QUOTE(serzas @ 2010 12 11, 20:44)
Na mano skaiciavimai ("primetimai") paremti statistika is airisku puslapiu, t.y. 1kw kolektorius duoda vidutiniskai 1000kw/metus = ~150euru. Suprantu kad vidurkis isvedamas is didesniu ir mazesniu skaiciu, bet as kolektoriaus nesiruosiu statytis tik metams ir tiketis minimumo, ziurint i perspektyva tai manau ir turetu gautis tas ~1000kw/metus, airijos klimatu. Mes suvartojam el energijos uz ~500euru/metus, todel pasistacius 1kw kolektoriu, visa sukaupta energija (~30%) tikrai butu panaudota 100%.
As negalvoju apie jegaines statyma, kad visiskai tenkintu el poreikius ir nereiktu jungtis prie el tinklu todel man ir nera taip aktualu pasiskaiciuoti maximale reikiama/galima jegaine kuri negamintu perteklines energijos.
Kalbant apie vejo jegaines tai as rinkciausi 2kw, nesigilinau labai i visus skaicius ir smulkmenas, bet 5kw jau butu perdaug, o tarp 2 ir 5 pasirinkimas nera didelis.
As negalvoju apie jegaines statyma, kad visiskai tenkintu el poreikius ir nereiktu jungtis prie el tinklu todel man ir nera taip aktualu pasiskaiciuoti maximale reikiama/galima jegaine kuri negamintu perteklines energijos.
Kalbant apie vejo jegaines tai as rinkciausi 2kw, nesigilinau labai i visus skaicius ir smulkmenas, bet 5kw jau butu perdaug, o tarp 2 ir 5 pasirinkimas nera didelis.
Hehe, aš kaip tik 2kW vėjo ir nusipirkau Matyt, vienodai galvojam
Nors pas mane kiek kita situacija - man ta jėgainė kaups visą savaitę energiją, kurią aš paskui per savaitgalį "taškysiu" Vis tik sodybos žanras, yra kiek kita problematika.