Įkraunama...
Įkraunama...

Vėjo elektros generatorius (jėgainė)

QUOTE(ner_ko @ 2010 09 19, 18:36)
Dario, ar užtenka, kad pradeda sukti nuo 4 m/s? Turbūt pas save reikėtų vėjuotumo (ar gal kitaip vadinas) tyrimus pasidaryti, kažkas čia lyg siūlės - pagal sklypo kadastrinį nr. Tiesa, kokiam vėjo greičiui esant gamina 2 kW? Ir dar, kaip patys mano, ar patvarus daiktas? (T. y. kokia gamintojo garantija biggrin.gif ) Svetainės, spėju, (dar) neturi? Jei ne, ar galima iš jūsų daugiau info apie juos ir jų gaminį ar gaminius? Ar pats planuojat jau pirkt iš jų?

Dabar yra nebrangiu meteorologiniu stoteliu, veja galima paciam "issitirti". Lietuvoj geriau butu kad suktu su nauda jau nuo maziau. Sukasi ji apskritai tai nuo menko dvelktelejimo, bet gamint pradeda nuo nemaziau 4. 2kW jei gerai pamenu gamina panasiai kaip visu ties 10-11m/s. Bet esme tame kad vejo kryptis ir pastovumas nesvarbu. Mano atveju vejo turiu sociai. Gyvenu ant 6-8m kalnelio, o vejas is tos lygumos dazniausiai lietuvoje ir pucia. Turiu atvira vieta nuo pietvakariu iki pat siaures. Jei dar uzrizikuociau kelt ant sesiaslaicio stogo su 20 laipsniu nuolydziu tai ten kaip reikiant vejas traukia uzlipus. Tik zaiba prisisaukt baisu, tai turbut reiks deti ant ukinuko/pirteles stogo. Del garantiju nzn, manau dideliu bedu del to nebutu, o ir gesti nera ten kam. Gan paprastai padaryta. Na nebent generatorius nekokybiskai surinktas butu, bet tokia garantija betkuris save gerbiantis gamintojas turetu duoti.
Jei noresite galesiu i AZ kontaktus duoti zmogaus kuris is tos "chebros" ir prekiauja netik vejo bet pagrinde saules energijos kinkymo irengimais. Puslapi jis turi, bet butent ta jegaine ten nera aprasyta.
Kas liecia mane tai kad as kinkysiu veja ir saule tuo net neabejoju, bet kol dar irengineju savo nama pinigeliai visi sukeliauja tam, kad kuo greiciau isikelt galeciau, na o po to bus uznavarotinimas ir saule bei veju.
Atsakyti
QUOTE(Dario @ 2010 09 19, 17:41)
Jei noresite galesiu i AZ kontaktus duoti zmogaus kuris is tos "chebros" ir prekiauja netik vejo bet pagrinde saules energijos kinkymo irengimais. Puslapi jis turi, bet butent ta jegaine ten nera aprasyta.

Gal galetumete ir man imesti kontaktus ir parasyti puslapio pavadinima, nesvarbu,kad ten nera sio aprasymo. Dekui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(luksė @ 2010 09 20, 09:17)
Gal galetumete ir man imesti kontaktus ir parasyti puslapio pavadinima, nesvarbu,kad ten nera sio aprasymo. Dekui 4u.gif

dar geriau parasykite puslapio nuoroda cia, visiems idomu. reklama neapkaltinsim smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vyckaju: 12 lapkričio 2010 - 08:05
Mano vyras irgi labai pradejo dometis siomis jegainemis. Esme ta, kad galima isigyti iki 3kW jegaine, tada jai nereikia jokiu leidimu ir nereikia moket valstybei mokesciu... Rado jas UAB Vilspa siuo metu dar su akcija 3kW vejo jegaine siulo kazkur uz 14000Lt. elektors energija pradeda gaminti 3m/s vejyje. Galvojame pasistatyt ir naudot pvz vandens sildymui.
Atsakyti
QUOTE(janone @ 2010 11 30, 14:21)
Mano vyras irgi labai pradejo dometis siomis jegainemis. Esme ta, kad galima isigyti iki 3kW jegaine, tada jai nereikia jokiu leidimu ir nereikia moket valstybei mokesciu... Rado jas UAB Vilspa siuo metu dar su akcija 3kW vejo jegaine siulo kazkur uz 14000Lt. elektors energija pradeda gaminti 3m/s vejyje. Galvojame pasistatyt ir naudot pvz vandens sildymui.

Boileriui Jums reikes kaip ir viryklei - momentinio galingumo, t.y. valandai ar dviem.
Sakyciau labiau apsimoketu ta, kuri pastoviai gamintu 100-200-300W, t.y. Jusu saldytuvui, tv, kompiuteriui, daliai apsvietimo ir kitiems prietaisams - kurie pastoviai reikalauja maitinimo.
Namu su 3kW taip pat neprisildysit - kaip pavyzdys, Jusu boileryje yra 2,5kW - 3kW elektrinis tenas, paziurekite kiek laiko jis kelia temperatura boileryje.
Kai keliaus i radiatorius ar grindis - sie dar papildomai spinduliuodami saldys silumos neseja (vandeni).
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2010 11 30, 12:59)
Boileriui Jums reikes kaip ir viryklei - momentinio galingumo, t.y. valandai ar dviem.
Sakyciau labiau apsimoketu ta, kuri pastoviai gamintu 100-200-300W, t.y. Jusu saldytuvui, tv, kompiuteriui, daliai apsvietimo ir kitiems prietaisams - kurie pastoviai reikalauja maitinimo.
Namu su 3kW taip pat neprisildysit - kaip pavyzdys, Jusu boileryje yra 2,5kW - 3kW elektrinis tenas, paziurekite kiek laiko jis kelia temperatura boileryje.
Kai keliaus i radiatorius ar grindis - sie dar papildomai spinduliuodami saldys silumos neseja (vandeni).

Man irgi truputi aktualu saules kolektorei, tik klausimas del ju panaudojimo? Daug ie puslapiuose apie elektros pridavima ESB tinklams, bet kaip del panaudojimo sau? jei neturi isirengeskeliu Kw, o tik kelis simtus? ir kaip jus sakot panaudoti saldytuvui ar kompui. Ar tam reikalinga atskiras elektros tinklas ar yra kazkokie prietaisai kurie paskirsto, padalina, dadeda trukstama energija norimiems prietaisams ar tiesiog imanoma pajungti saules kolektorius ar vejo jegaines i bendra elektros naudojimo tinkla ir momentalei isnaudojant pagaminama elektros galia, o trukstama galia, dadeti is VST ar RST
Atsakyti
QUOTE(serzas @ 2010 12 01, 03:40)
Man irgi truputi aktualu saules kolektorei, tik klausimas del ju panaudojimo? Daug ie puslapiuose apie elektros pridavima ESB tinklams, bet kaip del panaudojimo sau? jei neturi isirengeskeliu Kw, o tik kelis simtus? ir kaip jus sakot panaudoti saldytuvui ar kompui. Ar tam reikalinga atskiras elektros tinklas ar yra kazkokie prietaisai kurie paskirsto, padalina, dadeda trukstama energija norimiems prietaisams ar tiesiog imanoma pajungti saules kolektorius ar vejo jegaines i bendra elektros naudojimo tinkla ir momentalei isnaudojant pagaminama elektros galia, o trukstama galia, dadeti is VST ar RST

Kas liecia vejo jegaines ar fotoelemetus, tai as lygiai toks pats kaip ir Jus - besidomintis smile.gif
Kas liecia atskira tinkla, na ji tiesti nuo irenginio reikes, ir jungti, bet manau galimas variantas kad kai neuzteks galios - papildoma paims is RST/VST, klausimas tik kaina (domiuosi kolkas pavirsutiniskai tai "paneres" i tai nebuvau).

Is kur tas "kam tau 2kW pagaminamos galios?"
Kazkada su pazystamu susitikes prie kavos apie ukius pasnekejom ir pasvajojau garsiai kad kaip gerai butu pasistatyti kelis kW, o RST/VST didele spyga parodyti (nesu naivus ir nesitikiu pridavineti tuos kW i tinklus ir tiketis kazkokio lobio), tai jis manes paklause kur as juos desiu kai manes nebus namie, ar kai nereikes man tiek. 10-20kW nepriakumuliuosi.
Todel manau kad kaip ir sakiau 100-200-300W man butu per akis, virykle veiks 2h per diena, virdulys veiks 10-15min/diena, boileris duok Dieve gera valanda per diena.
Viso pastovios 2-3kW itampos reikes 1,5h-3h per diena = 3-6kW/diena=1,5lt - 3lt/diena
O jeigu reikes 100W pastoviai=2,4kW=1,2lt/diena
200kW=2,4lt/diena
300kW=3,6lt/diena

Be to dingus elektrai galesiu dar kuri laika "vegetuoti" minimaliai naudodamas sanaudas.

Taigi mano skaiciavimais labiau apsimoka maza (del investiciju) negu gargaras kurio mano (kalbu tik apie save) atveju as neisnaudociau
Atsakyti
vat tos automatikos kaip jus kalbat "kada truks kad pasiimtu is vst/rst" ir kainuoja, atsoks fantazija ir daryti kazka kai suzinosit kainas, geriausias varijantas daryti jegaine 12v krauti akumus, poto per keitikli gaminti 220v kad ir ne daug ten koks 100 - 200w bet pvz sukti katilinej siurblius arba dar kazka negalingo, kuriuos dar galima upsuoti per 220 is tinklo, padarius valdyma su paprasta rele... ir viskas smile.gif
Atsakyti
Galima naudot grid inverterius. Jei jūsų elektrinės momentinė galia 1kW, o prietaisai sunaudoja pvz. 2kW, tai 1kW paims iš jūsų, kitą iš RST/VST. Jei jūsų naudojama galia 0,5kW, tai tą likusį 0,5kW nemokamai atiduosit RST/VST (skaitliukas nesisuka).
Atsakyti
QUOTE(New Mantas @ 2010 12 01, 14:26)
Galima naudot grid inverterius. Jei jūsų elektrinės momentinė galia 1kW, o prietaisai sunaudoja pvz. 2kW, tai 1kW paims iš jūsų, kitą iš RST/VST. Jei jūsų naudojama galia 0,5kW, tai tą likusį 0,5kW nemokamai atiduosit RST/VST (skaitliukas nesisuka).

Ku tokiu yra? Kiek apytiksliai kainuoja?
Atsakyti
Sveiki visi,
Kaip tik šiuo metu komplektuojuosi sau vėjo jėgainę. Tai noriu kai kuriuos dalykus patikslinti, nes skaičiuojate briedžius girioje mirksiukas.gif
Pirma, nei saulės, nei vėjo jėgainės negeneruoja tiek, kiek rodo jų nominalus galingumas, kurį deklaruoja gamintojas/pardavėjas. Ta prasme, susimontuosite, pvz, 200W galingumo agregatą, o realiai jis dirbs labai svyruojančiu galingumu, kuris, kaip taisyklė, ženkliai mažesnis nei deklaruojamas (aišku, kartais ir didesnis, priklauso nuo dienos, debesuotumo, metų laiko, vėjo ir panašiai).
Taigi, jei jūs skaičiuojatės, kokie jūsų energijos poreikiai, tai skaičiuokite ne kW, o kWh mirksiukas.gif Turėsite elektros energijos kiekį, kurį sunaudojate. O tą momentinį galingumą jums garantuos ne jėgainė, o inverteris (DC/AC), jį galite kokį norite pirkti, kad ir 5000W (ir tai ne riba).
Kaip pavyzdys skaičiavimo:
Tarkim, parai jums reikia X kWh energijos. Taigi, jums reikia tokio dydžio energijos kaupiklio (plius, aišku, "zapasas") ir jėgainės, kuri dirbdama 50 proc pajėgumu per parą tą kiekį sukauptų. Rezultate - jums reikia tam tikros akumuliatorių baterijos, jėgainės ir inverterio, užtikrinančio galingumą. Kaip jau ir minėjo New Mantas, jums reikia grid tipo inverterio, kuris, jei trūksta energijos, paima ją iš el. tiekėjo tinklo.
Aišku, galima atsisakyti akumuliatorių, bet tada reikės tikrai galingesnės jėgainės.

Dėl kainų - jos labai įvairios. Jei pirkti EU pagamintą produkciją, ji pakankamai brangi. Tarkime inverteriui (rimtesniam) reikėtų numatyti nuo 4000-5000 litukų. Pačios jėgainės irgi labai įvairiai kainuoja. Aš asmeniškai ieškojausi nete, kontaktavau su gamintojais ir prekiautojais ir pavyko pakankamai pigiai nusipirkti pačią jėgainę (turbiną). Taip pat su akumuliatoriais - siunčiausi tiesiai iš gamintojo USA, su visais muitai kainavo man bent jau trečdaliu pigiau, nei pirkti Lietuvoje tokią pat produkciją.
Apskritai - jei norite nesukti sau smegenų, tai geriau sumokėkite specams LT ir turėsite veikiantį daiktą. Jei vis tik norite tai pasidaryti kaip įmanoma pigiau, teks, visų pirma suinvestuoti marias laiko, pazubrinti nemažai mokslinės literatūros, prisiminti tam tikras fizikos žinias mirksiukas.gif
drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(zarmenas @ 2010 12 01, 14:55)
Apskritai - jei norite nesukti sau smegenų, tai geriau sumokėkite specams LT ir turėsite veikiantį daiktą. Jei vis tik norite tai pasidaryti kaip įmanoma pigiau, teks, visų pirma suinvestuoti marias laiko, pazubrinti nemažai mokslinės literatūros, prisiminti tam tikras fizikos žinias  mirksiukas.gif
drinks_cheers.gif

Ir pries tai issiaiskinti ar savo teritorijoje ka nors isspausite is jos
Atsakyti