Įkraunama...
Įkraunama...

kraitelis

QUOTE(Drugelis24 @ 2008 01 08, 19:44)
karstas kompresas atpalaiduoja pieno liaukas ir mano atveju pienuko perteklius net pats nubegdavo

aš tokiais atvejais eidavau į dušą ir su karšto vandens srove masažuodavausi. Arba, kai mažius valgydavo, irgi masažuodavau rudojo laukelio link.
Atsakyti
rytoj planuojam pirkt kudikiui lovele,ciuzinuka,pataliukus...
Patarkit jau esamos mamytes,ar verta pirkt apsaugeles(tas minkstas) lovytei....ar reikejo,o gal nusprendet kad bereikalo ismetet pinigus tik puosmenai o ne praktiskam dalykui.....aisku ne kazkiek kainuoja,galim ir del grozio isigyt mirksiukas.gif
P.S gal dar turit kokiu patarimu del ciuzinuko,ar pataliuku.....kokie geriau,kokios sudeties kad vaikelis neprakaituotu baisiai....ar seip kokiu pastebejimu turit del siu pirkiniu smile.gif
Atsakyti
Man atrodo, kad tos apsaugeles daugiau del grozio... Juk mes uzaugom be jokiu apsaugeliu, na ir atrodo zmones kaip zmones biggrin.gif
Galbut jos reikalingesnes kai vaikutis didesnis, vartosi, duodasi lovytej, tada gal ir praverstu, kad nesusitrenktu... O mazuteliui tikrai nebutina, juo labiau uzstoja vaikuti ir negali jo nuolat matyti...
Atsakyti
Sveikutės mamytės smile.gif , mūsų kraitelis jau beveik supirktas tik dar kažkaip neaišku dėl šukyčių ir šepečio, ar jie reikalingi, kada juos pradėjote naudoti? negi kūdikėlio plaukeliai taip susivelia kad juos reikia šukuoti?
ir dar dėl žirklučių, kažkaip jų negaliu išsirinkti, man jos atrodo tokios storos g.gif , kokios firmos pirkote, kurios geresnės? nes kaina skiriasi;
dėkui už patarimus 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, as kaip jauna mamyte, galiu pasidalinti savo "patyrimu" del jusu abejoniu. Mes gavom dovanu apsaugeles lovytei ir esam labai patenkinti. Maziuke labai spardosi, galvyte isiremdavo i kietus lovytes virbus, dabar man ramiau, nes minkstutes apsaugeles saugoja. Be to, apsaugeles gerai leliuka saugoja kambaryje nuo skersvejuko (uzstoja). Nors pati as asmeniskai tikrai ju buciau nepirkus, o dabar matau privalumus biggrin.gif
Patalynes maziukei man reikia 3 komplektu, turiu tik grynai medvilninius (baltarusiskus), man labai geri. Daznai keiciu paklodele, nes atpila...
Sukyciu mums dar nereikejo, o minkstu sepeteliu daznai naudojames biggrin.gif , juk reikia buti grazioms wub.gif
Zirkluciu as irgi nepirkau blush2.gif nagucius kerpu su savo iprastom manikiurinem zirklutem (pries karpydama nagiukus jas dezinfekuoju). Maziuke nuolat kruta ir su neiprastu daiktu man butu nepatogu.
Sekmes, mamytes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(spirgiux @ 2008 01 10, 14:35)
ar verta pirkt apsaugeles(tas minkstas) lovytei....

naujagimiui nevetrta, bet vyresniam, kai pradeda vartytis ir šliaužioti - tikrai pravers. Juk miegodami vaikiukai vartosi, šliaužia ir atsitrenkia į virbus. O kai yra apsaugėlė- neužsigauna ir net nepabunda.

gal dar turit kokiu patarimu del ciuzinuko,ar pataliuku.....

Aš abiem savo vaikams pirkau kokosinius čiužinius. Pakankamai kieti, todėl patogu miegot. Pataliukai grynai medvilniniai. Beje, ant paklodės klodavau vienkartinę paklodę, o ant jos vystyklą- jei atpildavo ar netyčia apsisiodavo- nereikdavo keist paklodės blush2.gif Vienkartinių paklodžių yra kelių dydžių, tai mažesnes naudodavau ir keičiant sauskelnes, ir šiaip užpakaliukui pravėdinti ax.gif

QUOTE(orchidejaa @ 2008 01 10, 23:35)
dar kažkaip neaišku dėl šukyčių ir šepečio, ar jie reikalingi

maniškiams vaikams labai patikdavo, kai "šukuodavom", nors tų plaukučių nekas ir buvo. Tiesiog masažas galvytės gaudavosi- užkaifuodavo wub.gif

ir dar dėl žirklučių,  kažkaip jų negaliu išsirinkti

pirkau Nuko, bet, kai jau paaugo, pradėjau karpyti savom manikiūrinėm.
Atsakyti
Ačiū mamytės už patarimus, 4u.gif bėgsiu ryt pirkti šukyčių savo karalaitei tongue.gif
Atsakyti
mergaites, labai smagiai čia patarimus dalijat, radau tikrai geros info 4u.gif

o sakykit, kaip būna, jeigu lialiukas gimsta su cezario pagalba?
ko labiausiai mamytei ir lialiukui reikia? tas 5 paras?

labai dėkoju wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Žm0nytė @ 2008 01 13, 01:02)
mergaites, labai smagiai čia patarimus dalijat, radau tikrai geros info 4u.gif

o sakykit, kaip būna, jeigu lialiukas gimsta su cezario pagalba?
ko labiausiai mamytei ir lialiukui reikia? tas 5 paras?

labai dėkoju wub.gif

visu pirma aplinkiniu pagalbos,nes buna sunku vaikscioti ir mazyliu rupintis unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(spirgiux @ 2008 01 10, 15:35)
rytoj planuojam pirkt kudikiui lovele,ciuzinuka,pataliukus...
Patarkit jau esamos mamytes,ar verta pirkt apsaugeles(tas minkstas) lovytei....ar reikejo,o gal nusprendet kad bereikalo ismetet pinigus tik puosmenai o ne praktiskam dalykui.....aisku ne kazkiek kainuoja,galim ir del grozio isigyt mirksiukas.gif
P.S gal dar turit kokiu patarimu del ciuzinuko,ar pataliuku.....kokie geriau,kokios sudeties kad vaikelis neprakaituotu baisiai....ar seip kokiu pastebejimu turit del siu pirkiniu smile.gif

Pirmus du men ju tikrai nereikia , bet kai maziukas ismoksta vartytis ir tampa vis judresnis apsaugos reikalingos, nes tai kojyte per virbus loveles iskisa, tai rankyte, gali issinarinti.Be to ir zaisliukai neiskrenta is loveles, nereik kaskart begt ir paduot nuo zemes.
Atsakyti
na zinot.... prisiskaiciau as cia visko ir visiskai susimaise man viskas... g.gif musu maziukas atkeliaus vasara (birzelio gale) gali buti, kad bus silta, tai jus man pasakyk ka reikia supirkti vaikeliui? jei lauke silta ar reikia ilgom rankovytem?ar reikia kepurytes?ar reikia vilnoniu kojnyciu?ar reikia i ligonine pleduko? buvau nusprendus kad pradesiu rubeliu pirkti 56 dydzio...bet cia daug kas raso,kad reikia lyg ir didesnius pirkti...ir labai skirtingos visu nuomones del rubeliu kiekio smile.gif tai koks butu tas optimalus rubeliu kiekis, t.y. 3?4?ar 5 komplektukai? ir vezimuka planavom pirkti is triju daliu (lopselis, sportinukas ir nesiokle) kaip manot ar verta?ar pradziai uzteks tik lopsiuko? viskas man susimaise, bijau, kad prisipirksiu ne to ko is tikruju reikia ax.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(mergina05 @ 2008 01 13, 11:28)
jei lauke silta ar reikia ilgom rankovytem?ar reikia kepurytes?ar reikia vilnoniu kojnyciu?ar reikia i ligonine pleduko?

Ilgom rankovytėm tikrai reikia. Juk ir rytais, ir vakarais į lauką veši, be to, ką žinai, kokia vasara bus. Tas pars su kepurytėm. Vilnonių kojinyčių irgi reikia- naujagimiai blogai laiko šilumą, todėl bent jau pirmom dienom tas kojinytes tikrai patars užmauti. Pleduko irgi reikia. Juk savas daiktas visada maloniau nei valdiškas mirksiukas.gif
Maniškiai vaikai gimė žiemą, taigi vasarą jau buvo paaugę leliukai. Juos rengdavau taip pat, kaip ir pati, t.y. jei aš su trumpom, tai ir jie su trumpom. Nenaudodavau jokių glaustinukių ("bodžiukų"), nes maniau, kad dar ant sauskelnės per karščius užmauti kokį nors daiktą- vaikas šus. Taigi per pačius karščius jie miegodavo tik su maikute trumpom rankovėm ir sauskelne. Kartais tiktais su sauskelne, arba net be jos (ant vienkartinės paklodės). Kepurytes dėdavau tik, jei būdavo ant tiesioginės saulės. Nors ir gaudavau pastabų iš vyresnių rolleyes.gif Juk mes patys tų kepurių nenešiojam, tai kam kankint vaikus? Tokiu principu ir rengdavau.

ubeliu pirkti 56 dydzio. tai koks butu tas optimalus rubeliu kiekis, t.y. 3?4?

nusipirk ir 56, ir didesnių. Juk tų didesnių vistiek prireiks mirksiukas.gif O dėl skaičiaus- aš visų turėjau po 5. Patikdavo kasdien rengti kitokiais tongue.gif Be to, ir pirkau visus skirtingus.

ir vezimuka planavom pirkti is triju daliu (lopselis, sportinukas ir nesiokle) kaip manot ar verta?ar pradziai uzteks tik lopsiuko?

pradžioj užtektų tik lopšiuko, bet.... Nešioklė labai patogu parduotuvėj. Sportinukas pravers, kai mažylis pradės sėstis. Taip kad, mano nuomone, pirk iškart viską.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gupija: 13 sausio 2008 - 11:48