QUOTE(Magna @ 2008 03 05, 21:13)
Mieliosios mamytės!
Prieš susilaukdama savo leliuko labai pergyvenau, kiek čia daug drabužėlių reikia, kiek visokių dydžių ir pan. Siaustinukai, smėlinukai ir pan. Galva sukosi nuo įvarių patarimų. Dabar, kai jau laikau 5 mėnesių savąjį angeliuką, matau, kad nėra taip baisu ir reikia turėti paprastus, esminius dalykus. Todėl mano patarimai dėl kraitelio bus labai elementarūs.
Mes turime ir puikiai jaučiamės su tokiu kraiteliu:
10 bodžiukų
10 pižamyčių
10 flanelinių ar medvilninių "palučių" (blankets)
Ir iš esmės tai viskas, ko reikia kasdienai namuose. Į lauką - kepurytė, pirštinėlės, šiltas pledas. Nuo sezono priklauso, ar reikės kombinezono.
Viską pirkau 0-3 mėn. kūdikiui (užsienyje), o Lietuvoje manau tai atitiktų 62-68 dydį? Pirmąją savaitę vysčiau tik į palutes, o vėliau ėmiau vilkti pižamytėmis. Jos šiek tiek didokos, bet visai gerai. Visai mažų, skirtų naujagimiams drabužėlių nepirkau, ir džiaugiuosi, nes būtų pravertę tik savaitę.... Visko turiu po maždaug 10 vienetų, todėl skalbių kartą per savaitę, užtenka, jei kartais reiktų ir porą kartų per dieną pakeisti. Šiaip maniškis "nepravarė" pamperso nei karto, dėl to išbūną dieną su tuo pačiu bodžiuku ir ta pačia pižamyte. Kai miega, dažnai suvystau, tai būna ramesnis.
Šeima ir draugai pridovanos pakankamai "išeiginių" drabuželių, todėl pati pirkau tik vieną išeiginį - kelnytes ir megztuką. Uždedu, kai apsilanko svečiai
O viską kitą (kosmetiką, vaistukus ir pan. smulkmenas) patariu nusipirkti po gimdymo. Štai aš speneliams buvau nusipirkus kremuką, ir jis pasirodė niekam tikęs. O po gimdymo seselė labai gerą parekomendavo. Tai pirkau vėl. Todėl su visais kremukais ir panašiais dalykais patariu palaukti - matysite ko reikės, ką rekomenduos gydytojas ir pan.
O šiaip iš baldų ir įrangos tai turime: lovytę, vežimuką, automoilio sėdynę ir vonelę prausimui.
Naujagimio vienkartinius vystyklus naudojau 0 dydžio mėnesį. Buvau nusipirkus tik vieną pokelį, paskui nusipirkom daugiau, kai grįžom į namus.
Tai tokie patarimai. Viskas bus puiku!!!
P.S. Ko mums neprireikė: vilnonių kojinyčių (nesuprantu, kam aš jų užsiprašiau). Visos pižamytės su pėdutėmis, kūdkėliui visai nešalta. Gal čia priklauso nuo kūdikėlio?
Sėkmės auginant...
Noreciau pataisyti mamyte, kad Lietuvoje nuo 0 iki 3 dydis atitinka 56-62. O tie maziausio dydzio rubeliai, tai cia kaip kam, kaip ilgai: priklausomai nuo gimusio vaikucio dydzio ir augimo spartos
. Musiske dukryte gime 52 cm, tai mes 56 isnesiojom beveik 4 savaites, tad tokio dydzio rubeliu reikejo gan nemazai: kokiu 5-6 komplektu, nes per dideliais nesinorejo rengti
O kremuka Garmastan (skaudantiems ir sutrukinejusiems) speneliams patarciau jau tureti i ligonine
. Nebent kas nors nubegs nupirkti reikalui esant
. Musu teciui teko begti, nes jau labai papuliu speneliai buvo suskaude
, Gerai tas, kad jo nereikia nuplauti pries maitinant, tai, bunant be jegu, labai gerai (o bepanthen neparasyta, kad galima nenuplauti)
.
Kalbant apie vilnones kojinytes, tai jos yra maunamos kudikiui del to, kad masazuojant pedutes gerintu kraujotaka, o ne siaip sau
. Ypac naudingos neisnesiotukams, bet ir kitiems kudikiams rekomenduotinos mauti ant plikos kojytes
.