Is kokios medziageles, siuliuku renkate rubelius savo maziuliams? Ar perkate ka nors is polisterio (apklodeli, kombinzoniuka siek tiek vesesniam orui) ar akrilo?
Man tai norisi savo maziui tu naturaliu audiniu. Tik gal nereikia taip labai jau tos sintetikos bijot?
QUOTE(viskas_bus_gerai_ @ 2008 05 13, 20:51)
Is kokios medziageles, siuliuku renkate rubelius savo maziuliams? Ar perkate ka nors is polisterio (apklodeli, kombinzoniuka siek tiek vesesniam orui) ar akrilo?
Man tai norisi savo maziui tu naturaliu audiniu. Tik gal nereikia taip labai jau tos sintetikos bijot?
aš visada už natūralias medžiagas, ir labai priekabiai žiūriu audinio sudėtį, bet viršutiniams drabužiams gal kartais ir nieko tokio sintetika (na kur jau rasi kombinezona be sintetikos). o kai kalbama apie patalyne, tai kiek žinau akcentuojamas sintetikos pranašumas tas, kad joje nesiveisia "žveriukai", na tos erkutės ir kita mikrofauna, kuri mėgsta natūralias medžiagas.
QUOTE(mazgiuke1 @ 2008 05 13, 17:01)
siandien siaubiau parduotuves....pirkausi viska ko tam mazam angeleliui ir man reikes...tik buteliuko nepirkau,nesupratau kokio jo reikia... beto uzrsyta tarkim,kad tinka nuo 0-6men.o jei pienelio pas mane bus tiek laiko,tai to butelio kaip ir neprireiks tai galvoju gal nepirksiu dabar...bus laiko.ir soskiuka kaip sunku isrinkti...tiek pilna visokiu....tikiuosi tinkama radau.atspeniu nepirkau...jei ka vyra nusiusiu pirkt nes zinok dabar prireiks ju ar ne....kas cia dar...neradau tu tinkliniu apatiniu...ir vienkartiniu paklodziu....ieskojau euro vaistineje,bet kazkaip nebuvo...turiu 2 maitinimo liemeneles,bet irgi pirkt buvo sunku...taigi papai po gimdymo net 3 kartus buna kad padideja,tai zinok kokie tiks....... nu zodziu,vargelis......
Del liemeneliu, tai super dalykas yra elastines liemeneles maitinancioms. Tempiasi tiek, kiek reikia ir labai gerai prilaiko. Nes pv. kai krutine pilna pieno, tai didele, o kai isvalgo pienuka - pamazeja siek tiek. Taip kad elastine, kuri prisitaiko man yar pats geriausias variantas. Jei kam idomu bus tai pirkau Mama Lux VCUP'e antram aukste, kainavo berods 97 Lt, buvo keliu modeliu tu elastiniu liemeneliu.
Buteliuku irgi prisipirkau be reikalo - kol kas naudoju tik kai iseiti kur reikia ilgesniam laikui, tai nutraukiu pienuka ir palieku. Bet realiai taip buvo gal 2-3 kartus tik.
O del soskiuko irgi idomiai. As nepirkau - gavau dovanu du avento soskiukus. Tai bandziau duoti vaikui, bet jis nelabai megsta, spjauna lauk ir tiek.
O del maudymo isbandziau dabar jau visus imanomus gultelius - medziagini, porolonini ir vakar nusipirkau plasmasini. Tai net lygint nera ko su tais porolonais ar medziaga. Ir pigu (nes porolonas kainuoja tiek pat, o ji reikia keisti bent kas menesi), ir uzteks iki kol vaikas sedes, ir vaikui labai patiko, vanduo ausyciu nepasiekia. Vienu zodziu - man labai pasiteisino.
nu nieko sau liemenele 97lt...... ai gal apsieisiu kaip nors ir be tokios...tikiu,kad patogu,bet mieliau gal mazajam uz tokia suma ka nors nupirksiu.... soskiukus kazkokius tigex pirkau.nezinau ar geri...naujove kazkokia...bet va tik nusipirkus patebejau,kad nera uzdari jie,ta prasme be tu plastikiniu dangtuku....biski negerai...jei kur veztis,sau uzdedi ta kamstuka ir dulkiubakteriju visokiu nerenka...tai vat neapsiziurejau biski... niu jei ka dasipirksim kitokiu....
taip pat galvojau pirkt ta plastikini dekliuka i vonele...bet kazkaip atrodo,kad ipilsi ten dar maudymosi aliejuko ir slidines mazylis..... tai kol kas pabandymui ta porolonini nusipirkau...ziuresim kaip jis...
taip pat galvojau pirkt ta plastikini dekliuka i vonele...bet kazkaip atrodo,kad ipilsi ten dar maudymosi aliejuko ir slidines mazylis..... tai kol kas pabandymui ta porolonini nusipirkau...ziuresim kaip jis...
aj, zinok, mano nuomone, grynai pinigu metymas... visi tie cackai pacackai.
jau anksciau norejau parasyt - vaiko sikniukui plaut nieko ner geresnio kaip tekantis vanduo is krano, o pasitiest ir nusluostyt - paprastas medvilninis vystyklas. dregnos serveteles ir vienkartiniai patiesaliukai gerai kelionej, kai ner salygu vandeniu nupraust. bet ir tai salygnis dalykas - pvz., as savo metinukui uzvakar lektuvo tualete vandeniu sikna ploviau o namie su servetelem terlintis, kai yra kriaukle su siltu vandeniu - nuodeme tiesiog pabandykit pacios visa diena su alwaysais sedet, i kelnes sysiot ir kakot, o paskui vietoj vandens su dregnom servetelem apsivalyt
i vonele irgi nieko nereik - jei baisu is pradziu maudyt, tai galima vandens ipilt vos vos, kad vaikas ant dugno guletu neapsemtas ir iklot marlini vystykla, kad neslidinetu... su tuo paciu vystyklu galima vietoj kempineles apiprausti.
zodziu plonas medvilninis vystyklas yra universalus daiktas - iki siol naudoju ir pasitiest, ir marmuze ar uzpakali nusluostyt, ir vietoj ranksluoscio po maudyniu, ir vietoj seilinuko, kai valgo. o panaudotus sumeti i masina, isdziaustai ant sniuro pries saule - per valanda sausi buna... viena kart nusipirkai gabala audinio, sukarpei, atsiulejai ir turi visam vaiko auginimo laikotarpiu iir dar kitam vaikui lieka... o tie vienkartiniai pateisaliukai - tik pinigus isleidi ir i siuksline meti po to...
aj, del ausyciu norejau pasakyt - nereik ju saugoti... vaikas ne cukrinis, vandens nebijo - juk 9 men. vandeny gyveno. maudytis maziukams dazniausiai patinka, pasiteskent, papluduriuot vonioj - jei tik teveliai nelaiko ju drebanciom rankom
soskiu visokiu nereik. dauguma vaiku nemoka ir nenori soskes ciulpt, kol mamos per prievarta neipratina - o paskui verkia, kaip atpratint. mano vaikai per visus tris turejo viena soske ir du buteliukus, kurie nepanaudoti tarp zaislu voliojos
zindymo liemeneles - na gal pacioj pradzioj pravercia, paskui nebereik ju. vasara dabar, daug patogiau susisluoksniuot kelias trikotazines maikutes viena ant kitos... virsutine pakeli, apatinei apacia nusmauki, per tarpa kruti iskisi - vaika gali pamaitint nuogo kuno nerodydama. na, nebent pradzioj, kai pienas bega - tai reik tampresnio trikotazinio topo, kad butu i ka ikloteli isidet...
Papildyta:
apatiniai, kurie prie kuno, geriau is medvilnes, dar geriau - is nedazytos medvilnes. buna pirkti ir labai kokybisku vilnos ar silko apatiniu, bet jie brangus. kombinezonai dazniausiai buna su sintetiniu uzpildu, bet medvilniniu virsum.
apkloteli vasarai gali pati nunerti is medviliniu ar vilnoniu siulu. antklodeles dazniausiai buna su sintepono uzpildu ir 100 proc. medvilnes virsum. verta pasiziureti etiketej, ar galima skalbti aukstoj temperaturoj (dazniausiai galima).
apskritai, visus kokybiskus drabuzelius galima skalbti 60 laipsniu vandenyje - reikia ziureti etiketes.
jau anksciau norejau parasyt - vaiko sikniukui plaut nieko ner geresnio kaip tekantis vanduo is krano, o pasitiest ir nusluostyt - paprastas medvilninis vystyklas. dregnos serveteles ir vienkartiniai patiesaliukai gerai kelionej, kai ner salygu vandeniu nupraust. bet ir tai salygnis dalykas - pvz., as savo metinukui uzvakar lektuvo tualete vandeniu sikna ploviau o namie su servetelem terlintis, kai yra kriaukle su siltu vandeniu - nuodeme tiesiog pabandykit pacios visa diena su alwaysais sedet, i kelnes sysiot ir kakot, o paskui vietoj vandens su dregnom servetelem apsivalyt
i vonele irgi nieko nereik - jei baisu is pradziu maudyt, tai galima vandens ipilt vos vos, kad vaikas ant dugno guletu neapsemtas ir iklot marlini vystykla, kad neslidinetu... su tuo paciu vystyklu galima vietoj kempineles apiprausti.
zodziu plonas medvilninis vystyklas yra universalus daiktas - iki siol naudoju ir pasitiest, ir marmuze ar uzpakali nusluostyt, ir vietoj ranksluoscio po maudyniu, ir vietoj seilinuko, kai valgo. o panaudotus sumeti i masina, isdziaustai ant sniuro pries saule - per valanda sausi buna... viena kart nusipirkai gabala audinio, sukarpei, atsiulejai ir turi visam vaiko auginimo laikotarpiu iir dar kitam vaikui lieka... o tie vienkartiniai pateisaliukai - tik pinigus isleidi ir i siuksline meti po to...
aj, del ausyciu norejau pasakyt - nereik ju saugoti... vaikas ne cukrinis, vandens nebijo - juk 9 men. vandeny gyveno. maudytis maziukams dazniausiai patinka, pasiteskent, papluduriuot vonioj - jei tik teveliai nelaiko ju drebanciom rankom
soskiu visokiu nereik. dauguma vaiku nemoka ir nenori soskes ciulpt, kol mamos per prievarta neipratina - o paskui verkia, kaip atpratint. mano vaikai per visus tris turejo viena soske ir du buteliukus, kurie nepanaudoti tarp zaislu voliojos
zindymo liemeneles - na gal pacioj pradzioj pravercia, paskui nebereik ju. vasara dabar, daug patogiau susisluoksniuot kelias trikotazines maikutes viena ant kitos... virsutine pakeli, apatinei apacia nusmauki, per tarpa kruti iskisi - vaika gali pamaitint nuogo kuno nerodydama. na, nebent pradzioj, kai pienas bega - tai reik tampresnio trikotazinio topo, kad butu i ka ikloteli isidet...
Papildyta:
QUOTE(viskas_bus_gerai_ @ 2008 05 13, 20:51)
apatiniai, kurie prie kuno, geriau is medvilnes, dar geriau - is nedazytos medvilnes. buna pirkti ir labai kokybisku vilnos ar silko apatiniu, bet jie brangus. kombinezonai dazniausiai buna su sintetiniu uzpildu, bet medvilniniu virsum.
apkloteli vasarai gali pati nunerti is medviliniu ar vilnoniu siulu. antklodeles dazniausiai buna su sintepono uzpildu ir 100 proc. medvilnes virsum. verta pasiziureti etiketej, ar galima skalbti aukstoj temperaturoj (dazniausiai galima).
apskritai, visus kokybiskus drabuzelius galima skalbti 60 laipsniu vandenyje - reikia ziureti etiketes.
QUOTE(ragnez @ 2008 05 14, 20:39)
turi tris liemenėles žindymui. be jų niekaip aš,nes mano didelė krūtinė. man su kitais dabar tiesiog nepatogu,jei reikia kur maitinti dėl maitinimo viešose vietose,tai maitinu visur,kur tik maniškis užsimano,tikrai nevirkdau jo vien dėl to,kad kažkur pilna žmonių ar kažkaip nepatogu. buvom parke,aug žmonių buvo,nes geras oras. atsisėdau ant suoliuko ir maitinau,nors ant to pačio suoliuko sėdėjo senyvo amžiaus porele. žindymas-natūralus dalykas. jei kas ir pamatys nuogą krūtį nemanau,kad iš "koto išvirs"
QUOTE(mazgiuke1 @ 2008 05 14, 19:57)
nu nieko sau liemenele 97lt...... ai gal apsieisiu kaip nors ir be tokios...tikiu,kad patogu,bet mieliau gal mazajam uz tokia suma ka nors nupirksiu.... soskiukus kazkokius tigex pirkau.nezinau ar geri...naujove kazkokia...bet va tik nusipirkus patebejau,kad nera uzdari jie,ta prasme be tu plastikiniu dangtuku....biski negerai...jei kur veztis,sau uzdedi ta kamstuka ir dulkiubakteriju visokiu nerenka...tai vat neapsiziurejau biski... niu jei ka dasipirksim kitokiu....
Sutinku,kad 97 lt tai gana daug už liemėnėlę...Pati pirkau Kalvarijų turguje baltarusišką už 25 litus- tiesiog liuks .Atnešiojau ją visą laiką ,kol maitinau (8 mėn),nei išsitampė nuo skalbimo,nei patamsėjo ar dar kitaip suprastėjo...
QUOTE(alisa1 @ 2008 05 15, 11:01)
Sutinku,kad 97 lt tai gana daug už liemėnėlę...Pati pirkau Kalvarijų turguje baltarusišką už 25 litus- tiesiog liuks .Atnešiojau ją visą laiką ,kol maitinau (8 mėn),nei išsitampė nuo skalbimo,nei patamsėjo ar dar kitaip suprastėjo...
nu va cia kaina ne tokia jau baisi as viena euro vaistinej pirkau,tai 36lt sumokejau,kita drauge nepanaudota atidave....sakau pradziai gal uzteks dvieju..poto ziuresim...
QUOTE(ragnez @ 2008 05 14, 21:39)
aj, zinok, mano nuomone, grynai pinigu metymas... visi tie cackai pacackai.
Na kiekviena auginam, kaip ismanom. Vieni sutaupo pinigu, bet ideda daugiau laiko ar darbo, kiti isleidzia pinigus, bet gauna viska paruosta ir greiciau. Cia kaip kas nori
Bet pvz. vienkartiniai patiesaliukai man ne pinigu ismetimas. Jei paguldyciau vaika ant lovos ant vystyklo, tai ka geriau brangu ir dar pagal uzsakyma daryta ciuzini susysiota ismest? Aisku, kiekvienas renkames, ar norim skalbti vystyklus, ar pirktis patiesaliukus. Tas pats ir su pampersais - kas nori, gali ir vysto i palas.
Taip gyveno vandeny 9 men., ir dar plius 36 laipsniu silumoj, be skersveju. Ne veltui manau ismaudytam rekomanduoja net kepuryte uzdeti
Del liemeneliu nenesiojimo tai labai net idomus cia poziuris man pasirode - kuri nores krutine prilaikyti, ta nesios... O kam mes jas isvis tada nesiojam?
[quote=Verdaina,2008 05 15, 13:50]
Taip gyveno vandeny 9 men., ir dar plius 36 laipsniu silumoj, be skersveju. Ne veltui manau ismaudytam rekomanduoja net kepuryte uzdeti
o is kur namie gali buti skersvejai,jei langai uzdaryti Savo vaikui niekada nesaugojau ausu maudant,ir niekada nesirgo.O baseine nardydavo,nieko neatsitiko
o is kur namie gali buti skersvejai,jei langai uzdaryti Savo vaikui niekada nesaugojau ausu maudant,ir niekada nesirgo.O baseine nardydavo,nieko neatsitiko
QUOTE(Verdaina @ 2008 05 15, 14:50)
Na kiekviena auginam, kaip ismanom. Vieni sutaupo pinigu, bet ideda daugiau laiko ar darbo, kiti isleidzia pinigus, bet gauna viska paruosta ir greiciau. Cia kaip kas nori
Bet pvz. vienkartiniai patiesaliukai man ne pinigu ismetimas. Jei paguldyciau vaika ant lovos ant vystyklo, tai ka geriau brangu ir dar pagal uzsakyma daryta ciuzini susysiota ismest? Aisku, kiekvienas renkames, ar norim skalbti vystyklus, ar pirktis patiesaliukus. Tas pats ir su pampersais - kas nori, gali ir vysto i palas.
Del liemeneliu nenesiojimo tai labai net idomus cia poziuris man pasirode - kuri nores krutine prilaikyti, ta nesios... O kam mes jas isvis tada nesiojam?
Na del tu vienkartiniu patiesalu, tai dar gi, be ju yra pirkti ir tokiu siuolaikiniu "klijonkiu" . Ju viena puse gumine, o kt. tokia kaip medziagine . Galima ir vystykliuka uztiesti ant virsaus jei atrodo ta guma salta. As kai guldau kudiki ant lovos (na, ciuzinys irgi ne is pigiuju ) tai ja ir patiesiu ir leidziu ant jos plikarurei voliotis. O tie vienkartiniai tai visai patogu pas gyd. nestis ar siaip kur, sveciuosna Bet siaip tik pradzioj kiek turejau, sunaudojau, o daugiau kazkaip ir neprireikia man ju
Del ausyciu slapinimo, tai musiske dukryte kai maude gimdymo namuose pirma karta sesele pasake, kad nera cia jokia tragedija, kad ir pribegs: sluostant vaikuti ir isbegs atseit tas vandenukas, ir dar gi + ausytes isvalai po maudyniu. Tik aisku bent 2 val. rekomenduojama kepuryte. Mano manymu, tai - kazkoks mitas del tu ausyciu slapinimo. O tai kaip tada tu vakeliu ausys, kurie nesami i baseinus plaukioti nuo ankstyvos kudikystes ?
QUOTE(ccikas @ 2008 05 15, 19:57)
Mano manymu, tai - kazkoks mitas del tu ausyciu slapinimo. O tai kaip tada tu vakeliu ausys, kurie nesami i baseinus plaukioti nuo ankstyvos kudikystes ?
butent. neuzsilaiko tas vanduo ausyse ir zalos nedaro... ir i baseina veziojau - nieko jiems neatsitinka, tikrai. be to, ne vienam vaikui nesu dejusi namuose kepures - net ir po maudyniu. ir ne vienas is ju niekad per savo gyvenimeli nera sirges ausu uzdegimu.
beje, naujagimiui ant galvytes kepurele dedama visai ne tam, kad i ausis vejas nepustu, o todel, kad galvyte yra didziausia jo kuno dalis, per galvos oda naujagimis praranda siluma ir kepurele dedama, kad padetu ta siluma issaugot (jei vesu). vasara, atitinkamai, verta uzdeti kokia lengva skrybelaite ar kepurele su snapeliu nuo saules, kad neperkaistu, bet nei vienu, nei kitu atveju nera butinybes, kad ta kepure uzdengtu ausis.