Įkraunama...
Įkraunama...

Naminės grožio priemonės

QUOTE(Adrijaa @ 2009 02 09, 19:33)
na as jau turbut kokius metus kava taip naudoju ir tiesa pasakius dar iki siol neradau kou galeciau pakeisti sita pilinga...  thumbup.gif ir pigu, ir geras poveikis  thumbup.gif

tikrai taip thumbup.gif drauge sake, kad galima dar truputi cinamono imaisyti i kavos tirscius. reikes ismeginti..
Atsakyti
QUOTE(mimo @ 2009 02 09, 23:41)
^^Valanti veido kauke- sausas mieles ir truputeli pieno sumaisyti i tasia mase/kosele. Ja uztepti ant veido,kaklo ir dekolte. Palaikyti 10 minuciu ir nuvalyti dregna servetele. Si kauke surenka nesvarumus is poru ir daro oda skaiscia.

va sita noreciau ismeginti ax.gif reiks gal kaip nors prisiruosti..
Atsakyti
mimo thumbup.gif Prasom daugiau patarimu ax.gif keliausiu siandien mieliu kaukes daryt rolleyes.gif
Atsakyti
o ka cinamonas duoda? koks jo poveikis gali buti? blush2.gif as kaip manau kad gal del kokio kvapo, bet koks gali buti kvapas sumaisiu kava su cinamonu... g.gif ax.gif blush2.gif
Atsakyti
Sveiki, mirksiukas.gif
Necituosiu visko, nes daug ką noriu pasakyti, bet toms, kam įdomu dėl svogūnų kaukės, mielių ir peroksido ir kavos tirščių, turiu minčių.

Svogūnų ir česnakų kaukės daromos sutrynus svogūnus ir (arba) česnakus, pagal norą skiedžiant arba neskiedžiant, įtrinamos į šaknis, palaikomos ir išplaunamos. Po tokių kaukių daugelis skundžiasi nemaloniu kvapu, išliekančiu net iki kelių mėnesių. Kiek žinau, svogūnai ir česnakai nepasižymi nieko daugiau negu siera. Sieros trūkumas gali sukelti plaukų slinkimą, todėl tos kaukės dažnai būna veiksmingos, bet ar ne geriau tokiu atveju valgyti daugiau česnakų ir svogūnų? Nereikės taikytis su nemaloniu kvapu. Taip pat plaukų slinkimą gali sukelti geležies arba b grupės vitaminų trūkumas. Yra labai daug mineralų, kurių netekus slenka plaukai, bet tada pasimato daug rimtesnių požymių, o geležies ir B grupės vitaminų trūkumas ryškiausiai matosi slenkant plaukams. B grupės vitaminų yra grūduose, labai gerai geri mielių tabletes. Geležies yra burokėliuose, grikiuose, obuoliuose, žaliose lapinėse daržovėse, baravykuose, petražolėse, mairūnuose, sezamo sėklose, žaliuose lęšiuose, šparaginėse pupelėse, pupelėse, pupose, brokoliuose ir kitur. Plaukams stiprinti gerai dilgėlių, beržų nuovirai, žalia matė, bet ji labai žalia ir dažo rankšluosčius, arbatmedžio ir rozmarinų eteriniai aliejai (prieš juos vartojant reikia paskaityti lapelį), mielės (B grupės vitaminai, nors kai kurie žmonės mano, kad jie išoriškai neturi įtakos) ir galvos masažuoklis, kuris skatina medžiagų apytaką ir kraujotaką. Jei priežastys hormoninės, dažniausiai niekas nepadeda.

Mielės ir peroksidas odai yra gerai tuo, kad mielės aprūpina odą B grupės vitaminais, o peroksidas dezinfekuoja, valo odą ir naikina negyvus odos sluoksnius. blogai yra tai, kad peroksidas ypatingai sausina odą ir labai ją plonina. Kai oda netenka drėgmės, ji tampa išsausėjusi, gali pleiskanoti, o nuplonėjusi nuolat šąla arba perkaista saulėje, greičiau sensta, žodžiu, dėl peroksido praranda sveikatą. Jei norit dezinfekuot odą yra ir ne tokių žiaurių būdų kaip ramunėlės arba alijošius. Aišku, kai yra rizika užkrėtimui, dezinfekcija labai patartina, bet paprastai peroksidu valyti odą yra žalinga. Mielės liuks dalykas, jas galima maišyt su medumi, grietine ar bet kuo pagal poreikį.

Aš pati kavos negeriu ir kartais pagalvoju, kad yra tiek straipsnių apie kofeino žalą, bet negaliu atsidžiaugt savo oda, nušveista kavos tirščiais. Kava turi eterinių aliejų ir tirščiai idealiai tinka nušveisti odą tiek, kiek reikia. Nenustoju naudot, nes tai labai puiki priemonė ir mano odai tai labai patinka. Tirščius galima maišyti su aliejumi, jei per aštrūs, arba su bet kuo kitu pagal poreikį. Taip pat geras pilingas yra rupi (tinka natūrali vonios) druska, sumaišyta su grietine, bet tai geriausia pėdoms, nes šiurkščiai šveičia.
smile.gif
Atsakyti
Surasiau beveik visas man zinomas veido kaukes. Gal sudomintu plaukuciu prieziura? Stai patarimai:

Kad blizgetu sviesus plaukai- isplautus plaukus perskalauti ramuneliu arbata su keliais lasais roziu vandens.

Labai riebius plaukus skalauti lengvu sodos vandeniu.

Plike pradineje stadijoje- plikas vietas itrinti svieziai spaustomis cesnaku sultimis.

Zili plaukai- skalauti drungnu vandeniu su truputeliu acto.

Plaukai graziai zvilges, jei i balzama ilasinsite truputeli citrinos sulciu

Slenka plaukai- reguliariai perplauti su labai stipria ramuneliu arbata.
Kitas budas- 200g dilgeliu saknu, 1/2 litra acto ir 1 litra vandens virti puse valandos. Siuo skysciu galva itrinti 3 kartus i savaite.

Dar keleta patarimu veidukui:

Rauksleles po akimis- jos dingsta naudojant lengvo stuksenimo pirstu masaza.Po to itrinti akiu vokus, paakius riebiu kremu( butinai turi tikti akims!) ar aliejumi. Si masaza atlikti vakarais. Jokiu budu netrinti akiu!

Odos atsviezinimas- svaria veido oda, kakla ir dekolte itrinti obuoliu actu ar citrina. Tai valo, atsviezina oda. Saugokite akis!

Jautri veido oda- ja galima valyti paciu pasigamintu losjonu padarytu is kiausinio trynio ir keletos agurku ar citrinos sulciu. Losjona su vatos tamponeliu uztepti ant veido, trumpai palaikyti ir gerai nuplauti.

Veido vanduo- jam tinka arbatos, morku ar agurku sultys, taip pat pomidoru sulciu ir keletos lasu glicerino misinys. Su vatos tamponeliu padengti veida, palaikyti 15 minuciu ir gerai nuplauti.

Agurku kauke- ji atpalaiduoja ir lygina rauksles. Agurkus su zieve (todel TIK is savo darzo,nes chemiskai neapdoroti) labai smulkiai supjaustyti, sumaisyti su trupuciu citrinos sulciu. Arba pasidaryti misini is valg. sauksto agurku sulciu, vieno kiausinio baltymo ir arbat. saukstelio grietineles. 20 minuciu palaikyti,po to nuplauti siltu vandeniu.

Melyna burna ir dantys pavalgius melyniu- pamelusias vietas patrinti citrinos sultimis wink.gif 4u.gif

Atsakyti
Aš pati kavos negeriu ir kartais pagalvoju, kad yra tiek straipsnių apie kofeino žalą, bet negaliu atsidžiaugt savo oda, nušveista kavos tirščiais. Kava turi eterinių aliejų ir tirščiai idealiai tinka nušveisti odą tiek, kiek reikia. Nenustoju naudot, nes tai labai puiki priemonė ir mano odai tai labai patinka. Tirščius galima maišyti su aliejumi, jei per aštrūs, arba su bet kuo kitu pagal poreikį. Taip pat geras pilingas yra rupi (tinka natūrali vonios) druska, sumaišyta su grietine, bet tai geriausia pėdoms, nes šiurkščiai šveičia.

bigsmile.gif biggrin.gif nesenei isgirdau apie tai,bet vos tik pabandzius as irgi pastebejau kad ta kava labai fain dalykas thumbup.gif man labai patiko
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arpaci: 11 vasario 2009 - 01:21
kavos tirsciai dar ir anticeliulitini poveiki turi. man asmeniskai medus -tikras stebuklas. ir visa kuna issiterlioju, ir veidui kaukes darau(tiesiog uzsitepu ant veido). bei nuo plauku slinkimo kauke super: 5saukstai aliejaus, 1saukstas medaus, 1 kiausinio trinys ir 15min. palaikom.
Atsakyti
QUOTE(Jacobs @ 2009 02 11, 14:30)
kavos tirsciai dar ir anticeliulitini poveiki turi. man asmeniskai medus -tikras stebuklas. ir visa kuna issiterlioju, ir veidui kaukes darau(tiesiog uzsitepu ant veido). bei  nuo plauku slinkimo kauke super: 5saukstai aliejaus, 1saukstas medaus, 1 kiausinio trinys ir 15min. palaikom.

a darau pilinga ne is tirsciu,o is kavos neusplikytos dar bigsmile.gif super thumbup.gif
o sita kauke plaukams nevisiems tinka,Atsargiai su ja,nes ir man ir mano mamai atsirado iskart po jos pleiskanos doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Jacobs @ 2009 02 11, 15:30)
kavos tirsciai dar ir anticeliulitini poveiki turi. man asmeniskai medus -tikras stebuklas. ir visa kuna issiterlioju, ir veidui kaukes darau(tiesiog uzsitepu ant veido). bei  nuo plauku slinkimo kauke super: 5saukstai aliejaus, 1saukstas medaus, 1 kiausinio trinys ir 15min. palaikom.

Tokia kaukė naudinga B grupės vitaminais ir kitomis maistingomis medžiagomis dėl kiaušinių, medus turi labai daug stiprinančių, maitinančių, atstatančių savybių, o aliejus būtų gerai, jei galvos oda būtų per sausa, nors mažai kam taip būna. Taip pat nuo tokios kaukės gali pradėti riebaluotis plaukai, o kiaušinius galima pakeisti duonos, išmirkytos vandenyje, kauke. Pleiskanos gali atsirasti dėl kiaušinių arba per didelio riebumo.
Atsakyti
ziurekit ka radau youtube, http://www.youtube.c...h?v=Q-Hksg8B4cQ ka manote apie tokia kauke?
Atsakyti
Nei už ką nenaudočiau. Chemija ir dar rūgštys - oda bus plona, praras drėgmę. Čia nebent tiems, kad nori pigiai chemijos gaut.
Atsakyti