Įkraunama...
Įkraunama...

kraitelis

del 50 dydzio rubeliu tai pritariu smile.gif
mane irgi atkalbinejo, kad ju nepirkciau, bet gerai kad nepaklausiau ir isigijau pora komplektu. Sunus gime 53 cm 3,530 ir 56 dydzio rubeliuose plaukdavo, o rubeliai 0-3 dydzio net nezinau kada tiks. Kazkaip laaaaabai neinformatyvus dydis, bent jau man sunku susigaudyti. Mano suniui tiko tie kur buvo vietioj dydzio parsyta "Newborn", arba 50 cm - 3,2 kg, o tie kur 1 month dar dideli smile.gif
Atsakyti
mes irgi biski per anki gimem.ir puses neturejom.bet ko reiketu ir ligoninej ir pirmom dienom

vežimas-universalus.dar priedo su krepsiu buvo.bet mano maze sugebejo per keturis menesius isstypti taip kad su savo zieminiu kombenzonu jau biski beda vezimely gulet 4u.gif
krepšys vaikučio daiktams- labai patogu buvo.nes mazes daiktai nuo mano buvo atskirti.
kėdutė automobilinė- pirmus menesius vazinejomes su vezimu.o kai reikejo masinoj, tai puikiai tiko vezimo krepsys.kazkaip nerizikavau toki maza pupuli i kedute sodinti.
lovytė- is zalio nesusipratimo nusipirkau kelionine. bet su papildomu pakietinimu miega jinai ten labai gerai.
apsaugos lovytei- sia savaite uzdejau blush2.gif
čiužinys- kokosinis.
kaldrytė- pirkau kotrynoj kartu su pagalvele, kurios dar nereikia.
adialiukas- maze naudoja du- viena pukini, i lauka.kita plonesni is jysko ryskiai raudona kai diena miega.
užvalkaliukai su paklodytemis- 2-3 komplektai pasikeitimui.is grynos medvilnes ir kuo maziau spalvoti kad butu.
žaisliukas su muzikyte ant lovytės- turim tokia muzikine zvaigzde.kuri prisitvirtina prie lovos ir gali buti pastatoma.groja ir nakti tamsoj vaizdus rodo.labai nuramina mano maziuka.
vonelė- nusipirkom.bet pirmaisiais menesiais naudojom.dabar maze, kai paaugo tai plaukia normalioj vonioj.
stovas-nusipirkau bet nelabai patogu buvo.
vaikiškas muiliukas-nenaudoju.is pradziu bodzius rankom skalbiau su juo.
termometras vandeniui- geriausias termometras mamos alkune.
švelnus minkštas rankšluostis- 2 dideli kilpiniai.
vilnonės kojinytės- viena pora.
paprastos kojnytės- turim kokias 6 poras.bet kazkaip nusispardo maze mano jas.
siaustinukai su pirštinytėmis- gimdziau vasara.tai ir nepirkau.
smėlinukai- labai patogu.kokios 5 poros.
šliaužtinukai- su rankovėm patogiausia, geriausia kai atsisega tarp kojyčių, one per viršų
megztukas- pora
kelnytės- vienos.jau dzinsiukai.namie nenesiojam nes nepatogu ridinetis.
kepurytė- vieną šiltą į lauką turėjom, 2 plonyčių su raištukais per akis
vystymo stalas- nepirkau
žirklutės- bukais galais
termometras- elektroninis.bet dar ne karto nepanaudojau.
vaikiška kosmetika- drėkinamas kremas, vaikiskas sampunas, vaikiska duso zele, sudocream nuo issutimo. ir aliejukas pilti i vonia, kad vanduo nebutu sausas. viska naudoju is BABYBAD linijos. ir labai skaniai kvepia. blush2.gif
vatos pagaliukai-nosytei, akytems, ausytems.
kriausyte nosytei- nupirkau tokia.bet po to kai buvo snargliuku prisikaupe yra spec. pompa traukti snargliukams su keiciamais antgaliais. thumbup.gif super zinokt.
merliukai- pora "nosinaiciu"padariau.
sauskelnės- pora dideliu poku pradziai.po to greitai isauga i kita dydi..tik nepirkit maximiniu, bambino ir bella happy.issunta.
neperšlampamos palutės- tik kai pliksiu terapija buvo biggrin.gif

Bambutės priežiūrai-is ligonines receptus duoda.bet kai ligoninej turejau savo octanisepta(cia dezinfekcinis purskalas, nes man siuvo) tai gydytoja rekomendavo po maudyniu papurksti ir situo bambute.

o i ligonine tai vienas krepsys mamai:
chalatas.always.su 5 laseliais.2-3 pakeliai.visos higienos priemones.octaniseptas.didelis ranksluostis.mazas ranksluotukas.rubai pasikeitimui.pizama.mobilus telefonas.pakrovejas del viso pikto. fotikas.slepetes.kojines siltos.tualetinis.ir kremas speneliams, nes maziukai labai gerai nugrauzia juos blush2.gif

maziukui:
marliukai.slapios serveteles. pampersai.palutes.as dar maza ranksluostuka ant paluciu patiesiau,kad minksciau butu. vatos diskeliai, veidukui apvalyti.trys komplektai rubeliu.dekutis.kepuryte.pirstineles.(as vasara gimdziau) tai ziema reiketu silto dekio arba vokelio.megztuko siltesnio.

daug nereikia.nes greit namo paleidzia.
Atsakyti
mamytes, zinokit skaiciau skaiciau, nu ir vistiek nesupratau kuo vieni nuo kitu skiriasi ŠLIAUŽTINUKAI, SIAUSTINUKAI IR SMĖLINUKAI??? jau kazkaip vis dazniau sukasi mintys apie kraiteli. tai gal galit man zioplai ir jaunai mamytei ukiskai paaiskinti siuos tris terminus biggrin.gif biggrin.gif blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Delfiniuks @ 2007 12 15, 21:10)
mamytes, zinokit skaiciau skaiciau, nu ir vistiek nesupratau kuo vieni nuo kitu skiriasi ŠLIAUŽTINUKAI, SIAUSTINUKAI IR SMĖLINUKAI??? jau kazkaip vis dazniau sukasi mintys apie kraiteli. tai gal galit man zioplai ir jaunai mamytei ukiskai paaiskinti siuos tris terminus  biggrin.gif  biggrin.gif  blush2.gif  4u.gif

SLIAUSTINUKAI, tai kaip kombinzoniukai, tik ploni, t.y. su rankovytem ir kojytem, geriausi, kurie atsisega per prieky ir per kojytes, labai nepatogu kai nugaroj segasi lotuliukas.gif , gali spaust vaikucui. Dar buna be rankovyiu, o ties petukais segami, ir per klynuka atsisagsto, nu gal aiskiai papasakojau g.gif
SIAUSTINUKAI, tai tik pirmom dienom reikalingi ligoninej jei nedrasu per galva maut. T.Y. susisiaucia per prieky ir susisega arba susirisa sone, buna su pirstinytem is kart, tai patogu gal pirma men, kol bambute gyja, ir vaikui nedrasu nagucius kipt.kad neapsidraskytu. Daug neprisipirkit., nes po to labai patogu ir nereik bijot per galva maunamu SMELINUKU, kitaip vadinamu BODZIUKU, kurie kaip maikutes, bet ties klynuku uzsisega, tai niekada nebus vaikucio nugaryte plika thumbup.gif
tikiuos padejau wub.gif
Sekmes busimom mamytem, svarbiausia pasitikekit savimi ir viskas bus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(dimele @ 2007 12 16, 01:47)
SLIAUSTINUKAI, tai kaip kombinzoniukai, tik ploni, t.y. su rankovytem ir kojytem, geriausi, kurie atsisega per prieky ir per kojytes, labai nepatogu kai nugaroj segasi lotuliukas.gif , gali spaust vaikucui. Dar buna be rankovyiu, o ties petukais segami, ir per klynuka atsisagsto, nu gal aiskiai papasakojau  g.gif
SIAUSTINUKAI, tai tik pirmom dienom reikalingi ligoninej jei nedrasu per galva maut. T.Y. susisiaucia per prieky ir susisega arba susirisa sone, buna su pirstinytem is kart, tai patogu gal pirma men, kol bambute gyja, ir vaikui nedrasu nagucius kipt.kad neapsidraskytu. Daug neprisipirkit., nes po to labai patogu ir nereik bijot per galva maunamu SMELINUKU, kitaip vadinamu BODZIUKU, kurie kaip maikutes, bet ties klynuku uzsisega, tai niekada nebus vaikucio nugaryte plika  thumbup.gif
tikiuos padejau wub.gif
Sekmes busimom mamytem, svarbiausia pasitikekit savimi ir viskas bus  thumbup.gif

aciu, mazule. dabar tikrai daug daug aiskiau 4u.gif 4u.gif wink.gif
Atsakyti
As irgi patarciau nepirkti 56 cm dydzio ir mazesniu sliauztuku ir bodziu. Geriau vaikuciui laisviau. Nors mano gime 53 cm, bet as nerengiau 56 cm rubeliais, nes labai jau jie isitempe budavo. o vat 62 cm- pats tas ir visa menesi drasiai su jais.
Sekmes perkant!!!!!! 4u.gif
Atsakyti
as tai atsiveziau visko per daug ir mazo dydzio lotuliukas.gif tikejausi mazo kudikelio apie 3,5 kg o maniske gime bevei 5kg siulau pasimti rubeliu keliu dydziu, nes gali tekti vyrui vaiksciot po parduotuves tongue.gif juk visos zinom kad jie to nemegsta doh.gif tai pasirupinkite pacios tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(DIUMA @ 2007 12 22, 02:49)
as tai atsiveziau visko per daug ir mazo dydzio  lotuliukas.gif  tikejausi mazo kudikelio apie 3,5 kg o maniske gime bevei 5kg siulau pasimti rubeliu keliu dydziu, nes gali tekti vyrui vaiksciot po parduotuves  tongue.gif  juk visos zinom kad jie to nemegsta  doh.gif tai pasirupinkite pacios  tongue.gif

drinks_cheers.gif atsarga gedos nedaro, as irgi buvau nusipirkusi ir jau didesniu rubeliu, bet mums neprireike. gime 51 cm., tai pirma menesiuka puikiausiai tiko 56 dydzio rubeliai, 62-o dydzio plaukeme schmoll.gif 50-to dydzio reiktu tik jei vaikutis labai maziukas gimsta ar anksciau laiko, nes siaip vidutiniskai gimusiu vaikuciu ugis nuo 49-50 cm, tai tikrai neverta, nes gali ir netilpti arba labai labai greitai isaugs 4u.gif
Atsakyti
as tai per daug kepuryciu prisipirkau, viena jau per maza buvo is karto, o kitas-greitai isaugo, ir be to, tik i kiema einant reikia, tai daug ju ir nereikia. manyciau, kokiu 2-3 ir gana, cia plonu. o storu, tai reiketu irgi kokiu 2. Dar kojinyciu irgi nelabai reikia. Pakanka tu vilnoniu tapkyciu, dar gal koku vienu medvilniniu kojinyciu. arba pirkti tokio universalaus dydzio, taip ir dariau bigsmile.gif kol mazuliukas-tai jos iki keliu, kaip futbolisto lotuliukas.gif , o paskui bus trumpesnes.
Atsakyti
man tai labiausiai pritruko paciai iklotu po gimdymo nes always buvo per mazai sugeriantys, reikejo tu dideliu bellos.o vaikuciui tai manyciau reiktu pasiimti pampersu, nes as gimdziau penktadieni vakare tai niekas man ju nedovanojo o beje pirmadieni kai dovanojo gavom tik 4! tai vienai dienai daugiausiai. su tais dovanojimais GN tai gryna nesamone.
Vaikuciui rubeliai tai manau bent jau man tai nereikalingi buvo.KKGN dave o savus tik vienus buvau aprengus nes kaip pas mane berniukas tai pastoviai prasysindavo tekdavo laaabai daznai keisti o plauti nebuvo kur ir su kuo ir beje dar noro nelabai.
Atsakyti
Dėl rūbelių, tai aš į ligoninę buvau įsidėjus dviejų dydžių 56 ir 62 cm, nes gyd pranašavo, kad lelius nemažas bus, o gimė 51 cm, tai skendo ir tuose 56 cm wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūta bitė @ 2008 01 02, 18:51)
o vaikuciui tai manyciau reiktu pasiimti pampersu, nes as gimdziau penktadieni vakare tai niekas man ju nedovanojo o beje pirmadieni kai dovanojo gavom tik 4! tai vienai dienai daugiausiai. su tais dovanojimais GN tai gryna nesamone.

Jėzau, tai aišku kad reikia pasiimti doh.gif Jei važiuojat gimdyt su ta mintim, kad pampersus padovanos, tai vaikui gali tekti baloje gulėt smile.gif
Vienom dovanoja, kitom nedovanoja, aš vežiausi poką savo ir galvos nesukau.
Atsakyti