Įkraunama...
Įkraunama...

kraitelis

[quote=Perlute,2008 08 05, 18:00]
[quote=baggyra,2008 08 05, 17:02]
man tai pazvyzdziui naujagymiui budziukai yra visiska nesamone, tokius maziukus labai nepatogu rengt per galva schmoll.gif
Mum iki siol jie labai patogus,neisivaizduoju vaiko be bodziuku.ir ziema geriausias variantas tikrai zinai kad nugaryte nebus plika smile.gif
[/quote]

paaugusiui kudykiui tikrai taip, as ir pati dabar naudoju, bet iki menesio, naujagymiui, tai tikrai nepatogu rubeliai per galvyte rengiami schmoll.gif
Atsakyti
mano angeleliui 3savaites,bet nuo pirmu dienu rengiames bodziukais.labai patogu tiek man,tiek mazajam!labai paprasta pakeisti pampersa,o maziukui patogu,nes nera karsta su bodziuku ir nesivelia jis,nesikuicia kaip tarkim butu uzdetas marskineliais.o per galvyte labai lengvai ir greitai uzmaunam,maziukas net nesusiraukia,guli sau ramus ir tikrai nepasakyciau,kad jam kazkokia kancia ar nepatogumas taip rengtis mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2008 08 05, 10:57)
siame sarase yra kelios grupes daiktu, kuriu tikrai neverta pirkti is anksto.

visu pirma, tai dirbtiniam kudikiu maitinimui skirtos priemones - buteliukai, zindukai, ciulptukai, sterilizavimo, sildymo ir tt reikmenys.t siu daiktu visiskai neprireiks, jei maitinsite krutimi.

na,o jei prireiks nusitraukti pienelio? mirksiukas.gif be to juk galima duoti ir arbateles... ax.gif
Papildyta:
QUOTE(mazgiuke1 @ 2008 08 06, 17:05)
mano angeleliui 3savaites,bet nuo pirmu dienu rengiames bodziukais.labai patogu tiek man,tiek mazajam!labai paprasta pakeisti pampersa,o maziukui patogu,nes nera karsta su bodziuku ir nesivelia jis,nesikuicia kaip tarkim butu uzdetas marskineliais.o per galvyte labai lengvai ir greitai uzmaunam,maziukas net nesusiraukia,guli sau ramus ir tikrai nepasakyciau,kad jam kazkokia kancia ar nepatogumas taip rengtis mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
[quote=nakvisa,2008 08 06, 21:14]
na,o jei prireiks nusitraukti pienelio? mirksiukas.gif be to juk galima duoti ir arbateles... ax.gif
Papildyta:

na as vaziuodama is gimdymo namu uzsukau i vaistine, kad nusipirkciau pientrauki, nes buvo tuo metu labai daug pienelio. panaudojau ji tik du kartus, o dabar stovi nenaudojamas. kaip sakant - pavejui ismesti pinigai. na nebent mamyte ruosiasi eiti mokytis, tai tada reiks nusitraukineti piena.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mabi: 06 rugpjūčio 2008 - 20:26
QUOTE(nakvisa @ 2008 08 06, 21:14)

arbateles zindomam kudikiui neduodamos.

jei prireiks pientraukio, buteliuku - bet kada galima nusipirkti, bet tiketina, kad neprireiks. as per tris vaikus esu turejusi 1 buteliuka, o pientraukio nesu rankose laikiusi. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2008 08 06, 21:10)
arbateles zindomam kudikiui neduodamos.

jei prireiks pientraukio, buteliuku - bet kada galima nusipirkti, bet tiketina, kad neprireiks. as per tris vaikus esu turejusi 1 buteliuka, o pientraukio nesu rankose laikiusi.  4u.gif

Tikrai nenoriu gincytis,bet duodamos,ir ne viena mama duoda..na pvz kai labai karsta,o maziukas kruti tampo kas 5 min,o ten jau tuscia,tada galima juk duoti arbateles... ax.gif arba bent jau vandenuko.ypac jei vaikas sirgo ir neteko daug skysciu...na del pientraukio ,nezinau...man tai tikrai neatsiejamas dalykas,turim kartais sveciu(aplanko mazyle),kurie megsta pas mus uzsibuti,na jei tai drauge tai gal gali ir prie jos maitinti,bet kai ateina tavo bosas!!!!juk nepaliksi 40min vieno,kad pasedetu sau... g.gif beto buna nenumatytu atveju,islekt reikia,na gal ir ne daznai,bet pvz i kirpykla,palieki mamai vaika,pienuko prisitraukus ir ramu.. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nakvisa: 07 rugpjūčio 2008 - 16:44
siaip mano vaikas priprates prie kruties, tai joki kita pieno pateikima net neziuri. visai neseniai nusitraukiau siek tiek pienelio, kad jei prabustu, galetu jai duoti. tai sake net i buteliuko puse neziurejo. taigi musu pientraukis visai mums nereikalingas
Atsakyti
QUOTE(Šindila @ 2008 06 03, 21:40)
tos kedutes yra pritaikytos nuo pat gimimo, tik ribotam buvimui, ir be to jos ne patogumo o saugumo reikalas, nesiplesiu, yra SM atskira tema apie tai  smile.gif

na pati žinau apie automobilines kėdutes doh.gif turiu omeny,akd nėra jos gerai, kas ten pritaikyta, kai vaikas sudribęs būna.
bet daugiau rašydama turėjau omeny apie tai, kad jose ir vežioja ilgą laiką...
Atsakyti
QUOTE(Wedi @ 2008 08 07, 21:21)
na pati žinau apie automobilines kėdutes  doh.gif  turiu omeny,akd nėra jos gerai, kas ten pritaikyta, kai vaikas sudribęs būna.
bet daugiau rašydama turėjau omeny apie tai, kad jose ir vežioja ilgą laiką...

sutinku, nors musu jau panelei beveik 7men, tai kai ji uzmiega joje, tai man jos net gaila. nors sako, kad kudikiams nelabai ji gali pakenkt, nes stuburas gan tvirtas, bet as savo maze i ja pradejau deti tik gal kokiu 3men
Atsakyti
QUOTE(nakvisa @ 2008 08 07, 17:42)
Tikrai nenoriu gincytis,bet duodamos,ir ne viena mama duoda..na pvz kai labai karsta,o maziukas kruti tampo kas 5 min,o ten jau tuscia,tada galima juk duoti arbateles... ax.gif

o kita stotele dazniausiai buna "oj, pienas baigesi verysad.gif "

as ne tik i kirpykla eidavau. as studijavau dieniniam skyriuj ir eidavau i paskaitas. 4u.gif ir tai apsiejom be papildomu priemoniu.

jei naujagimiui del ligos truksta skysciu, tai toks vaikas greiciausiai jau bus ne su vandeneliu namuose, o su laseline ligoninej 4u.gif

apie zindyma yra daug info zindymo skyrelyje 4u.gif

as tik viena dalyka noriu nestukems pasakyti (tai bendrinis pastebejimas, netaikau jo jokiai konkreciai pasnekovei sioje temoje): man gaila, kai jauna moters valandu valandas praleidzia rinkdamasi vezimelio spalva ir tapetus kudikio kambariui, supirkinedama drabuzelius, zaislus ir kosmetika, bet nesusimasto, kaip reikes ta gimusi vaikeli maitinti. teisinga informacija apie zindyma yra gerokai vertingesne uz simta pientraukiu, buteliuku su zindukais ir sterilizatoriu, kuriuos taip stengiasi prastumti misinuku pramone... 4u.gif
Atsakyti
pientraukio nepirkau,ji man atidave...galvojau jo taip ir nepanaudosiu,bet man jo prireike...turejom vaziuoti visokiu dokumentu tvarkyti,puse dienos mieste...masinoj vaiko kazkaip nemaitinsi..taigi pienelio nusitraukiau.buvo atveju kai turejome isvaziuoti ir maziuka palikti anytai,taigi pienelio taip pat nusitraukiau,ir tai jo neuzteko,skubejome grizti,nes maziukas alkanas verke.o tai jei be pientraukio?!tai butu isvis pienuko negaves,arba tada as tureciau pastoviai sedeti namie...o tai ne visada imanoma..taigi pientraukis man labai praverte.tai pat gamtoj labai gerai,kai aplink daug zmoniu,krutim nelabai maitint imanoma,tai duodu is buteliuko..dar buvo atvejis kai pieno buvo labai daug,skaudejo krutine,mazius negalejo net prisiliest prie jos... doh.gif todel piena pientraukiu nutraukinejau,po paros viskas praejo ir maziukas toliau galejo valgyt is tos kruties.
na nezinau ar buciau pati pientrauki pirkusi,jei nebutu atidavusi drauge,bet man tai tikrai jis geras daiktas.bandziau kazkada pati nusitraukti rankomis piena,tai vos keletas ml gavosi....su pientraukiu ir greiciau ir paprasciau,ir krutines nenutampai pati megindama piena nusitraukti... thumbup.gif
Atsakyti
na del maitinimo masinoje - tai pats geriausias dalykas. tikrai cia nematau problemos. beveik kasdien tai darau po viena karta, nes vis kazkur vaziuojam. o ir gamtoj kiek kartu buvom (net ir pavasari, kai tik atsile buvo). nueini i masina, pakeiti sauskelnes, pamaitini, ir jokiu problemu. sunkiau yra tiems, kas masinu neturi, juk vidury autobuso neissitrauksi kruties. o masinoj viskas thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mabi: 08 rugpjūčio 2008 - 12:11