Įkraunama...
Įkraunama...

Naminės grožio priemonės

QUOTE(Viktuteee @ 2006 02 28, 17:09)
Priklauso nuo to, kokio ilgio plaukai. O siaip tai kiek nori, manau, tiek ir naudok, juk universalaus recepto nera. Tiesa, kuo daugiau aliejaus, tuo sunkiau galva isiplausi.

Plaukai tai ilgi, bet jaučiu užteks ir 1 šaukšto aliejaus, kad nereiktų vargt su plovimu, be to gal ne taip greit susiriebaluos g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vitulka @ 2006 02 28, 19:12)
Plaukai tai ilgi, bet jaučiu užteks ir 1 šaukšto aliejaus, kad nereiktų vargt su plovimu, be to gal ne taip greit susiriebaluos g.gif

Na, as tai visa laika dar sampunu plaukus istrenku, nepriklausomai nuo, koki kieki aliejaus naudojau.
Atsakyti
labai šaunų dalykėlį man yra dariusi kosmetologė vaistažolininkų mokykloje:D
mieles sumaišė su truputį pašildytu pienu ir tepė ant veido, palaikė apie 10minučių ir nuplovė smile.gif o jau švelnumas veiduko buvo.. wub.gif wub.gif tikrai labai smagus dalykėlis, ir greta, ir pigu, o ir daug veiksimgiau nei kaikurios sintetinės priemonės;)
tik va nuprausti veiduką reiktų su šiltu vandenėliu.. kadangi tokio nebuvo, tai man ilgokai jį gramdyti teko..biggrin.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(karamelius @ 2006 04 13, 22:11)
labai šaunų dalykėlį man yra dariusi kosmetologė vaistažolininkų mokykloje:D
mieles sumaišė su truputį pašildytu pienu ir tepė ant veido, palaikė apie 10minučių ir nuplovė smile.gif o jau švelnumas veiduko buvo.. wub.gif  wub.gif tikrai labai smagus dalykėlis, ir greta, ir pigu, o ir daug veiksimgiau nei kaikurios sintetinės priemonės;)
tik va nuprausti veiduką reiktų su šiltu vandenėliu.. kadangi tokio nebuvo, tai man ilgokai jį gramdyti teko..biggrin.gif ax.gif

o kokiai odytei čia labiau tinka? kokia tavo? rolleyes.gif
ir beje, kokias mieles naudojo, birias ar šlapias?
Atsakyti
QUOTE(s@gute @ 2006 04 14, 19:01)
o kokiai odytei čia labiau tinka? kokia tavo? rolleyes.gif
ir beje, kokias mieles naudojo, birias ar šlapias?

va mieles kokias naudojo tai nežinau.. va ir dabar su drauge kartu ten buvusia susiginčijom.. ji sako, kad sausas.. bet man kažkodėl atrodo, kad tas šlapias biggrin.gif

o odytei tinka visokiai..rolleyes.gif , kuri pavargusi, nusausėjusi, ar šiaip prašosi būti palepinama..
maniškė mišri wink.gif

o va dar prisiminiau vieną dalykėlį..
poras labai gerai sutraukia kiaušinio baltymo ir avižinių dribsnių kaukė.. tik va nepamenu kiek tų dribsnių berti biggrin.gif blush2.gif

o mūsų lūpytes gydė medumi su citrina.. wub.gif daug valios pastangų reikia ištverti to skanumo nesuvalgius.. biggrin.gif wub.gif
Atsakyti
va ką tik pasidarius buvau lūpom kaukę iš medaus ir citrinų thumbup.gif o po procedūros mano šunėkas užuodė, iš ko ta kaukė pagaminta buvo ir labai bučiuotis norėjo lotuliukas.gif
Atsakyti
gal galit pasakyti kokią kaukę paakiams?
Atsakyti
mieliu kaukei imamos tos paprastos kepimo mieles kur buna tokiais pakukais, imi atsilauzi su pienu sumaisai, as dar budavo darydavau su citrinos sultim vietoj pieno, tai dar pabalina oda siek tiek smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Bajm @ 2006 04 27, 10:39)
gal galit pasakyti kokią kaukę paakiams?

O kokiems reikia? Paburkusiems tinak bulviu tarkis, bet po jo reiktu kremu patepti.
Pavargusiom akim labai tinka arbatos maiseliai arba agurkas (sviesina) mirksiukas.gif
Atsakyti
Mergaites, o kaip jus naudojat kavos tirscius?
Vienur skaiciau, kad tinka uzplikyti, kitur, kad sviezi g.gif
Atsakyti
as noriu paklausti... gal kas zino koki losjono (toniko) recepta? bet kad butu be alkoholio? maciau cia forumo pradzioj kazkur, bet ten su alkoholiu.. ir pagaminus ta losjona kiek laiko jis galiotu (savaite ar kiek)? mano odos tipas - normali/misri.
laiko sanaudos nesvarbu rolleyes.gif galeciau kad ir visa diena ji gaminti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Palomina @ 2006 04 30, 11:25)
as noriu paklausti... gal kas zino koki losjono (toniko) recepta? bet kad butu be alkoholio? maciau cia forumo pradzioj kazkur, bet ten su alkoholiu.. ir pagaminus ta losjona kiek laiko jis galiotu (savaite ar kiek)? mano odos tipas - normali/misri.
laiko sanaudos nesvarbu  rolleyes.gif  galeciau kad ir visa diena ji gaminti  biggrin.gif

Aš savo gudrioj knygutėj radau porą receptukų, bet jie su alkoholiu. Kiek supratau, alkoholis veikia kaip konservantas. Manau, kad galima jo ir nedėti, tačiau tuomet losjonas bus tinkamas naudoti tik tą vieną dieną, na gal dar vieną, jei šaldytuve laikysit, bet tikrai ne daugiau doh.gif
Taigi receptukai:
1. Odai valyti ir dezinfekuoti, suminkštinti, sutraukti poras galima pasigaminti nuovirą iš mėtų, čiobrelių, medetkų, ramunėlių, rožių lapelių: 1 valg. šaukštą mišinio užpilti stikline verdančio vandens, uždengti, palaukti, kol atvės, nukošti, suvilgyti nuoviru vatą ir paplekšnoti per veidą, stengiantis, kad kuo daugiau jo susigertų. Nuovirą galima naudoti tik tą pačią dieną, o jeigu į jį įpilsit 2 valg. šaukštus degtinės, galima naudoti ir ilgiau.
2. Galima pasigaminti losjoną, kuris parūgštins, dezinfekuos, suminkštins ir pabalins odą:
* 30 g (2 valg. šaukštai) citrinos sulčių,
* 30 g (2 v.š.) agurkų sulčių,
* 60 g (4 v.š.) rožių lapelių nuoviro,
* 30 g (2 v.š.) degtinės,
* 10 g (2 nepilni arb. š.) glicerino.
Rožių lapelių nuoviras: 1 v.š. rožių lapelių užpilti stikline verdančio vandens, palaukti, kol atvės, nukošti.
Abu losjonai tinka riebiai odai (na, gal dar mišriai, kur riebesnė oda). Sausai ir normaliai odai losjonų išvis nepasiūlyta, išskyrus citrinų pienelį, kuris tinka bet kokiai odai, bet irgi su alkoholiu: stiklinėje išplakti kiaušinio trynį, sulašinti 1 nedidelės citrinos sultis, paskui maišant įpilti 50 g grietinėlės ir 50 g spirito ar degtinės. Citrinos sultis galima pakeisti raudonųjų serbentų sultimis. Pienelį laikyti šaldytuve.

Tokie mano pasiūlymai 4u.gif
Atsakyti