QUOTE(Paliukas @ 2010 12 13, 16:09)
Jei skaiciuoti tai skaiciuoti.
Imam atveji kai 2kW nukreipiam i akumuliacines sildyma ir svajojam kad sildymo sezonu ji veikia 24/7, tuomet gaunas:
1. diena - 48kW
2. menuo - 1440kW
3. sezonas (6men) - 8640kW
Man per sezona reikia apie 30 000kW (tarkim), 1 kW kainuoja apie 10ct (cia pavertus is kuro kainos).
Taigi, vietoj 3000Lt, man reiketu moketi 2136Lt, gal ir nieko, bet cia jeigu veiktu 24/7 tuo paciu galingumu, to aisku niekad nebus.
Todel, pykit/nepykit, pasilieku prie idejos kad pastovaus 200W/h man butu per akis - tam kad padengti tv, saldytuvo, visokiu prietaisu (5V), lempuciu islaidas:)
Imam atveji kai 2kW nukreipiam i akumuliacines sildyma ir svajojam kad sildymo sezonu ji veikia 24/7, tuomet gaunas:
1. diena - 48kW
2. menuo - 1440kW
3. sezonas (6men) - 8640kW
Man per sezona reikia apie 30 000kW (tarkim), 1 kW kainuoja apie 10ct (cia pavertus is kuro kainos).
Taigi, vietoj 3000Lt, man reiketu moketi 2136Lt, gal ir nieko, bet cia jeigu veiktu 24/7 tuo paciu galingumu, to aisku niekad nebus.
Todel, pykit/nepykit, pasilieku prie idejos kad pastovaus 200W/h man butu per akis - tam kad padengti tv, saldytuvo, visokiu prietaisu (5V), lempuciu islaidas:)
kw tai galia,reikia žiūrėti jėgainės galią. Jei jis prie vidutinio metinio LT vėjo greičio per valandą generuoja 2kwh, tai Jūsų jėgainė teoriškai yra bent jau ~18kw galios... Ir tai, su sąlyga jei pasieksite vidutinio vėjo vidurkį
Aš pats statysiuos jėgainę, bet jis bus tik vandeniui šildyti, kaip pagalbininkas saulei iliuzijų, naudoti jos elektra ūkio reikmėms neturiu, vien dėl visokių inverterių ir kt laidų kainos. Naudosiu nebent LED apšvietimui, nes tą ji paveš...
Tai vat, protingieji kurmiai