QUOTE(Irvel @ 2008 12 12, 15:42)
Labas.
Ieškojau temos apie visai kitą ligą ir atradau šią. Prieš keletą mėnesių buvau pasitikrinti pas kardiologą, tai rado ir man mitralinio vožtuvo nesandarumą. Viena gydytoja echoskopavo ir nustatė antrą laipsnį, bet nutarė pasikonsultuoti su kolege ir po kelių valandų darė echoskopiją iš naujo. Kolegės nuomone - jau pereina į trečią. Bet mano gydytoja visgi liko prie savo nuomonės ir parašė atsakyme, kad antras laipsnis. Dėl ko man čia taip - neaišku. Sako, gali būti įgimta. Pilnai sutinku, nes mano dukra gimė su skilvelio pertvaros defektu. Reikėjo operuoti. Niekada rimtai širdies netyriausi. Gimdžiau, lankiau aerobiką. O ir metų man jau toli gražu ne ...niolika.
Nuėjau, kai labai jau dažnai pradėjo plakti kaip jai norisi, o ne kaip reikia.
Pulsas irgi dažnai virš šimto. 80 ramybės busenoja, lėčiau nebūna. Neleido stumdyti baldų, kelti ką nors sunkaus. Po metų vėl tikrins, ar kas pasikeitė. Bet nieko ypatingai blogo nejaučiu. Tik pasimakaluoja dažnokai. Ir laiptais lipti sunkiau darosi. Bet viską nurašau padidėjusiam svoriui.
Širdį stiprinančių papildų liepė gert.
Mano teveliui nustate sia liga, itaria, kad igimta. Is pradziu sake, kad operacijos dar nereikia ir liepe tikrintis kas puse metu, bet per metus labai smarkiai pablogejo, iki 4 stadijos, todel dabar laukia operacija.
QUOTE(annisenn @ 2009 01 04, 00:25)
Sveiki, pries tris metus nustate igimta sirdies yda, mitraulinio voztuvo nesandarumas 2 laipsnio, priezastis - viena bure perdidele kita permaza, esu studente, kardiochirurgas patare ilgai nedelsiant operuotis. Noreciau susisiekti su zmonemis jau patyrusiais tokio tipo operacijas, kokia ju bukle po operacijos ir t.t.
Laukiu atsakymu
Man irgi idomu, gal kas susiduret su tokia operacija, kaip sveikstama po jos ir t.t.,
kiek paprastai pinigeliu reikia operuojanciam gyd.?