Įkraunama...
Įkraunama...

kraitelis

QUOTE(Will @ 2008 02 13, 20:36)
1.  Konkrečiai man mokslai prasidės tuomet, kai vaikui nebus nė mėnesio.
2 . Beje, išties būna situacijų, kai reikia išvykti visai dienai ir vaiko kartu imti negali  schmoll.gif 

1. lengva nebus. jei imanoma, siulau dar iki gimdymo parasyti prasyma del individualios mokymosi tvarkos (kad butu galima atvykti tik i atsiskaitymus, arba pristatyti rasto darbus, bet nereiktu nuolat lankyti paskaitu) - nezinau kur ir ka tu mokaisi, bet jei tokia galimybe yra, butinai ja pasinaudok.
2. tokiu situaciju galima isvengti. ypac, kol kudikis yra maitinamas tik krutimi. veliau, kai pradeda valgyti ir "kieta" maista, atsiranda ir daugiau laisves. bet apskritai kudiki palikti ilgesniam laikui nera gerai (ne tik del maitinimo, bet ir del jo psichologines raidos).
3. jei jau vis tiek taip nutiktu, kad vaika turi pamaitinti kas nors kitas - geriau jau palikti pieno, negu pirkti misinius. pietraukiai patys savaime nera blogis, bet moterys daznai prisidaro problemu, kai nuo pirmu dienu maitina nutrauktu pienu (nekalu apie atvejus, kai tai is tiesu neisvengiama) - tada ir naujagimis sutrinka, neismoksta taisyklingai zysti, ir pieno gamyba gali greitai sustoti, nes krutys nepakankamai stimuliuojamos. veliau, kai jau praeina kritinis laikotarpis, ty susireguliuoja pieno gamyba, o vaikelis ismoksta tinkamai zysti, pamaitinimas retkarciais nutrauktu pienu nebeturetu kelti problemu.

na, bet tai jau visiskas off topic'as blush2.gif

gryztant prie kraitelio, as pientrauki, butelius, ciulptukus, zindukus nedvejodama braukiu is saraso, o misinukus - net ir is minciu bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2008 02 13, 23:53)
1. lengva nebus. jei imanoma, siulau dar iki gimdymo parasyti prasyma del individualios mokymosi tvarkos (kad butu galima atvykti tik i atsiskaitymus, arba pristatyti rasto darbus, bet nereiktu nuolat lankyti paskaitu) - nezinau kur ir ka tu mokaisi, bet jei tokia galimybe yra, butinai ja pasinaudok.
2. tokiu situaciju galima isvengti. ypac, kol kudikis yra maitinamas tik krutimi. veliau, kai pradeda valgyti ir "kieta" maista, atsiranda ir daugiau laisves. bet apskritai kudiki palikti ilgesniam laikui nera gerai (ne tik del maitinimo, bet ir del jo psichologines raidos).
3. jei jau vis tiek taip nutiktu, kad vaika turi pamaitinti kas nors kitas - geriau jau palikti pieno, negu pirkti misinius. pietraukiai patys savaime nera blogis, bet moterys daznai prisidaro problemu, kai nuo pirmu dienu maitina nutrauktu pienu (nekalu apie atvejus, kai tai is tiesu neisvengiama) - tada ir naujagimis sutrinka, neismoksta taisyklingai zysti, ir pieno gamyba gali greitai sustoti, nes krutys nepakankamai stimuliuojamos. veliau, kai jau praeina kritinis laikotarpis, ty susireguliuoja pieno gamyba, o vaikelis ismoksta tinkamai zysti, pamaitinimas retkarciais nutrauktu pienu nebeturetu kelti problemu.

na, bet tai jau visiskas off topic'as  blush2.gif

gryztant prie kraitelio, as pientrauki, butelius, ciulptukus, zindukus nedvejodama braukiu is saraso, o misinukus - net ir is minciu  bigsmile.gif

pritariu visu simtu procentu. mamos, pakalusykit mamos, kuri augina jau trecia vaika (Ūpagarba jai 4u.gif ), ji tikrai zino kas kudikiui geriausia. as auginu pirma, bet esu nusistaciusi pries visokius dirbtinius dalykus. jei gamta sytvere, kad mamai tenka maitinti vaika, reiskia jam taip geriausia. o jei Will iskilo klausimas kas geriau, misinukas ar pientraukis, tai mano nuomone - motinos pienas nutrauktas rankomis (cia tuo atvejum, jei extra atveju kuriam laikui reikia palikti vaika) o apie palikima zindomo vaiko kam nors visai dienai, manau negali buti ir kalbos, schmoll.gif neisivaizduoju koks tai gali but atvejis g.gif tada ji reikia imti kartu. as jau geriau pasiimciau akademines jei iskilo problemu del mokslo.
Atsakyti
Man neprireikė nei čiulptukų, nei buteliukų (tik nuo 6 mėn.), nei žindukų, nei pientraukio. Mišinuko iki 6 mėn. nebandžiau, o ir dabar nelabai, tik košytes paskaninu.

Mano nuomone kraitelyje reiklaingiausia: kūdikio rūbeliai, sauskelnės, maudymo reikmenys, vežimukas, lovytė (čiužinukas, pataliukai), vystymo lenta. Visa kita galima ir vėliau įsigyti.

Ragnez - esi šaunuoė, kaip sugebėjai susiderinti mokslus ir vaikučius thumbup.gif (nors ir off topic)
Atsakyti
Pasakykit man prašau, patyrusios mamytės, kokie konkrečiai rūbeliai reikalingi, kad pirmą kartą suvystyti/aprengti kūdikėlį? Nenoriu aš, kad mano leliuką iš karto rengtų tais valdiškais rūbeliais, noriu savais ax.gif
Atsakyti
QUOTE(geltoniausia @ 2008 02 18, 22:34)
Pasakykit man prašau, patyrusios mamytės, kokie konkrečiai rūbeliai reikalingi, kad pirmą kartą suvystyti/aprengti kūdikėlį? Nenoriu aš, kad mano leliuką iš karto rengtų tais valdiškais rūbeliais, noriu savais  ax.gif

o kokiu metu laiku gimdysi?

galimi ivairus variantai:
1. apatinis bodziukas ilgom rankovem + virsutinis kombinezonas (ilgom rankovem ir ilgom klesnem) arba apatinis bodziukas + virsutinis bodziukas arba baltinukai + sliauztukai. jei su vienkartinem sauskelnem.
2. apatiniai baltinukai ilgom rankovem + virsutiniai baltinukai ilgom rankovem + marlinis vystyklas + flanelinis vystyklas. jei vystysi paprastais vystyklais. savo pirmaji sunu vystydavau iki puses - vienas vystyklas tarp koju, kitas vystyklas ant virsaus, bet lengvai, kad galetu spardytis. rankos lieka laisvos.

bet kuriuo atveju, ant basu pedeliu aunamos vilnones kojinytes, kad skatintu kraujotaka. ant galveles dedama plona kepurele. kartais buna pirkti minkstuciu trikotazineniu kepureliu BE raisteliu.

naujagimiams skirtu apatiniu baltinuku ir kepureliu siules dazniausiai buna "isvirkscios", kad nespaustu.
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2008 02 18, 22:51)
o kokiu metu laiku gimdysi?

galimi ivairus variantai:
1. apatinis bodziukas ilgom rankovem + virsutinis kombinezonas (ilgom rankovem ir ilgom klesnem) arba apatinis bodziukas + virsutinis bodziukas arba baltinukai + sliauztukai. jei su vienkartinem sauskelnem.
2. apatiniai baltinukai ilgom rankovem + virsutiniai baltinukai ilgom rankovem + marlinis vystyklas + flanelinis vystyklas. jei vystysi paprastais vystyklais. savo pirmaji sunu vystydavau iki puses - vienas vystyklas tarp koju, kitas vystyklas ant virsaus, bet lengvai, kad galetu spardytis. rankos lieka laisvos.

bet kuriuo atveju, ant basu pedeliu aunamos vilnones kojinytes, kad skatintu kraujotaka. ant galveles dedama plona kepurele. kartais buna pirkti minkstuciu trikotazineniu kepureliu BE raisteliu.

naujagimiams skirtu apatiniu baltinuku ir kepureliu siules dazniausiai buna "isvirkscios", kad nespaustu.

Dėkui,
gimdysiu apie balandžio galą gegužės pradžią. Ir noriu naudoti skalbiamus vystyklus, tai manau tinkamas variantas nr. 2 ax.gif
Gal dar kuri turit savo nuomonę 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(baltė @ 2008 02 18, 12:56)
Man neprireikė nei čiulptukų, nei buteliukų (tik nuo 6 mėn.), nei žindukų, nei pientraukio. Mišinuko iki 6 mėn. nebandžiau, o ir dabar nelabai, tik košytes paskaninu.

Mano nuomone kraitelyje reiklaingiausia: kūdikio rūbeliai, sauskelnės, maudymo reikmenys, vežimukas, lovytė (čiužinukas, pataliukai), vystymo lenta. Visa kita galima ir vėliau įsigyti.

Ragnez - esi šaunuoė, kaip sugebėjai susiderinti mokslus ir vaikučius thumbup.gif (nors ir off topic)

Vystymo lenta nėra būtinybė, man jos neprireikė,nors galvojau ,kad aš be jos neišsiversiu mirksiukas.gif
O Čiulptuką ir buteliuką tai galima ir turėti, maža kas, na o pientraukį ir mišinėlius visada ne vėlu nusipirkti, nors kai mums prireikė mišinuko, tai buvo vėlus vakaras
Atsakyti
zinau kad reikia vilnoniu kojinyciu, bet pirkti ju nemaciau, labai noreciau numegzti, bet neisivaziduoju kokio mazumo jas megzti g.gif gal kuriai teko paciai megzti?
Atsakyti
Pasakykit man prašau, kokio dydžio turi būti vystyklai? g.gif Randu įvairių dydžių 70x70, 80x80, 90x90 ir įvairūs tarpiniai variantai doh.gif Tai, vis dėlto, kokio dydžio jie turėtų būti?
Vieni, matyt, skirti vystyti leliuką, o kiti naudojami kaip įklotėlis, jeigu nenaudoji standartinių pampersų... g.gif

Ir dar. Kokio dydžio yra vaikiška patalynė į lovytę? Ar jie standartiniai ar yra įvairių? Lovytė standartinė 120x60 lygtais (šiuo metu ji dar ne pas mane ir nežinau tikslaus išmatavimo...)
Atsakyti
QUOTE(geltoniausia @ 2008 02 19, 00:36)
Dėkui,
gimdysiu apie balandžio galą gegužės pradžią. Ir noriu naudoti skalbiamus vystyklus, tai manau tinkamas variantas nr. 2  ax.gif
Gal dar kuri turit savo nuomonę  4u.gif

Na, vadinamu bodziuku tai nepatarciau imti i gimdymo namus schmoll.gif (kaip apatiniu rubeliu), nes:
1. del bambutei reikalingos prieziuros patogiau prie jos prieiti isvalyti
2. ir nepatartina (pas mus, Panevezy tai butu ir neleide ar bent jau labai burbeje) del bruzavimosi su neuzgijusia bambute.
O jei pirmas vaikelis, tai ir apvilkti gan sunku bus. Zymiai patogiau yra siaustinukai. Butent jie ir yra rekomenduojami naujagimiams kol neuzgijusi bambute.
Atsakyti
QUOTE(geltoniausia @ 2008 02 23, 22:24)
Pasakykit man prašau, kokio dydžio turi būti vystyklai?  g.gif  Randu įvairių dydžių 70x70, 80x80, 90x90 ir įvairūs tarpiniai variantai  doh.gif  Tai, vis dėlto, kokio dydžio jie turėtų būti?
Vieni, matyt, skirti vystyti leliuką, o kiti naudojami kaip įklotėlis, jeigu nenaudoji standartinių pampersų...  g.gif

Ir dar. Kokio dydžio yra vaikiška patalynė į lovytę? Ar jie standartiniai ar yra įvairių? Lovytė standartinė 120x60 lygtais (šiuo metu ji dar ne pas mane ir nežinau tikslaus išmatavimo...)

Na, kadangi as vaikucio nevystau, o vystyklus naudoju tik kaip patiesalus keiciant pampersa ir apsluostymui po apiplovimo, tai labai dideles reiksmes tas dydis neturi. smile.gif
O pataliukai tai buna standartiniai: 40x60 (pagalvele) ir 100x135 (kaldryte).
Atsakyti
QUOTE(geltoniausia @ 2008 02 23, 21:24)
Pasakykit man prašau, kokio dydžio turi būti vystyklai?  g.gif 

didesni patogiau. dabar specialiai pamatavu, kokius turiu: flaneliniu krastine 1 m, o plonuju medvilniniu - 86 cm. marliniai, kuriuos naudosi kaip ikloteli, gali buti mazesni.

del baltinuku/bodziuku, galiu pasakyti, kad bambutei reiksmes neturi - nebent bodis butu labai mazas ir aptemptas. mano vaiku gimdykloje apvilko bodziais ir jokiu problemu nebuvo.

zinoma, jei naudosi daugkartinius vystyklus, tada patogiau baltinukai, ypac pirmomis savaitemis, kai vystyklus reikia keisti labai daznai. veliau, kai vaikas darosi judrus, patogiau naudoti prisitaikancius vystyklus, auti prilaikancias kelnytes ir ant virsaus segti bodziuka, nes kitaip visi sluoksniai issitarso ir nusmunka.
Atsakyti