QUOTE(Damkė @ 2008 01 08, 16:27)
Gal kas ūkiškai paaiškintų apie programą stiklui. Kuo ji ypatinga? Temperatūra speciali ar kažkur kitur esmė? Bet jei indaplovė turi kokias keturias galimas pasirinkti temperatūras, tai ta stiklo programa netenka prasmės?
Esu visiškai žalia šitoj srity. Apšvieskit, prašau
Esu visiškai žalia šitoj srity. Apšvieskit, prašau
stiklo programa išskirtinė tuo, kad plauna žemoje temperatūroje, dažniausiai apie 40-45 laipsnius, ir net skalavimo metu būna žemesnė, nesiekia 60 laipsnių. Taip pat kai kurie gamintojai papildomai įdiegę sistemą, kad temperatūrų skirtumai tarp skirtingų plovimo ciklų kuo mažesni, nesukledami temperatūrinio šoko stiklui, ir jis nesutrūkinėtų.
QUOTE(Almuka @ 2008 01 09, 08:36)
stiklo programa aprasyka kaip vidutiniskai uzterstu indu plovimas, pas mane 35 C jei neklistu. esu ne karta taures plovus paprasta programa labiau uzterstiems indams, nieko taurems dar neatsitiko. sitos programos temp. gal 40 C...taigi mano nuomone vien uz stiklo programa papildomai moketi pinigu neapsimoka
"paprasta programa labiau užterštiems indams" tikrai bus aukštesnės temperatūros, bent 50 laipsnių, o greičiausiai 60. taigi stiklui tikrai netinka..
QUOTE(Smaika @ 2008 01 10, 09:01)
Ir dar:paaiskinkit ,prasau,kodel negalima jungti prie silto vandens?Skalbimo masinu tai pati suprantu,kad jei kokia sintetika isplausi ant 60,tai bus blogai,o cia del ko?
mano nuomone, indaplovės nejungiamos prie karšto vandens tam, kad pvz. stiklo ar ekonominės programos tada praktiškai negalima būtų naudoti, nes iškart temperatūra būtų kokie 50-60 laipsnių (priklausomai nuo paduodamo karšto vandens temperatūros). be to, karštas vanduo dažniau būna "rudas" ir šiaip ne toks švarus kaip šaltas, tai visi tie nešvarumai užterštų indaplovės vidinę sistemą.