QUOTE(ner_ko @ 2010 09 19, 18:36)
Dario, ar užtenka, kad pradeda sukti nuo 4 m/s? Turbūt pas save reikėtų vėjuotumo (ar gal kitaip vadinas) tyrimus pasidaryti, kažkas čia lyg siūlės - pagal sklypo kadastrinį nr. Tiesa, kokiam vėjo greičiui esant gamina 2 kW? Ir dar, kaip patys mano, ar patvarus daiktas? (T. y. kokia gamintojo garantija ) Svetainės, spėju, (dar) neturi? Jei ne, ar galima iš jūsų daugiau info apie juos ir jų gaminį ar gaminius? Ar pats planuojat jau pirkt iš jų?
Dabar yra nebrangiu meteorologiniu stoteliu, veja galima paciam "issitirti". Lietuvoj geriau butu kad suktu su nauda jau nuo maziau. Sukasi ji apskritai tai nuo menko dvelktelejimo, bet gamint pradeda nuo nemaziau 4. 2kW jei gerai pamenu gamina panasiai kaip visu ties 10-11m/s. Bet esme tame kad vejo kryptis ir pastovumas nesvarbu. Mano atveju vejo turiu sociai. Gyvenu ant 6-8m kalnelio, o vejas is tos lygumos dazniausiai lietuvoje ir pucia. Turiu atvira vieta nuo pietvakariu iki pat siaures. Jei dar uzrizikuociau kelt ant sesiaslaicio stogo su 20 laipsniu nuolydziu tai ten kaip reikiant vejas traukia uzlipus. Tik zaiba prisisaukt baisu, tai turbut reiks deti ant ukinuko/pirteles stogo. Del garantiju nzn, manau dideliu bedu del to nebutu, o ir gesti nera ten kam. Gan paprastai padaryta. Na nebent generatorius nekokybiskai surinktas butu, bet tokia garantija betkuris save gerbiantis gamintojas turetu duoti.
Jei noresite galesiu i AZ kontaktus duoti zmogaus kuris is tos "chebros" ir prekiauja netik vejo bet pagrinde saules energijos kinkymo irengimais. Puslapi jis turi, bet butent ta jegaine ten nera aprasyta.
Kas liecia mane tai kad as kinkysiu veja ir saule tuo net neabejoju, bet kol dar irengineju savo nama pinigeliai visi sukeliauja tam, kad kuo greiciau isikelt galeciau, na o po to bus uznavarotinimas ir saule bei veju.