų aiškinimai, detalizavimas yra kepenų meridiano fazė, kuri eina prieš plaučių meridiano fazę. ( Kepenų meridiano fazė, tai žinios, teorijos, detalizavimai, sistematizavimų – fazė). O plaučių meridiano fazė jau nėra detalizavimų, tai abstrakcijų, globalių proto kategorijų fazė. Todėl kai jus atsibudę ryte puolate aiškintis ką reiškia jūsų sapnas arba užsidegę imate pasakoti kitiems ką jus tokio neįtikėtino sapnavote, tai ėjimas atgal – destrukcija. Tai tas pats, kad po žiemos vėl sektų ruduo, o ne pavasaris. Griaunate savo psichiką, fiziologiją, nepastebimai, bet užtikrintai.

Svarbiausia yra nuotaikos fonas po sapno. Jei jis neigiamas, tuomet galite praktikuoti sapnų persapnavimą. Persapnuoti taip, kad pakeisti emocinį foną. O apie malonius emociškai sapnus irgi niekam nepasakokite. Vaikščiokite, nešiokitės tą emociją savyje - neišsiplepėkite. Ir viskas. O visi ties sapnininkai skirti tik tarnaujantiems linijiniam protui. Jeigu dažnai pildosi jūsų sapnai, tai reiškia jau esate visiškas linijinio proto tarnas. Gyvenate išankstinėmis linijinio proto projekcijomis, išankstiniais žinojimais.
Jeigu persapnuoti sapno neišeina, tuomet galite mokytis sužadinti savyje pavasarį, išgyventi rytą, užsipildyti juo, atsiverti savo išoriniam pasauliui. Nieko blogo jums nutikti negali, viskas tėra jūsų požiūris, pasaulėžiūra.
Atsakyti
QUOTE(Vanduo @ 2012 12 24, 16:18)
............, bet informuoju, ...................griaunate[/color] savo psichiką ir sveikatą.

Nesutinku.

Visi tie sapnų žinovai, sapnų reikšmių aiškintojai, išaiškintojai, detalizavimai, sapnininkai yra destruktyvus ėjimas atgal.

Sutinku.

kad reiktų man aiškinti jums nežinomus terminus,

Terminų ir teorijų per gyvenimą teko nemažai išmokti ir skaityti.
Ir mokyklą baigiau, ir studijavau, ir gyvenime prireikia naujų ar yra įdomu.
Ne su visais aš sutikau ir sutinku.

Todėl kai jus atsibudę ryte puolate aiškintis ką reiškia jūsų sapnas arba užsidegę imate pasakoti kitiems..................., tai ėjimas atgal – destrukcija.

Galvoju, kad nesutinku.
Pasakot nepuolu dėl laiko stokos tokiems dalykams. O ir šiaip vargu bau ar pulčiau pasakoti. Nebent nebeturėčiau, apie ką daugiau kalbėti.
Atsakyti
Analizuodami, detalizuodami aiškindami sapną jus naudojatės protu.

Kokiu protu, jeigu yra proto rūšys?

Iki tokio proto ir norite suprimityvinti sapną.

Įsprausti sapną į savo proto rėmus.

Gerai kai būna sapnų, kurių nepavyksta jums įsprausti į savo proto rėmus.

Bet čia į pagalbą atskuba sapnų aiškintojai, kurie sugeba įsprausti jūsų sapną, jau į savo proto rėmus.

Jeigu pas jus ir sapnų aiškintoją proto savybės vienodos, tai jus pasakysite dar ir ačiū sapnų žinovui. Atitiko kirvis kotą.

Lygiai tas pats vyksta ir ne sapne, linijinis – hierarchinis – visažinis protas sugeba įsprausti į savo rėmus kaimyną, sutuoktinį, vaikus, viršininką, pavaldinį, Jėzaus Kristaus mokymą, Budos, religijas, šventraščius, upanišadas, vedas ir t.t. Taip atsiranda religinio tūrinio žinovai, savo sutuoktinio žinovai.. Viską žino, bet religingumo jausmo neturi, meilės jausmo neturi, tikėjimo neturi ir t.t. Bet gali užtat pamokslą pasakyti jums apie tikėjimą, meilę, išaiškinti, pagrįsti logiškais argumentais kas tai yra. Kaip sakant ku - ku – ku –ku - ant sausos šakos. Žinių pilna galvą, o vat su gyvenimo skoniu, gyvybingumu sudėtingiau. Visas tas savęs apvaginėjimas, suprimityvinimas vyksta nepastebimai. Nepastebimai lipama laipteliais aukštyn į dvasingesnį, prasmingesnį, išmintingesnį, tai yra ant sausos šakos. Norėjau kaip geriau, prasmingiau, išmintingiau, o iš kur sausa šaką!? Vyskta linijinio proto ( kibiro užpildymas) supratimais, žiniomis, detalėmis, tikslumais. Darysitės vis protingesni, bet ant sausos šakos. Protinga varna ant sausos šakos: karrrr.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vanduo: 24 gruodžio 2012 - 15:48
O štai dabar tu man, Vanduo, atrodai seniu bambekliu.

Ėmei ir įspraudei viską į savo gatavą, paruoštą teoriją. Ir bambi sau toliau.

Ir dabar štai galiu tau pasakyti - tu nesi pasiruošęs priimti nauja.

Taigi, šį mano sakinį jau perleisk iš naujo per linijinio-nelinijinio proto teoriją smile.gif
Atsakyti
dažniau pamirštu, nesureikšminu,darbe kolegė pasakoja savo sapnus,pastoviai sapnuoja ištisus serialus,kuo labai mus pralinksmina
Atsakyti
Elysa, pamastyk iš kur tavo prote atsirado senis bambeklis, apie jį tu jau gerokai ankščiau prabilai, iš kur atsirado gatavos, paruoštos teorijos ir nepasiruošęs priimti naujo.
Tai ir yra patologijos pradžia.
Jeigu patologiją tęsis, tai seks pykinimas nuo gatavų, paruoštų teorijų, senio bambeklio bambėjimo ir t.t. Vienas per tą patį sakysi, bumba vieną per tą patį ir t.t. Tas pats kai pradeda žmogus skųstis, kad per TV nieko naujo, vienas per tą patį. Paskui seka pykinimas: sako negaliu žiūrėti į Nataliją Zvonkę, nusipirkau žurnalą žmonės ir ant viršelio vėl ji, man jau bloga nuo jos, vienas per tą patį - vemti verčia ir t.t. Tai ir yra riba.
Atsakyti
Vanduo, perskaityk.
Čia daug informacijos.

"Žiema tapytojas, kaip niekas kitas:
Nudažo dangų mėlynai,
O žemę padengia baltai,
Bet šaltas jos paveikslo koloritas.

Dviejų spalvų pasauly taip ilgu
Pavasario tapybos.
Jo tonai šiltesni bus,
Ir akvarelės atspalvių žaismu

Širdy naujus virpėjimus paskleis...
O monotoniška žiema!
Skurdus tapytojau su dviem dažais!

Sakyk, kada pavasaris pabus
Ir žemėje, sakyk, kada
Jisai nupieš spalvingus peizažus?"

(V.M.)

Tu užstrigai ant linijinio proto savybių. Koks gi skirtumas, ant ko užstrigti? Tai vis tiek užstrigimas.

Linijinis protas turi daug neigiamų savybių. Bet ne jis vienintelis teegzistuoja, yra žmoguje ir daugiau spalvų.

Tarkim, apie nelinijinio proto savybes tu esi parašęs labai mažai teksto, santykyje su linijinio proto savybėmis. Ir puikiai parašei - reiškia pažįsti jį. Bet šios vietos reikėtų su žiburiu ieškoti šiuose forumuose.
Bet, skaitant(klausant) tave, galima susidaryti įspūdį, jog egzistuoja tik linijinis protas. Ir jis yra BAUBŲ BAUBAS.
Štai šioje vietoje jau aš įžvelgiu tavyje hierarchijos savybių buvimą.

Vien iš to santykio galima spręsti.

Rašai, jog po žiemos ateina pavasaris, po pavasario- vasara...ir t.t.

Rašai... o pats iš žiemos išsikapstyti niekaip nenori, negali. Dvi spalvos, ir BASTA.

O negali, nes neigi...
Užburtas ratas...? smile.gif

Todėl ir parašiau - perleisk iš naujo per linijinio-nelinijinio proto teoriją .

Aš galvoju, jog tu suprasi, ką aš parašiau, ilgiau parymojęs ant palangės vėlai naktį smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Vanduo @ 2012 12 24, 18:49)
Elysa, pamastyk iš kur tavo prote atsirado senis bambeklis

O iš kur tavo prote atsirado linijinis protas Baubas?
Atsakyti
Elysa, basta ne dvi spalvos, o savęs apgaudinėjimas įvairiaspalvėmis, bet vakarykštėmis, išblukusiomis spalvomis.

Kas liečia linijinį protą aš gi pastoviai pabrėžiu, kad linijinis protas iki ribos yra progresas, gėris. O priėjus ribą jis tampa griaunančiu, naikinančiu.
Atsakyti