Įkraunama...
Įkraunama...

Koks jūsų požiūris į sapnus?

Aš taip pat retai sutinku. Ir retai taip ryškiai įsidėmiu. Aš gyvenime ne visada įsidėmiu veidus.

Ir vaizdas man ne atitiko - o buvo kaip du vandens lašai smile.gif
Ir visi kiti su tuo susiję simboliai atitiko kaip du vandens lašai smile.gif
Tik perskaityti tada nemokėjau.

Čia tas pats, kaip:

Vatsonas: "-Kaip paprasta".
Šerlokas Holmsas: " -Bet kas, kai paaiškini, tampa paprasta".

smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Elysa @ 2012 10 14, 17:04)
Ir visi kiti su tuo susiję simboliai atitiko kaip du vandens lašai  smile.gif
Tik perskaityti tada nemokėjau.

Čia tas pats, kaip:

Vatsonas: "-Kaip paprasta".
Šerlokas Holmsas: " -Bet kas, kai paaiškini, tampa paprasta".

smile.gif

Su ,,senais" simboliais aišku, bet vis pateikiama naujų. Paniškai bijau erkių, tad imdavau sapnuoti įsisiurbusias ir ilgai nesupratau, ką reiškia. Tai siekiantys naudos žmonės-išrišta. Jau gal pora metų nesisapnuoja, bet ir gyvenime nepastebiu,kad susidurčiau su išnaudotojais.

sutinku su Holmsu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arpos: 14 spalio 2012 - 18:15
QUOTE(arpos @ 2012 10 07, 21:13)
Man iš tikro yra labai nesmagu,kad nesuprantu kitų alegorinių pasisakymų, bet kaip galiu suprasti, jei pvz. naudojamas kad ir katės simbolis ir jis juk siejamas daug su kuo- googlo paklausiau- sveikata,turtas,amžinybė ir t.t. Man ji siejasi su raminančiu,mielu gyvūnu, bet jos uodega- puikybės simbolis (tai irgi man taip šviečia). Kažkada nupiešiau medituojančias ir į mėnulį žiūrinčias kates su didelėmis uodegomis, tiesiog tuo metu buvau užrietusi nosį. Paklausiau vyro-ką jam reiškia katė-jis atsakė-klasta. O šuo?- ištikimybė. Kaip galima susikalbėti, jei nesiremsime, ar nepasitikslinsime,kieno simboliai naudojami? Bet juos sukūrė irgi žmonės.....

Bet juk čia yra atsakymas į visus klausimus apie simbolius biggrin.gif

Pagal man iš vaikystės žinomus simbolius katė reiškia vagystę, šuo - draugą.

Toliau... katė Egipte ir karvė Indijoje...

Sapnuoja juk visi žmonės. O ar vienodai susapnavęs katę simbolį suvoks egiptietis ir lietuvis? Faktas, kad ne.

Aš vaikystėje dažnai sapnuodavau kačiukus ir kates. Ir vis laukdavau, kad kažką iš manęs turi pavogti. Vaiko tikėjimas yra kitoks, stipresnis. Nepavogdavo. Tada išmąsčiau, jog vagystė nebūtinai turi būti materiali. Tada jau kažkokius įvykius lengviau pritraukti prie norimos reikšmės. Bet vis tiek ne kas tesigaudavo...
Man patinka kačiukai ir katinai. Ir...ar gali man tai, kas patinka, simbolizuoti blogį - vagystę???

Kažkas čia yra aprašęs gyvatės simbolį. Jis gana teigiamas.
Aš nesu labai jau skrupulinga gyvenime gyvūnų atžvilgiu pagal patinka-nepatinka, tačiau gyvatės man labai nepatinka. Na, zoologijos sode ar per TV dar pusė velnio, tačiau, kai kažkada pamačiau natūralioje gamtoje didelę ir ilgą gyvatę priešais automobilio ratus, manęs po to nelabai kas ir bedomino toje gamtoje, jei pašalinta metalo uždanga nuo manęs. Reali mano nuomonė - kažkuo gasdinanti, bjauri, ir stebėtinai vikri. Ji taip greitai peršliaužė asfaltuotą, bet neplatų kelią, kad net nepakliuvo po ratais.

Ir aš niekada nesu sapnavusi gyvatės, nors daugelis pasisako apie tokius sapnus. Tai man gal turėtų tas simbolis reikšti kažką blogo, kažką pagal mano susidarytą nuomonę. Bet taip nėra. O tai aš galėčiau paaiškinti, pažiūrėjusi į situaciją kiek plačiau - gyvatė man tiek nepatinka, kad ji yra net peržengusi galimą neapykantos fazę ir peršokusi į fazę "stulpas", tuščia vieta.

Ir štai...kas tiki sapnininkais, juose aprašytais simboliais, jiems šie simboliai ir pildosi.
Čia visiška analogija į tai, kai moteris pabučiavo Kristaus rūbą ir pasveiko. Visko esmė - TIKĖJIMAS.

Tačiau...parašiau, jog jiems simboliai pildosi.
Iš tiesų gi yra kitaip. Ne simboliai jiems pildosi, o jie sapnuoja tuos simbolius, kuriais tiki.

Ir vėl... aukštyn kojomis....

Taigi...čia aš pagalvojau... kiek daug vis gi yra sričių ir klausimų, kur reikia mokėti skaityti, matyti, girdėti iš kito galo.
Ši patirtis, jei ją įvaldai, pasirodo praverčia gyvenime labai daugelyje sričių.
Atsakyti
QUOTE(Elysa @ 2012 10 15, 08:17)

Čia visiška analogija į tai....................................

Kai aš pati perskaičiau savo rašinėlį, pamačiau ryškią stiliaus klaidą.
Turėtų būti analogija su kažkuo, o ne analogija į kažką.

Bet tai nereiškia, kad aš nemoku derinti linksnių ar prielinksnių.

Iš to darau išvadą, kad aš rašiau viena, o galvojau kita.
Ir ką gi aš galėjau galvoti?

Manau, jog asociacija į....

Taigi, darau dar vieną išvadą - analogija ir asociacija yra labai giminigos sąvokos ne pagal apibrėžimą galbūt, bet realiai.

P.S. Ir tas mano antras derinys gramatiškai nėra visai teisingas. Tačiau aš, kažkodėl, šitaip dažnai galvoju ar kalbu.
Atsakyti
QUOTE(Elysa @ 2012 10 15, 06:17)
Ir štai...kas tiki sapnininkais, juose aprašytais simboliais, jiems šie simboliai ir pildosi.
Čia visiška analogija į tai, kai moteris pabučiavo Kristaus rūbą ir pasveiko. Visko esmė - TIKĖJIMAS.

Tačiau...parašiau, jog jiems simboliai pildosi.
Iš tiesų gi yra kitaip. Ne simboliai jiems pildosi, o jie sapnuoja tuos simbolius, kuriais tiki.

Ir vėl... aukštyn kojomis....

Tai esmių esmė,ką parašei.
Vakar minėjau erkes,kad jos išėjo iš sapnų ir ką gi-šiąnakt sulaukiau.Maža erkutė ant ausies,kurią lengvai numečiau. Tai žinoma ne Ateities sapnas, bet pavyzdys,kaip jas vėl greitai galima atgal pasikviesti smile.gif Nemenu, kaip pavadinau šią rūšį, bet serija- link kur koncentruojiesi bent trumpą akimirką, yra tikimybė, kad susapnuosi.
Papildyta:
QUOTE(Elysa @ 2012 10 15, 10:14)
Taigi, darau dar vieną išvadą - analogija ir asociacija yra labai giminigos sąvokos ne pagal apibrėžimą galbūt, bet realiai.

P.S. Ir tas mano antras derinys gramatiškai nėra visai teisingas. Tačiau aš, kažkodėl, šitaip dažnai galvoju ar kalbu.

Net nesureagavau ir esmė nepakito. Būna, ir gana dažnai, kai perskaitai savo rašinėlius ir pamatai, kiek daug ,,grybų pripjauta", dėl kurių neįmanoma tinkamai suprasti.

P.s Negaliu pasakyti,ar aš tikiu,ar ne,kad ką galvoju,tą sapnuoju, bet dažnai taip nutinka. Turbūt natūralus procesas, kad kur koncentruojiesi,kad ir trumpam kasdienybėje, yra tikimybė,kad atsispindės ir sapne,tik svarbu prisimint,ar apskritai apie tai galvojai. Jei nebūčiau forume rašiusi, vargu, ar būčiau prisiminusi,juk ne viena mintis per galvą praeina smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arpos: 15 spalio 2012 - 19:17
QUOTE(arpos @ 2012 10 15, 21:04)
Tai esmių esmė,ką parašei.

Taigi smile.gif
Padėka tau.

Dviese paprasčiau kapstytis smile.gif

O dėl to "grybo pjovimo" ..... neegzistuoja neklystančių žmonių.
Tačiau šis mano paskutinis "grybas", sakyčiau, vertingas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Elysa @ 2012 10 15, 19:50)
Taigi  smile.gif
Padėka tau.

Ir tau. tik kažkodėl dažniau mintyse dėkoju, nežinau,ar pasiekia:)
Atsakyti
QUOTE(arpos @ 2012 10 15, 22:42)
Ir tau. tik kažkodėl dažniau mintyse dėkoju, nežinau,ar pasiekia:)

Pasiekia smile.gif
Mano lokatoriai neblogai veikia smile.gif
Nors jie ir nesimato smile.gif

O kokia priežastis, kad dėkoji tik mintyse? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Elysa @ 2012 10 16, 07:53)
Pasiekia smile.gif
Mano lokatoriai neblogai veikia  smile.gif
Nors jie ir nesimato  smile.gif

O kokia priežastis, kad dėkoji tik mintyse?  smile.gif

Tau padėkojau už analizę mintyse, o tu parašei forume.Lokatoriai pagavo biggrin.gif Paprastai rašau Dėkoju tuomet, kai užduodu konkretų klausimą ir prašau atsakymo. Nors visaip būna smile.gif Bet viduje pas mane dėkingumo jausmas visada gyvas.
Atsakyti
QUOTE(arpos @ 2012 10 14, 11:13)
Nors prisiminiau dabar atvejį,kai sapnavau draugės pažįstamą,kurio realiai nebuvau mačiusi, jai papasakojau- vaizdas atitiko.

QUOTE(Elysa @ 2012 10 14, 19:04)

Ir vaizdas man ne atitiko - o buvo kaip du vandens lašai  smile.gif

Išties mano situacija per daug jau mistika kvepia. Net man pačiai akis bado.
Nors būtent tik todėl ši situacija ir atliko savo pagrindinę funkciją - paskatino nemesti domėjimasi sapnais.

Tačiau, kadangi ir man akis bado ( biggrin.gif ), teko situaciją permąstyti iš naujo ir rasti joje bent kokį logikos grūdą.

Sapne yra ryški detalė, net ne pagal simbolius, tačiau aiškus vaizdas ir pokalbio tekstas - mane pažįsta, tik nepažįstu aš. Realiai taip ir buvo - mane pažinojo netiesiogiai. O aš gi negaliu žinoti, kas mane pažįsta netiesiogiai, bet nepažįstu aš.

Na imkim situaciją. Su kiek veidų mes susiduriame kasdien... eina praeina pro šalį begalė nepažįstamų veidų. Net tų veidų, su kuriais kažkiek bendravai tiesiogiai - tarkim konsultuojiesi su kokiu konsultantu parduotuvėje apie norimą įsigyti daiktą. Kalbi nemažai laiko. Bet šio veido negali įvardinti kaip pažįstamo. Jei nėra kokių nors išskirtinių bruožų, net gatvėje susidūrus praeisi lyg pro visiškai nepažįstamą veidą.
Bet kažkur pasąmonėje tie bruožai gal ir užsilieka...

Nes, kad vaizduotė būtų pajėgi sukurti identišką žmogaus portetą, realiai pasaulyje egzistuojančio žmogaus... kažkas man atrodo ne visai realu.

Tačiau man išties tuo metu jau buvo apslopęs domėjimasis sapnais.
Mane visiškai tenkino supratimas ir suvokimas sapnų rūšies "maistas pasąmonei", o visi kiti ne tiek jau ir svarbūs atrodė. Nereikalingi ir nebūtini žmogui.

Man gyvenime labiau yra priimtina filosofija, kuri atspindėta Andrėjaus Makarėvičiaus klipe (kurį įdėjau išminties temoje) - "I puli, čto naidiot tebia, ty ne uslyšešj, a ostalnyje mimo proletiatj".

Aš ir dabar nesu tikra, ar reikalingi žmogui tie "ateities sapnai". Ar sugebėti juos perskaityti yra gerai.
Gal net gi priešingai - blogai.

Na žiūrėsiu, kokia mano nuomonė bus po kažkurio ilgesnio laiko tarpo...
Atsakyti
QUOTE(Elysa @ 2012 10 20, 08:10)
Išties mano situacija per daug jau mistika kvepia. Net man pačiai akis bado.

Nes, kad vaizduotė būtų pajėgi sukurti identišką žmogaus portetą, realiai pasaulyje egzistuojančio žmogaus... kažkas man atrodo ne visai realu.

Aš ir dabar nesu tikra, ar reikalingi žmogui tie "ateities sapnai". Ar sugebėti juos perskaityti yra gerai.
Gal net gi priešingai - blogai.

Na žiūrėsiu, kokia mano nuomonė bus po kažkurio ilgesnio laiko tarpo...

Ir man nesuprantama iš kur ,,išpeša" identišką vaizdą. Lygiai taip pat iš kokio šaltinio nupiešiami kito žmogaus ateities įvykiai.

Dažnai pagalvoju,kad mielai išbraukčiau ,,ateities" sapnus, nes įneša nemažai nerimo. Tik stipri savybė-smalsumas dar norėtų juos analizuoti. Jei perskaitai sapnus,visgi turėtų būti tikslas-kam tai? Dar vis domina,ar yra galimybė juos keisti.Anksčiau rašiau apie kraujo simbolį,bet dar nežinojau,kad gręsia liga. Tik susirgus supratau ir kas ją iššaukė. Dabar mąstau,jei būčiau išrišus simbolį, juk būčiau buvusi budresnė ir galbūt išvengusi,juk turėjau 4 dienas nuo sapno. Įprastai vadinami ateities sapnai pildosi savaitės bėgyje, nors yra buvę, kad po pusmečio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arpos: 20 spalio 2012 - 08:55
Sveiki, tikiu kad sapnai mums nesa zinia, i kuria reikia atsizvelgti, nes tai kaip ispejimas.
Sapnavau, kad prausiu savo dukra, ji buvo labai ligota, o jos pilvas buvo labai raupsuotas ir man buvo labai bjauru liesti raupsus, bet as vistiek ja nuprausiau. Sapnae labia pergyvenau, buvo labai nemalonus jausmas.
Gal kas gali pasakyt, ka tai gali reiksti ? ACIU 4u.gif
Atsakyti