Įkraunama...
Įkraunama...

Koks jūsų požiūris į sapnus?

QUOTE(Elysa @ 2012 10 07, 07:29)

Parašė pirmąjį vadovėlį. Ir jame buvo teigiama, jog sifilis yra antra gonorėjos stadija!!!
Šiuo vadovėliu buvo vadovaujamasi 50 metų!!!
Juk tai be proto ilgas laiko tarpas. Realiai dvi žmonių kartos...
O pasirodė...kad visuomenė tuo laikotarpiu buvo tiek pasileidusi, kad tas asmuo, nuo kurio buvo paimtas užkratas, sirgo vienu metu abiem ligomis... sad.gif

lotuliukas.gif negirdėjau šito cirko

Teko būti bandomuoju triušiu ir padirbėti toje ,,virtuvėje", tad supratau kokie gali būti paviršutiniai tyrimai, o straipsniai ohoho kokie pateikiami. Taigi vietoj Mokslininkai teigia, ar praneša, geriau tiktų-mokslininkai mano, galvoja.
Atsakyti
QUOTE(arpos @ 2012 10 07, 10:22)
lotuliukas.gif negirdėjau šito cirko

Tai išgirdai.

Tam juk ir yra bendravimas !!!
Atsakyti
QUOTE(Elysa @ 2012 10 07, 08:29)
Tai išgirdai.

Tam juk ir yra bendravimas !!!

Išgirdau. Tik kitur girdžiu savaip, ypač kur alegoriniai tekstai.
Atsakyti
QUOTE(arpos @ 2012 10 07, 08:42)

Man iš tikro yra labai nesmagu,kad nesuprantu kitų alegorinių pasisakymų, bet kaip galiu suprasti, jei pvz. naudojamas kad ir katės simbolis ir jis juk siejamas daug su kuo- googlo paklausiau- sveikata,turtas,amžinybė ir t.t. Man ji siejasi su raminančiu,mielu gyvūnu, bet jos uodega- puikybės simbolis (tai irgi man taip šviečia). Kažkada nupiešiau medituojančias ir į mėnulį žiūrinčias kates su didelėmis uodegomis, tiesiog tuo metu buvau užrietusi nosį. Paklausiau vyro-ką jam reiškia katė-jis atsakė-klasta. O šuo?- ištikimybė. Kaip galima susikalbėti, jei nesiremsime, ar nepasitikslinsime,kieno simboliai naudojami? Bet juos sukūrė irgi žmonės.....
Gyvame bendravime matai žmogaus išraišką ir tuoj pat gali tikslintis. Internete visada lengviau ištraukti iš konteksto, netgi prisikabinti,jei neaiškiai pateikta, o galų gale atsakyti ,,į pievas". O gal čia tik patirties stoka? Ar gebėjimo skaityti tarp eilučių? Tik bendravimas internetu turi vieną labai didelį pliusą- jei nepatiko, neturi ką pasakyti, gali iškart išjungti. Gyvenime ne visada tai pavyksta smile.gif.
Kad nenukrypti nuo sapnų temos- juk kiekvienas turime savus įsivaizdavimus ir visada, bent man įdomu plačiau, kas kam ir ką simbolizuoja. Anksčiau giminaitė minėjo, kad atliko kokį tai tyrimą, tiesiog klausinėjo netgi įvairių tautybių žmonių, ką jiems pvz reiškia raudonas obuolys ir pan., su kuo siejasi. Dabar nemenu, tuomet nebuvo aktualu, reikės plačiau paklausti. Tik kad tyrimas nebuvo atliktas planetos mastu ir dabar aišku. Tik atstiktinių žmonių.
Atsakyti
QUOTE(arpos @ 2012 10 07, 10:42)

Kaip suprantu, tu čia kalbi apie mano tekstus.

Šiame tinklapyje atmosfera yra normali (na, pradžioje kiek pešėsi moterys smile.gif , bet dabar nieko panašaus nebepastebiu - viskas taip, kaip ir turi būti civilizuotame pasaulyje smile.gif ), todėl aš sąmoningai alegorijų nenaudoju. Čia esu nuoširdi.

Tik va kas gali būti. Nežinau, ar tu skaitai temas apie protų rūšis. Nepamenu, kurioje temoje, ar išminties, ar šudrų, aš esu parašiusi apie egzistuojančias protų rūšis ir galimą procentinį jų pasiskirstymą žmoguje. Negaliu teigti, jog ten viskas teisinga, kadangi aš nesirėmiau jokia moksline medžiaga. Parašiau tai, ką esu pati pastebėjusi gyvenimo bėgyje.

Taigi, viena iš proto rūšių yra asociacinis protas. Iš stebėjimų ( biggrin.gif ) galiu teigti, jog manyje yra gan didelis procentas asociacinio proto. Suprantama, ne vien tokio ( biggrin.gif ).
Taigi tau gali kliudyti suprasti mano tekstus būtent tas asociacinis protas.

Jei kada nors ir kur nors nesuprasi - paklausk. Stengsiuosi atsakyti, ką būtent norėjau pasakyti.
Atsakyti
QUOTE(Elysa @ 2012 10 10, 08:21)

Taigi, viena iš proto rūšių yra asociacinis protas. Iš stebėjimų ( biggrin.gif ) galiu teigti, jog manyje yra gan didelis procentas asociacinio proto.
Jei kada nors ir kur nors nesuprasi - paklausk. Stengsiuosi atsakyti, ką būtent norėjau pasakyti.

Radau - Viename žmoguje gali būti vienas kuris nors iš šių protų, gali būti keli, ar net daugiau. Gali labiau dominuoti kažkuris iš jų. Tam standartiškam protui būtinos įgyjamos žinios, kai tuo tarpu žmogui, turinčiam asociacinį protą, žinių pakanka mažiau, kad jis teisingai išprotautų. Asociacija į kažką jam duoda atsakymą į jam nežinimą dalyką, dalyką, kuriame jis neturi žinių.

Kažkur apie tai skaičiau. Ar tik ne Froido darbuose? Perkračiau prisiminimus ir galiu pasakyti,kad taip tikrai būna, tik reikia labai atsipalaiduoti ir savimi pasitikėti. Čia labai geras dalykas.
Matai, man atrodo suprantu, ką rašai, bet paskui paaiškėja, kad netaip supratau. Bandau prisiminti, su kuo siejasi pačios postai. Taigi su viena pažįstama, kuri kalbėdavo tarsi bendromis frazėmis ir žiūrėdavo reakcijas smile.gif nepriimk asmeniškai, nes čia juk man susisiejo smile.gif Nieko nuostabaus, kur nestandartiniai postai ir susieju su tuo, kas jau pažįstama...
Atsakyti
QUOTE(arpos @ 2012 10 10, 18:30)
Radau - Viename žmoguje gali būti vienas kuris nors iš šių protų, gali būti keli, ar net daugiau. Gali labiau dominuoti kažkuris iš jų. Tam standartiškam protui būtinos įgyjamos žinios, kai tuo tarpu žmogui, turinčiam asociacinį protą, žinių pakanka mažiau, kad jis teisingai išprotautų. Asociacija į kažką jam duoda atsakymą į jam nežinimą dalyką, dalyką, kuriame jis neturi žinių.

Kažkur apie tai skaičiau. Ar tik ne Froido darbuose? Perkračiau prisiminimus ir galiu pasakyti,kad taip tikrai būna, tik reikia labai atsipalaiduoti ir savimi pasitikėti. Čia labai geras dalykas.
Matai, man atrodo suprantu, ką rašai, bet paskui paaiškėja, kad netaip supratau. Bandau prisiminti, su kuo siejasi pačios postai. Taigi su viena pažįstama, kuri kalbėdavo tarsi bendromis frazėmis ir žiūrėdavo reakcijas :) nepriimk asmeniškai, nes čia juk man susisiejo smile.gif Nieko nuostabaus, kur nestandartiniai postai ir  susieju su tuo, kas jau pažįstama...

4u.gif Daug cia tokiu, todel ir asocijuojasi po to, man lygiai ta pati mintis sove i galva, perskaicius 4u.gif
Ateina i foruma pastudijuoti zmoniu 4u.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Riviera Maya @ 2012 10 10, 22:12)

Ateina i foruma pastudijuoti zmoniu  4u.gif  ax.gif

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
(Nesupyk, mano juokas nuoširdus smile.gif )

Taigi aplink begalė gyvų žmonių smile.gif

Ir reakcijos pastebimos (ne stebimos) kitokiu būdu.
Ir sugebėjimas jas pastebėti - labai vertinga žmogui savybė.
Tai galima kažkiek net sulyginti su "skaito kito mintis". Kai nereikia žodžių iš kito. Arba žodžiai neatitinka to, ką žmogus sako.

Tai įdomi ir plati tema. Bet gal čia jai ne vieta.
Atsakyti
QUOTE(Elysa @ 2012 10 10, 22:31)
biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif
(Nesupyk, mano juokas nuoširdus  smile.gif )

Taigi aplink begalė gyvų žmonių  smile.gif

Ir reakcijos pastebimos (ne stebimos) kitokiu būdu.
Ir sugebėjimas jas pastebėti - labai vertinga žmogui savybė.
Tai galima kažkiek net sulyginti su "skaito kito mintis". Kai nereikia žodžių iš kito. Arba žodžiai neatitinka to, ką žmogus sako.

Tai įdomi ir plati tema. Bet gal čia jai ne vieta.

Elysa, pastebejau ,kad kapu temoje rasei irgi i kita tema 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(arpos @ 2012 10 10, 20:30)
Radau

smile.gif
Tik dabar pastebėjau, kad yra "paieška" smile.gif

Kadangi čia labiau toks poilsinis portalas, tai aš nė neapžiūrėjau čia tų galimybių sad.gif
Kai kažko iekojau, verčiau lapus ir keikiausi biggrin.gif

Reikės pabandyti, kaip veikia.
Nes aš nematau nei esančių reklamų, nei kitokių "pakraščių", kur nėra didelės būtinybės.
Papildyta:
QUOTE(Riviera Maya @ 2012 10 11, 00:40)
Elysa, pastebejau ,kad kapu temoje rasei irgi i kita tema  4u.gif

O ne, aš ne priekaištauju.
Tiesiog pati nenorėjau plėstis.

Nes jau gausis trys temos - sapnai, tie protai ir reakcijų pastebėjimai.

Paprasčiausiai susipainiosime sad.gif

Nors aš pati turiu polinkį nukrypti į pievas.
Papildyta:

Kažkur apie tai skaičiau. Ar tik ne Froido darbuose?

Nežinau, aš neskaičiau. Tik kažkur kelis sakinukus, kur perskaičiau tokį pavadinimą.

Įdomu man pačiai būtų susirasti tą postą, kad nereikėtų iš naujo mąstyti.
Papildyta:
Perkračiau prisiminimus ir galiu pasakyti,kad taip tikrai būna, tik reikia labai atsipalaiduoti ir savimi pasitikėti. Čia labai geras dalykas.

Nieko nereikia daryti smile.gif

Tame poste aš turėjau parašyti, jog ši protų linija yra įgimta.
(Na,kad būtų aiškiau ir labai trumpai - įsivaizduok linijos atkarpą, kuri reiškia 100 procentų. Procentaliai išdalini abra nedalini - jei viena rūšis.Bet visiškai viena rūšis, manau, negali egzistuoti, bent užuomazgos dar kažko turi būti.) Už tos linijos, tarytum už sienos, jau yra linijinis-nelinijinis protas. Štai su juo jau gali ką tik nori išdarinėti smile.gif

Tai tik mano nuomonė.
Tokią susidariau, kai diskutavome apie protus.
Atsakyti
QUOTE(Riviera Maya @ 2012 10 11, 00:40)
Elysa, pastebejau ,kad kapu temoje rasei irgi i kita tema  4u.gif

Elysa

Nors aš pati turiu polinkį nukrypti į pievas.

Aš laukiu (nuo tada, kai pradėjau stebėti) ketvirto sapno išsipildymo. Tai jau dienų klausimas.
Na, jei ir ketvirtas išsipildys tiksliai pagal scenarijų, tada...net nežinau, ką aš parašysiu biggrin.gif

O kol kas esu pasiryžusi nukrypti į pievas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Riviera Maya @ 2012 10 10, 22:12)

Ateina i foruma pastudijuoti zmoniu  4u.gif  ax.gif

Žinai, šiuo savo sakiniu tu mane užvedei ant geros minties.

Darbo procese ne laikas ir ne vieta lyriniams nukrypimams.
Bet žmogus - ne robotas.

O forume tu gali pabendrauti bet kuriuo tau tinkamu laiku. Ir lyriniai nukrypimai neužtrunka labai ilgai.

Tarkim arpos man jau atitinka gyvą žmogų.
Senokai pabendraujame, ir žmogus tampa tarytum pažįstamu.
Atsakyti