QUOTE(EVOY @ 2009 12 18, 08:19)
Įdomu
: idiotais tampama jau patekus į valdžią (pvz.- kokia tai zaraza užsikrečiama), ar paprasčiausiai tik tokie turi šansų ten patekti? O buvo viltis
, kad vėjo energetika, kaip lokomotyvas "ištemps" ir kitas sistemas...
Niekas nieko neištemps turbūt...
Maniau, gal tramvajų linijas Vilniuj padarys, metro pastatys. Bent vieną normalų projektą iki galo padarys - juolab kad jau ir pinigus projektams ir vertinimams sukišo. Daug nepatogumų gyventojams, milžiniška investicija - bet labai daug miesto problemų išsprendžianti ir, viską protingai padarius, per ilgą laiką daugiau negu atsiperkanti. Čia mano supratimu. Deja, visi pinigai nusėdo, išsiplovė po privačias kišenes - kaip visada.
Jau seniai pasidariau išvadą, kuri iki šiol man veikia - nepulti ant jokios naujovės, kol nepraėjo laiko išbandymų (kiekvienai sričiai kitoks terminas). Ar tai būtų super ketvirtos kartos vaistai, ar nauja pensijų sistema (fondai), ar geoterminis šildymas, vandenvalos įrenginiai, ar jėgainės ir t. t. Kol kas visi nauji išgirti, bet netestuoti laiku dalykai mano akyse sėkmingai susimauna. Na, man tai tik optimizmą nuneša, o kitam, žiūrėk, ir piniginę...
QUOTE(EVOY @ 2009 12 18, 08:19)
Pastaruoju metu apsėdo viena sąmokslo teorija.
Mane jau ne viena tokia apsėdus.
Kraštutinumas - kas bus, jei Lietuvos valdžia galutinai išdroš, išsunks Lietuvą kaip citriną, paliks ją užsieniečių eksperimentams (danų kiaulidėms, vokiečių GMO rapsams), užlietą chemizuotais nuotekų dumblais, užverstą griūvančiais (nes seniai atgvenusiais ir neprižiūrimais) elektros stulpais, apgyvendintą nebaudžiamų banditų (galima tęsti)? Nagi nieko nebus - prikaupė tiek babkių, kad be problemų išvažiuos į pasirinktą užsienio šalį ramiai praleisti likusio gyvenimo, kartu su savo šeimomis. O mes čia LT sau linksmai gyvensim.
Ar aš kažką praleidau (lyg ir visą temą skaičiau), ar apie p. Mindaugo jėgaines daugiau jokių konkrečių žinių, išskyrus tas pora nuotraukų su jėgainėm, testuojamom miške (įdomu)?
Vieną dalyką paprašysiu paaiškinti
- kas yra nominalus galingumas, ar tai bent kiek panašu į minimalų galingumą, ar ne. Ar kai jis didesnis, tai rodo, kad jėgainė jautresnė vėjui (t. y. esant silpnesniam vėjui būtų pagaminta daugiau el. energijos negu tuo atveju, kai nom. galingumas mažesnis), ar tą rodo kažkoks kitas parametras? Koks tai tuomet būtų parametras, rodantis jėgainės jautrumą vėjui? Nemoku aiškiau paklaust, gal suprasit...