Na siūlau pasigaminti tokius pyragėlius, juos kažkada rodė per televizorių, tad esu keletą kartų dariusi, tai šeimai labai patiko...
Jums reikės:
Sluoksniuotos belielės tešlos pakelio (500 gr)
Keleto svogūnų
Kelių morkų
Kelių pievagrybių
keleto šaukštų pomidorų padažo
Mėgstamų prieskonių
Kiaušinio plakinys aptepimui
Taigi, visas daržoves reikia susmulkinti, taip pat pievagrybius, ir kepti keptuvėje ant aliejaus paeiliui: pirmiausia svogūnai, tada morkos ir pievagrybiai. Kai viskas apkepa įdėti pomidorų padažo, įdėti prieskonių, išmaišyti ir palikti kad atvėstų.
Tešlą atšildyti kambario temperatūroje, supjaustyti stačiakampiais, (man iš tos tešlos išėjo 9 stačiakampiai, bet kai iškepė, išsipūtė, todėl patarčiau daryti mažesnius, skaniau valgyti...

)
Taigi atšalusį įdarą reikia dėti ant tešlos ir kraštus užspausti. Taip padaryti visus pyragėlius. Juos aptepti kiaušiniu ir į orkaitę, kuri prieš tai įkaitinta iki 180 laipsnių. Kepti kol apskrus ir paruduos. Beje kai kepsite daržoves, nepripilti labai daug aliejaus, nes įdaras kažkiek susigeria į tešlą, ir man kartą buvo per riebu kažkodėl. Bet šiaip tai labai skanu...
vakar kepiau,bet,kadangi pritrukau pievagrybiu, tai likusius pyragelius idariau kumpiu ir tuo paciu daszoviu idaru.Par vakar pyrageliu neliko