vakar išbandžiau čia aprašytą negyvosios jūros purvo ir arbatmedžio eterinio aliejaus kaukę, tik dar aš ir medaus šaukštą įmaišiau. Man labai patiko, šiandien oda žymiai lygesnė, skaistesnė ir švelnesnė bandysiu dažniau naudoti.
QUOTE(kusachius @ 2009 01 30, 15:40)
vakar išbandžiau čia aprašytą negyvosios jūros purvo ir arbatmedžio eterinio aliejaus kaukę, tik dar aš ir medaus šaukštą įmaišiau. Man labai patiko, šiandien oda žymiai lygesnė, skaistesnė ir švelnesnė bandysiu dažniau naudoti.
O kur perkate negyvosios jūros purvą?
QUOTE(Rkatyte @ 2009 01 30, 17:11)
O kur perkate negyvosios jūros purvą?
radau vaistinėje, mažutis indelis, bet pakanka dviems kartams. Kainavo kažkur 3-4 litus
QUOTE(kusachius @ 2009 01 30, 16:29)
radau vaistinėje, mažutis indelis, bet pakanka dviems kartams. Kainavo kažkur 3-4 litus
o man asmeniskai tai purvas visai nepatiko, paprastas juodas rusiskas molis daug geriau
sveikutes, niekur nerandu plaukiukam kaukes su cesnakais ar cibuliu nepamenu... gal galit kas receptuka parasyti... aciukas butu nes vis prisedu jau ieskoti, tai ir mazasis jau keliasi taip ir nerandu, o jau baigiu nuplikti
QUOTE(vilte66 @ 2009 01 31, 12:02)
sveikutes, niekur nerandu plaukiukam kaukes su cesnakais ar cibuliu nepamenu... gal galit kas receptuka parasyti... aciukas butu nes vis prisedu jau ieskoti, tai ir mazasis jau keliasi taip ir nerandu, o jau baigiu nuplikti
va receptai, tik kaip jau daugelis rašė, ir mano tėtis kadaise bandė, tai kvapas paskui labai ilgai laikosi, ypač kai sudrėksta plaukai
Gamtos kaukės slenkantiems plaukams
Riebiems plaukams rekomenduojama kaukė: sumaišykite šaukštelį alavijo ir citrinų sulčių, šaukštą medaus, sutrinkite česnako skiltelę ir kiaušinio trynį. Gauta mase įtrinkite išplautų plaukų šaknis, plaukus apdenkite polietileniniu maišeliu ir apriškite storu rankšluosčiu. Po 30 min. plaukus perplaukite morkų žievės ir svogūnų lukštų nuoviru, jis atgaivina plaukų spalvą ir suteikia blizgesio. Po 5 min. plaukus perskalaukite šiltu vandeniu. Ši kaukė stiprina plauko svogūnėlį, mažina odos riebalavimąsi ir plaukų slinkimą.
Normaliems plaukams rekomenduojama kaukė: sumaišykite šaukštą alijošiaus sulčių, šaukštą medaus, šaukštą česnako sulčių ir vieno kiaušinio trynį. Kaukę užtepkite ant plaukų ir laikykite 2030 min. Perskalaukite dilgėlių arba ramunėlių nuoviru. Plaukai taps purūs ir žvilgūs.
* Paimti lygiomis dalimis česnako ir svogūno, juos sutarkuoti smulkia trintuve ir išspausti sultis. Šiomis sultimis įtrinti galvos odą, uždėti ant galvos polietileninį maišelį ir šiltai apvynioti. Palaikyti apie 1 val. Jeigu pradėtų deginti, maišelį reikia nuimti! Po procedūros galvą būtina gerai išplauti, užbaigiant plauti šaltu vandeniu. Šią procedūrą galima atlikti ne dažniau kaip vieną kartą per savaitę.
* Paimti lygiomis dalimis ąžuolo žievės ir svogūno lukštų, užpilti verdančiu vandeniu ir vieną valandą pavirinus ant mažos ugnies perkošti. Karštu antpilu įtrinti galvos odą, galvą pridengti polietileniniu maišeliu ir palaukti 1-2 val. Po to plaukus išskalauti švariu vandeniu.
* Galvą prieš miegą ištepti svogūno sultimis ir aprišti polietileno plėvele arba tankios medžiagos skarele; ryte būtina gerai išplauti galvą (nors tai labai veiksminga priemonė, reikia žinoti, kad svogūno kvapas plaukuose gali laikytis dar keletą dienų).
* Sumaišyti 10 g geros kokybės brendžio, 40 g nukoštų svogūno sulčių ir 50 g varnalėšos šaknų nuoviro. Paruošta mase įtrinti galvos odą ir šiltai aprišti, po 2 val. plaukus galima išplauti. Procedūrą kartoti keletą kartų iš eilės.
* Nedidelę svogūno galvutę sutarkuoti ir įvynioti į keletą kartų sulenktą marlę. Tuo tamponu ilgokai trinti galvos odą; po kelių valandų plaukus reikia išplauti.
Bet yra ir kitokių receptų nuo plaukų slinkimo, be česnakų ir svogūnų, jei domina, parašysiu. Tik dar pati neišbandžiau jų
bet tos zibulines, cesnakines kaukytes geros? o kvapelis islieka sakai ilgai...? mat namie sedziu niekur per daug neinu reikia manau pasinaudoti proga...
o cia tas kaukes kiek kartu tepti?
QUOTE(vilte66 @ 2009 01 31, 18:54)
bet tos zibulines, cesnakines kaukytes geros? o kvapelis islieka sakai ilgai...? mat namie sedziu niekur per daug neinu reikia manau pasinaudoti proga...
nei vienos iš jų pati nebandžiau, tiesiog turiu išsisaugojusi receptus "dėl viso pikto". Tėtis kadaise tepė svogūno sultimis, tai pateko į nepatogią situaciją, kai ėjo į svarbų susitikimą, ir pateko į lietų -nuėjęs gerokai dvelkė svogūnais. Čia anksčiau šioje temoje merginos minėjo, kad ilgai lieka tas kvapas. Kiek kartų tepti nežinau, gal kol pasimatys rezultati
As galvele plaudavau svogunu lukstu nuoviru nuo slinkimo ir man rodos padejo, aisku siek tiek paryzejau kvapas dregname ore jauciasi
QUOTE(kusachius @ 2009 01 30, 16:29)
Anksčiau būdavo pirkti dideli indai - po litrą kažkur, tai labai gerai įvyniojimus užpakaliukui, šlaunims ir kitoms probleminėms vietoms daryti būdavo: jį atsimenu reikdavo pašildyti, tada storu sluoksniu ištepti problemines vietas (celiulitui gydyti tinka) ir apvynioti plevele, laikyti 20-30 min, tada nuplauti, geriau nei bet koks kremas nuo celiulito
Sveikutes
As irgi jungiuosi i jusu buri Perskaiciau apie valomaja kauke - mieles ir peroksidas, tik idomu ar kas bandet ja?Ir traukia pabandyt ir baisoka
As irgi jungiuosi i jusu buri Perskaiciau apie valomaja kauke - mieles ir peroksidas, tik idomu ar kas bandet ja?Ir traukia pabandyt ir baisoka