Įkraunama...
Įkraunama...

Koks jūsų požiūris į sapnus?

Riviera Maya,
kadangi dabar pakėlė temą, kur mes nuotaiką pasikėlėme su ikonėlių aptarimu, tai prisiminiau, kad vakar ilgai žiūrėjau į antrą ikonėlę ties tavo sakiniu - ką gi tu čia dabar išdarinėji? Vartalioji akis į visas puses ir kažką spiri šalin nuo savęs su dešine koja...
Pagalvojau - kodėl gi taip?
Bet tingėjau jau prisijungti-atsijungti...

Tačiau tai padariau dabar smile.gif
Pasirodo, jog tai taip pat paprasčiausias ax...

O aš vakar pagalvojau, kad tu siunti mane...na...supratai, kur.... biggrin.gif

P.S. Viskas yra gerai, kas pakelia nuotaiką smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Riviera Maya @ 2012 10 10, 20:12)
Ateina i foruma pastudijuoti zmoniu  4u.gif  ax.gif

Tegul studijuoja,jei taip norisi,juk nuo to nenukenti? Savo postu norėjau pasakyti, kad kai kurie žmonės savo bendravimo maniera tarsi priverčia kitus nusiimti kaukes (aš nežinau,ar jie to siekia, ar natūraliai gaunasi, greičiausiai- natūraliai).

Galvoje sukasi neseniai perskaityta žinoma frazė- ko nesupranti,to bijai,ko bijai- imi neapkęsti.
Papildyta:
QUOTE(Elysa @ 2012 10 10, 23:00)
smile.gif
Nieko nereikia daryti  smile.gif

Bet gal tu ištisai atsipalaidavus? Dabar pas mane ryškiai linijinis pajungtas, 5 darbus dirbu, kitų protų taip greit neatsimenu.
P.s prie progos reikės pasigilinti,kur diskutuota ir parašysiu kitoj temoj. http://www.supermama...?...40978&st=48
Per google greičiau radau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arpos: 11 spalio 2012 - 14:20
QUOTE(arpos @ 2012 10 11, 16:20)

Bet gal tu ištisai atsipalaidavus?

Visokia būnu smile.gif
Bet su atsipalaidavimu nematau jokio ryšio.

Nooooors...reikės pastebėti.
Panašu, kad tu į mano galvos "kompiuterį" įkėlei tam tikrą programą smile.gif

Aš atkreipiu dėmesį tik į rimtesnius "susijungimus" ( smile.gif ) .
Į smulkmenas nekreipiu dėmesio.
Atsakyti
Iškrausčiau mintis apie asociacinį protą į temą ,,Išmintis,kaip nuo žasies vanduo".
Atsakyti
QUOTE(Elysa @ 2012 10 11, 09:57)
Darbo procese ne laikas ir ne vieta lyriniams nukrypimams.
Bet žmogus - ne robotas.
O forume tu gali pabendrauti bet kuriuo tau tinkamu laiku. Ir lyriniai nukrypimai neužtrunka labai ilgai.
Tarkim arpos man jau atitinka gyvą žmogų.
Senokai pabendraujame, ir žmogus tampa tarytum pažįstamu.

Aš taip pat bendrauju darbo metu,arba savaitgaliais. Tik darbe negaliu normaliai ,,atsijungti", lyg dirbu kartu ir atrašinėju. Šiaip nelinkusi kištis, tik kaip neatsakysi,jei esi cituojama smile.gif na, nebent tuo momentu visai minčių nėra.
Labai pasikeitė šiame skyrelyje aktyvistės,pasakyčiau,kad netgi pasigendu. Tik tuo pačiu džiaugiuosi,kad nurimo peštynės...ir taip daug jų aplinkoje, tad nors forume norisi pasikalbėti be jokių išsidirbinėjimų.
Atsakyti
QUOTE(Elysa @ 2012 10 11, 08:34)
Aš laukiu (nuo tada, kai pradėjau stebėti) ketvirto sapno išsipildymo. Tai jau dienų klausimas.
Na, jei ir ketvirtas išsipildys tiksliai pagal scenarijų, tada...net nežinau, ką aš parašysiu biggrin.gif

O kol kas esu pasiryžusi nukrypti į pievas  smile.gif

Taip, tai įvyko. Paskutinis sapno etapas, ir pats svarbiausias man, įvyko taip, kaip ir turėjo įvykti pagal sapną. Visi kiti jau buvo įvykę lygiai taip, kaip ir turėjo įvykti. Bet jie nebuvo tiek svarbūs man, kadangi šiais dalykais aš neabejojau. O paskutinis - įvyks, neįvyks...? Jame tai turėjo reikšti - pavyks, nepavyks...? Pasiseks, nepasiseks...?

Pagal sapną turėjo pasisekti. Aš ne kartą apie tai ne tik pagalvodavau, bet ir pasakydavau - "-Pagal sapną man turi pasisekti."
Na, aš nesu iš tų žmonių, kurie nesidalina savo mintimis apie tai, kas man tuo metu svarbu ar įdomu.

Tiesą sakant, aš jaučiuosi šiek tiek pasimetusi šiuo metu.
Matyt, reikės kažkiek laiko, kad susivokčiau, kad susigulėtų...

Kažkur esu skaičiusi, kad viskas, kas pasikartoja daugiau nei du kartus, jau yra ne atsitiktinumas. Šiuo atveju jau yra 4 kartai.
Teks kažkaip kitaip permąstyti savo mąstymus.

Pirmasis iš tų 4 sapnų, kada pradėjau stebėti ir mąstyti apie tai, išsipildė taip nedviprasmiškai, taip ryškiai, jog aš net pagalvojau tada, kad tai įvyko tik todėl, kad aš nesustočiau domėtis sapnais.
Tuo metu buvau visiškai atsijungusi nuo visos save įprastai supančios aplinkos, kiti rūpesčiai, mintys ir užsiėmimai, jokių forumų ir minčių apie sapnus. Viskas tarytum palikta kažkur, ir visos buvusios mintys bei susidomėjimai.
Ir staiga to, prieš tai buvusio sapno identiškas išsipildymas net apstulbino mane...

Vėliau ne iki sapnų man buvo. Bet sapnai patys ateidavo, ir pildėsi.
Ir tai ne kokios uogos ar grybai. O pilnas visos situacijos vaizdas, ryškus ir su begale smulkmenų. Kurios taip pat pildėsi.

Tik štai vakar vakare aš mąsčiau ne vien apie tai, kas man svarbu, bet pagaudavau save momentiškai atsirandant mintims apie fragmentą iš sapno, kad man turi pasisekti, nors dar nėra aišku, ar pasiseks.
Savotiška intriga.
Ir džiaugsmas buvo dvigubas - ir sėkmė, ir sapno identifikavimas kaip išsipildžiusiu.

Tačiau tai prieštarauja mano kitam pasiekimui - aš jau seniai sugebėjau nepasiduoti jausmui - "oi, labai noriu, kad taip įvyktų", ar "oi, labai nenoriu, kad tai įvyktų" . Labai ramiai ir be jokių emocijų žiūrėjau į visas vykstančias situacijas. Jei būdavo laiko tarpas, atsijungdavau visiškai visomis emocijomis ir lyg niekur nieko įsitraukdavau į kažką kitką.

Sakyčiau tai, kad mano mintys nebuvo atsijungusios nuo sapno fragmento, yra labai neigiamas dalykas. Tikiuosi, jog tai tik todėl, kad aš į situaciją mintyse žiūrėjau kaip į eksperimentą.
Jei ateityje nepavyks to atsikratyti, tai tik būsiu problemą užsikrovusi.
Kurios teks atsikratyti, kad grįžti į buvusį status quo.

Žodžiu, dabar žinau, kad nieko nežinau.
Atsakyti
Su teigiamais sapnais kažkaip problemų nėra, kaip tik dar labiau patikiu,kad viskas bus gerai ir paleidžiu. Tik užsiciklinu ant neigiamų, jie man kaip rimtas signalas. Dėl savų kažkaip ramiau, nes dar matau galimybę ištaisysi,susivokti, kur kas sunkiau,jei susapnuoju,kad artimam nutiks kažkas negero. Seniai kirba klausimas- ar tarkim savo ramiu požiūriu ,,bus kaip bus" galima įtakoti kito žmogaus situacijas?

p.s aš nesuprantu,kokį vaidmenį vaidina sapnai apie žmones,kurie dažnai nėra artimi, ir jų gyvenimo įvykiai (žinoma dažniausiai blogi).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arpos: 12 spalio 2012 - 18:13
QUOTE(arpos @ 2012 10 12, 20:05)
aš nesuprantu,kokį vaidmenį vaidina sapnai apie žmones,kurie dažnai nėra artimi, ir jų gyvenimo įvykiai (žinoma dažniausiai blogi).

Visuose keturiuose sapnuose viena iš veikėjų buvau aš. Ir kažkokie santykiai su kitais žmonėmis, arba jų veidų nė nematai, tik jauti, kad yra žmogus.

Tarp kitko, pirmame sapne buvo man nematytas veidas, bet jį nepaprastai gerai įsidėmėjau. Nepaprastai ryškiai.

Aš juk konkrečiai tą veidą sutikau smile.gif

Ir jo elgesys buvo visiškai atitinkantis simbolius. Esu rašiusi, kad moteriai vyro bučinys sapnuoti yra gerai. Na taip aš žinau tą simbolį iš vaikystės.
Atsirado veidas, lygiai taip, kaip sapne, atėjo prie mano durų, man pagelbėjo visiškai iš altruistinių paskatų. Buvo ir nemažai kitų su sapnu sutampančių simbolių.
Aš jam po to tai pasakiau, kai įsitikinau, kad už pagalbą jis nenori jokio atlygio.

Aš tiesiog to sapno aiškinimesi koncentravausi į kitką.

Todėl ir vertinau tą sapną lyg paskatą nesustoti domėtis sapnais.
Kitaip aš niekaip to negaliu suvokti... sad.gif

Visi jie turi vieną bendrą savybę - labai ryškūs ir atmintyje išlikę ryškiau, nei realiai koks matytas vaizdas, su spalvomis ir mano pačios ryškiais pojūčiais.

Ir viskas, kokia tebuvo tų sapnų kilmė - tai tik tai, kiek aš šiuose forumuose pasidomėjau sapnais, pamąsčiau kartu su jumis... Per tą laikotarpį neperskaičiau nė vieno straipsnio ar kokios nors literatūros apie sapnus, nemačiau jokios laidos sapnų klausimu.

Vat tau ir bandomasis triušis gavosi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Elysa @ 2012 10 12, 22:10)

Ir viskas, kokia tebuvo tų sapnų kilmė - tai tik tai, kiek aš šiuose forumuose pasidomėjau sapnais, pamąsčiau kartu su jumis... Per tą laikotarpį neperskaičiau nė vieno straipsnio ar kokios nors literatūros apie sapnus, nemačiau jokios laidos sapnų klausimu.

O pasirodo, kad aš padariau tik vieną vienintelį paprastą dalyką - apverčiau aukštyn kojomis.
Į situaciją pažiūrėjau ne post factum, o prieš įvyksiančius įvykius.

Meluočiau, jei parašyčiau, kad nemąstau dabar apie visa tai.
Paskutiniu metu aš dažnokai pervargstu, todėl sąmoningai stengiausi nekišti į galvą man nebūtinų žinių ir neskirti energijos mąstymams temose, kurias pavadinčiau "mano smalsumo" tema. Ši tema yra būtent iš tokių.

Bet...gavosi, kaip gavosi... Lyg ir prieš mano valią.

Aš dabar nesu pajėji suvokti, pamatyti visos visumos. Jaučiu labai stiprų netikėtumo jausmo poveikį. Jis, tarytum siena, man užgožia visą pilną vaizdą. Matyt, man reikia laiko susigulėjimui. Po to savaime gal viskas susidėlios į savo vietas.

Dabar esu pajėgi matyti tik atskirus fragmentus, pavienes mintis. Na, tarytum atskirus mozaikos fragmentus, iš kurių yra tikimybė ateityje sudėti pilną mozaikos vaizdą.

Tokių sapnų buvo ir anksčiau. Tik žiūrėjau į juos ne "aukštyn kojomis". Prisiminiau du. Didesnio kiekio sąmoningai neieškojau, kad neperkrauti "sistemos".

Ir tegaliu dabar ieškoti kažko bendro tarp jų visų.
Tą patį klausimą perleisti per šešis.

Nors pagalba iš to mano aprašyto sapno man buvo gana ženkli, bet šį sapną aš vertinu kaip mažiausiai reikšmingą epizodą savo gyvenimo kontekste, lyginant su kitais 5 sapnais.
Todėl ir galvoju, jog tai buvo tik tam, kad nenustočiau domėtis sapnais.

Nors giliau pasidomėti sapnais buvo mano gyvenimo nuostatoje, kadangi sapnus aš vertinu kaip pasąmonės sudedamąją dalį, tačiau to iki šiol nedariau.
Juk kiek yra dalykų, kuriais gyvenime susidomime ir paliekame pusiaukelėje...

Su sapnais, jaučiu, man galėjo atsitikti tas pats. Jei ne šis, kurį aš pavadinau pirmuoju, sapnas.

O yra dalykų, kuriais susidomi ir nemeti domėtis. Kol gana gerai įvaldai tą sritį.

Esu pastebėjusi, jog pirminis postūmis, paskatinantis pradėti kažkuo susidomėti, būna visiškai atsitiktinis ir iš šalies žiūrint labai paprastas ir nereikšmingas.

Šiuo metu aš esu būsenoje: "aš žinau tik tai, jog nieko nežinau".
Atsakyti
Šiuo metu darau taip - vieną kažkokį klausimą perleidžiu per visą "sistemą", per šešis sapnus, įskaitant ir tuos du, kurie buvo iki "aukštyn kojomis".
Ieškau bendrų bruožų arba nebendrų.

- vienas pilnai bendras bruožas yra tas, kad jie nepaprastai ilgai užsilieka vaizdnėje atmintyje.
Štai vienas iš šešių sapnų, buvęs iki "aukštyn" kojomis", (paprasčiau būtų vadinti prieš mūsų erą smile.gif , kadangi laiko skaičiavimas yra atvirkštinis), buvo gana seniai.
Visi realūs įvykiai man jau seniai yra išgaravę iš minčių ir jausmų, aš apie juos niekada negalvoju, tačiau sapną prisimenu lyg filmo juostą, lyg paspasčiau TV pultelį ir filmuką matyčiau prieš akis.

- visiškai galiu paneigti aplinkybę, apie kurią rašė arpos, jog tai susiję su sekančios dienos užimtumu, intensyvumu.
Vieno, pačio reikšmingiausio, istorija tokia:
aš tą dieną turėjau išvažiuoti, kėliausi anksti, diena turėjo būti intensyvi, visos mano mintys buvo koncentruotos į tai. Sapno nepapasakojau bendrakeleiviui ne todėl, kad kelyje nebūčiau turėjusi laiko, o todėl, kad nenorėjau blaškytis nuo kitų minčių, reikalingų tai dienai. Nepasakojau iki nakties, nors pasąmonėje jis man kirbėjo, nepasakojau net iki kitos dienos vakaro. Tada jau galėjau atsipalaiduoti.
Taigi - dvi dienos, intensyviai "apkrautos". Ir tai "neišgarino" šio sapno iš mano atminties ir vaizdinės atminties.
Atsakyti
QUOTE(Elysa @ 2012 10 14, 07:22)
- visiškai galiu paneigti aplinkybę, apie kurią rašė arpos, jog tai susiję su sekančios dienos užimtumu, intensyvumu.

Ar turėjai omenyje mano anksčiau rašytą postą (nepavyko surasti), kad dienos įvykiai užgožia sapną ir nesiimu jų analizuoti? Jei taip, tai patikslinu- tokio tipo sapnai, lyg juos pavadinai Ateities, kirba,lenda dienos metu ir išlieka ilgą laiką. Tik šitos rūšies. Ir pabudus jų jau nesumaišysi su kitomis rūšimis. Neseniai irgi pildėsi šios rūšies sapnas, bet žinojau,kad vyks šalia veiksmas,bet manęs tiesiogiai nepalies. Bet kol jis išsipildo, gyvenu dideliu smalsumu,nekantrumu ( kai sapnuotas konkretus žmogus ir gero nežadantys simboliai). Tiksliau- laukiu,kad greičiau paaiškėtų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arpos: 14 spalio 2012 - 09:19
QUOTE(Elysa @ 2012 10 12, 20:10)
Visuose keturiuose sapnuose viena iš veikėjų buvau aš. Ir kažkokie santykiai su kitais žmonėmis, arba jų veidų nė nematai, tik jauti, kad yra žmogus.

Tarp kitko, pirmame sapne buvo man nematytas veidas, bet jį nepaprastai gerai įsidėmėjau. Nepaprastai ryškiai.

Aš juk konkrečiai tą veidą sutikau  smile.gif

Keista, bet nepažįstamus sapne veidus retai sutinku gyvenime, dėl to ir kėliau klausimą-ką jie ten veikia ir kokia prasmė smile.gif Nors prisiminiau dabar atvejį,kai sapnavau draugės pažįstamą,kurio realiai nebuvau mačiusi, jai papasakojau- vaizdas atitiko.
Atsakyti