QUOTE(zarmenas @ 2010 12 16, 11:46)
Na o man šiek tiek užkliuvo vienas aspektas - gaminti elektrą, kad iš elektros vėliau gaminti šilumą, o iš šilumos vėl gaminti elektrą.... Kiek energijos bus ištaškoma pakeliui? Kiekviena grandis "suvalgys" savo dalį, tad rezultate gausit daug mažiau energijos, nei turėjot. Ar ne mažiau nuostolių (energijos) su akumuliatorių baterija vietoje tos akumuliacinės talpos?
Na, čia per daug nesigilinęs rašau, bet būčiau dėkingas, jei paaiškintumėt šį momentą...
Na, čia per daug nesigilinęs rašau, bet būčiau dėkingas, jei paaiškintumėt šį momentą...
Jei žinote pigų būdą iš šilumos gauti elektrą - labai prašau pasidalinti . Man toks, neskaitant ŠE, nežinomas.
Nesiruošiu iš šilumos gaminti elektros. Vėjas suka generatorių, jo gaminama elektra kaitina 48V teną kuris šildo vandenį akumuliacinėj(na netiesiogiai - šildo daugiafunkcinėj o iš jos cirkuliacinis nuneša į akumuliacinę). Kaip tik išvengiant akumuliatorių (kuriuose visgi bus šiluminiai procesai) visa energija virs šiluma. Akumuliatorių paskirtis kita - jie reikalingi elektros prietaisų poreikiams. Kol kas apie tai nemąstau, dabar studijuoju ir ruošiuosi vėją naudoti šilumai, šis variantas investicijose pigesnis min 10000Lt(inverteris+akumai).
Papildyta:
QUOTE(Paliukas @ 2010 12 16, 10:58)
Vileine, jeigu nieko pries pameginsiu diplomatiskai papriestarauti granuliu srityje (ja ismanau daugiausiai).
Jus minite jog Jusu silumos poreikis yra 3,7kW (speju per valanda), taigi ivertinus sildymo sezona 6men. mes gauname jog per sezona Jums reikes 15.984 kW
is vieno granuliu kilogramo skaiciuokim kad gausite apie 4,4kW (be optimistiniu prognoziu cia). Viso gausis 3,632t medienos granuliu, kas siandienos (ziemos) rinkos kaina butu apytiksliai lygu 2.200Lt visam sildymo sezonui, t.y. apie 370Lt/men
Jus minite jog Jusu silumos poreikis yra 3,7kW (speju per valanda), taigi ivertinus sildymo sezona 6men. mes gauname jog per sezona Jums reikes 15.984 kW
is vieno granuliu kilogramo skaiciuokim kad gausite apie 4,4kW (be optimistiniu prognoziu cia). Viso gausis 3,632t medienos granuliu, kas siandienos (ziemos) rinkos kaina butu apytiksliai lygu 2.200Lt visam sildymo sezonui, t.y. apie 370Lt/men
Už prieštaravimus esu dėkingas, ypač už diplomatiškus Ginčuose gimsta teisybė(pažodinis vert. iš rusų)
Visgi pabandykime kalbėti tinkamais vienetais. Šildymo poreigis - tai galia, nepriklausomai nuo laiko(dienai, parai, minutei ar amžiui) išlieka tas pats - 3,7KW. "Speju valandai" teisingas vienetas bus 3,7kWh(3,7KW x 1h) - tiek energijos, ne galios, turės pagaminti šildymo prietaisai, kad name būtų pasiektas projektuojamas komforto lygis. Jei norime paskaičiuoti energijos kiekį, reikalingą parai: 3,7KW x 24h = 88,8kWh. Šį skaičių jau galim versti litais, daugindami iš kWh kainos. Teoriškai per 6mėn sezoną 3,7Kwx24hx30dx6mėn=15984KWh bet ne KW.
Papildyta:
QUOTE(Paliukas @ 2010 12 16, 10:58)
Griztant prie mano siulomo varianto butu:
Granuline krosnele (sildyti vandeniui) - apie 10kLt (kaina priklauso nuo to kokios apdailos noresite plienas/keramika)
Saules kolektoriai su 300l boileriu - apie 8kLt
Viska apjungti su medziagom (manau) + 4kLt
= 22kLt
+ vejo jegaine minimali (cia tik mano nuomone) - net nezinau kainos
Jusu investicija padalintu maziausiai per puse (jei ir nedaugiau).
Is ko seka kad apie 10 metu galetumete nesirupinti kad ir tom paciom granulem + nereiketu papildomai investuoti i zidini
Granuline krosnele (sildyti vandeniui) - apie 10kLt (kaina priklauso nuo to kokios apdailos noresite plienas/keramika)
Saules kolektoriai su 300l boileriu - apie 8kLt
Viska apjungti su medziagom (manau) + 4kLt
= 22kLt
+ vejo jegaine minimali (cia tik mano nuomone) - net nezinau kainos
Jusu investicija padalintu maziausiai per puse (jei ir nedaugiau).
Is ko seka kad apie 10 metu galetumete nesirupinti kad ir tom paciom granulem + nereiketu papildomai investuoti i zidini
Krosnelė vandeniui 10k - ar su aprišimu? Prie jos drąsiai pliusuojam kamino įrengimą - dabar jo neturiu visai. Lyg korida įvertino 3000Lt?
Vietoj 13000Lt perku:
Saulės kolektorių be boilerio už 12000 (12000 - 8000 jūsiškio belieka 4000)
Vėją už 5000
Daugiafunkcinę už 5000, nors gal ir mažesnės užteks - čia paliksiu skaičius "nušlifuoti" projektuotojams. Jos schema ir pvz
Židinio nemėgstu, be jo puikiai verčiuosi dabar ir net nemąstau naujame name.
Taip kad investicija vos viršijanti jūsiškę, o granules galėsiu pamiršt iki gyvenimo pabaigos.
Kaminą vertinu ne tik kaip nereikalingą investiciją bet ir nemažą šiluminę žalą turintį šalčio tiltą ir riziką namo sandarumui.