Įkraunama...
Įkraunama...

kraitelis

QUOTE(Lamba @ 2008 04 18, 22:59)
Del pientraukio paklausiau vien del to, kad broliene pagimdzius mazyle butent rekomendavo, kaip butiniausia daikta  biggrin.gif . Sake jai nieko netruko VGN isskirus pientraukio, tai 1 val. nakties skambino dragei ir ta is pacio ryto leke to daikciuko. Minejo, kad jai labai pagelbejo.  Vat ir noriu paklausti kitu mamyciu nuomones  blush2.gif  , ar joms irgi tai pirmos butenybes daiktas?

tikrai ne schmoll.gif zindziau tris vaikus, pientraukio nenaudojau ir net neturejau.
zinoma, buna visokiu situaciju, bet jei jau taip atsitiks, kad prireiks - tai ir nusipirksi.
o dabar verciau skirti laiko ir susirinkti teisinga informacija apie zindyma. jei turi galimybe, apsilankyk kursuose apie zindyma, jei ne atsidaryk www.zindymas.lt tituliniame puslapyje yra nuorodos i informacija apie zindyma lietuviu ir anglu kalba.
Atsakyti
QUOTE(Lamba @ 2008 04 18, 18:47)
Gal biski ne i tema  blush2.gif  , bet noriu pasiteirauti:
O kaip del antspieniu ir pientraukiu? Ar verta isigyti? Ar pravercia?  4u.gif

na pientraukis tai man pravertė, nors naudojau trumpai, bet būtent tas pirmas dvi savaites reikėjo. bet ištiesų galima iš anksto išsirinkti tam tikros firmos konkretų modelį, ir jei prireiks vyras nupirks, galima jam net iš anksto parodyti kurioje lentynoje kur guli, ir internete daikto abrozdėlį rasti, kopiją į rankas įduoti.. rolleyes.gif . juolab kad tų pientraukių įvairovė nėra begalinė. o va dėl antspenių tai kiek skaičiau pirkti reikia tik kai jei gydytojas nurodo. pradžioje man vaikis buvo spenius nugraužęs, bet jie labai greit sugijo savaime, tad antspenių ir nenaudojau. smile.gif
Atsakyti
niu man pientrauki drauge atidave,o pati tai nezinau ar buciau pirkus... smile.gif dar viena drauge ji turi,bet nenaudoja...maitina leliuka ir pientraukio jai visai nereikia.tik va girdejau,kad jei lelius ne viska is papuko suvalgo,tai butinai nusitraukt reikia,kad kazkokia liga neissivystytu....mastitas ar kaip ji ten...tai vat...ai jau geriau turet ir rami galva.poto lekt,pirkt...bent as nemegstu tokiu dalyku...smagiau kazkaip iskart pasirupint....tik kad velniai jie brangiai kainuoja.... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mazgiuke1 @ 2008 04 19, 22:04)
niu man pientrauki drauge atidave,o pati tai nezinau ar buciau pirkus... smile.gif dar viena drauge ji turi,bet nenaudoja...maitina leliuka ir pientraukio jai visai nereikia.tik va girdejau,kad jei lelius ne viska is papuko suvalgo,tai butinai nusitraukt reikia,kad kazkokia liga neissivystytu....mastitas ar kaip ji ten...tai vat...ai jau geriau turet ir rami galva.poto lekt,pirkt...bent as nemegstu tokiu dalyku...smagiau kazkaip iskart pasirupint....tik kad velniai jie brangiai kainuoja.... smile.gif

Na gal pries 10-20 metu ir sakydavo, kad reik nutraukt piena jei vaikas nevisa isvalgo, bet dabar tai yra visiskai panaigta. Kai laliukas pavalgo krutyja beveik visada lieka apie 30% jei neklystu g.gif pieno ir tai normalu, joks mastitas del to neissivystys. As iki siol maitinu vaika pati, nei karto nenutraukinejau pieno, mastitu nesirgau nei karto ir pientraukio man neprireike, nors jei buciau turejus gal buciau naudojus g.gif

Ant spenius naudojau pirmas kelias dienas, nes pradzioj mazius nepaeme spenelio tai akusere liepe nusipirkt, bet veliau pabandziau duot pienuko be antspenio ir viskas buvo thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gendre: 19 balandžio 2008 - 22:02
Kad reikia nusitraukti likusi pieneli krutyje, tai tikrai mitas doh.gif . Nieko nenusitraukinejau ir iki siol sekmingai maitinu smile.gif. Aiskiai, kad lieka krutyje pienelio, bet nieks nuo to nesidaro schmoll.gif . O pientrauki turejau pasiskolinus del visa ko pikta, bet skaityk neprireike, o ir neisejo man nieko su juo, kai bandziau idomumo delei g.gif . Pirkt nepatarciau is anksto g.gif . Antspeniai man irgi praverte gimdymo namuose (bego vyras pirkt, nepirkau is anksto, nes ka gali zinoti - gal ir nereiks), kai mazyle buvo nugrauzus spenelius ligi kraujo, o paskui ir namie dar reikejo, nes labai jau viena papuli skaudejo.
Atsakyti
nu geras...o man drauge liepe butinai nusitraukinet piena ir nieko neklausyt...nes kai jos gydytoja suzinojo,kad ji lukosio pieno nenusitraukia,tai labai ja bare ir sake butinai ta daryt,kad ligos nebutu...tai pasirodo tai daryt nebutina...hm....visu nuomones skirtingos...galvok ka noris..... g.gif smile.gif
man kaip idomu skaityt,kad vaikiukai papus nugrauzia...kazkaip neisivaizduoju kaip jie tai padaro... smile.gif dantuku neturi,negi su burnyte tiek skausmu mamai ir bedos pridaro..?kazkaip atrodo nu man nei taip bus,nei ka...bet kai pasislaitau,kad net iki krauju nugrauzia,tai jau neramu pasidaro....... unsure.gif gal reiks tu antspeniu iskart nusipirkt.....
Atsakyti
QUOTE(mazgiuke1 @ 2008 04 20, 21:15)
nu geras...o man drauge liepe butinai nusitraukinet piena ir nieko neklausyt...nes kai jos gydytoja suzinojo,kad ji lukosio pieno nenusitraukia,tai labai ja bare ir sake butinai ta daryt,kad ligos nebutu...tai pasirodo tai daryt nebutina...hm....visu nuomones skirtingos...galvok ka noris..... g.gif  smile.gif
man kaip idomu skaityt,kad vaikiukai papus nugrauzia...kazkaip neisivaizduoju kaip jie tai padaro... smile.gif dantuku neturi,negi su burnyte tiek skausmu mamai ir bedos pridaro..?kazkaip atrodo nu man nei taip bus,nei ka...bet kai pasislaitau,kad net iki krauju nugrauzia,tai jau neramu pasidaro....... unsure.gif gal reiks tu antspeniu iskart nusipirkt.....

verciau jau pasidomek zindymu 4u.gif

pieno po maitinimo nutraukti tikrai nereikia. paprastai kudikis gerai istraukia. taciau pirma menesi neretai buna, kad pieno gaminasi per daug - tada galima siek tiek pieno nutraukti pries maitinima, kad krutys nebutu pritvinkusios ir kudikiui butu lengviau zisti, arba tarp maitinimu, kad neverztu.
naujagimis "nugrauzia" spenelius, jeigu buna netaisyklingai apziojes - tada liezuveliu ir dantenomis per daug trina pati speneli. kai apzioja taisyklingai - spenelis atsiduria vaikucio gerklyteje, o maziukas spaudzia ruda laukeli aplink speneli: taip pienukas jam lengvai bega, o spenelis lieka sveikas.
labai svarbu nuo pirmos dienos mokytis taisyklingai paduoti kruti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mazgiuke1 @ 2008 04 20, 21:15)
nu geras...o man drauge liepe butinai nusitraukinet piena ir nieko neklausyt...nes kai jos gydytoja suzinojo,kad ji lukosio pieno nenusitraukia,tai labai ja bare ir sake butinai ta daryt,kad ligos nebutu...tai pasirodo tai daryt nebutina...hm....visu nuomones skirtingos...galvok ka noris..... g.gif  smile.gif

Taip taip. Man, pasitikejimo savimi nestokojanciai, lygiai taip pat atrode, kad jau man tai tikrai taip nebus doh.gif . Zindyma isivaizdavau kaip naturalu ir visai neskausminga dalyka. Gimdymo namie, spardydama lovos krasta vos tik, kai kudikis pradedavo zysti, supratau - labai klydau doh.gif . O del teisingo padavimo: tai zinoma, kad reikia, kad kudikis kuo giliau paimtus kruti (apziodamas ta ruda laukeli), taip ir sake, ir zinojau ir taip ir daviau g.gif . Paprasciausiai gal dar yra ir jautresni speneliai ir ne tokie jautrus, net nezinau g.gif . Gal teisinga butu isiklausyti netgi i liaudiskus patarimus, kad dar nesciai, paskutiniais men. (ar savaitem tiksiai nezinau) isideti kazkokius medziagos gabalelius, kad bruzuotu spenelius ir taip juos uzgrudintu artejanciam zindymui g.gif Na, bet tuos antspenius bet kada kas nors nupirks jei reikes. 4u.gif
Atsakyti
niu aisku...dekui uz info smile.gif ziuresim kaip ten man bus.tikekimes greit ir taisiklingai ismoksim valgyti pieniuka mirksiukas.gif seip jautrus labai speneliai yra..jau dabar vos prisilieciu,tai jei dar lelius juos graus jauciu nekas bus..... unsure.gif bet gal kaip nors....istveriama viskas....
Atsakyti
QUOTE(mazgiuke1 @ 2008 04 21, 17:23)
niu aisku...dekui uz info smile.gif ziuresim kaip ten man bus.tikekimes greit ir taisiklingai ismoksim valgyti pieniuka mirksiukas.gif seip jautrus labai speneliai yra..jau dabar vos prisilieciu,tai jei dar lelius juos graus jauciu nekas bus..... unsure.gif bet gal kaip nors....istveriama viskas....

Tikrai istversi, man irgi buvo biski nugrauzes, bet yra tokie kompresiukai multi- mam, tai jie man padejo. Speneliai greit uzgijo ir viskas susitvarke greitai. Toliau maitinau savo zuiki ir jokiu skausmu, vien geras jausmas biggrin.gif pamatysi kaip smagu maitinti , kai ismoksti, savo maziuka. Pradzioj visada sunkiau, bet viskas susitvarko.
Atsakyti
QUOTE(linusha @ 2008 04 22, 09:06)
Tikrai istversi, man irgi buvo biski nugrauzes, bet yra tokie kompresiukai multi- mam, tai jie man padejo. Speneliai greit uzgijo ir viskas susitvarke greitai. Toliau maitinau savo zuiki ir jokiu skausmu, vien geras jausmas biggrin.gif pamatysi kaip smagu maitinti , kai ismoksti, savo maziuka. Pradzioj visada sunkiau, bet viskas susitvarko.

tai zinoma thumbup.gif reikia tik nusiteikimo ir kantrybes!!!del to maziuko ir pakentet galima smile.gif augsim ir visko po trupuciuka mokysimes 4u.gif
Atsakyti
ai, su tuo nukramtymu tai tik skamba baisiai irnesakyk.gif , realiai maitinant smarkiau skauda pirmas kelias sekundes kai paima (tada tikrai paspardai siena) po to normaliai, o ir uzgyja jie greitai. as tai perpykau ant to skausmo ir nieko nedariau ir jau po 3 dienu viskas sugijo, matyt nuo pieno ir vaiko seiliu tongue.gif o toliau maitinimas tapo malonumu. iki siol. wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 22 balandžio 2008 - 10:20