Aš irgi gundausi tom sraigėm Bet jei darysiu tai mažesnes, nes jei iš 1 kg padaryt 4 sraiges, tai tik puse tokios įveikčiau
QUOTE(Owly @ 2007 10 15, 22:09)
Aš irgi gundausi tom sraigėm Bet jei darysiu tai mažesnes, nes jei iš 1 kg padaryt 4 sraiges, tai tik puse tokios įveikčiau
taigi gali ne du gabaliukus sumušt ir vyniot, o sraigę sukt iš vieno muštinuko
QUOTE(grange @ 2007 10 15, 21:00)
vat tikrai, kad apgaulingai, nes iš kg mėsos atrodo ohohjo kiek padarytum , očia tik 6 sraigės
galima ir po vieną gabaliuką vyniot, bus mažesnės sraigutės, bet daugiau
pabandziau ir as tas elenos sraiges. tai tikrai receptelis palyginus min. laiko sanaudos, o skonis dariau sraiges is kiaulienos sprandines. tai gavos minkstutes, sultingos ir gana greit iskepe. sakiau kita karta reiks pabandyt su kokiu idaru padaryt aj, kazkas cia klause kiek tu sraigiu iseina, tai man is 1,5kg isejo 9 nemazos sraiges
QUOTE(Lakūdra @ 2007 10 15, 11:14)
būtų smagiau, jei jau išbandytus receptus dėtumėt, nes internete visos galim susirast
Visikai pritariu nes is zurnalu , interneto galima ir taip be vargo rast
VARSKES APKEPAS kuri katik kepiau pusryciams
0.5kg varskes
4 kiausiniai
2-4 saukstai sviesto
2-3 saukstai cukraus (bet as truputi dedu daugiau)
2-3 saukstai manu kruopu
ir puse stiklines grietines ar pienelio
Manu kruopos uzpilamos pienuku ar grietine ir paliekamos pusvalandukui, kad siek tiek isbringtu. Kiausiniu tryniai issukami su cukrumi
sudedama varske, issuktas arba gabaliukais supjaustytas sviestas, manu kruopos ir viskas labai gerai istrinama.
Tada i mase sudedama isplakti baltymu tryniai
lengvai viskas ismaisoma, ir sukreciama i sviestu ir dziuveseliais pabarstyta skarda. Kepu apie 25-30min. 200 karscio orkaitej.
Skanaus, man ypac patinka su kisielium
nepykit bet galutinio rezultato nuotraukytes niekaip neina ikelt
0.5kg varskes
4 kiausiniai
2-4 saukstai sviesto
2-3 saukstai cukraus (bet as truputi dedu daugiau)
2-3 saukstai manu kruopu
ir puse stiklines grietines ar pienelio
Manu kruopos uzpilamos pienuku ar grietine ir paliekamos pusvalandukui, kad siek tiek isbringtu. Kiausiniu tryniai issukami su cukrumi
sudedama varske, issuktas arba gabaliukais supjaustytas sviestas, manu kruopos ir viskas labai gerai istrinama.
Tada i mase sudedama isplakti baltymu tryniai
lengvai viskas ismaisoma, ir sukreciama i sviestu ir dziuveseliais pabarstyta skarda. Kepu apie 25-30min. 200 karscio orkaitej.
Skanaus, man ypac patinka su kisielium
nepykit bet galutinio rezultato nuotraukytes niekaip neina ikelt
O galutinis rezultatas būna įdomiausias
QUOTE(Lietuvos saulele @ 2007 10 15, 20:52)
negaliu pasakyt, kiek tiksliai mėsos buvo , apie 1 kg. Padariau 6 sraiges. Vyniojau po du gabaliukus, kaip kepsniukus kad keptum. Vaizdas tai apgaulingas jų , įsimečiau drąsiai į lėkštę dvi, vyrui tris, bet po pirmos visiškai soti buvau , juk logiškai mąstant, čia net du įprasti kepsniai, tik akys apgauna , sotu tikrai, mes mėgejai pavalgyt , plius dar bulvikės savo daro, net ir vyras sunkiai sukirto viską, tik kad gaila skanėstą palikt buvo atšalt, suplanavęs sportuot buvo, bet po vakarienės persigalvojo ...
Padažas paprastas, bet skanus: majonezas, kečupas, grietinė, rauginti agurkai, žalumynai. Praeitoje temoje viskas aprašyta
Receptą rašau drąsiai į superinių patiekalų kategoriją , džiaugiuosi, kad Elena pasidalino juo
Papildyta:
daryk būtinai, labai menkos laiko sąnaudos palyginus su skoniu ... Ilgiausiai užtrunka nulupt bulves ...
pateikus su daržovėm ir t.t., tai čia ir šventiškas patiekalas būtų
Padažas paprastas, bet skanus: majonezas, kečupas, grietinė, rauginti agurkai, žalumynai. Praeitoje temoje viskas aprašyta
Receptą rašau drąsiai į superinių patiekalų kategoriją , džiaugiuosi, kad Elena pasidalino juo
Papildyta:
daryk būtinai, labai menkos laiko sąnaudos palyginus su skoniu ... Ilgiausiai užtrunka nulupt bulves ...
pateikus su daržovėm ir t.t., tai čia ir šventiškas patiekalas būtų
dekui
Papildyta:
DOVILE M, kaip tik praeita savaite pagal si recepteli dariau.labai kabai patiko
QUOTE(Agniska @ 2007 10 16, 11:29)
O galutinis rezultatas būna įdomiausias
Nu nepykit taip jau isejo , bet tikrai skonis vertas demesio
Papildyta:
QUOTE(Lalaila_Vln @ 2007 10 16, 11:34)
dekui
Papildyta:
DOVILE M, kaip tik praeita savaite pagal si recepteli dariau.labai kabai patiko
Papildyta:
DOVILE M, kaip tik praeita savaite pagal si recepteli dariau.labai kabai patiko
man taip pat
QUOTE(DOVILE M @ 2007 10 16, 13:47)
Nu nepykit taip jau isejo , bet tikrai skonis vertas demesio
Nepykstam
QUOTE(DOVILE M @ 2007 10 16, 11:26)
VARSKES APKEPAS kuri katik kepiau pusryciams
0.5kg varskes
4 kiausiniai
2-4 saukstai sviesto
2-3 saukstai cukraus (bet as truputi dedu daugiau)
2-3 saukstai manu kruopu
ir puse stiklines grietines ar pienelio
0.5kg varskes
4 kiausiniai
2-4 saukstai sviesto
2-3 saukstai cukraus (bet as truputi dedu daugiau)
2-3 saukstai manu kruopu
ir puse stiklines grietines ar pienelio
Savaitgalį kepiau labai panašų, tik be grietinės ir pieno, bet su razinom:
0.4 kg varškės
3 kiaušiniai
2 v.š. sviesto
6 v.š. cukraus (gavosi per saldus )
2 v.š. manų kruopų
0.4 kg džiovintų razinų
Gavosi labai skanus Jei kam bus įdomu vėliau aprašysiu ir gaminimo eigą, o nuotraukos tai neturiu ir apkepo jau nebėra Tai kitą kartą kai kepsiu pravesiu fotosesiją
Nors čia turbūt prie saldumynų reiktų dėti
Lietuvos saulele o kas ten pas tave per padazas prie sraigiu?